Inte ens Bloms "hårtork" hjälpte - ny förlust för Torpshammars IF
-
Torpshammar ledde med 2-1 men bjöd sedan på ett dråpligt självmål och sedan var det så att säga "kalkat".
- Vi släpper in mål som inte finns så jag var tvungen att ge grabbarna en "hårtork" i paus, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom efter 2-4-förlusten mot Selånger 2.


Dråpligt självmål

Snyggt och pricksäkert gav Sadat Emerlahu Torpshammar en tidig ledning. Först dubbla tvåfotare med efterföljande avslutning invid stolpen via målvakten.
Hakim Rouass kvitterade sedan för Selånger på sitt karaktäristiska sätt - ett ryck förbi sin försvarare och därefter ett kliniskt avslut.
Med halvtimmen spelad återtog Torp ledningen. Rikard Vikberg nickskarvade till Mohamad Ali Rezai som från nära håll tryckte upp bollen i nättaket.
Så långt såg att bra ut för "dom blå" men bara fem minuter efter sitt 2-1-mål bjöd man på ett dråpligt självmål. Torpförsvaret skickade ett stenhård bakåtpass till sin målvakt som försökte rensa på volley men bommande bollen som istället hamnade i den egna buren...
- Det är så man tar sig för pannan! Vi leder med 2-1 och släpper in ett dylikt mål vilket gör att vi får ett rejält energiläckage samtidigt som motståndarna höjer sig, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
I slutminuten av första var det dags för ytterligare en motgång för Bloms gäng när Hakim Rousass frisparksutsida passerade såväl mur som målvakt till 2-3.
- Vi släpper in mål som inte finns så jag var tvungen att ge grabbarna en "hårtork" i paus, säger Blom.


Hängde inte med i tempot

Torpshammar gick i andra inför lite enklare och rakare fotboll i sin jakt på kvittering men närmare än en nick utanför i bra läge av Oskar Daniels efter en hörna kom man inte. 
I sin iver öppnade man sig för motattacker och åkte på en rejäl spelvändning när Elias Lindqvist spelade ut till Reda Fakhiri som mer eller mindre bjöd klubbens sportchef Andreas Wikström på öppet mål.
Torpshammar hade sedan ett stolpskott innan matchen var över.
- Vårt försvarsspel var värdelöst under den första halvleken och vi bjöd på tre mål men det kunde t o m varit ännu värre. Annars tyckte jag vi spelade hyfsat framåt men vad hjälper det, seger Blom retoriskt.
Det var inte många som tränare Blom var nöjd med efter dagens förlust.
- Stefan Lindman klev ner på mittbacken och försökte i alla fall, säger Blom.
Desto nöjdade var Selångers tränare.
- Vi spelade bra och dom klarade inte av att spela i vårt tempo och det var därför som dom gjorde sina misstag. Vi spelade med aggressiv press högt upp i banan vilket gjorde att dom slog bort många bollar, förklarar Selånger 2:s tränare Mikael Lindqvist.
Lindqvist ville berömma laget före jaget.
- Alla i laget skall ha credit. Alla var jättebra och det här var en riktig laginsats!

 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 2

Torpshammars IF - Selånger FK 2 2-4
2014-05-14 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Sadat Emerlahu 7
1-1 Hakim Rouass 21
2-1 Mohamad Ali Rezai 30
2-2 självmål 35
2-3 Hakim Rouass 44
2-4 Andreas Wikström (tid för målet saknas ännu)
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 33
Matchfakta

Hakim Rouass svarade för två nya mål och den här gången räckte det till seger.