Admir Adra gör mål igen!
-
Svartvik har verkligen underpresterat i vår men följde nu upp den fina DM-segern över Kovland men en ny och kanske ännu viktigare seger, 3–0 mot bottenkollegan Söråker.
– Vi började formidabelt och hade kunnat leda med 4–0 redan efter en kvart men deras målvakt (Joakim Jönsson) var som en demon, säger Svartviks tränare Anders Ellqvist.


Svartviksorkan första kvarten

DM-segern mot Kovland verkade ha gjort Svartvik gott för man startade i ett högt tempo och nästan blåste sina motståndare från Söråker av planen.
Det verkade bara vara målvakten Joakim Jönsson som orkade stå stolt och reslig som en fura mellan sina stolpar.
– Vi började formidabelt och hade kunnat leda med 4–0 redan efter en kvart men deras målvakt var som en demon och dessutom hade vi en i stolpen. Kändes som vi tog Söråker på sängen med vår inledning, säger Svartviks tränare Anders Ellqvist.
– Oj, vad vi gav bort målchanser i inledningen. Tur att "Jocke" räddade oss då, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh.
Svartviksstormen ebbade sedan ut något då man inte fick utdelning samtidigt som Söråker jobbade sig in i matchen och Alexander Gode var nära att chocka men hans skott träffade överliggaren via Håkan Svanströms ben.
Istället kom 1-0...
En Svartvikspassning rann under foten på en gästande back och bollen hamnade hos Alex Lundström, som skar in från kanten, vann ett motlägg och kom fri och satte den högt. Då var t o m Jönsson maktlös.


Släpper det nu för Adra?

Precis innan pausvilan kom pigge Mazlum Kocak runt på kanten och hans inspel efter marken nådde Admir Adra, som från en och en halv meter och fjolårets skyttekung kunde göra sitt blott tredje mål för säsongen.
– Efter det målet sade vi till varandra att gå ut och mosa dem i andra då vi antog att dom skulle vara knäckta och dessutom fått duktiga försvarsspelaren Samuel Frisk skadad, säger Ellqvist.
Teori är en sak. Praktik en annan. Söåker lyfte istället sitt spel rejält och tog kommandot i matchen. Gästerna spelade bra – fram till straffområdet. Där tog det slut på både idéer och genombrottskraft.
– Precis som vanligt med andra ord. Vi borde gjort ett par mål på de lägen vi skapadade med det vill sig helt enkelt inte, säger Thimeradh och skakar på huvudet.
Då var Svartvik mer effektiva trots att man blev tillbakapressade.
Med dryga kvarten kvar löpte Alex Eklund upp från sin högerbacksplats och slog ett perfekt skruvat inlägg där Mazlum Kocak mötte med en språngskalle.
– Efter målet vek han ihop sig som en makaron. Vet inte om det var kramp eller nån hemmasnickrad målgest, skrattar Ellqvist.
– Måste ha varit ett av dom snyggaste målen någonsin uppe på Hemmanet, säger "Ellas" tränarkollega Patrik Chruzander.
Strax innan hade Kocak missat en nick mot öppet mål från en meter...


Bruna ben

Efter 3-0-målet spelades matchen mer eller mindre bara av och Svartvik kunde ta tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.
"Inställningsspelaren" och högerbacken Alex Eklund löpte från hörnflagga till hörnflagga och var bäst i Svartvik. Överbetyg även till nyförvärvet från Selånger på mitten, Mickael Wallin, samt den för dagens yttermittfältare Fredrik Karström, som inte bara visade upp sina bruna ben utan även var spelsugen värre efter Cypernsemestern.
Joakim Jönsson i Söråkers mål var rena väggen och var chanslös på målen. Utan "Jockes" storpel hade det kunna stått 0-6 redan efter den första halvleken.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 10

Svartviks IF – Söråkers FF 3–0
2014-06-24 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Alex Lundström 30
2-0 Admir Adra 44 
3-0 Mazlum Kocak 73
Domare: Per Backlin, Sundsvall
Publik: 52
Matchfakta

Admir Adra gör mål igen! Arkivbild: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers målvakt Joakim Jönsson svarade för en kanonmatch och räddade sitt lag från en katastrof i matchinledningen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.