Ännu oklart när Olle Nordberg och hans lagkamrater i IFK Sundsvall kommer att kunna löpa ut på Balders naturgräs för lir i Medelpadsallsvenskan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

I Coronavirusets spår:
Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan sparkar igång 14 juni
– men vad händer med den övriga fotbollen?


(2020-05-29)
Idag tog Folkhälsomyndigheten och Regeringen beslutet att öppna upp för spel i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan från och med den 14 juni.
Men vad händer med övrig förbundsfotboll och de lokala serierna i Medelpad?

Elitfotbollen, Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan, har fått grönt ljus att kicka igång sina serier från och med den 14 juni av Folkhälsomyndigheten och Regeringen. Dock med förbehållet att spela utan publik på obestämd framtid. Det skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.
Men vad händer med den övriga fotbollen på förbundsnivå och våra lokala serier i Medelpad?

Medelpads FF:s kanslichef Roger Magnusson satt under eftermiddagen i telefonmöte med landets övriga distriktsansvariga och enligt honom gäller följande:
Division 1, 2 och 3 på herrsidan plus Elitettan, division 1 och 2 på damsidan har inga beslut tagits ännu om även dessa serier kommer att öppnas upp i mitten av juni. Beslut om detta kommer tidigast nästa vecka.
När det gäller fyran, femman, sexan och damernas division 2 och 3 kommer även de att få vänta på besked. Medelpads FF:s tävlingskommitté kommer att ha ett möte nu på måndag.

Det är i alla fall spikat på alla nivåer att det inte kommer att spelas några matcher, inte ens träningskamper, före den 14 juni. Det mesta talar för att lagen kommer att få gå all-in direkt utam förberedande träningsmatcher. Givetvis inte optimalt men det gäller lika för alla inblandade.

Tillbaka till övriga nyheter