Oscar Fors x 4 blev för mycket för Indal
IFK Timrå 2 hade lite tunn trupp och plockade med ett par rutinerade pjäser från A–laget, Oscar Fors och Mattias Norin, båda avstängda senast från div. III-spel efter tre varningar.
– Våra unga killar höjde sig med dom här två killarna i laget, säger tränaren Ronald Wihlborg.
När det gäller Fors så svarade han för inte mindre än fyra av fullträffarna, tre genomlöpingar och en nick.
– Ja, dom hade ett par spelare som var klassen än alla andra på planen, säger Indals tränare Christer Dahlin, och syftar på ovanstående duo.
Det här blev en schysst och välspelad match i bra tempo och Indal valde att försöka bjuda upp till spel istället för att parkera bussen och hålla nere siffrorna.
Lite nerv blev det i matchen sedan Daniel Lundberg fått till ett lobbskott över annars duktige Timråkeepern Mustafa Heidari och reducerat till 2–1.
Fors fullbordade emellertid sitt hattrick i den 34:e minuten innan Oliver Sundström placerade in en straff decimetern innanför stolpen till 4–1 innan paus.
– Vi hade bud på ännu fler mål före paus, säger Wihlborg.
Jumbon Indal fortsatte att stå upp bra även i den andra halvleken mot serieledarna och spelade faktiskt 1–1 sedan annars drypsäkre Sundström skjutit en "stramare" i stolpen i slutskedet av matchen.
– Vi gör återigen en bra match men räckte helt enkelt inte till mot ett duktigt Timrå. Men om vi spelat så här bra mot andra lag i serien hade vi haft betydligt fler poäng, säger Dahlin.
Oscar Fors klart bäst på planen. I övrigt en bra laginsats i Timrå.
Lars-Håkan Pettersson lysande i Indals mål trots fem insläppta. Mycket bra insats också av yttermittfältaren Robin Vahlberg och tvåmålsskytten Daniel Lundberg, som hotade framåt trots ett starkt Timråförsvar.

Till omgång 12
-

IFK Timrå 2 – Indals IF 5–2
2014-09-01 - 20:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Oscar Fors 8
2-0 Oscar Fors 14
2-1 Daniel Lundberg 16
3-1 Oscar Fors 34
4-1 Oliver Sundström (straff) 39
5-1 Oscar Fors 63
5-2 Daniel Lundberg 83
Utvisning Indal: Gonzalo Alejandro Castro Morales

Domare: Peterson Lugero, Sundsvall
Publik: 55
Matchfakta

Fyra mål av Oscar Fors knäckte Indal.