NYHETER 2021
Div. 6 Medelpad

Anmälda lag till Medelpadssexan 2021:
FC Kraftfull, Hassels IF, Holms SK, IFK Timrå, Selånger SK 2, Stockviks FF och Tallnöäs United.

Stockvik och Hassel spelade 0-0 på Kustängen ifjol. Båda lagen har anmält sig för spel i årets sexa och möts alltså även i år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tyvärr inget spel i år heller för Roy B Olssons anrika Ljunga. Tyvärr inget spel i år heller för Roy B Olssons anrika Ljunga.

Sju lag anmälda till årets Medelpadssexa – tre av dem från Timrå men inget från västra

(2021-02-01)
Sju lag har anmält sig till spel i årets Medelpadssexa.
Tre av lagen kommer från Timrå, varav två helt nystartade, och resterande från Sundsvall.
Inga lag från västra således i år heller vilket naturligtvis är trist.
– Vi gjorde ett tappert försök men så här i coronatider är det svårt, säger Roy B. Olsson.

Hannes Krosse, ny huvudtränare för IFK Timrås herrlag. Hannes Krosse, ny huvudtränare för IFK Timrås herrlag.

Tränarklart i IFK Timrå: "Laget starkare än jaget"

(2021-01-15)
Hannes Krosse.
Så heter IFK Timrås nye tränare för herrlaget i Medelpadssexan.

– IFK Timrå genomgår en form av nystart vilket känns väldigt motiverande. Jag tror på laget och arbetar alltid med mottot att laget är starkare än jaget, säger 32-åringen.

Alnö IF 2, FC Kraftfull, Hassels IF, IFK Timrå, Ljunga IF, Selånger FK 2, Stockviks FF och Sund IF 2.

Alnö 2:s Robin Nymos 17 mål räckte till skytteligavinst i Medelpadssexan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Robin Nymo satte mål #15, 16 och 17 för säsongen. Robin Nymo satte mål #15, 16 och 17 för säsongen.

Robin Nymo övertygande skytteligavinnare i årets Medelpadssexa

(2020-10-13)
Robin Nymo tog hem skytteligan i stor stil i Medelpadssexan.
På de tio omgångarna som spelades prickade Alnö 2-anfallaren in hela 17 mål. Och då spelade han inte samtliga matcher...
Tvåa på 13 mål taxade lagkompisen Måns Lind in tillsammans med Timrås Tayser Shiqwara.

• Skytteligan

Tayser Shiqwara hängde Timrås samtliga fyra mål mot Hassel. Tayser Shiqwara hängde Timrås samtliga fyra mål mot Hassel.

Tayser Shiqwara gjorde IFK Timrås samtliga fyra mål i avslutningssegern på Hasselbacken

(2020-09-20)
Tayser Shiqwara var målsugen värre i avslutningsmatchen och gjorde IFK Timrås samtliga mål i 4-2-segern mot Hassel. Totalt snickrade den gode Tayser till 13 fulltäffar och lade beslag på en delad andraplats i skytteligan efter Alnö 2:s Robin Nymo som spottade in hela 17 mål.
Trots segern på Hasselbacken landade Timrå "bara" trea i Medelpadssexan efter omstarten från division 2 och frågan är om det nu kommer att räcka till uppflyttning eller om man blir kvar en säsong till i vår lägsta lokala serie?

Måns Lind öppnade målandet för Alnö 2 på Kustängen. Måns Lind öppnade målandet för Alnö 2 på Kustängen.

Obesegrat Alnö 2 spred på målskyttet mot Stockvik i avslutningen – fem olika

Nio vinster och ett kryss blev Alnö 2:s facit i Medelpadssexan i år.
I avslutningsmatchen vann man med 5-1 borta mot Stockvik på Kustängen och spred på gracerna när det gällde målandet – fem olika skyttar.

