Söråkers Oscar Fors kolliderar med Torpshammars bastante målvakt Mattias Wikholm och drar på sig en förmodad hjänskakning. Foto: Fredrik Lundgren. Lokalfotbollen.nu.
Söråkers Oscar Fors kolliderar med Torpshammars bastante målvakt Mattias Wikholm och drar på sig en förmodad hjänskakning. Foto: Fredrik Lundgren. Lokalfotbollen.nu.
Viktor Martian har redan gjort "årets mål" på Torpshammars IP. Viktor Martian har redan gjort "årets mål" på Torpshammars IP.

Viktor Martians hattrick inkluderade en bicycleta: "Årets mål"

(2017-05-23)
Torpshammars ukrainska nyförvärv Viktor Martian gjorde lagets samtliga mål när Söråker fick vända hem med en 0-3-förlust.
Ett av målen var en bicycleta ur snäv vinkel
– Årets mål på Torpshammars IP trots att det här var första matchen, säger tränaren Bert-Ove Blom.


Ifjol möttes lagen i femman och efter tre matcher i fyran hade varken Torpshammar eller Söråker mäktat med någon seger. Läge för trendbrott?
Torpshammar fick för första gången i år spela hemma på naturgräset och även om planen varken är speciellt grön eller jämn verkade dom vit-blå trivas.
Men det var gästerna som vaskade fram den första chansen men Oscar Fors skott gick rakt i magen på Torpshammars målvakt för aftonen Mattias Wikholm.
I den 17:e minuten fick Viktor Martian en löpboll. Fick dock inte riktigt tag i den och kom ur läge. Situationen över? Nix, ur snäv vinkel drog Martian iväg en bicycleta och bollen seglade in i den bortre gavlen förbi en perplex Pontus Ålund i Söråkers mål.
– Det här är den första matchen på Torpshammars IP denhär säsongen men jag är övertygad om att det här kommer att bli årets mål, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

I den 20:e minuten var Oscar Fors på språng igen men kolliderade med Wikholm. Den assisterande domaren vinkade för straffspark, något som inte huvuddomaren Tomas Berglund höll med om. Smällen tog så illa på Fors att han tvingades utgå med befarad hjärnskakning.
Med tio minuter kvar av den första halvlekn kom sedan Viktor Martian igenom efter ett fint väggspel och sköt hårt och välplacerad vid den främre stolpen från straffområdesgränsen.
– Det verkar ligga nån förbannelse över oss just nu. Vi får ingenting med oss, suckar Söråkers tränare Nermoin Zulovic efter den första halvleken.

Söråker satsade allt på ett kort i inledningen av den andra. Flyttade upp och lyfte långt och satte press men hemmaförsvaret stod emot och närmare än ytterligare en straffsituation kom inte Söråker.
Och när en Söråkerförsvarare nonchalant tappade bollen till Viktor Martian, fel man att tappa boll till, ringde det för tredje gången bakom Pontus Ålund. Att det då återstod 13 minuter var just typiskt för Söråker...
– Idag tog vi tag i taktpinnen tidigt och släppte den sedan aldrig ifrån oss. På slutet var vi närmare 5-0 än dom ett reduceringsmål. Ja, redan i paus borde vi haft en tremålssledning, säger tränare Blom.
– En bra genomförd match av oss. Täta bakåt och Viktor Martian framåt, fortsätter Blom konstaterande.
– Torpshammar var det bättre laget matchen igenom. Vi hade behövt få en ledning eller få med oss huvuddomaren när den assisterande vinkade för straff. Domaren var bra annars och vill inte skylla förlusten på honom, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.
– Jag har aldrig någonsin gett upp utan kommer att kämpa ännu hårdare för att vi skall få medgång och börja vinna matcher, fortsätter "Zulan".

Hattrickskytten Victor Martian redan nämnd. I målet årsdebuterade Mattias Wikholm med säkert spel och höll också nollan. Mittbacken Tomas Decker och Patrik Högdahl på mitten stack också ut lite extra i ett för dagen starkt Torpshammar.
Söråker verkade ovana med underlaget och hade problem med bollkontrollen och positivt betyg uttdelas denna gång bara till målvakten Pontus Ålund, mittbacken Oliwer Karlsson och Daniel Andersson på det centrala mittfältet. I övrigt kan alla prestera bättre.

• Se fler av Fredrik Lundgrens bilder från matchen

Läs mer:
• Torpshammar klart bättre än Söråker på Torpshammars IP

Torpshammars IF - Söråkers FF 3-0
2017-05-23 - 19:00 - Torpshammars IP
1-0 Viktor Martian (17)
2-0 Viktor Martian (35)
3-0 Viktor Martian (77).
Domare: Thomas Berglund (bra insats men måste bli sanbare på fogis)
Publik: 110
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan