Kristian Wedmark var planens gigant och satte även två snygga distansskott. Kristian Wedmark var planens gigant och satte även två snygga distansskott.

Östavalls bästa någonsin?

(2016-05-24)

Har Östavalls IF någonsin varit starkare?
Fyra raka segrar och serieledning och 9-2 i afton mot Medskogsbron.
– Den första halvleken var den bästa vi gjort under dom åren jag varit i klubben, säger spelande tränaren Jonas Vestling.

Efter fyra omgångar av årets Medelpadsallsvenska leder Östavall på full pott, lika många pinnar som Svartvik men bättre målskillnad.
9-2 på Ånge IP mot Medskogs betydde nämligen fjärde raka segern.
Redan i den fjärde minuten bjöd
Yaroslav Voloshin på ett drömmål när han vände sig om och drog till från 40 meter förbi en perplex Anton Stadling i bortamålet.
Minuten senare väggade Elias Wennerberg sig igenom med Voloshin åsså var det 2-0.
I minut 13 samarbetade Wennerberg och Voloshin sig fram till 3-0.
Efter en kvart kom matchens bästa anfall där 8-10 passningar i värsta Barcastil ledde till Voroshins 4-0.
Strax innan halvtimmen sågade sig Östavall igenom Medskogsförsvaret innan Andreas Wikström kunde förpassa bollen in i mål til 5-0.
Hemmalaget skulle även skicka in en sjätte boll bakom stackars Stadling. Och vilket mål sedan! Från 30 meter fick Kristian Wedmark på en kanon som gick i en båge över Stadling och in via ribban.
– Det är sjukt. Flera av deras mål i första var värdiga en Champions League-final. Det är omöjlgt att värja sig emot ett par av målen. Det är bara att ta upp en applåd, säger Medskogstränaren Jerry Nerén.
– Den första halvleken var den bästa vi gjort under dom åren jag varit i klubben då vi spelade i ett rasande tempo men sex mål som följd, säger spelande tränaren Jonas Vestling.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare.

Östavall bytte in stora delar av bänken och det var flera som fick göra sina första minuter för året, bland annat veteranen David Nordberg, 40+, 16-årige Christoffer Strandin och reservmålvakten Alexander Thid.
Till slut landade slutresultatet på 9-2. Sista målet inprickat med två minuter kvar av Kristian Wedmark som ännu en gång hittade rätt med ett skott från distans.
– Vi har bra "go" i laget just nu och spelar ett vägvinnande spel framåt samtidigt som vi är täta bakåt, säger Jonas Vestring.

– Det märks att dom ligger långt före oss i träning. För oss är det fortfarande "försäsong" då vi kom igång så sent. Dom tre snabba målen i början förstörde dagen för oss och sedan var det svårt att komma igen även om vår andra halvlek var godkänd och den tar vi med oss. Det kommer viktigare matcher för vår del, sägere Jerry Nerén.

Överbetyg till hela Östavall men en guldstjärna till Kristian Wedmark som var totaldominant på mitten. I Yaraoslav Voloshin och Elias "Snigeln" Wennerberg har man en svårstoppad duo i offensiven.
Är det Östavall som skall vara förste utmanare till Svartvik om seriesegern mmme?
Plus i Medskogs till William Eliasson som normalt är målvakt men för dagen fick agera utespelare och även nickade in en hörna. Vackert så.