Cristoffer Högbom vaktade målet i IFK Timrå ifjol och då bland annat mot allsvenska IFK Norrköping i Svenska Cupen. Nu har den 34-årige målvakten tagit ut sin Drömelva som han spelat med genom åren. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Cristoffer Högboms Drömelva:
"Svårt att bara ta ut elva spelare"


(2020-04-26)
#2 att utse sin Drömelva är en #1, det vill säga en målvakt.
Det är fortfarande aktive målvaksbjässen Cristoffer Högbom, från och med i år representerande Stöde IF, som tagit ut sin bästa elva han spelat med.

– Det var riktigt svårt att bara ta ut elva spelare, säger den 34-årige gårdvaren, som ändå gillade att ta sig an den tuffa utmaningen.

Efter Hasse Lundberg gick frågan till fortfarande aktive målvakten Cristoffer Högbom att ta ut sin Drömelva som han spelat med under sin aktiva karriär. En karriär som fortfarande är pågående och inför spel i sin nya klubb Stöde IF har han bantat ner sig 15 kilo.
– Vill börja med att säga hur svårt det var att ta ut bara 11 spelare! Har ju hunnit med att spela med så många duktiga lirare under mina år. Fina killar både på och utanför planen. Min elva speglar spelarnas vikt för mig och laget under det år jag representerat angiven klubb. Jag står gärna, så jag tar inte ut någon målvakt. Uppställning: 4 4 3, säger Cristoffer.
 

DRÖMELVAN
Cristoffer Högboms

Cristoffer Högbom i Kubens målvaktströja. Cristoffer Högbom i Kubens målvaktströja.

Målvakt:
Cristoffer Högbom

Född: 1986-09-04
Moderklubb: Söröje IF
Övriga klubbar: Essviks AIF, Svartviks IF, Kubikenborgs IF, Torstens Lärjungar BK (Stockholm), IFK Timrå och från och med 2020 Stöde IF).

– Styrkor? Ganska jämn. Tar oftast det jag förväntas ta och bjuder på någon lite mer avancerad ibland. Men måste jag välja något så läser jag spelet ganska bra. Kan komma ut och utnyttja storleken vilket också är också ett plus. Bra räckvidd, kan kompensera eventuella felplaceringar

En finklädd Patrick Bolin. En finklädd Patrick Bolin.

Högerback:
Patrick Bolin

Född: 1990-12-14
Moderklubb: Kubikenborgs IF
Övriga klubbar: Selånger FK och Gamla Upsala SK.

–Patrick spelade jag med i Kuben 2009, en trygg, snabb och väldigt smart spelare som efter tiden gick till Selånger och sedermera Gamla Upsala.

André Sjödal André Sjödal

Mittback:
André Sjödal

Född: 1987-01-03
Moderklubb: Essviks AIF
Övriga klubbar: Kubikenborgs IF och Svartviks IF.

– André i Essvik årgång 2007. Besitter otroligt goda ledarskaper och är lagkapten i min elva. En av de snabbaste försvarare jag sett och han behöll den efter sina två korsbandsoperationer och långa rehab.

Stefan Lagergren, eller kort och gott "Lagga". Stefan Lagergren, eller kort och gott "Lagga".

Mittback:
Stefan Lagergren

Född: 1990-02-25
Moderklubb: 
Övriga klubbar: GIF Sundsvall, Medskogsbrons BK, IF Älgarna, Härnösands FF, FC Bälinge City, Kubikenborgs IF, IFK Timrå och från 2020 Stöde IF.

– "Lagga" i IFK Timrå 2018. Trygg med boll och fantastiskt placeringssäker. Goda ledaregenskaper och före detta målvaktstalang i GIF Sundsvall.

Stefan Grönlund i Selångers tröja. Stefan Grönlund i Selångers tröja.

Vänsterback:
Stefan Grönlund

Född: 1992-04-06
Moderklubb: Enköpings IS
Övriga klubbar: Enköpings SK, IFK Sundsvall, Selånger FK, GIF Sundsvall U21 och IFK Timrå. 2020 i Lucksta IF.

– Spelade med honom i IFK Timrå 2018. Stark och trygg. Fin precision med vänsterfoten. Gör i år comeback efter skada, kritat på för division 3-nykomlingarna Matfors.

"Jonte" Ålin i randigt. "Jonte" Ålin i randigt.

Höger mittfält:
Jonathan Åhlin

Född: 1992-05-06
Moderklubb: Alnö IF
Övriga klubbar: Selånger FK, IFK Timrå, Kubikenborgs IF och Svartviks IF. Fr o m 2020 åter i moderklubben Alnö IF.

