Henrik Svanström nickade in Svartviks segermål med bakhuvudet. Henrik Svanström nickade in Svartviks segermål med bakhuvudet.

Tidigt "tuppmål" avgjorde för Svartvik när man ryckte i toppen

(2016-06-028)

Det blev bara ett mål i toppmatchen trots seriens skyttekungar på planen. Och det blev varken Svartviks Danne Johansson eller Östavalls Yaroslav Voloshin som blev matchvinnare.
– En Östavallsspelare nickade i bakhuvudet på Henrik Svanström och bollen gick i en båge över deras målvakt, säger Svartviks tränare Fredrik Carström efter segermålet som, kom redan i den tredje minuten.


Uppe på Hemmanet möttes seriens två vassaste målskyttar, Svartviks Danne Johansson och Östavalls Yaroslav Voloshin. Bäddat för målfest således! Men ack vad man bedrog sig. Ett ynka mål var vad publiken fick sig till bjuds. Båda lagen hade bra koll på motståndarnas anfall och det blev en tät och frän match där lagen till stor del tog ut varandra.
Det avgörande målet kom redan efter två minuter. Ett långt inkast nickades av en ÖIF-försvarare i bakhuvudet på Henrik Svanström och bollen gick i en båge över gästernas perplexe målvakt. Snöpligt.

Svartvik var det lag som hade mest boll medan Östavall låg lågt med sitt försvar och satsade på snabba omställningar. Inget av lagen radade upp mängder av målchanser men vi fick se några fina kombinationer emellanåt och tempot var även bitvis högt uppskruvat.
Efter en timmes spel bytte matchen skepnad. Då fick hemma(net)laget Kristoffer Gådin utvisade efter en ful kapning bakifrån Rött kort direkt! Därefter tog Östavall över ganska markant medan Svartvik fick jobba hårt för att freda sig. Mikael "Sparris" Nordberg upträdde stabilt och med pondus i hemmamålet men med bara minuten kvar hade nog alla uppe på Hemmanet noterat en kvittering men Emil Fahlanders nick från bara nån meter passerade utanför målramen.
– Där hade vi tur. Östavall bombarderade oss med långa bollar sista kvarten men vi höll emot bra men det var som sagt nära på slutet. Tycker annars att vi hade bra koll på matchen och dom fick löpa mycket utan boll fram till vår utvisning, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
– Emils nick var värt ett bättre öde. Vi pumpade på och hade ett bra tryck sista kvarten och vi var nog värd en pinne, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring.

"Sparris" i målet redan nämnd. Danne Johansson jobbade oerhört uppe på topp men fick inte betalt för sitt slit i form av något mål.
I Östavall berömmer vi Joakim Andersson och Niclas Möllhagen på mitten samt "Jojje" Johansson, som var tillbaka efter semesterresa.
I och med seger drog Svartvik ifrån något i toppen och har nu fyra poäng ner till tvåan Essvik när en omgång återstår av våromgången.

Läs även:
• Svartvik fortsätter att vinna - har nu fyra raka segrar

Matchfakta:
Svartviks IF - Östavalls IF 1-0
2016-06-28 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Henrik Svanström (3)
Utvisning Kristoffer Gådin (60)
Domare: Per Backlin (löpstark och tydlig i sina domslut, mycket bra m a o)
Publik: 98

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.