Lars–Håkan Pettersson, mest känd som "Lacke", var rena väggen när Kovland vann med 1-0 borta mot Timrå 2. Lars–Håkan Pettersson, mest känd som "Lacke", var rena väggen när Kovland vann med 1-0 borta mot Timrå 2.

"Lacke" bakom Kovlands seger

(2016-05-22)

En kall straff av Simon Bergvik och ett makalöst spel av målvakten Lars-Håkan "Lacke" Pettersson var nyckeln till Kovlands seger mot IFK Timrå 2.
– Vet inte hur många chanser vi hade men han stoppade allt, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.


IFK Timeå hade mest av spel och boll men det var Kovland som lämnade konstgräset med tre poäng.
I den 20:e minuten tilldömdes gästerna en straffspark efter en knuff och Simon Bergvik darrade inte på manschetten utan drog den hårt nästan mitt i målet.
Märkligt nog visade det sig bli matchens enda fullträff. Båda lagen vaskade fram flera möjligheter, de flesta av hemmalaget, men lagens målvakter nekade att släppa in fler bollar. Lars-Håkan "Lacke" Pettersson var rena väggen och var matchens huvudaktör.
– Vet inte hur många chanser vi hade men han stoppade allt, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.
– En match med mycket kamp och många chanser och vi får nog tacka "Lacke" för segern, säger Kovlands tränare Robert Lindmark.

Joel Nilsson felfri i Timråmålet. Anfallarna Kevin Sundström och Emil Häggström jobbade på bra och skapade chanser. Det var bara pricken över i:et som saknades. Miniliraren Abdifatah "Abdi" Mustafa Ibrahim visade ingen respekt för större och tyngre motståndare utan vågade hålla i bollen och leverera fina passningar.
"Lacke" Pettersson klart bäst i Kovland, och det mycket markant.

Matchfakta:
IFK Timrå 2 - Kovlands IF 0-1
2016-05-22 - 16:00 - Timrå konstgräs
0-1 Simon Bergvik (straff, 20)
Domare: Henoc Ekanga (konsekvent trots alla klafande av spelare)
Publik: 30

• Nyheter Medelpadsfemman

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.