– "Jonte", Kubikenborg 2017. Vindsnabb med och utan boll. Avigare spelare får du leta efter. Nu tillbaka i moderklubben Alnö IF. Kanske den spelare i fotbollsmedelpad som haft flest frisyrer...

"Nygga" i Kubentröjan. Numera i Indals IF. "Nygga" i Kubentröjan. Numera i Indals IF.

Centralt mittfält:
Niklas Nygren

Född: 1990-11-02
Moderklubb: Kubikenborgs IF
Övriga klubbar: Sidsjö-Böle IF, Svartviks IF och Indals IF.

– "Nygga", Kubikenborg 2012, har inte förlorat ett motlägg i karriären. Jobbar kopiöst för laget. En spelare som tagit hem massor av lokala seriesegrar.

Granit Buzuku, tillbaka till Norge i år. Granit Buzuku, tillbaka till Norge i år.

Vänster mittfält:
Granit Buzuku

Född: 1993-07-10
Moderklubb: GIF Sundsvall
Övriga klubbar: Medskogsbrons BK, Egersunds IK (Norge), IFK Luleå, Team TG FF, IFK Timrå och Levanger FK (Norge). 2020 i Steinkjer FK (Norge).

– Granit Buzuku, IFK Timrå 2018. Får en mot en att se orättvist ut, oerhört svårstoppad. Sätter dessutom en hel del frisparkar i nät! 

Alen Zulovic jublar efter ett av alla sina mål i karriären. Alen Zulovic jublar efter ett av alla sina mål i karriären.

Högerforward:
Alen Zulovic

Född: 1984-04-16
Moderklubb: GIF Sundsvall
Övriga klubbar: Kubikenborgs IF, IFK Härnösand, Härnösands FF, Granlo BK och FC Peking (Gislavedstrakten).

– GIF Sundsvall 2003. Fyrkantigt kraftpaket men ändå akrobatisk. Skjuter stenhårt och med skruv med alla kroppsdelar. Skyttekung i division 2 med Härnösands FF innan han varvade ner i Granlo som mittback.

Ahmad Khreis, spelande tränare i Svartvik 2020. Ahmad Khreis, spelande tränare i Svartvik 2020.

Center:
Ahmad Khreis

Född: 1989-07-18
Moderklubb: ?
Övriga klubbar: Selånger FK, IF Warta (Göteborg), Anundsjö IF, Härnösands FF, Kubikenborgs IF, IFK Timrå, Sund IF och numera Svartviks IF där han är spelande tränare.

– Ahmad, Kubikenborg 2017. Gör mycket av lite. Stor men finurlig på små ytor. En riktig "sniper" som under sin tid i Selånger blev utsedd till "Bäste anfallare i hela division 2" av Unibet.

Är Oskar Nordlund den bäste lokala förmåga som aldrig lirat med GIF Sundsvall detta sekel? Är Oskar Nordlund den bäste lokala förmåga som aldrig lirat med GIF Sundsvall detta sekel?

Vänsterforward:
Oskar Nordlund

Född: 1992-12-01
Moderklubb: Ljunga IF
Övriga klubbar: Ånge IF, Ljunga/Fränsta och IFK Timrå. 2020 i Stöde IF.

– Oscar, Timrå 2018, är den bästa avslutare jag spelat med och mött genom åren. Kraft går före finess här och han har vunnit skytteligor på nästan alla nivåer och dessutom gjort mål på ett allsvenskt topplag i tävlingssammanhang, mot IFK Norrköping i Svenska Cupen 2019.

Lars-Göran Wiklund som Cristoffer hade i GIG Sundsvall U är den bäste tränaren. Lars-Göran Wiklund som Cristoffer hade i GIG Sundsvall U är den bäste tränaren.

Avbytare:

• Michel Sjödal, målvakt
• Göran Sundqvist, försvarare
• Rickard Gillgren, mittfältare
• Mehmed Hafizovic, forward)
 Spelade med "Micha" i både Essvik och Kuben. Väldigt träningslojal och trevlig att ha att göra med. "Sunkan" lirade jag med i GIF Ungdom, Gillgren i Essvik och Mehmed i Timrå.

Tränare:
 Lars-Göran Viklund, GIF Sundsval Ul
– L-G hade bra balans mellan fotboll och det mentala. Hjälpte mycket och många under en viktig del i utvecklingen. Han blev senare A-lagstränare i Sidsjö-Böle och Älgarna. Vet inte om han tränar något lag längre.