Decimerat Sund vände 0–2-underläge
-
Njurunda överrumplade ett yrvaket Sund och satte 0–1 genom Sara Nordin efter en kvart.
Tio minuter senare fick Rebacca Wikholm syna det röda kortet sedan hon hindrat en fri Malin Karlsson. Malin tog själv hand om frisparken och skickade den med accuratess rakt upp i Lise-Lott Söderlunds ena kryss.
Med 0–2 och en spelare kort vaknade Sund upp ur dvalan och tog över matchen ju längre den led och man fick också en livlina i slutsekunderna av den första halvleken då Ann Jonsson hittade rätt med ett lobbskott som smet in precis under ribban.
– Utvisningen var klart tveksam och det var viktigt att få in det målet då det gav oss energi inför den andra halvleken, medger Sundspelaren Petra Blückert.
I den andra halvleken var det bara ett lag på banan. Det spelade ingen roll att Sund var decimerade, man spelade ut gästerna och Anna Sjöberg Åkerberg kunde kvittera tidigt i andra.
Anna slog sedan i den 78:e minuten ett perfekt inlägg till Petra Blückert som bara hade att raka in ledningsmålet.
Ann Jonsson utnyttjade sedan sitt friläge till 4–2 i slutet av matchen och vändningen var total.
– Vi började dåligt men efter utvisningen skärpte vi till oss, tog löpningar och passningsspelet blev också mycket bättre, säger Petra Blückert.
– Vi leder med 2–0 och är en man mer. Ändå låter vi Sund ta över och vinna komfortabelt, säger en besviken Örjan Rodin, tränare i Njurunda.
Jämnt överlag i Sund men med ett extra plus för anfallaren Anna Sjöberg Åkerberg, ett mål och ett ass, och tvåmålsskytten Ann Jonsson.
I Njurunda var hela tiden anfallaren Emily "Lill-Locket" Håkansson ett orosmoment för Sundförsvaret.

Sund IF – Njurunda IK 4–2
2014-09-20 - 13:00 - Maland
0-1 Sara Nordin 15
0-2 Malin Karlsson 26
1-2 Ann Jonsson 45
2-2 Anna Sjöberg Åkerberg 52
3-2 Petra Blückert 78
4-2 Ann Jonsson 84