Sund 2 lade beslag på andraplatsen efter klar seger över Selånger 2 i avslutningsmatchen

Bereket Weldemichael satte 1-0 för Sund 2 efter kvarten spelad och därefter kunde det röda laget tuffa ifrån till en 5-0-seger på Maland mot gästande Selånger 2.
Därmed lade man beslag på andraplatsen i Medelpadssexan.
– Nu får vi se om det räcker till spel i femman nästa år. Hänger på hur det går i division 3 för våra lag, säger tränaren Per-Olof Altin.

Omgång 9:

2020-09-13:
12:00 Alnö IF 2 - Hassels IF 11-2
16:00 Selånger FK 2 - Stockviks FF 0-3
18:00 IFK Timrå - Sund IF 2 0-1

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher.

Sund 2 tog greppet om andraplatsen tack vare Abdirahman Sabriyas sena segermål

(2020-09-13)
En andraplats kan ge uppflyttning till femman och därför var inte mötet mellan Timrå och Sund 2 helt oviktig.
Matchen såg länge ut att sluta mållös men med mindre än tio minuter kvar satte gästernas
Abdirahman Sabriya matchens enda mål och Sund 2 har nu greppet om andraplatsen när bara en omgång återstår. Det som krävs för att behålla den är att man inte förlorar mot jumbon Selånger 2.

Stockvik använde huvudet mot Selånger 2

Med två nickmål av Daniel Carlstein och Albin Gustafsson, och däremellan satte Gustafsson 0-2 i slutet av den första halvleken, besegrade Stockvik Selånger 2 nere på Campingplanen i Bergsåker med 3-0
Stockvik ligger ny fyra inför den avslutande omgången medan det unga Selånger 2 är cementerad jumbo.

6-0 efter 27 minuter när Alnö 2 gjorde 11-1 på Hassel

Redan efter 27 minuters spel ledde redan klara seriesegrarna Alnö 2 med hela 6-0 mot gästande Hassel.
Efter den urladdningen tog hemmalaget lite "lugnare" och segermarginalen skrevs till 11-1.
– Vi har gjort några sämre första halvlekar men idag kom vi överens om att köra på från start och vi inledde med tre snabba hörnmål och därefter rullade det bara på, säger Alnötränaren Magnus Pallin.

Omgång 8:

2020-09-06:
16:00 Hassels IF - Sund IF 2 2-3
18:00 Alnö IF 2 - Selånger FK 2 5-1
18:00 Stockviks FF - IFK Timrå 0-0

Robin Nymo befäster sin ledning i skytteligan med sitt trettonde- och fjortonde mål. Robin Nymo befäster sin ledning i skytteligan med sitt trettonde- och fjortonde mål.

Alnö 2 klara seriesegrare efter vändning mot jumbon Selånger 2

(2020-09-06)
Alnö 2 hamnade i underläge mot jumbon Selånger men kunde kvittera ganska omgående och i den andra halvleken kunde man ta ledningen och därefter utöka den till 5-1.
Tack vare segern är man klara för uppflyttning till Medelpadsfemman trots att det återstår två omgångar.

Stockviks keeper Linus Åhl höll årets andra nolla. Stockviks keeper Linus Åhl höll årets andra nolla.

Både Linus Åhl och André Henriksson höll sina "lakan rena" när Stockvik tog emot Timrå på Kustängen

Varken Stockviks målvakt Linus Åhl eller gästande Timrås André Henriksson lät sig överlistas på Kustängen.
Därför slöt mötet sonika 0-0 då försvaren överglänste anfallen denna söndagsafton.

Abdirahman Sabriya matchvinnare när Sund 2 vann med uddamålet av fem på Hasselbacken

Ledningen växlade ett par gånger på Hasselbacken när Sund 2 gästade men i slutändan lyckades bortalaget ta hem segern sedan Abdirahman Sabriya​​​​​​ avgjort med 20 minuter kvar.
– Vi var lite tunna idag med mig och Benny Olsson på bänken och Kenneth Jansson i startelvan men jag tycker ändå vi gör en bra match, säger Hassels team manager Seth Larsson trots 2-3-förlusten.

