GIF Sundsvall lånar in Hammarbys 20-årige ghanan Abdul Halik Hudu som ersättare för hemvändande spanjoren Juan Ciércoles. Här på bilden med sportchefen Urban Hagblom vid kontraktsskrivningen. Foto: GIF Sundsvall.

Juan Ciércoles ersättare klar – mittfälts-talangen Abdul Halik Hudu lånas in från Hammarby

(2020-07-22)
Juan Ciércoles har som bekant flyttat hem till Spanien.
Nu är ersättaren på plats.
GIF lånar in Hammarbys 20-årige ghanán Abdul Halik Hudu resten av säsongen.
– Han är en spännande och ung talang med rätt kvalitéer för den norrländska fotbollen, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens hemsida.


Som bekant har Juan Ciércoles brutit sitt kontrakt med GIF Sundsvall i förtid och flyttat hem till Spanien på grund av stark hemlängtan.
Sedan det blivit klart har GIF Sundsvall jagat en ersättare. En av de som var uppe i Sundsvall och provtränade var Hammarbys 20-årige Abdul Halik Hudu. Mittfältaren var ifjol utlånad till IK Frej Täby i Superettan och har även meriter från Ghanas ungdomslandslag.

Nu står det klart att Abdul kommer att lånas ut till Giffarna resten av säsongen.
"Efter lånetidens slut kan partnerna se över kontraktet med Halik Hudu", skriver klubben på sin hemsida..
Halik Hudu är 20 år och kom från Gahna och Inter Allies till Hammarby år 2018, sedan dess har central mittfältaren spelat i Hammarby IF och IK Frej. 
– Det skall bli spännande att få se Abdul Halik Hudu i Giffarna då han är en spännande och ung talang med rätt kvalitéer för den norrländska fotbollen, säger sportchefen Urban Hagblom om nytillskottet som gör sin första träning idag med klubben efter påskrivet kontrakt

Åter till nyheter Superettan