Dennis Bergström är viktigt för Sund. Två mål och två ass i derbytt mot Alnö. Dennis Bergström är viktigt för Sund. Två mål och två ass i derbytt mot Alnö.

Sund numret större än Alnö i Alnösundsderbyt

(2016-05-24)

Alnösundsderbyt blev en lätt seger fför Sund. 5-1 sedan Dennis Bergström svarat för två mål och två assists..
– 5-1 är klara siffror men faktum är att vi kunnat kontra in ännu fler mål sedan Alnö öppnat upp sig allt mer, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Alnösundsderbyt, som fick förläggas till Norrporten Arena, inleddes med två snabba mål.
Först gav ständigt löpande Dennis Bergström Sund ledningen efter ett genombrott efter fem minuter.
I den tionde kvitterade Adam Johansson för Alnö sedan hann före Sundmålvakten Stefan Bjerting med kalufsen på ett inlägg och bollen rullade så sakteliga in i målet.
Sedan dröjde det "hela" nio minuter innan veteranen Patrik Caro kunde nicka in Dennis Bergströms välavvägda hörna.
1-2 stod sig till det att timmen var spelad då Zakkaria Bel-Mekki peggade upp för Dennis Bergström.
Sju minuter senare lyfte "Bersan" in en ny farllig hörna och på den nådde Martin Brännström högst och strax därpå dök 1-4 upp på resultattavlan.
Då blåste domaren Said Gavador för straffspark sedan en Alnöförsvarare fått bollen på handen när han skulle driva bollen ur straffområdet.
Zakkaria Bel-Mekki tog hand om uppdraget och sedan var det bara att ändra på resultattavlan till 1-5. Något som även blev slutresultatet.
– 5-1 är klara siffror men faktum är att vi kunnat kontra in ännu fler mål sedan Alnö öppnat upp sig allt mer, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Annars var det ett böljande spel och många bollbyten. Efter att vi gjort 3-1 var det knappt nåt mittfältsspel överhuvudtaget. Vi ville framåt för att göra fler mål och gärna med ett avgörande pass direkt. Det gjorde att det blev stora ytor. Något som vi utnyttjade bättre än Alnö, fortsätter "Sunkan".
– Rättvis seger till Sund som var klart mer effektivare och tuffare i avslutssituationerna. Lite för stora siffror blev det nog men det går inte att bjuda på så många enkla misstag och målsituationer och samtidigt orka komma igen i en match mot ett så pas bra lag som Sund är. Vi är med bra i matchen till runt 60:e minuten, sedan rasade det, säger Alnös tränare Håkan Johansson.

Dennis Bergström, löpte kopiöst framåt, två mål och två assists är fina papper. I övrigt var det ett bra dagsverke från alla inblandade i Sund.
I Alnö var det ingen som stack ut mer än någon annan.

Läs även:
• Sund tog kommandot från start mot Alnö

Matchfakta:
Sund IF - Alnö IF 5-1
2016-05-24 - 20:00 - Norrporten Arena
1-0 Dennis Bergström (5)
1-1 Adam Johansson (10)
2-1 Patrik Caro (19)
3-1 Dennis Bergström (63 )
4-1 Martin Brännström (70)
5-1 Zakkaria Bel-Mekki (straff, 72)
Domare: Said Gavador
Publik: 60

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.