IFK Sundsvalls 37-årige anfallare Olle Nordberg har tagit ut sin Drömelva av alla de han spelat med genom åren. Olle har dock utelämnat de spelare som han numera även tränar. På bilden i full frihet uppe på Balders i en match mot Ånge ifjol . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Olle Nordbergs Drömelva:
"Hade varit fantastiskt att få se killarna i samma lag när de var på topp"


(2020-05-04)
IFK Sundsvalls spelande tränare Olle Nordberg är nummer 5 att ta ut den Drömelva han spelat med.
Och 36-åringen har spelat med en hel del lag genom åren så det blev en tuff gallring.

– Hade varit fantastiskt att få se dessa killar i samma lag när de var på sin respektive topp, säger den skäggige anfallaren.

När Lokalfotbollen ställde frågan till Olle Nordberg om han ville ta ut sin Drömelva som han spelat med var han först skeptisk.
– Jag tränar ju IFK och några av de spelare jag har i laget skulle säkert bli besvikna om de inte kom med (skratt). Men jag kunde inte hålla mig utan kom på bättre tankar och löste det så att jag inte tog med någon av de spelare jag tränar i år trots att där finns någon eller några som skulle platsa med kan jag säga.

Olle har haft en lite annorlunda fotbollskarriär sett till andras.
– Lirade i IFK Sundsvall upp till P14. Sedan blev det långt uppehåll på över 10 år, tyvärr. Men när man hittade tillbaks som 25-åring, 2008 tror jag det var, var det faktiskt i Heffners/Ortviken comebacken skedde. Där blev det två säsonger med Alex Söderblom & Co. Hade även en halv säsong i division 4 Göteborg med Sandarna BK annars har det mest blivit spel i lägre divisioner här i Medelpad utöver några matcher i trean med Östavall. Har representerat Söders BK, Sidsjö-Böle IF och Holms SK förutom då HOIF och IFK Sundsvall.

Med tanke på din kvalitet är det lite överraskande att det inte blivit något spel på en högre nivå, undantaget då den där korta sejouren i Östavall men då var du ändå drygt 34 år gammal.
– Ja tyvärr, jag har aldrig spelat högre upp i seriesystemet utan istället oftast representerat klubbar lite längre ner både där och tabellen. Har ändå både spelat med och mött många duktiga profiler under åren

Och nu har alltså Olle tagit ut sin Drömelva som han spelat med.
– Som sagt. Har bara tagit ut spelare innan jag blev tränare men det är ändå många duktiga som inte kommit med den här elvan. Men med det sagt skulle det ha varit fantastiskt att få se dessa killar i samma lag när de var på sin respektive topp. Ett lag späckat av individuellt skickliga spelare. Och där laganda, spelglädje och en jävla "fighting spirit"nog skulle vara det som lyste igenom starkast kollektivt, säger Olle Nordberg.

Här nedan följer Olles Drömelva med kommentarer:.

DRÖMELVAN
Olle Nordbergs

Målvakt:
Mykhail Barabanov

– Hade "Micha" i målet under min sejour i Östavall 2018. Höga poäng på räckvidd, reaktionssnabbhet och greppsäkerhet. Förstår varför Östavall varit mån om att behålla denna proffsiga målvakt som var väldigt svår att göra mål på även på träning.

Högerback:
Adam Sjölén

– Adam spelade jag med i IFK Sundsvall 2014-2015 och är nog den snabbaste spelaren jag spelat med i div 4. På det även både teknisk, brytsäker och stark i kroppen. Gillar att både glidtackla och köra offensiva räder. Var forward innan han skolades om till back så ytterligare en tvåvägsspelare där bak. Tyvärr bosatt i Jämtland numera annars hade jag gärna sett honom i IFK-tröjan 2020.

Mittback:
Michael Brundin

– Bara spelat med "Micke" långt efter hans professionella karriär tog slut. Men detta 50+ fysfenomen skulle än idag kunna gå in i valfri div 4 trupp. Är fortfarande i oförskämt bra form och tvekar inte för glidtacklingar på hårda inomhusgolv. Har man försvarat mot storstjärnor som Ronaldo (riktiga) och Batistuta så har man en given plats i min lokala drömelva. Micke är dessutom både 100 procent lagspelare och eldsjäl vilket inte växer på träd idag. Är numera ordförande i IFK Sundsvall och utan hans engagemang i sin moderklubb hade den knappast existerat idag...

