Domaren Fredrik Strese har passerat de fyrtio - och nu kommer skadorna. Domaren Fredrik Strese har passerat de fyrtio - och nu kommer skadorna.

Domaren skadad när Sidsjö-Böle fortsätter att vinna
-
Sidsjö-Böle fortsätter att gå bra i Medelpads-femman.
Ikväll tog man en stabil 2-0-seger borta mot Torpshammar och har nu fyra vinster och ett kryss i inledningen av serien.
Det mest spektakulära som hände i matchen var nog att domaren tvingades bryta efter dryga timmen sedan baksidan av låret brustit.
– Även jag börjar bli stel och gammal, säger domaren Fredrik Strese.


Kalvar på grönbete

Sidsjö-Böle har inte varit på naturgräs sedan ifjol höst.
I samband med bortamatchen mot Torpshammar fick man för första gången i år känna gräsdoft i näsborrarna.
Om det var därför som man var som kalvar på grönbete under den första halvleken låter jag vara osagt men man tog tag i högaffeln och pressade ner hemmalaget med ett varierat passningsspel och då hjälpte det inte att Torshammar hade hela fem man på mittfältet. Backlinjen fick slita oerhört.
I den 17:e minuten kom det väntade ledningsmålet. Erik Senestad slog ett hårt flackt inlägg som Tony "Vincent" Jonasson skarvade in i borte. Och då var till och med Torpmålvakten Rickard Viklund chanslös.
Viklund var nämligen på sitt bästa bollmotarhumör och nekade S/B-spelarna sina intränade målgester på löpande band.
– Utan Rickard hade det kunnat stått både tre och fyra noll efter den första halvleken, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Torp försvarade sig bra i andra halvlek

I den andra halvleken tätade Torpshammar till bättre och man släppte inte heller till lika mycket bakåt även om nästan allt spel förlades på hemmalagets planhalva.
Det kanske mest spektakulära som hände i den andra halvleken var nog att domaren tvingades bryta efter dryga kvarten sedan baksidan av låret brustit.
– Även jag börjar bli stel och gammal, säger domaren Fredrik Strese.
Pipan övertogs av Hampus Vågeteg som skötte resten av matchen med bravur.
Ett mål fick han dessutom blåsa för och det kom med tolv minuter kvar. Josef Rahmqvist hittade en lucka mellan Torpshammars mittbackar och där smekte han fram en passning till en djupledslöpande Olle Nordberg som sedan helt fri behärskat placerade in 0-2 bakom Viklund.
– Sidsjö-Böle är ett riktigt bra lag och i dag räddade vår målvakt Rickard Viklund oss från ett större nederlag, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom, som ändå inte var helt missnöjd.
– Tycker vårt försvarsspel i andra var riktigt bra. Framåt hade vi inte mycket att komma under hela matchen. Sidsjö-Böle stängde bort oss och vann nästan alla andrabollar och då blir det inte lätt. Vi hade ett par hörnor och frisparkar, det var allt.


Få S/B-misstag

Även Sidsjö-Böles tränare var nöjd med sitt lags defensiv.
– Vi gjorde få misstag idag och dom flesta långa bollar som Torpshammar slog mot sin långa anfallare tog vårt försvar hand om. På det som gick igenom var vår målvakt Fredrik Hultman alert på och var flera gånger utanför sitt straffområde och såg till att det aldrig blev någon farlighet, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
– Spelmässigt blandade vi bra med korta och långa bollar och utnyttjade planens bredd och djup. Vi spelade helt enkelt kontrollerat, fortsätter Nademi.
Rickard Viklund är redan nämnd och han var sitt lags främste och i andra halvlek skall hela Torplaget ha beröm för sin försvarsinsats.
I SBIF spelade Francisco Alvear mittback och var lugn, trygg och bollsäker. Något som smittade av sig på hela laget och "Franne" startade även många anfall med sin fina passningsfot. Josef Rahmqvist var som vanligt bolldammsugare på mitten och han och Claudio Moraga kompletterar varandra utmärkt på det centrala mittfältet.
Sidjsö-Böle har nu fyra segrar och ett kryss på dom fem inledande matcherna.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Torpshammars IF – Sidsjö-Böle IF 0–2
2014-05-28 - 19:30 -Torpshammars IP (tillhör omg. 7)
0-1 Tony Jonasson 17
0-2 Olle Nordberg 78
Domare: Fredrik Strese, Sundsvall
Publik: 30
Matchfakta

Ex-Södersspelaren Olle Nordberg tillhörde Sidsjö-Böles frontfigurer i segermatchen i Torpshammars.