Luckstas tränare Paul Thompson kläckte idén med Drömelvan. Nu har den 35-årige irländaren tagit ut sina bästa spelare han lirat med. Och det är en imponerande elva. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Paul Thompsons Drömelva:
"Gjort 146 landskamper för Irland"


(2020-04-30)
Nummer 4 att ta ut sin Drömelva är samme man som kläckte idén.
Nämligen Luckstas irländske tränare Paul Thompson som lirat med många meriterade lirare under sina ungdomsår.

– En kul men utmanande uppgift och en av spelarna har ju gjort 146 landskamper för Irland, säger 35-åringen som själv aldrig kom längre än till spel med Leeds reservlag.

Det var Paul Thompson som kom på idén med det här med Drömelvan.
Då är det väl inte mer än rätt att den 35-årige Luckstatränaren ska få ta ut sina bästa lagkompisar som han spelat med. Och det är inga duvungar direkt han lirat med. Flera landslagsspelare i både England och Irland. Som manager har han tagit ut en ledare som numera assisterar Pep Guardiola i Manchester City och som spelare vunnit Europacupen med den andra storklubben i staden, United.
Några landskamper eller Premier League-spel blev det aldrig för den gode Paul som aldrig kom längre än spel i Leeds reservlag.
– Åkte på en allvarlig skada under tiden i Leeds och flyttade hem till Irland  och körde rehab. Började därefter spela med Pemier League-klubben Shelbourne men det blev mest spel i U21-laget då kvaliteten på mitt spel som jag hade före skadan aldrig kom tillbaka, säger Paul Thompson.

Paul fortsätter:
– Drabbades av fler skador och då tappade jag både fokus och kärleken till fotbollen. Det blev lite spel i den irländska tredjedivisionen och det var på den nivån jag fick mitt första tränaruppdrag.
Därefter hittade han kärleken i Sverige och fick lira några säsonger med Lucksta IF innan han för ett par år sedan tog över tränarollen tillsammans med Jimmie Nordberg.
Och nu får han alltså ta ut sin egen Drömelva.
– En kul men utmanande uppgift att ta ut sin egna Drömelva men efter mycket klurande är nu laget klart. En av spelarna har faktiskt gjort hela 146 landskamper för Irland, säger Paul som alltså själv är stolt  irländare och har därför tagit ut laget efter devisen 4-4-2.

DRÖMELVAN
Paul Thompsons

Scott Carson har spelat fyra A-landskamper för England. Scott Carson har spelat fyra A-landskamper för England.

Målvakt:
Scott Carson

Född:  3 september 1985 i Whitehaven, Cumbria, England.
Moderklubb: Cleator Moor Celtic
Övriga klubbar:  Leeds United, Liverpool, Sheffield Wednesday (lån), Charlton Athletic (lån), Aston Villa (lån), West Bromwich Albion, Bursaspor (Turkiet), Wigan Athletic, Derby County och Manchester City (lån).
Landskamper: 4 A, 2 B och 29 U21 (England)

– Spelade med "Scotty" i Leeds Akademi och reservlaget. En mycket bra keeper och hans karriär i Premier League talar för sig själv. En kanonkille med karaktär både på och utanför planen

Stephen Kelly, Tottenham Stephen Kelly, Tottenham

Högerback:
Stephen Kelly

Född: 6 september 1983
Moderklubb: Belvedere i Dublin
Övriga klubbar:  Tottenham Hotspur, Southend United (lån), Queens Park Rangers (lån), Watford (lån), Birmingham City, Stoke City (lån), Fulham,. Reading och Rotherham United.
Landskamper: 39 A och 17 U21 (Irland).

–"Steph" var en extra duktig högerback. Vi spelade ihop i Irlands pojklandslag och han var en fantastisk ledare på planen. Fortsatte att ha en fin karriär i bland annat Tottenham och det irländska landslaget. Hade en chockerande vänsterfot trots att han spelade högerback.

Jonathan Woodgate,har ett förflutet i Real Madrid. Jonathan Woodgate,har ett förflutet i Real Madrid.

