SELÅNGER FK - IFK ÖSTERSUND
Div 1 Norrland, damer
26 maj 2019

Maja Medelberg på språng i en djupledsduell mot Östersunds lagkapten Emma Ljungdahl. Selånger gjorde spelmässigt en bra match men föll med matchens enda mål hemma på IP den 26 maj ifjol Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Emma Ljungdahl steget före Maja Medelberg på den bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
En av många dueller i matchen mellan Maja Medelberg och Emma Ljungdahl. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selångers Linn Jonsson utmanar IFK Östersunds Åse Perman. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
... en duell som dessvärre Perman i blått tog hem. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Här har emellertid Linn kommit loss och levererar ett högerinlägg.Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Selånger hade sina chanser hemma på IP. Här är Maja Medelberg framme och provar lyckan men IFK Östersunds eminenta målvakt Kelsey Devonshire räddar både Majas första skott och även returen och hindrar SFK att få med sig någon poäng. Seriens bäste keeper?. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Kelsey Devonshire har bollen i besittning till lagkamraten Amanda Löfgrens stora tillfredsställelse. Linn Jonsson avvaktar i bakgrunden medan Maja Medelberg är mitt i smeten. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Matchreferat:
SELÅNGER FK - IFK ÖSTERSUND

Femte raka förlusten för Selånger: 

"Inte värda att förlora matchen" 

(2019-05-26)

Selånger skapar chanser men får inte in bollen.
Då skickar IFK Östersunds Natalie Johnson upp bollen i krysset och SFK tvingas inkassera sin femte raka förlust.
– Jag lider med tjejerna, idag ska vi inte förlora matchen men oturen grinar oss i ansiktet just nu, suckar Selångertränaren Tommy Lerstrand.


Efter fyra raka förluster fick äntligen Selånger komma hem och få spela på IP. För motståndet stod topplaget IFK Östersund men SFK stod upp bra med ett försvarsspel som var som natt och dag sett till de svängdörrar man bjöd på förra helgen mot Domsjö (2-6). Gästerna hade mycket boll men när man närmade sig Selångers straffområde var det tätt som silicon. Det var överlag en tät match så inte heller Selånger skapade speciellt mycket framåt. Första egentliga chansen dröjde till tio minuter in i andra då Mikaela Jensen drev in från kanten, gjorde en pausfint och sköt ett välplacerat skott mot den bortre stolpen men Östersunds duktige keeper Kelsey Devonshire sträckte ut i hela sin längd och tippade bollen till hörna.

IFK Östersund kontrade med ett hårt skott som smet precis över ribban innan Natalie Johnson i den 66:e minuten fick på en projektil från distans som borrade sig in i Nellie Maxéns högra kryss. 
Gästerna tog därefteer över och såg ut att kontrollera matchen när hemmalaget fick till en vass omställning och på ett inspel från högerkanten fick Maja Medelberg chansen från tio meter men Kelsey Devonshire kom ut kvickt som en iller och parerade Majas skott, och nöp sedan även returen (se bilden ovan). Ett lite resingerat Selånger förmådde inte vaska fram någon fler het chans utan fick inkassera årets femte raka förlust och ligger kvar under nedflyttningsstrecket. Men så här är det att ligga i botten av en serie. Man skapar tre feta chanser och motståndarna en och vinner matchen. Nu väntar Luleå SK hemma på IP på torsdag. Då kommer första segern vågar jag utlova!

Tränarsnack:
Klicka här för att lyssna på Lokalfotbollens intervju av Selångers tränare Tommy Lerstrand efter 0-1 mot IFK Östersund

B'st på plan:
Ella Zetterberg och Isabell Forslund gör en bra prestation som mittbackspar tillsammans men det var egentligen ingen som föll ur ramen. Något som borgar gott inför fortsättningen.

Selånger FK - IFK Östersund 0-1
2019-05-26 - 15:00 - Selånger IP
Mål: 0-1 Natalie Johnson (66).
Domare: Hanna Lajanen (fin insats)
Publik: 50
Matchfakta