Hattrick av Kevin när Timrå 2 storvann
-
Redan efter elva minuters spel var matchen mellan IFK Timrå 2 och Indal avgjord. Då prickade Kevin Sundström in 3-0. Kevin fullbordade förövrigt sitt hattrick tidigt i andra när hemmalaget till slut vann med 7-0.
- Timrå är ett bra lag med rörliga och tekniska spelare och grus är inte vårt underlag, säger Peter Lind som kom in sista tjugo för Indal.


Grus inget för Indal

Matchen i sexan mellan IFK Timrå 2 och Indal fick flyttas från Älvvallen till Skolplans grus. Något som inte verkade passa gästerna, som senaste tiden enbart kört på naturgräs.
Redan efter elva minuters spel stod det 3-0 och det såg ut att gå mot målrekord.
- Vi borde lett med minst 8-0 i halvtid men efter 3-0 började grabbarna själv gå på egna avslut istället för att visa tålamod och vänta på rätt tillfälle. Vi föll även ner i deras tempo, säger tränaren Ronald Wihlborg.
Kevin Sundström gjorde två snabba mål i första och fem minuter in i andra så fullbordade han sitt hattrick.
- I paus sade jag till killarna att vi måste sluta vara så målkåta utan spela som vi tränat på och låta bollen gå inom laget och skapa luckor tack vare bättre rörelse, säger Wihlborg.


Målvakt i kortbyxor på grus

5-0 nickade Fredrik Ljuslinder in i den 71:a minuten och då bytte Indal målvakt. In kom Robin Andersson  och han räddes inte gruset utan lirade i kortbyxor! Och hann med många fina räddningar men kunde inte hindra Timrå att smälla in två mål ytterligare innan matchen var över.

- Kändes som Indal höll knappt korpenklass idag. Hade vi varit mer fokuserade framför mål hade vi gjort tio baljor till. Tror inte Indal hade en enda målchans, säger mittfältaren Michael Wahlroos, som emellertid tvingades utgå efter 65 minuters spel.
- Tyvärr höll inte knät längre, suckar Wahlroos.
- Timrå är ett bra lag med rörliga och tekniska spelare och grus är inte vårt underlag, säger Peter Lind som kom in sista tjugo för Indal, och fortsätter:
- Dom malde ner oss helt enkelt och vi var knappt över mittlinjen idag. Vi stod och sov i inledningen och lyckades inte jobba oss in i matchen.
Fredrik Ljuslinder var en klippa i vanlig ordning i mittförsvaret och på högerbacken kom Erik Källman in i andra och visade upp ett "elakt" spel och gjorde många fina raider ute på sin kant.
Ingen höjde sig över mängden i Indal, skall i så fall vara inhoppande målvakten Robin Andersson. Bara det att som keeper lira i kortbyxor på grus är värt ett extra omnämnande...
 
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 2

 IFK Timrå 2 - Indals IF 7-0
2014-05-12 - 19:00 -  Älvvallen
1-0 Oliwer Karlsson 1
2-0 Kevin Sundström 4
3-0 Kevin Sundström 11 
4-0 Kevin Sundström 50
5-0 Fredrik Ljuslinder 71
6-0 Amandus Laukkanen 78
7-0 Abdullah Rezai 85 
Domare:  Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 34
Matchfakta

Hattrick av Kevin Sundström