(2020-08-30)
Sund 2 hade kommandot från minut fem hemma mot Stockvik och kunde ta hem en 4-2-seger på Flodbergs IP efter två mål av Abdirahman Sabriya och ett vardera av Izak Elfving och lagkaptenen Sajad Wafi
Stockviks bägge fullträffar gjordes av alltid målfarlige Amandus Laukkanen.

(texten kan komma att uppdateras)

Alnö 2 hamnade i tidigt 0-2-underläge mot Timrå men vände och vann med tennissiffror – hattrick av Erik Edström Petré

IFK Timrå tog en rask 2-0-ledning hemma mot Alnö 2.
Men serieledarna ruskade av sig motgångarna och vände till en 6-3-vinst på konstgräset.
Lagkaptenen
Erik Edström Petré gick i bräschen och prickade in ett hattrick.

Hassel drog längsta strået i bottenmötet med Selånger 2 – Esmail Azimi satte segerbollen

Det blev Hassel som plockade hem bottenmötet med Selånger 2.
Lucas Backlund Viitala gav Hassel ledningen i den trettonde minuten. En ledning som stod sig til drygga timman spelad då SFK 2:s specielle målskytt Oskar Nääs utjämnade.
Det tog dock bara dryga fem minuter innan Esmail Azimi återgav gästerna ledningen vilket även visade sig bli segermålet

Omgång 6:

2020-08-24:
18:00 Selånger FK 2 - IFK Timrå 3-6
19:00 Alnö IF 2 - Sund IF 2 5-0
19:00 Hassels IF - Stockviks FF 1-4

Dubble målskytten Amandus Laukkanen. Dubble målskytten Amandus Laukkanen.

Stockvik vann på Hassel-backen – två mål av Amandus Laukkanen

(2020-08-24)
För en vecka sedan slutade mötet Stockvik-Hassel mållöst.
I returen på Hasselbacken saknade hemmalaget flera tongivande spelare medan gästerna i rött hade vässat truppen och kunde ta en klar 4-1-vinst.

– En bra fotbollsmatch med två lag som bemödade sig att hålla bollen efter backen, säger Stockviks tränare Benny Stiernström, som själv bara bor ett par stenkast från planen i Norrhassel.

Två nya mål av Oliwer Lindgren. Två nya mål av Oliwer Lindgren.

Fem mål framåt för serie-ledarna Alnö 2 i derbyt mot Sund 2

Förra måndagen tog Sund 2 poäng av Alnö 2, 1-1 på Flodbergs IP.
Ikväll vann serieledarna Alnö 2 hemma på "potatisåkern" Släda IP med klara 5-0.

– Sund var på hugget första kvarten men sedan jobbade vi oss in i matchen, flyttade boll snabbt och hittade ytorna och kunde ta en säker seger, säger Alnö 2:s tränare Magnus Pallin.

Tayser Shiqwara gav Timrå en 2-0-ledning edan efter 18 minuter och grundade 6-3-segern mot Selånger 2. Tayser Shiqwara gav Timrå en 2-0-ledning edan efter 18 minuter och grundade 6-3-segern mot Selånger 2.

IFK Timrå avgjorde tidigt på "Campingen" mot Selånger 2 när serien vände

Selånger 2 fick ingen revansch när serien vände idag.
IFK Timrå följde upp förra veckans 3-0-vinst med en 6-3-seger.

– Vi var inte fokuserade från start och hamnade i ett 0-4-underläge efter den första halvleken, säger Selånger 2:s tränare Dan Jonsson.

19:00 Stockviks FF - Hassels IF 0-0
19:00 Sund IF 2 - Alnö IF 2 1-1

Mötet mellan Stockvik och Hassel slöt 0-0. Närmast att bryta dödläget var hemmalagets Mikael Norberg men bortamålvakten Pontus Hansson reflexräddar och lyckas vispa bort bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Stockvik närmast segern i mållös match hemma på Kustängen mot Hassel: "Vekt framåt"

(2020-08-17)
Inte ofta matcherna i Medelpadssexan slutar mållösa.
Men det blev resultatet idag på Kustängen när Stockvik tog emot Hassel.

