IFK TIMRÅ - FRISKA VILJOR FC
Div 2 Norrland
7 april 2019

Oskar Nordlund hamnade på vänsterkanten nör Johan Ödmark skadades och tvingades utgå efter dryga halvtimmen. Trots detta spädde Nordlund på med två mål till före paus och fick ihop till ett hattrick. Surt då att bli utan poöng. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlumd satte Friska Viljor-nätet i dallring tre gånger före paus. Trots denna bedrift vände Ö-vikslaget ett 2-3-underläge till en 4-3-seger sista åtta minuterna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
.

Matchreferat:
IFK TIMRÅ - FRISKA VILJOR FC

IFK Timrå föll i slutminuten mot Friska Viljor i premiären – trots Oskar Nordlunds hattrick

(2019-04-07)

Ledning i paus med 3-2 efter hattrick av Oskar Nordlund.
Trots lägen att stänga matchen lyckades Friska Viljor både kvittera och sätta segerbollen sista åtta minuterna. 
– Vi har bra kontroll fram till deras kvittering. Sen vet jag inte riktigt vad som händer, säger Timrås tränare Robert Englund.


Hattrick av Oskar under den första halvleken

IFK Timrå fick en smakstart på premiären hemma mot Friska Viljor då fjolårets skyttekung Oskar Nordlund hittade rätt redan i den andra minuten.
Dom svart-gul-randiga Ö-vikarna repade omgående mod och inte bara kvitterade utan tog ledningen.
- De hade en bra period där, säger Timrås tränare Robert Englund.
Efter dryga halvtimmen fick Timrå sin viktiga kugge på mitten, Johan Ödmark, skadad och utbytt och tvingades omgruppera. Men att Oskar Nordlund hamnde ute på vänsterkanten verkade inte bekymra honom utan såg till med sitt hattrick att hemmalaget gick till pausvila i ledning.


Kunde stängt matchen, men...

I den andra halvleken tog Friska Viljor över något och hade betydligt mer boll. Dock utan att skapa något nämnvärt. Ska i så fall vara en frispark mot krysset som Cristoffer Högbom tippade till en resultatlös hörna.
Oskar Nordlund hade ett bra läge inne i straffområdet men FV-keepern Sebastian Usai kom ut snabbt och täckte till hörna. Strax därpå räddade FV-försvaret på mållinjen.
Med sex minuter kvar kom så kvitteringen efter en snabb omställning av Nolaskogsarna som avslutades med att Herman Johansson fick på en kanonträff som satt högt bakom Högbom.
Och värre skulle det bli. I den 90:e minuten hittade notoriske målskytten Rasmus Bergström in med ett skott bakom Högbom. Snopet.


Hårfint utanför

Men Timrå skulle få en sista chans fyra minuter in på stopptid men inhopparen Zakaria Bel Mekkis avslut smet utanför stolpen och förlusten var ett faktum.
– Vi har jättebra kontroll fram till deras kvittering. Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Innan det så bjuder vi inte dom på några ytor, säger Timrås tränare Robert Englund märkbart besviken.
"Robban" fortsätter:
– Men så här är det med fotbollen. Tur att det kommer nya matcher så man kan revamschera sig.
 

Lokalfotbollen intervjuar Timrås tränare Robert Englund efter matchen.


IFK Timrå - Friska Viljor FC 3-4
2019-04-07 - 14:00 - Timrå IP, konstgräs 
1-0 Oskar Nordlund (2)
1-1 Rasmus Bergström (7)
1-2 Marko Radosavljevic (17)
2-2 Oskar Nordlund (26)
3-2 Oskar Nordlund (42)
3-3 Herman Johansson (84)
3-4 Rasmus Bergström (90)
Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: ca 50
Matchfakta