Östavall straffade Svartvik
-
Ikväll avgjordes den uppskjutna matchen mellan Svartvik och Östavall. 
Och det kom att handla en hel del om straffar.
Östavall tog ledningen på straff i första halvleken.
Svartvik missade en i andra och strax därpå skickade Haik Danielian in 0-2 i krysset.
Då hjälpte det inte att Svartvik till slut satte en stramare i slutminuten.
Det var för lite tid kvar för att hinna ikapp.
- Ingen bra fotbollsmatch men vi vann den fysiska kampen och skäms inte för den här segern, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Händelsfattig första kvart

Det syntes att det var två lag som var ovana vid naturgräs även om planen uppe på Hemmanet inte var alltför ojämn.
Första kvarten var rikigt händelsefattig innan Östavalls Joakim Andersson lurade sin back inne i straffområdet och blev kapad.
Lagkaptenen Jonas Sjöberg tog sitt ansvar satte den högt utan chans för årsdebuterande Daniel Micene.
Micene fick visa sig på styva linan strax därpå när han tippade ett farligt Östavallsskott till hörna.
Annars var väl ett strafftillbud ytterligare när Admir Adra gick däck det närmaste målchans utöver resten av halvleken. Domaren vald dock att vinka avvärjade till publikens hörbara besvikelse.
 

0-2 direkt efter straffmiss

Adra blev knappa kvarten in i andra återigen fälld inne i straffområdet, denna gång i duell med ÖIF-målvakten och nu fick han domaren med sig. Han tog själv hand om straffen men den normalt drypsäkre straffspecialisten fick för mycket Admir under bollen och den gick skyhögt över.
Som lök på Svartvikslaxen knorrade Haik Danielian in 0-2 i Micenes högra kryss bara nån dryg minut senare. 
Med 30 sekunder kvar gick Fredrik Karström i backen och Svartvik fick sin andra straff i matchen.
- Han tog en chans och kastade sig och domaren gick på den. Fredrik bad emellertid om ursäkt efter matchen vilket hedrar honom, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Admir Adra klev fram ännu en gång och nu gick det bättre. En välplacerad straff som satt nära stolpen och då hjälpte det inte att målvakten Manne Wallström gick åt rätt håll.
 

"Skönt att spräcka nollan"

Målet blev dock inte mer än kosmetika för nästan direkt på avspark blåste duktige domaren Hans Grönlund av matchen.
- Men det var skönt att få spräcka nollan framåt. Vi får ta med oss det till nästa match då Stöde väntar. Ingen lätt motståndare det heller, säger Wiklund efter lagets andra raka förlust i inledningen av fyran.
- Men då krävs det att vi inte spelar så omständligt som vi gjorde idag. Vi fick ingenting vettig uträttat utan trampade mest luft. Verkade nästan som om det gott troll i spelet, fortsätter Wiklund med tanke på hur fint spelet sett ut under försäsongen.
- Det var ingen bra fotbollsmatch men vi vann den fysiska kampen och skäms inte för den här segern, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, och fortsätter:
- Vi hade flera chanser och borde kanske vunnit större. Vi presterade ett jättebra försvarsspel och Svartvik hade inte mycket mer än straffarna, säger ÖIF-legenden.
Svartviks bäste för dagen var Kristoffer Godin, som glädjande nog lämnat gymet för fotbollsplanen igen, och var trots sin brist på fotbollsträning den som skall ha bäst betyg i Blackbay.
Försvarslinjen med Robert Olsson i spetsen var klockren och Jonas Sjöberg drev i vanlig ordning på sina mannar från sin defensiva mittfältsposition.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

tillbaka till omgång 2

Svartviks IF - Östavalls IF 1-2
2014-05-13 - 19:00 - Svartviks IP (uppskjuten från 2014-05-09)
0-1 Jonas Sjöberg (straff) 16
0-2 Haik Danielian 59
1-2 Admir Adra (straff) 90
Domare: Hans Grönlund, Sundsvall (duktig)
Publik: 57
Matchfakta

Haik Danielian, nyförvärvet från Ånge, knorrade in matchavgörande 0-2 i krysset. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.