– Det var lite vekt framåt från båda lagen, analyserade Stockviks tränare Benny Stiernström.

Robin Nymo räddade Alnö 2:s förlustnolla med en straffkvittering. Robin Nymo räddade Alnö 2:s förlustnolla med en straffkvittering.

Alnö 2 tappade sina första poäng efter 1-1 mot Sund 2 i grinig match på Flodbergs

Efter fyra raka segrar fick Alnö 2 idag "bara" 1-1 i en grinig tillställning mot Sund 2 på Flodbergs IP.
– Alnö var frustrerade och hade nog inte väntat så tufft motstånd som vi gam dem, säger Sund 2:s trämare Per-Olof Altin.

Timrås tvåmålsskytt Kuchi West. Timrås tvåmålsskytt Kuchi West.

Kuchi West tvåmålsskytt när IFK Timrå lade Selånger 2 på rygg

(2020-08-16)
Kuchi West, eller Kyaw Soe Kyaw Soe som han egentligen heter, var tungan på vågen, när ett ungt IFK Timrå slog tillbaka ett ännu yngre Selånger 2 hemma på konstgräset med 3-0 efter 1-0 i paus.
– Vi gör ingen bra första halvlek och vi har tur som leder men i andra spelade vi upp oss och fick ett helt annat tryck och vinner rättvist, säger Timrås tränare Patrik Lindberg.

Omgång 4:

2020-08-10:
19:00 Alnö IF 2 - IFK Timrå 9-0
19:00 Hassels IF - Selånger FK 2 1-1
19:00 Stockviks FF - Sund IF 2 2-4

Fyra mål i seriefinalen av Alnö 2:s Oliwer Lindgren. Fyra mål i seriefinalen av Alnö 2:s Oliwer Lindgren.

Fyra fullträffar av Oliwer Lindgren när Alnö 2 körde över Timrå i seriefinalen – vann med 9-0

(2020-08-10)
Oliver Lindgren och Robin Nymo gjorde sju mål tillsammans när det var proppen ur för Alnö 2 i seriefinalen mot IFK Timrå.
Efter 3-0 i första halvlek rann det iväg ordentligt efter paus.
– En bra genomförd match från vår sida både offensivt och defensivt, säger Alnös tränare Magnus Pallin.

Hassel kvitterade sent hemma mot Selånger 2: "En bra division 6-match"

Efter en mållös första halvlek tog Selånger 2 ledningen tidigt i den andra och såg sedan länge ut att gå mot segern men Hassel fick till en utjämning med mindre än tio minuter kvar.
– En bra division 6-matcb mellan två spelande lag, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Sund 2 tog tre poäng via fyra mål på Kustängen: "Vi gör flera fina mål"

Sund 2 tog en stabil 4-0-seger på Kustängen mot Stockvik.
– Förutom sista kvarten i första halvlek var det vår match och vi gör flera fina mål, säger Sund 2:s tränare Per-Olof Altin.

Sju mål på tre matcher för Timrås Tayser Shiqwara. Sju mål på tre matcher för Timrås Tayser Shiqwara.

Tayser Shiqwara är den att jaga i skyttetoppen under hösten

(2020-07-21)
Det hann bara spelas tre omgångar i Medelpadssexan innan sommaruppehållet.
Men IFK Timrås Tayser Shiqwara hann med att göra hela sju mål och leder skytteligan tätt följd av Alnö 2-trion
Robin Nymo och Viktor Sundin med sex mål och Philip Pallin på fyra.

19:00 Selånger FK 2 - Alnö IF 2 0-14
19:00 Sund IF 2 - Hassels IF 1-2

Referat kommer, se nedan.

Adam Persson slog in en frispark och en straff när Hassel vände på slutet. Adam Persson slog in en frispark och en straff när Hassel vände på slutet.

