FC NORR UNITED - ARIANA FC
Div 6 Medelpad
20 maj 2019

FC Norr United pressar på mot Ariana FC. Anton Olofsson går på skott medan lagkamraterna Mahad Daymare och Malik Musovic hoppas på det bästa. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Nytt skottläge för Anton Olofssom. Identifierade Arianaspelare än Ali Ahmadi (#12), lagkaptenen Mostafa Heydari och målvakten Ali Panahi. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Arianas lagkapten Mostafa Heydari går till väders och knoppar bort en boll. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Arianas målvakt Ali Panahi visar spänst när han boxar bort ett farligt inlägg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Malik Musovic tunnlar en motståndare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
...och är förbi. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Malik Musovic, Meisam Mohammadi och ett par andra spelare vänder ryggen åt kameran. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alen Jasarevic har tagit sig förbi en motståndare och siktar nu in sig på Jawad Mohammadi. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Anton Olofssom poserar ute vid långlinjen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Elvin Jasari i en stilstudie. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Alen Jasarevic några sekunder innan han driver in i planen och gör FC Norr Uniteds tredje mål mot Ariana FC i 4-1-segern. Foto: Pia Skogman​, Lokalfotbollen.nu.
FC Norr Uniteds fyra målskyttar i 4-1-segern mot Ariana FC i "nykomlingsmötet", fr v. Hari Halilovic, Salo Gavador, Alen Jasarevic och Hassan Osman. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:

Prestigeseger för FC Norr United i nykomlingsmötet med Ariana: "Kan mycket bättre"

(2019-05-20)
Både FC Norr United och Ariana FC är nystartade och gör sina första säsonger i Medelpadssexan.
I dagens inbördes möte visade sig de förstnämnda vara starkast och kunde vinna med 4-1 trots en utvisning.

– Vi började lite segt men fick ändå med oss en 2-1-ledning efter första halvlek. I andra kom vi igång  men vi kan göra det mycket bättre, säger FC Norr Uniteds spelande tränare Hari Halilovic.

FC Norr United mot Ariana FC blev en riktigt bra fotbollsmatch med mycket känslor, både på och bredvid planen.
De sisttnämnda var det spelmässigt bättre laget under den första halvleken men det var FC Norr United som gjorde de två första målen genom Salo Gavador i minut sex och spelande tränaren Hari Halilovic, i den 19:e. Ariana fick en rättmätig reducering då Hossein Elyasi hittade rätt och laget med mestadels ensamkommande afghaner hade fortsatt övertag resten av halvleken och en kvittering hängde i luften.
Direkt i andra halvlek tog Norr United tillbaka initiativet och såg ut att ha matchen under kontrol då 1-0-skytten Salo Gavador blev missnöjd med ett domslut och löpte ut till den assisterande och skrek "idiot!". Något som ofelbart brukar betyda rött kort och så även denna gång. Huvuddomaren Robert Lundqvist hade bara att visa ut den irriterade ynglingen.
Läge för Aniara således? Njae, Norr United backade hem, tätade till och slog om kvickt efter bollvinst och kontrade in två bollar med kvarten kvar. Först drev Alen Jasarevic in bollen från högerkanten och sköt 3-1 från krysset av straffområdetet och dryga minuten senare fick Hassan Osman ett bra läge centralt och placerade in 4-1, vilket också blev sluresultatet.

– Vi började lite segt och slog mycket långbollar men fick ändå med oss en 2-1-ledning efter första halvlek. I andra kom vi igång men vi kan göra det mycket bättre, säger FC Norr Uniteds spelande tränare Hari Halilovic.
– Vi hade en bra första halvlek när vi ägde bollen men sedan föll det igenom i andra när vi blev trötta och de vinner välförtjänt, säger Arianas "talesman" Anders Larsson.

Trion Said Gavador, Alen Jasarevic och spelande tränaren Hari Halilovic bäst i FC Norr United. Ett plus även till Mahad Abdullahi Daymare  som klargjorde för Lokalfotbollens fotograf "att det är jag som är den stora stjärnan i det här gänget".
Arianas främsta var lagkaptenen Mostafa Mosa Heydari på det centrala mittfältet och vindsnabbe Hossein Elyasi på topp. Båda håller god division  4-klass med lite mer skolning.

Nystartade Arianas talesman Anders Larsson berättar om föreningen och om hans syn på dagens match

FC Norr Uniteds spelande tränare och grundare Hari Halilovic intervjuasav Lokalfotbollen efter 4-1-segern mot likaledes nystartade Ariana FC

FC Norr United - Ariana FC 4-1
2019-05-20 - 20:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Salo Gavador (6), 2-0 Hari Halilovic (19), 2-1 Hossein Elyasi (30), 3-1 Alen Jasarevic (75), 4-1 Hassan Osman (77).
Utvisning Norr United: Salo Gavador (65).
Domare: Robert Lundqvist (klart godkänd i en match med mycket prestige)