Jesper Carström (i gult tiill höger) begick sin allsvenska debut i GIF-tröjan borta mot IFK Göteborg ifjol. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

17-årige mittfältstalangen Jesper Carström förlänger med GIF Sundsvall 

(2020-01-20)
17-årige mittfältstalangen Jesper Carström och GIF Sundsvall har gemensamt bestämt sig för en förlängning.
Svartvikssonen, som debuterade i Allsvenskan ifjol, har skrivet på ett treårsavtal.
– Det var jättestort och debutera mot blåvitt borta och extra kul var det att vara den yngsta som debuterat i GIF Sundsvall, säger Jesper om sin allsvenska debut.


Ifjol debuterade han i Allsvenskan mot IFK Göteborg. Nu har pojklandslagsspelaren Jesper Carström förlängt sitt kontrakt med GIF Sundsvall till och med 2022. Detta i konkurrens med klubbar utomlands som visat intresse för den 17-årige mittfältaren med Svartviks IF som moderklubb.
– Det känns jättebra att ha gjort klart med Giffarna, säger Jesper Carström.

Vilka utländska klubbar var det som var intresserade av dig?
– De jag vet som var intresserad är italienska Parma och Sheffield United i engelska Premier League, som jag var och provtränade med. Sedan har jag hört fler klubbar men inget konkret.

Vad har du för målsättningen i år?
– Det är att få spela så mycket som möjligt och försöka ta en startplats.

Du debuterade ifjol i Allsvenskan borta mot IFK Göteborg. Inte direkt "kattskit" det?
– Det var jättestort och debutera mot blåvitt borta, en dag man har drömt om och aldrig glömmer. Extra kul var det att vara den yngsta som debuterat i GIF Sundsvall och även bli den första 02:a att få debutera.

Bara för Lokalfotbollen att önska dig lycka till och kör hårt!
– Tack så mycket, Janne!

Jesper är bara en i raden av GIF-talanger med pojklandslagsmeriter som fått A-lagskontrakt inför 2020. Övriga är Ludvig NåvikAlbin Palmlöf, Albin Eikström och Teodor Stenshagen.

Tillbaka till Superettan