Hassel vände och vann mot Sund 2 efter rafflande slutminuter – Adam Persson matchvinnare

(2020-06-29)
Hassel åkte från Flodbergs IP med tre poäng i bagaget efter en sen vändning.
Ett vackert frisparksmål och ett straffdito av Adam Persson och en onödig Sund 2-utvisning tidigt i andra bäddade för den rafflande avslutningen på matchen.
– Men Sund hade likaväl kunnat vunnit det här, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Robin Nymo prickade in ett dubbelt hattrick, d v s sex mål! Robin Nymo prickade in ett dubbelt hattrick, d v s sex mål!

Robin Nymo sexmålsskytt när Alnö 2 körde över Selånger 2 med 14-0

Alnö 2 satte Selånger 2:s nät i dallring tio gånger under en 27 minutersperiod i matchen och vann totalt med hela 14-0.
Robin Nymo var målhungrigast med sex fullträffar.

Tayser Shiqwara är i rejäl målform – hattrick idag för sitt IFK Timrå idag mot Stockvik och sju totalt

(2020-06-28)
Tayser Shiqwara gjorde fyra mål på de två första omgångarna.
Idag spädde IFK Timrås talang på med tre till, ett hattrick alltså, när hans lag spelade hem en 5-0-seger mot gästande Stockvik.

19:00 Sund IF 2 - IFK Timrå 1-1

Referat, se nedan.

Tremålsskytten Oliwer Lindgren. Tremålsskytten Oliwer Lindgren.

Oliwer Lindgren gjorde hattrick när Alnö 2 vände 0-1 till en 7-1-seger på Hasselbacken

(2020-06-23)
Det började i alla fall bra för Hassel då Adam Persson satte 1-0 på straff efter sju minuter.
Tre minuter senare hade Alnö 2 kvitterat genom Oliwer Lindgren och innan halvtimmen var det gästernas tur att sätta en straff.
Två raska Alnömål direkt i upptakten av den andra halvleken fick det hela att rinna iväg ända till 1-7 och Oliwer Lindgren hade hunnit med ett hattrick innan han var nöjd.

"Jocke" Sjödin lär ha gjort ett spektakulärt mål i matchen. "Jocke" Sjödin lär ha gjort ett spektakulärt mål i matchen.

Fem-etta för Stockvik mot Selånger 2 hemma på Kustängen

(2020-06-
Stockvik föll i premiären med 2-5 mot Alnö 2.
I afton var det gladare tongångar efter en fem-ettan mot Selånger 2 hemma på Kustängen.
Efter 2-0 i paus satte comebackande "Jocke" Sjödin direkt trean spektakulärt och stängde matchen.
Marcus Alm spädde sedan på med sitt andra mål för kvällen och Albin Gustafsson satte femman med knappa tjugo minuter kvar.
Till slut blev hemmasegern 5-1 sedan gästerna tröstmålat i matchens absoluta slutminuter.

Izak Altin-Elfving öppnade kvällens målskytte. Izak Altin-Elfving öppnade kvällens målskytte.

Kryss på Flodbergs IP mellan Sund 2 och IFK Timrå efter en välspelad match

Sund 2 och IFK Timrå kryssade på Flodbergs IP efter en jämn och välspelad match.
Hemmalaget tog ledningen i den 53:e minuten efter en fin upprullning på kanten och ett långt inspel till det bortre hörnet av straffområdet där Izak Altin-Elfving mötte direkt på rullande boll.
Bara tre minuter senare var det kvitterat sedan Tayser Shiqwar utnyttjat en kommunikationsmiss i Sund 2-försvaret.
Båda lagen hade därefter lägen att avgöra matchen men siffrorna stod sig.