Mittback:
Jonathan Woodgate

Född:  22 januari 1980 i Middlesbrough.
Moderklubb: Middlesbrough FC.
Övriga klubbar:  Leeds United, Newcastle United, Real Madrid,  Middlesbrough, Tottenham Hotspur, Stoke City och Middlesbrough igen.
Landskamper: 8 A, 1 U21 (England)

– Den lättaste spelaren att ta ut i min Drömelva! "Woody" var klass rakt igenom. Duktig i luften, snabb. Helt enkelt en imponerande spelare! Tyvärr osannolikt skadedrabbad. Något som jag drog fördel av när vi spelade ihop i Leeds reservlag. Han hade en otrolig karriär och när han blev värvad av självaste Real Madrid blev jag inte överraskad. En total "galning" på sidan av planen (skratt).

Stephen Bradley är numera manager i Shamrock Rovers. Stephen Bradley är numera manager i Shamrock Rovers.

Mittback:
Stephen Bradley

Född: 19 November 1984
Moderklubb: Lourdes Celtic
Övriga klubbar: Arsenal0(0), Dunfermline Athletic (Skottland) (lån), Drogheda United (Irland), Falkirk3(Skottland), Shamrock Rovers (Irland), St Patrick's Athletic (Irland) och Limerick (Irland).
Landskamper: 2 U21 och 2 P16.

– "Bradzer" gick till Arsenal från sin irländska klubb Lourdes Celtic för 1 miljon pund när han bara var 15 år. Han blev därmed den första irländske "miljonpundaren" som tonåring. Tyvärr ställde skador till det för honom att ta sig in i Arsenals startelva. Fortsatte sitt proffspelande i Skottland och hemma på Irland, och är nu en omtyckt och framgångsrik manager i Irish Premier League-laget Shamrock Rovers. Älskade att spela med honom i Irlands pojklag då han hade en fotbollshjärna utöver det vanliga.

Killian Brennan trivs bäst på Irland. Killian Brennan trivs bäst på Irland.

Vänsterback:
Killian Brennan

Född: 31 January 1984
Moderklubb: Drogheda Boys
Övriga klubbar:  Home Farm, Peterborough United, Leeds United, Dublin City, Derry City8, Bohemians, Shamrock Rovers, St Patrick's Athletic, Shamrock Rovers igen, Drogheda United6(0) och St Patrick's Athletic igen,
Landskamper: 3 U19, 2 U17 och 1 U16.
National team

– Vi spelade ihop på Irland innan han tog steget över till Peterborough i England. Där blev han inte kvar länge innan Leeds kallade. Låg inne med en eminent vänsterfot och talangfull med en förmåga att alltid göra viktiga mål trots att han var försvarsspelare även om det blev en hel delkamper som mittfältare ute till vänster. Spelade inte länge i England innan saknaden av sitt kära Irland gjorde att han återvände och spelade i deras Premier League med flera olika klubbar.

James Milner har vunnit Champions League. James Milner har vunnit Champions League.

Höger mittfält:
James Milner

Född: 4 januari 1986 i Horsforth, Leeds, England
Moderklubb: Leeds United
Övriga klubbar: Swindon Town (lån), Newcastle United, Aston Villa, Manchester City och Liverpool.
Landskamper: 60 A och 46 U21.

– Vi hade tre härliga år tillsammans i Leeds United där han kom fram som underbarn och det han sedan har uträttat på en fotbollsplan överraskar mig inte ett dugg. Den hårdast jobbande spelaren jag spelat med och sett. James är still-going-strong och blir i år Premier League-vinnare i Liverpool FC vars klubb han tidigare även vunnit Champions League med.

David Batty är 42-faldig A-landslags-man för England. David Batty är 42-faldig A-landslags-man för England.

Centralt mittfält:
David Batty

Född: 2 december 1968 i Leeds, England.
Moderklubb:  Leeds United
Övriga klubbar: Blackburn Rovers, Newcastle United innan karriären avslutades med en återkomst till Leeds United.
Landskamper: 42 A. 5 B och 7 U21.

– Tuffare än en pitbull på planen. Både på och utanför planen jobbade han hårt för att uppnå perfektion. Alltid hjälpsam och gav gärna råd till de yngre spelarna. Han var också en spelare som gjorde sina lagkamrater bättre genom att göra "skitjobbet". Det gjorde att du kunde fokusera på ditt eget spel.

Alan McCormack är fortfarande aktiv i Northampton Town. Alan McCormack är fortfarande aktiv i Northampton Town.

