Ett tungt avbräck! Mittbacken Eric Björkander lämnar Giffarna och flyttar hem till Blekinge och Mjällby AIF - och blir därmed kvar i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån.

Eric Björkander kvar i Allsvenskan – lämnar GIF Sundsvall och återvänder till Mjällby

(2020-01-04)
GIF Sundsvall fortsätter tappa spelare efter uttåget från Allsvenskan.
Senast i raden är 23-årige mittbacken Eric Björkander som återvänder till Mjällby AIF och därmed blir kvar i den högsta serien.
I gengäld återvänder Jonathan Morsay efter utlåningen till Brage och Sundsvallssonen Pontus Engblom är på väg "hem".


GIF Sundsvall tappar många spelare efter degraderingen från Allsvenskan.
Senast i raden är långe mittbacken Eric Björkander som flyttar tillbaka till Mjällby AIF efter tre säsonger i Norrland. MAIF som i höstas mötte GIF i hissen mellan de två högsta divisionerna.
Men Giffarna går inte helt lottlösa då 23-åringen hade ett år kvar på sitt kontrakt.
– Jag kommenterar inga summor, men den är bra för annars hade vi aldrig kommit överens. Det här är en spelare som hade ett år kvar på sitt kontrakt och inte skulle förlänga, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST-sporten.
Hagblom fortsätter:
– Det blev en bra lösning och Eric får komma till sin tidigare klubb. Det löste sig på ett bra sätt för både Eric Björkander och GIF Sundsvall.

Som ersättare till Björkander ryktas Umeå FC:s Anton Eriksson vara.
– Det jag kan säga om honom är att det är en oerhört intressant spelare som jag gärna hade sett i Giffarna, säger Urban Hagblom.
På gång (för vilken gång i ordningen?) är även 28-årige anfallaren Pontus Engblom som den gångna säsongen svarade för 19 mål när Sandefjord kvalificerade sig för den norska högstadivisionen.
– Självklart gör vi allt vi kan, för det är vår högsta önskan att rekrytera Pontus Engblom till vårt projekt i GIF Sundsvall. Hans personlighet och kvaliteter skulle passa perfekt i den situation vi är i. Vi behöver ha in en ledare och en spelare med hans kvalitet, säger Hagblom till ST-sporten.

Jonathan Morsay som ifjol var utlånad till IK Brage återvänder norrut sedan Borlängeklubben valt att inte utnyttja köpekoptionen, Brage som gjorde en kanonsäsong och avslutade säsongen med att kvala till Allsvenskan.
Om det även blir spel i GIF Sundsvall återstår att se då yttermittfältaren har ambitioner för spel i en högre serie än Superettan enligt Brageledningen.
– Han har ett avtal med GIF Sundsvall och det är GIF Sundsvall som äger frågan, säger portchefen Urban Hagblom till ST-sporten
Hagblom fortsätter:
– Det jag kan säga är att det är klubbar utanför Sveriges gränser som hört sig för, säger Urban Hagblom

Här är Giffarnas klara nyförvärv så här långt:
• Pontus Silfver (Mjöndalen, Norge)

Här är Giffarnas spelartapp så här långt:
• Johan Blomberg (åter till Colorado Rapids efter lån)
• Carlos Gracia (Łódzkiego KS, Polen)
• Peter Wilson (FC Sheriff, Moldavien)
• Pol Moreno (UE Cornellà, Spanien)
• Eric Björkander (Mjällby AIF)
• Jonathan Tamimi (ny klubb ej klar)
• Pa Konate (ny klubb ej klar)
• David Batanero (ny klubb ej klar)
• Pol Roigé (ny klubb ej klar)
• Chidi Omeje (ny klubb ej klar)

Gå tillbaka till Nyheter Superettan