19:00 Alnö IF 2 - Stockviks FF 5-2
19:00 Selånger FK 2 - Sund IF1-4

Matchreferat se nedan

Philip Pallin både inledde och avslutade Alnö 2;s målskytte i 5-2-segern mot Stockvik i Medelpadssexans premiär. Arkivbild Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Pallin och Sundin satte två fullträffar var när Alnö 2 vann seriepremiären mot Stockvik

(2020-06-15)
Philip Pallin både inledde målskyttet och avslutade det när Alnö 2 tog en stabil premiärseger i Medelpadssexan hemma på Släda 2.
Även lagkompisen Viktor Sundin hittade nätet bakom Stockviksmålvakten två gånger i 5-2-victorian.

Selångers- och Sunds bilagor möttes på "Campingplanen" i Bergsåker.
En premiär där gästerna hade kommandot i målprotokollet sedan minut tio.
Sundsegern skrevs till slut till 4-1 sedan
Ashu Tayui Yalynov avslutat matchen med sitt andra mål för aftonen.

Tayser Shiqwara, en av Timrås två tremålsskyttar mot Hassel. Tayser Shiqwara, en av Timrås två tremålsskyttar mot Hassel.

Dubbla hattrickskyttar när IFK Timeå tog en övertygande premiärseger
i omstarten

(2020-06-14)
IFK Timrå började idag om i division 6 sedan man i vintras begärt sig ner från tvåan efter alla spelartapp.
Och det blev en positiv sådan.
I premiären vann man med hela 7-0 mot Hassel och kunde presentera dubbla hattrickskyttar i form av Tayser Shiqwara och Jesper Brundin.

(2020-06-13)
I morgon kickar Medelpadssexan igång och nu står det klart att ännu ett lag inte kommer till start.
Det är nya FC Kraftfull som drar tillbaka sin kanditatur.

Efter Ljungas avhopp för en dryg vecka sedan kommer nu därför bara sex lag till start.

Roy B. Olsson, ordförande i Ljunga IF. Roy B. Olsson, ordförande i Ljunga IF.

Bekräftat: Ljunga drar sig ur spel i Medelpadssexan: "Vi kommer tillbaka"

(2020-06-05)
Som Lokalfotbollen berättade härom dagen – Ljunga IF tvingas dra sig ur årets Medelpadssexa bara drygt en vecka innan seriestarten på grund av stort spelartapp.
– Vi kommer tillbaka, säger klubbens ordförande Roy B Olsson.

"Jocke" Sjödin gör comeback som spelare på gamla dar. "Jocke" Sjödin gör comeback som spelare på gamla dar.

Jocke Sjödin gör comeback – som spelare i moderklubben

(2020-06-06)
Jocke Sjödin slutade som tränare i Svartvik efter fjolårets säsong.
Nu gör han comeback men som spelare i moderklubben.
– Har skrivit på för min moderförening Stockvik, säger 38-åringen.

Allt du behöver veta om klubbarna i Medelpadssexan – och lite till!

Lokalfotbollen presenterar samtliga åtta lag i Medelpadssexan 2020 med intressanta fakta som t ex när klubbarna är grundade, färger på dräkten, hemmaplan, främsta meriter, publikrekord och spelartrupperna.
Och givetvis – en bild på klubbmärket!

Roy B Olsson, ordförande Ljunga IF. Roy B Olsson, ordförande Ljunga IF.

Ljunga tvingas dra sig ur Medelpadssexan – spelar-flykten blev för svår till slut

(2020-06-03)
Ljunga IF har tappat flera spelare men även ledare under vinterperioden.
Och nu är det så illa att man tvingas dra sig ur årets seriespel i Medelpadssexan.
Beslutet togs under ett styrelsemöte under tisdagen erfar Lokalfotbollen.
– Det är varken något jag kan eller vill bekräfta, säger klubbens ordförande Roy B Olsson.

Mer info kommer under torsdagen,

Ifjol mötte Jimmie Gustafsson & Co. i IFK Timrå allsvenska topplaget IFK Norrköping i Svenska Cupen. Efter spelarflykt och egen begäran ner i Medelpadssexan väntar nu istället Hassels IF i premiären den 14 juni. Och det knappast inför en liknande storpublik? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Medelpadssexan först ut av våra lokala serier – ifjol mötte Timrå allsvenskt motstånd, nu väntar Hassel i premiären 14 juni!