Mittback:
André Grim

– Spelade ihop under juniortiden i IFK Sundsvall och redan då var han spelsmart. Sedan gick Andre vidare till Allsvenskan och Gefle IF. André är redan uttagen och presenterad i en tidigare Drömelva (Emad Nademis), med rätta. Har de flesta kvaliteer som behövs av en bra mittback och hans facit som bästa mittback i division 2 och allsvenskt spel talar för sig självt.

Vänsterback:
Lars Ramström

– Spelade med Lars i Heffners/Ortvikens IF 2008-2009. Min lagkapten! Uppoffrande spelstil, spelklok, passnings- och placeringssäker, teknisk och vindsnabb spelare. Bra känsla och timing i allt. Spelade division 2-fotboll i Nyköpings BIS innan det blev spel i fyran och femman med HOIF. Årets mittback i Medelpadsallsvenskan ett år och forward året innan. En "Beckenbauer" som kunde spelas överallt och levererade. Dessutom ödmjuk och fin person som var omtyckt av alla.

Höger mittfält:
Tim Rydell

– Lirade ihop i numera avsomnade Söders BK. Låg tyngdpunkt och med bollen som limmad vid fötterna gjorde honom så jäkla svår att ta av bollen. En spelare skapt för spel på högre nivå. Hans teknik och fart gjorde honom svårstoppad och han fick istället ta rejält med stryk i lokalserierna. Fixade många farliga frisparkar och straffar vilka han ibland kunde curla in själv. En offensivt lagd mittfältare med lysande teknik, finess och speed.

Defensivt mittfält:
Andreas Eriksson

– Var lagkamrat med "Ante" i IFK Sundsvall 2014-2015. Lagets arbetsmotor. Lagspelaren med stort L. Oerhört nyttig över en hel säsong. Den spelare jag spelat med som löpt klart mest på både träningar och matcher. Även en duktig bollvinnare och gör nästan alltid det enkla och säkra när han vunnit boll vilket sänker pulsen lite på tränare och lagkamrater under match. Numera i Matfors IF.

Offensivt mittfält:
Dennis Marzouki

– Dennis årgång 2012 i Söders BK var en stor, stark, teknisk och tempramentsfull mittfältare med tungt skott. Kunde göra fantastiska grejer med "trasan", slita som ett djur och i princip vinna matcher helt på egen hand för att i nästa tillställning brinna av på motståndare och ta ett kort direkt efter avspark. Dennis bjöd ofta på show men även på många garv vilket är minst lika viktigt. En riktigt skön joker att ha i ett lag helt enkelt.

Vänster mittfält:
Yaroslav Voloshyn

– Det lilla vi hann spela ihop i Östavall 2018 räckte för en plats i min Drömelva. Även mött honom i motståndartröjan. Kvick och svårstoppad mittfältare med grym teknik, speluppfattning och ett suveränt tillslag på boll. Kunde rinna igenom helt på egen hand, servera lagkamrater på plösen från långt håll eller skruva in avgörande frisparkar. Dessutom accelerationssnabb. Ukrainaren var en bra värvning för Östavall som bidragit till många poäng genom åren.

Anfallare:
Oliver Widahl

– Egentligen inte matchat ihop med Oliver alls utan vi har bara tränat ihop under två olika försäsonger i Selånger och Lucksta. Men tar ändå med Oliver i mitt eget division 4-allstarlag. Superkvick i både fötter och tanke. Bra på att hitta de farliga situationer där det inte ser ut att vara nåt, gör sin gubbe och säker i bäde avslut och avgörande passningar. Dessutom en ödmjuk och trevlig person.

Anfallare:
Oscar Lidström

– Anfallskompis med Oscar i IFK Sundsvall 2014-2015. Urstark djupledsforward under åren i fyran. Löpte ifrån allt och stötte, sköt och nickade in bollar från både bra och dåliga vinklar. Tjurig spelstil och gjorde ofta de där avgörande målen sent in på matchuret Funkar utmärkt även som ytter. Numera i Svartviks IF.

Tomas Grim tränar Olles Drömelva, Tomas Grim tränar Olles Drömelva,

Avbytare:

• 
Tobias Samuelsson (Söders BK)
• Mika Lindroos. (IFK Sundsvall)
• Josef Ramqvist (HOIF och Sidsjö- Böle IF) 
Johan Smott (Holms SK)
• Mikael Kotermajer (Tuve BK/Rosanero)

Tränare:
• Tomas Grim (IFK Sundsvalls pojklag)
– 
Den i särklass mest kunnige och engagerade tränare jag haft i min upphackade fotbollskarriär. Lärde mig massor av Thomas Grim både om fotboll med även om livet. En förebild som ledare redan då men även idag för många av oss som spelade i IFK:s pojklag av årgång 1983.