All Star Team division 2 Mellersta Norrland 2020

(2020-10-23)
Nytt för i år är att Lokalfotbollen tagit ut ett All Star Team för division 2 Mellersta Norrland damer.
Men bara för våra lokala spelare.
En grannlaga uppgift då vi har många duktiga lirare i Damtvåan lokalt och det har varit knivskarp konkurrens om platserna.
Här nedan presenteras spelare för spelare i ord och bild.
Mycket nöje!

Målvakt:
Frida Forslund
Heffnersklubbans BK

22 år. Reaktionssnabb och djärv och tvekar inte att ge sig ut och plocka ner inlägg eller med mod kasta sig framför fötterna på friställda forwards. Otroligt erfaren trots sin unga ålder. Har dock flaggat för att lägga handskarna på hyllan och satsa på en tränarkarrirär. 

Högerback:
Emma Petterson
Alnö IF

17 år. Snabb och följsam och däremed svårpasserad. Lika bra som ytterback som centralt. En av många lovande spelare hos seriesegrarna Alnö.

Mittback:
Johanna Söder
Stöde IF

29 år. Ett ankare i Stödes bakre led. Comeback efter dubbelt barnafödande och ännu bättre än tidigare. Lever mycket på sitt spelsinne och är trots sin relativa litenhet stark i närkamperna och brytsäker. Ger och tar stryk med samma goda humör. Inget gnäll här inte.

Mittback:
Hanna Sahlin
Alnö IF

17 år. Spelar moget trots sin ungdom. Snabb, passningssäker och utrustad med god spelförståelse. Ska bli intressant att följa i division 1. Har anbud från lag i högre serier men blir kvar i moderklubben minst ett år till. 

Vänsterback:
Fanny Selin
Heffnersklubbans BK

20 år. Löpstark och frejdig kantspelare med bra inläggsfot när hon följer med upp i anfallen. Har i år gjort många poäng och en del mål. Funkar lika bra högre upp i planen på mittfältet.

Höger mittfält:
Isabelle Saarinen
Heffnersklubbans BK

25 år. Lika bra defensivt som offensivt samt viktig i fasta situationer med sin precision och stöt på bollen. Ger alltid 100 procent på planen. En spelare som verkligen märks när hon inte är med om ni förstår vad jag menar. Har varit med ett tag men blir bara bättre och bättre med åren.

Centralt mittfält:
Maya Hulinder
Alnö IF

22 år. En central mittfältare med få svagheter men med destor fler styrkor, där just styrkan är den mest utmärkande. Dessutom en tvåfotad bollvinnare och bollfördelare av rang samt en inte helt oäven avslutare. Har rutin från elitspel med Umeå IK.

Vänster mittfält:
Linn Jonsson
Selånger  FK

20 år. En av flera yngre förmågor i Selånger som trots detta tillhör de rutinerades skara. Bra driv i sitt spel och en fullödig passnings-spelare med stort laghjärta. Levererar vecka efter vecka. Tre gjorda mål i år men låg bakom betydligt fler. Ytterligare potential finns i kroppen.

Högerforward:
Tilda Wärul
Selånger  FK

17 år. Löper kopiöst och ofta rätt. Jobbig att möta för motståndarnas försvar då hon går ständigt i djupled men även är en stark "forechecker"l. Har bra koll på vart målet är beläget, nio mål på lika många matcher är ett fint facit. Pappa är förre GIF-spelaren Magnus "Fimpen" Svensson–  men målfarligare.

Frida Olsson2, Selånger Frida Olsson2, Selånger

Center:
Frida Olsson
Selånger  FK

16 år. Nästa fotbollsexport från Selånger? Supertalang med inte bara löd i dojorna utan besitter god pricksäkerhet. Tio mål i år på nio matcher. Tillhör flicklandslaget och hade, om det inte varit coronatider, säkerligen fått ikläda sig den gulblå dressen vid flera tillfällen. 

Vämsterforward:
Anna Edin
Stöde IF

27 år. Stark, kraftfull anfallare som bara inte kan sluta skapa chanser och sätta dit dem. Hade en mäktig avslutning på serien och tog hem skytteligatiteln i Damtvåan med 13 "sylar". Har i vanlig ordning bildat ett gifttigt radarpar med anfallskollegan Clara Högbom i Stöde.

Årets talang:
Carine Rugumaho
IFK Timrå

15 år. En talang av rang. Bytte Fränsta i Damtrean till Timrå i tvåan i år och tog nya kliv på sin utvecklingsstege. I år forward och ställde till med stor oreda i motståndarnas försvar. Skapar många lägen för både sig och sina lagkamrater. Behöver emellertid vässa sina avslut ett par snäpp. Något som kommer med lite mer erfarenhet. Hamnar troligen i SDFF Akademi nästa år.

Årets tränare:
Morgan Sahlin
Alnö IF

48 år. Välutbildad tränare (UEFA B) som redan första året förde Alnö till serieseger i Damtvåan. Duktig på att motivera och utveckla sina spelare plus att få dem att dra åt samma håll samt få dem att trivas och tro på lagets spelidé. Sist men inte minst en sann Tottenham-supporter!

Årets domare i Damtvåan:
Birile Elias
Sundsvall

20 år. Frisk fläkt inom domarkåren som är på väg uppåt i karriären. Började döma så sent som 2018. Snabb och har bra spelsinne. Vill ha ordning på och vid sidan av planen och siktar på att döma damettan nästa år. Har lirat aktivt i Heffnersklubban och SDFF innan hon satsade på dömandet.