En leende Jonathan Morasay på AC Chievos presskonferans sedan kontraktet är påskrivetl. Foto: AC Chievo.

Jonathan Morsay såld till Italien – Chievo Verona i Serie B ny klubb för Giffaren 

(2020-01-29)
GIF Sundsvall säljer egna produkten Jonathan Morsay till den italienska Serie B-klubben AC Chievo Verona.
Kontraktet är skrivet på två och ett halvt år och en ligt ST-sporten ligger övergångssumman p cirka miljonen kronor.
– Vi har hittat en okej ekonomisk lösning, annars hade det inte blivit en överenskommelse, säger Urban Hagblom


Ifjol lånades han ut till IK Brage i Superettan för att få speltid. Borlänge-klubben hade sedan en köpoption på yttermittfältaren. En klausul man inte utnyttjade trots att han var med och tog klubben till allsvenskt kval.
Nu är Jonathan Morsay såld till italienska Serie B-klubben AC Chievo Verona. Kontraktet är skrivet till och med 30 juni 2022.
– Alltid trist att tappa spelare med kvalitet, men vi är väldigt glada för Jonathans skull och stolta över att spelare från GIF Sundsvalls verksamhet har kvaliteter som gör att de blir intressanta för de här ligorna, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST-sporten.
Hagblom fortsätter:
– I vårt framtidsprojekt är det viktigt att ha spelare som verkligen vill vara i GIF Sundsvall, där var inte Jonathan riktigt nu. Vi har haft en dialog om det under resans gång och han ville inte vara kvar, då blev det här en ypperlig lösning för honom och GIF. Det är inga hard feelings utan vi är glada för honom.

Jonathan Morsay hade ett år kvar på kontraktet och enligt uppgifter till ST-sporten får GIF Sundsvall en direkt övergångssumma på runt en miljon kronor. Sedan finns det även en vidareförsäljningsprocent och prestationsbaserade bonusar med i avtalet med den italienska klubben.
– Vi har hittat en okej ekonomisk lösning, annars hade det inte blivit en överenskommelse. Men man ska vara realistisk och det är inga astronomiska summor i Serie B. Däremot är det pengar som gör att vi kan jobba vidare med utvecklingen, säger Urban Hagblom utan att vilja kommentera summan.

Till Silly season

Tillbaka till Superettan