Christoffer Nerkan spelade fram till tre av Svartviks mål mot Sidsjö-Böle. Christoffer Nerkan spelade fram till tre av Svartviks mål mot Sidsjö-Böle.

Tre målpass av Nerkman när Svartvik tog tredje raka

(2016-05-20)

Svartvik tog sin tredje raka seger medan Sidsjö-Böle inkasserade sin tredje förlust.
Det blev kontentan uppe på Hemmanet.
– Vi gör nog vår bästa match. Bra passningsspel i högt tempo och det kändes som dom aldrig skulle stå emot i 90 minuter, säger Svartviks tränare Fredrik Carström efter att bland annat fått se Christoffer Nerkman spela fram till matchens tre sista fullträffar.


Svartvik inledde i högt tempo men Sidsjö-Böle försvarade sig bra och hade oftast sina motståndare på rätt sida. Det hindrade emellertid inte hemmalaget att skapa chanser men S/B-keepern Henoc Ekanga var på bästa bollmotarhumör.
Istället blev Sidsjö-Böle första laget att hitta nätet när Erik Senestad hittat rätt med ryggen mot målet, bara för att omgående få det annulerat av domaren.
I den första halvlekens sista minut fick Svartvik straff sedan Daniel Näslund synat naturgräset från nära håll.
– Straffen var billig. Han fick först avsluta innan dom krokade ihop, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Daniel Näslund blir nedsprungen bakifrån, straffen solklar, kontrar Svartviks tränare Fredrik Carström.
Daniel Johansson tog i vanlig ordning hand om straffsparken vilket betydde att hemmalaget gick till pausvila i ledningen.

I den andra halvleken drev Svartvik upp tempot ytterligare men man lyckades inte utöka sitt försprång. Inte förrän det återstod kvarten vill säga då Christoffer Nerkman frispelade Filip Glantz.
Då tog gästernas ork slut och Nerkman kunde spela fram först Danne Johansson till 3-0 och Filip Denkert att fastställa slutresultatet till 4-0.
– Vi fick en dipp där och det utnyttjade Svartvik med tre mål på sju minuter. Annars gör vi försvarsmässigt en bra match och hade vi kunnat hålla 0-0 in i paus så vet man inte hur det kunnat gå. Dom var ganska frustrerade ända fram till 2-0, säger Mikael Eklöf.
– Vi gör nog vår bästa match. Bra passningsspel i högt tempo och det kändes som dom aldrig skulle stå emot i 90 minuter. Det var deras målvakt som höll kvar dom i matchen så pass länge. Men visst borde vi dödat matchen tidigare, säger Fredric Carström.

Filip Glantz, Niklas Nygren och Christoffer Nerkman, tre ass, stack ut lite extra i ett bra Svartvik.
Henoc Ekanga mellan stolparna nämnd i Sidsjö-Böle. Plus till hela uteförsvaret och framåt slet Erik Senestad hårt trots bristande understöd.
I nästa omgång väntar ett Njurundaderby mellan två lag med full pott uppe på Essviksvallen. Då lär det smälla!

Matchfakta:
Svartviks IF - Sidsjö-Böle IF 4-0
2016-05-20 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Daniel Johansson (straff, 45)
2-0 Filip Glantz (75)
3-0 Daniel Johansson (77)
4-0 Filip Denkert (82)
Domare: Oscar Moss (syntes inte mycket = bra betyg)
Publik: 48 (enligt SIF över 100 personer)

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.