Sportchefen Urban Hagblom skakar hand med Anton Eriksson efter påskrivet kontrakt. Foto: GIF Sundsvall. Foto: GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall värvar 19-åring från seriekollegan Umeå: "Norrlandstalang"

(2020-01-07)
Igår flyttade GIF Sundsvall upp två talanger från sin U-trupp.
Idag har man gjort klart med den 19-årige framtidsförsvararen Anton Eriksson från seriekollegan Umeå FC.
– En riktig Norrlandstalang, beskriver sportchefen Urban Hagblom sitt nyförvärv på klubbens hemsida.


Han var på gång till GIF Sundsvall redan ifjol men då satte en skada stopp.
Efter en fin säsong med Umeå FC och uppflyttning till Superettan var den 19årige mittförsvararen/defensive mittfältaren åter aktuell för Giffarna. Trots att klubbarna den här säsongen spelar i samma serie.
Anton Eriksson, som har tio U19-landskamper under västen, har kritat på ett treårskontrakt och det är meningen att han ska ersätta Eric Björkander som valde att flytta tillbaka till Mjällby sedan klubbarna mötts i hissen.
– Precis vad vi behövde och önskade, och det har vi gjort under en längre tid. Sedan blev det ännu viktigare när vi sålde Eric Björkander. Det här är den mest spännande norrlänningen som inte redan är på plats hos oss. Han har varit etablerad i Umeå i division 1 i ett antal år och representerat Sverige i ungdomslandslag, säger sportchefen Urban Hagblom om till ST-sporten.

Urban Hagblom fortsätter:
– I tre-fyra år har vi haft koll på honom och inför förra säsongen var han högaktuell. Då var bedömningen att han skulle må bäst av att vara kvar och bli en viktig spelare för Umeå FC. Det var han och han var med och tog upp dem till Superettan. Nu känner vi att han är mogen för att gå in och bli den spelaren i GIF Sundsvall och vara med i vårt projekt och resan tillbaka till Allsvenskan

Tillbaka till Superettan