Amanda den enda som fick hål på Frida
-
Amanda Nilsson var enda Timråspelare som fick hål på en magiskt spelande Frida Forslund i Heffnersklubbans mål.
Det bedriften lyckades hon med två gånger om till och med.
- Hon var magisk. Vilken annan målvakt i den här serien hade släppt in minst fem-sex bollar en sån här match, berömmer Timrås tränare Kent Thorn.


Magisk keeper

Det var två unga lag som bjöd på ärliga tag på Bergeforsens IP:s naturgräs.
IFK Timrås andralag var spelförande men även Heffnersklubbans dito hade sina perioder även om dom hade svårt att spela sig fram till några riktigt vassa målchanser.
Där lyckades hemmalaget bättre och den som spräckte nollan var inte helt överraskande Hanna Nilsson med ett direktskott i höjd med straffpunkten på ett snett-inåt-bakåt-pass. Då hade klockan tickat upp till minut 21.
Kvarten senare var det dags för Hanna igen. Frida Forslund i HK-målet räddade första skottet men på returen var hon maktlös.
Annars var det Fridas storspel som höll kvar Heffnersklubban i matchen.
- Hon var magisk. Vilken annan målvakt in den här serien hade släppt in minst fem-sex bollen en sån här match. Och henne släppte vi till Heffnersklubban, säger Timrås tränare Kent Thorn och ruskar på huvudet.


Närmare 5-1 än 2-2

När sedan Maja Sterner fintade bort två Timråförsvarare och sedan helt fri placerade in reduceringen med 25 minuter kvar blev det lite nerv i matchen.
- Men dom var aldrig nära ett 2-2-mål utan då var vi närmare 5-1, säger Thorn.
- Vi borde avgjort tidigare men dom hade som sagt ett spöke i målet, fortsätter Thorn, som var mycket nöjd med att äntligen vara ute på naturgräs.
- Vi är inget gruslag utan vi vill ha lite ytor att spela på, säger Thorn, som naturligtvis var mycket nöjd med sin tvåmålsskytt.
- Amanda Nilsson gjorde båda våra mål och ligger bakom många av våra chanser tack vare sina löpningar, säger Thorn.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

IFK Timrå 2 - Heffnersklubbans BK 2 2-1
2014-05-15 - 19:00 - Bergeforsens IP
1-0 Amanda Nilsson 21
2-0 Amanda Nilsson 37
2-1 Maja Sterner 65
Domare: Björn Sjöblad, Sundsvall
Publik: 45
Matchfakta

Heffnersklubbans blott 15-åriga målvakt Frida Forslund är en jätte-talang som kan bli hur bra som helst med rätt skolning. Tjejen är totalt orädd och har en tajming i sitt spel som lovar mycket.