GIF Sundsvalls sportchef skriver A-lagskontrakt med den 16-årige jättetalangen och pojklandslagsmannen Ludvig Nåvik. Foto: GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall skriver A-lagskontrakt med 16-årig jättetalang: "Kommer att ge allt"

(2020-01-15)
GIF Sundsvall fortsätter kontraktera unga talanger.
Senast i raden är Alnöfostrade Ludvig Nåvik som redan hunnit med att bli inbjuden till den italienska Serie A-klubben Parma.
– Konkurrensen på mittfältet är tuff men jag kommer att ge mitt allt för att få visa mina kvaliteter och vad jag kan bidra med, säger den 16-årige mittfältstalangen till klubbens hemsida.


Han har tränat med italienska Serie A-klubben Parma. Men nu väljer 16-årige pojklandslagsspelaren Ludvig Nåvik att krita på ett A-lagskontrakt för GIF sundsvall
Så här skriver klubben på sin hemsida:
Alnökillen Ludvig har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2022 och blir ännu en talang som GIF Sundsvall plockar upp till A-laget inför säsongen.
Nåvik har historik som "blågul" då han hunnit med 10 pojklandskamper och spelade senast en EM-kvalmatch i P17-landslaget.

Sportchefen Urban Hagblom menar på att GIF Sundsvall är stolta och oerhört glada över att klubben och Nåvik har funnit en gemensam utvecklingsmiljö de kommande tre åren.
– Nåvik hade internationella möjligheter men har nu valt NorrLandslaget före det. Det ska bli väldigt spännande och intressant att följa hans utveckling hos oss, säger Hagblom i en kommentar”.
Ludvig Nåvik meddelar GIF Sundsvall att han förväntar sig en utmaning men även han menar på att GIF är en bra miljö för honom att utvecklas vidare i.
– Konkurrensen på mittfältet är tuff men jag kommer att ge mitt allt och hoppas att få möjligheten till att visa mina kvaliteter och vad jag kan bidra med. Vi har en spännande säsong framför oss.

På frågan om hur Ludvig Nåvik känner sig inför känslan som NP3 Arena ger oss, svarar han:
– Jag har varit på NP3 Arena nästan varje dag sen jag kom till GIF Sundsvall för några år sedan, det känns som att det är mitt andra hem”

Se Lokalfotbollens intervju med Ludvig Nåvik sedan han avgjort finalen i Lucia Cupen i NCC-hallen med sitt GIF Sundsvall P17 mot division 2-laget IFK Timrå