Nytt spelsystem slog direkt
-
IFK Timrås tränare provade ett nytt spelsystem (4–2–3–1).
Och det föll ut bra, 3–0 mot Alnö 2.
– Tjejerna tog till sig det riktigt bra, säger Kent Thorn.


Öppnade upp Alnös försvar

IFK Timrå provade ett nytt spelsystem (4–2–3–1) och det visade sig sitta riktigt bra redan från början och man hittade rätt med många bollar på djupet som öppnade upp Alöns försvar, som ändå nöp ihop bra inne i boxen.
Det dröjde ända till den 37:e minuten innan hemmalaget fick hål på Alnökeepern Sofia Björklund. Fanny Sellin Viksell fick då på en riktig mörsare från långt håll och bollen satt precis under ribban.
– Vi borde gjort fler mål under den första halvleken men våra avslut var alldeles för klena, undantaget Fannys då förstås, säger Timråtränaren Kent Thorn.
– Åven vi provade ett nytt spelsystem men det fungerade inte riktigt som vi tänkt oss, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.


Kanonräddning av Hanna

Sandra Forsberg fick ett jätteläge direkt i andra att kvittera men Hanna Olofsson gjorde en kanonräddning.
– Hade händerna uppe för ett måljubel men deras målvakt gjorde en fantastisk räddning, suckar Vestin.
I anfallet efter frispelade Beatrice Eriksson Amanda Nilsson, som rundade Björklund innan hon rullade in psykologiska 2-0.
– Då gick luften ur oss. Tjejerna blev trötta och började hänga med huvudena, säger Vestin.
Målet gav Timråtjejerna en rejäl dos självförtroende och började trilla boll och kom ofta med fart. Alnö backade hem, tätade till och slog mer eller mindre ifrån sig.
3–0 kom inte direkt som en blixt från en mulen himmel. Amanda Nilsson drev in i straffområdet men istället för att avsluta på egen hand passade hon osjälviskt snett bakåt till Johanna Lagerlund som bara hade att lägga in bollen i övergivet mål.


3–0 i underkant

Trots övertaget blev det inga fler Timråmål utan matchen slutade 3–0.
– Vi hade några frilägen till så 3–0 var klart i underkant, säger Thorn, som ville hylla kollektivet denna dag. Just för att man tog till sig det nya spelsystemet direkt.
– Timrå är tuffa att möta för vårt unga lag men jag tycker ändå att vi försvarade oss bra inne i eget straffområde. Vi tar nya tag och tar med oss det som var bra och siktar på tre poäng i nästa match mot Ljustorp, säger Vestin.
Någon individuell spelarkritik ville vare sig Thorn eller Vestin ge sig på denna afton utan hänvisade till "kollektivet".

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 6

IFK Timrå 2 – Alnö IF 2 3–0
2014-06-05 - 19:00 - Bergeforsens IP
1-0 Fanny Sellin Viksell 37
2-0 Amanda Nilsson 48
3-0 Johanna Lagerlund 55
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (godkänd)
Publik: 60
​Matchfakta

Fanny Sellin Viksell inledde målskyttet.