I en av kvällens många matcher i Lokalfotbollen besegrade Sund Alnö 2 med 4-1 på Maland i en match ingående i Damtreans 16:e omgång. Här sätter Kristina Wiklander 3-0 för hemmalaget i slutet av den första halvleken uan chans för gästernas keeper Sofia Björklund. Foto: Fredrik Lundgren.

Sund säkrade derbysegern redan i första halvlek
Det var upplagt för derbyfest på Maland men "Slaget om sundet" blev en rätt ensidig historia där Sund ganska enkelt stoppade Alnö 2:s anfallsförsök samtidigt som man satte sina chanser i offensvien. 
Redan i halvtid stod det 3–0 och även om siffrorna var lite i överkant så förtjänade Sund att leda matchen.
I andra halvek ryckte Alnö upp sig något spelmässigt.
– Men vi "kladdade" på bollen för mycket och felpassningarna duggade tätt och det dröjde till matchminut 90 innan vi lyckades få in bollen i mål, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin besviket, och sammanfattade matchen:
– Vi gick in till matchen och trodde på poäng men ett tätt och hårt slitande Sund var för svåra för oss idag. Vi måste bli bättre på att hitta varandra ute på planen, jobba mer med en-två touch. Nu måste vi hitta tillbaka till spelglädjen. Då kommer också poängen trilla in. Det är bara att bita i det sura äpplet och försöka bryta ner Timrå på söndag, avslutat Vestin.
Bäst på planen var Sundspelarna Kristina Wiklander och blott 14–åriga 
målvakten Moa Öman som höll "sina lakan rena". Hon tvingades kliva av planen i slutminuterna efter en skada och var därmed "oskyldig" till Alnös tröstmål.


Sund IF – Alnö IF 2 4–1
2014-08-20 - 19:00 - Maland
1-0 Mathilda Johansson 26
2-0 Mathilda Johansson 33
3-0 Kristina Wiklander 40
4-0 Sara Bylin 77
4-1 Pernilla Lundgren 90+2

Domare: Linus Kvist, Sundsvall
Publik: 30
​Matchfakta