Ifjol mötte IFK Timrå allsvenska topplaget IFK Norrköping i Svenska Cupen.
I år väntar Hassel i premiären den 14 juni sedan man tvingats börja om i Medelpadssexan efter spelarflykten.
Snacka om kontraster!
Division 6 är för övrigt den lokala serie som startar upp först i Medelpad sedan "Coronaförbudet" hävts.
Och det samtidigt som Allsvenskan!

(2020-05-24)
Medelpadssexan är vår lägsta lokala serie, men inte desto mindre intressant.
Nu har Lokalfotbollen uppdaterat tavellerna sedan milleniumskiftet med resultat, matchfakta och skytteligor.
Sedan 2013 även med referat från nästan samtliga matcher.

läs ner

Medelpadssexan är vår enda lokala serie där man kommer att spela dubbelmöten. Så Stockvik och Ljunga kommer även i år att få mötas både på Kustängen och Ljungalid. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Även Medelpadssexan skjuter på seriepremiären – men kommer att spelas med dubbelmöten

(2020-05-07)
Precis som alla våra övriga lokala seniorserier drabbas Medelpadssexan av Coronaviruset.
Seriepremiären flyttas fram till 15 juni men då man bara är åtta deltagande lag kommer man att kunna spela en dubbelserie med fjorton omgångar.

– Ja, och där blir det en rak serie utan upp- och nedflyttningsserier som i fyran och femman, säger Claes Nyman, ordförande i tävlingskommittén i Medelpads FF.

Tufft läge för nye Ljungatränaren Henrik "Salle" Sahlström efter alla spelarförlusterna. Tufft läge för nye Ljungatränaren Henrik "Salle" Sahlström efter alla spelarförlusterna.

Ljunga tappar sex spelare till grannen Fränsta: "Riktigt trist"

(2020-04-21)
Ljunga IF har inför den stundande säsongen i Medelpadssexan tappat inte mindre än sex spelare – samtliga till grannen Fränsta IK.
– Riktigt trist men vi ska ändå se till att ställa ett lag på benen när serien väl startar, säger nye tränaren Henrik "Salle" Sahlberg.

Zack Jonsson målade dubbel när Selånger 2 vann mot Hassel. Zack Jonsson målade dubbel när Selånger 2 vann mot Hassel.

Zack Jonsson tvåmålsskytt när Selånger 2 tränings-vann mot Hassel

(2020-03-14)
Selånger 2 vann den välspelade träningsmatchen mot seriekollegan Hassel under lördagen på Westhagen.
Zack Jonsson blev dubbel målskytt i
5-1-segern.
– Vi gör en spelmässigt bra match men kunde inte få in bollen. På slutet blev vi trötta och det rann iväg något mot ett duktigt Selånger, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Hassels IF - Selånger FK 2 1-5
2020-03-14 - 11:00 - Westhagen
Mål Hassel: Max Olsén
Mål Selånger 2: Zack Jonsson 2, Hamidou Diallo Gaye, Tobias De Wall och Oskar Nääs.
Domare: Omar Meqbil
Publik:

Sena nyheter Medelpadssexan 2019:

"Salle", med mer skägg än han har nu. Trots analkande jul. "Salle", med mer skägg än han har nu. Trots analkande jul.

"Salle" ny huvudtränare i Ljunga IF: "En utmaning"

(2019-12-10)
Henrik "Salle" Sahlberg lämnar Ånge IF som assisterande tränare och tar nu över som huvuddito för Ljunga IF.
– Det ska bli spännande och en utmaning att träna en så klassisk förening som Ljunga IF, säger den gamle målvaktsräven.

Anton Froms stenhårda frispark rakt upp i krysset i Sundsvalls FF:s bortamatch mot Stockviks FF var kanske årets grannaste i Medelpadssexan 2019? Foto: Hans Lagergren.