Söder är en försiktig general som inte tar ut någon serieseger i förskott. Söder är en försiktig general som inte tar ut någon serieseger i förskott.

Var det här segerrycket, Stöde?
-
Stöde vann den luriga matchen mot Sunds rutinerade kvinnor med 2–0 och frågan var om inte det här var segerrycket?
Alnö har nu fyra poäng ner till SDFF 2 och därtill en match mindre spelad.
Luktar division 2-spel på Stöde IP nästa år för damerna.
– Sakta i backarna! Ingenting är klart. Mycket nerver nu och det kommer att bli en kamp in i det sista, säger Stödetränaren Christer Söder.
Men det är så man tar hem serier – spela dåligt men ändå vinna...


Teamwork mellan Anna och Clara

Vid seger skulle Stöde rycka i tabellen men ett rutinerat Sundlag ville inte släppa ifrån sig någonting gratis.
Hemmalaget inledde nervöst samtidigt som Sund stängde ner ytorna.
I mitten av halvleken samarbetade emellertid duon Clara Högbom och Anna Edin fram ett tvåmålssförsprång för serieledarna.
Först spelade Anna in centralt till Clara som avslutade med ett skott som letade sig in via Sundmålvakten och därefter var det omvänt då Clara spelade fram Anna som avslutade med ett skott som hittade in under bortamålvakten.
– Brukar inte klaga på domarna men 2–0–målet föregicks av en solklar offside, säger Sunds Petra Blückert besviket.


2–0 i överkant

Trots tvåmålsöverläget verkade inte nervtrådarna lugna ner sig hos hemmalaget utan man släppte till en hel del möjligheter åt Sund innan paus. Bland annat tvingades Stödekeepern Ida Sperring till en fantastisk räddning på ett skott som såg ut att gå in precis under ribban.
2–0 i hemmafavör i paus var i överkant.
– Ändå skulle vi haft en straff också när deras spelare tog ett livtag om Clara Högbom, säger Stödetränaren Christer Söder, som inte var nöjd med lagets första halvlek.
– Sund tog bort oss bra, stängde ytor medan vi slarvade i passningsspelet och tog massor av felbeslut, säger han.
– Vi blev lite trötta i mitten av halvleken och gick ner oss. Det var då dom gjorde sina mål, säger Blückert, som var lite förvånad att Stöde inte var bättre.


"Slajdning" räddade givet mål

Någon förbättring av Stödes spel i den andra halvleken kunde inte skönjas trots att man fortsatte föra matchen. Snararare var det så att Sund låg närmare en reducering och hade det inte varit för Ida Sperring i hemmamålet hade det kunnat gå riktigt illa för hemmatjejerna. Bland annat så gjorde hon en "slajdning" och räddade på detta oortodoxa sätt ett givet mål.
Det blev heller inga mål under matchens andra del utan Stöde kunde ta en viktigt trea.
– Det här var vår sämsta match i höst rent spelmässigt och det var tunnt med skapande av chanser. Men det lär ju vara en styrka att vinna när man spelar dåligt också påstås det ju, säger Söder.


Nöjda trots förlust

Sundtjejerna var nöjda med matchen trots förlusten.
– Vår matchplan fungerde bra. Vi skulle ligga rätt i banan och inte ge dom några ytor och sedan försöka kontra, säger Blückert, som var mycket nöjd med sin backlinje.
– Vi roterade på fem spelare, Rebecca Wikholm, Linda Eliasson, Linda Lindgren, Victoria Håsaether och Frida Sandström, och samtliga gjorde en kanonmatch, säger Blückert som själv var med och spelade idag sedan hennes ljumskar tillåtit det.
– Synd bara att deras målvakt gjorde en kanonmatch annars kanske vi hade vunnit idag, avslutar Blückert.


Luktar division 2-spel på Stöde IP nästa år

Frågan är om inte det här var Stödes segerryck?
Alnö har nu fyra poäng ner till SDFF 2 och en match mindre spelad.
Luktar division 2-spel på Stöde IP nästa år.
– Sakta i backarna! Ingenting är klart. Mycket nerver nu och det kommer att bli en kamp in i det sista. Tjejerna verkade tyngda av allvaret idag och vi gjorde vår sämsta match och det var vår målvakt Ida Sperring som räddade oss idag, säger Christer Söder.
Stöde hade sina bästa idag i redan nämnda målvakten Ida Sperring samt yttermittfältarna Johanna Söder och Emma Sjölén som jobbade på bra och verkligen försökte.
– Dom övriga kan mycket bättre, påpekar segertränaren.
Men det är så man tar hem serier – spela dåligt men ändå vinna...

Tillbaka till omgång 17

Ett mål och ett ass. för Clara H. Ett mål och ett ass. för Clara H.

Stöde IF – Sund IF 2–0
2014-08-26 - 18:30 - Stöde IP
1-0 Clara Högbom 26
2-0 Anna Edin 28

Domare: Fredrik Strese, Sundsvall
Publik: 102
Matchfakta

Ida Sperring såg till att rädda segern till sitt Stöde med flera fina parader. Bland annat en "hockey-slajdning" för att freda sitt mål.