SIDSJÖ/BÖLE - KUBIKENBORG
Div 4 Medelpad
17 maj 2019

Kubens Bletuart "Arti" Sallauka försöker rycka ifrån Sidsjö-Böles Taavetti Ahonen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ovanstående duell fortsätter. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Carl Sahlin blir utmanad av Kubens Abdirizak Mukhtar Ahmed. Taavetti Ahomnen är beredd att komma till undsättning. Foto; Pia Skognan, Lokalfotbollen.nu.
Calle får broms på Abdi medan Taavetti tar hand om bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Pontus Lundqvist rensar undan framför Jimmie Forsgren. Domaren Temesgen Habte Eyes kollar så att inga oschystheter begås. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Domaren Temesgen Habte Eyes diskuterar en händelse med sin assisterande Omar Meqbil. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Carl Sahlin jagas av Benjamin Thorsell. I bakgrunden avvaktar Jakob Johansson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Här kliver Benjamin Thorsell in i en närkamp med Kalle Appelquist. Jimmie Forsgren övervakar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jimmie Forsgren lossar inför ögonen på Gafari Yasin . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jimmie Forsgren är åter framme och oroar men Kubens mittback Fredrik Thelander röjer undan utan pardon. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kubens matchhjälte Fitim Ugzmaijli och målvakten Joakim Wallin som höll nollan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
SIDSJÖ/BÖLE - KUBIKENBORG

Byttes in, avgjorde, byttes ut – Fitim Ugzmaijli stor matchhjälte för Kuben: "Drog på med vänstern"


(2019-05-17)
0-0 och matchen stod och vägde drygt timman spelad. 
Då kastade Kuben in Fitim Ugzmaijli och strax därpå slog åskan ner på Westhagen då Fitims vänsterfot stenhårt förpassade bollen över Sidsjö-Böles keeper och in under ribban.
– Jag drog på med vänstern och den satt perfekt, säger matchhjälten efter 1-0-segern.

 

Det blev ett tätt derby med myckt prestige när Sidsjö-Böle och Kuben möttes på ett välfyllt Westhagen där publiken stod tätt intill sidlinjerna. Synd att man ännu inte fått dit några läktare ännu, men vi är ju bara inne i maj... 
Det var Kuben som inledde bäst och lade beslag på bollen och tryckte tillbaka Sidsjö-Böle, som emellertid försvarade sig väl. Första halvlek slöt mållös men lagen hade varsin ramträff men 0-0 efter den första halvleken således.
I andra jämnade spelet ut sig och halvleken bestod till största delen av ställningskrig där lagen vägrade släppa till några luckor.

0-0 med drygt timman spelad. Då kastade Kuben in Fitim Ugzmaijli och strax därpå, med sin första bolltouch, slog åskan ner på Westhagen då Fitims vänsterfot stenhårt förpassade bollen över Sidsjö-Böles keeper Jonatan Blomér och in under ribban.
– Jag drog på med vänstern och den satt perfekt, säger matchhjälten efter 1-0-segern.
För det blev segermålet. Sidsjö-Böle flyttade upp och fick till en press och två bra kvitteringschanser, först ett inspel som smet precis förbi två framstormande hemmaspelare och ett vinkelskott som tog vägen halvmetern utanför den bortre stolpen.

Lokalfotbollens intervju med matchhjälten Fitim Ugzmaijli

Tränarsnack:
– Jag tycker vi inleder bra första kvarten, sedan tog de över något. I andra var det åter vi som förde matchen då de såg trötta ut och hade bra kontroll på dem. På slutet tog de över och jagade kvittering men det blev aldrig riktigt farligt kändes det som och vi hade bra koll på deras Likita Louison. Skönt med en bra start och vi är fortfarande obesegrade, säger Kubentränaren Dick Svedin.
– Det är aldrig kul att förlora fotbollsmatcher. Kuben var bättre än oss i första och förde matchen men utan att skapa något. Sedan blev det en jämn andra halvlek då vi flyttade upp våra positioner och där tillfälligheter kom att avgöra. Fitim gör ett vackert mål men därefter tycker jag att vi skapar tillräckligt för att få med oss en poäng. Det här var en match som kunnat sluta hur som helst men vi saknade det där lilla extra framåt idag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Bäst på plan:
Hela laget ska ha beröm i Kuben men energiknippet Fitim Ugzmaijli kom in och gjorde skillnad den korta tid han var inne. Plus även för Kubens backlinje där ingen fyllt 20 ännu.
Bäst i Sidsjö-Böle var Markus Bergling som svarade för en mycket stabil insats. Överlag en bra laginsats.

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs IF 0-1
2019-05-17 - 20:00 - Westhagen
Mål: 0-1 Fitim Ugzmaijli (65).
Domare: Temesgen Habte Eyes (bra dömt men lyckas inte lägga in matchfakta samma dag som den spelas, ja inte ens resultatet...)
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, matchfakta & tabell
• Kommande matcher
• Skytteligan (länk kommer)