Centralt mittfält:
Alan McCormack

Född: 10 januari 1984 i Dublin
Moderklubb: Stella Maris
Övriga klubbar: Preston North End, Leyton Orient (lån), Southend United (lån), Motherwell (lån), Southend United, Southend United, Charlton Athletic, Swindon Town, Brentford, Luton Town och Northampton Town.
Landskamper: 1 U19 (Irland)

– En av mina bästa vänner inom fotbollen. Spelade tillsammans från det vi var sex år till femton. Alan var en spelare som kunde vinna matchen helt på egen hand. Än i dag vet jag inte vilken som var hans bästa fot. Han spelar fortfarande i den engelska ligans lägre regioner då han aldrig fick sitt genombrott vilket jag tycker är märkligt. På sidan av planen "a total madman" (skratt). 

Stephen McPhail i den irländska landslagströjan. Stephen McPhail i den irländska landslagströjan.

Vänster mittfält:
Stephen McPhail

Född: 9 december 1979 i Westminster, England.
Moderklubb: Home Farm (Irland)
Övriga klubbar: eeds United, Millwall (lån), Nottingham Forest (lån), Barnsley, Cardiff City, Sheffield Wednesday och Shamrock Rovers,.
Landskamper: 10 A, 1 B, 4 U21 och 2 U17.

– Ytterligare en irländare som spelat i Leeds United. Jag var hans "skopojke" i två år som ungdomsproffs och enda orsaken till att han är med i min Drömelva är att jag fick några slantar extra för att jag rengjorde hans skor (skratt).  På planen var han genial och kunde göra saker som du trodde var omöjliga. Skador höll honom borta från att nå de stora frangångarna i Premier League. För alla oss som spelat med honom vet verkligen vad han kunde göra med en boll.

Robbie Keane har gjort smått ofattbara 146 landskamper för sitt Irland. Robbie Keane har gjort smått ofattbara 146 landskamper för sitt Irland.

Forward:
Robbie Keane

Född:  8 juli 1980 i Tallaght, Dublin (Irland)
Moderklubb: Crumlin United
Övriga klubbar: Wolverhampton Wanderers, Coventry City.  Inter, Leeds United,  Tottenham Hotspur,  Liverpool, Tottenham Hotspur igen, Celtic (lån), West Ham United (lån),  Los Angeles Galaxy, Aston Villa (lån)
 och ATK (Indien).
Landskamper: 146 A

– Vilken goalgetter! Gjorde mål för skojs skull vart han än spelade! Vi spelade bara en reservlagsmatch tillsammans i Leeds  men vilken upplevelse och erfarenhet. Motiverade laget konstant men vad som imponerade på mig mest var hans sätt att hålla båda fötterna på marken. På träningarna kunde han finta bort dig totalt men kunde senare ge dig tips på hur du skulle kunna förbättre dig. Har inga tveksamheter om att han kommer att bli en duktig manager. Inte heller en oäven sångare om han skulle vilja byta karriär (skratt).

Robbie Fowler gillar Smirnoff, och då inte den gamle skidåkaren. Robbie Fowler gillar Smirnoff, och då inte den gamle skidåkaren.

Forward:
Robbie Fowler

Född:  9 april 1975 i Liverpool.
Moderklubb:  Liverpool FC.
Övriga klubbar:  Leeds United, Manchester City Liverpool igen,
 Cardiff City, Blackburn Rovers,  North Queensland (Australien), Perth Glory (Australien) och Muangthong (Thailand).
Landskamper: 26 A och 8 U21 (England)

– Behöver inte heller någon längre presentation. Den bäste avslutare jag sett. På träning var du tvungen att täcka ut honom så han var tvungen att använda högerfoten. Men hjälpte det dig? Nix! Bollen hamnade ändå i nätet bakom dig. På grund av hans många skador i Leeds fick vi spela ihop i Leeds reservlag flera gånger. Ännu en kanonkille både på och utanför planen. Älskade att dricka Smirnoff med is  på fester vilket inte var alldeles sunt som professionell fotbollsspelare alla gånger.

Brian Kidd i Manchester Uniteds tröja som aktiv. Brian Kidd i Manchester Uniteds tröja som aktiv.

Manager:
Brian Kidd

Född: 29 maj 1949 i Collyhurst, Manchester, England.
Moderklubb: Manchester United
Övriga klubbar som spelare: Arsenal, Manchester City, Everton,Bolton Wanderers, Atlanta Chiefs (lån), Fort Lauderdale Strikers och Minnesota Strikers.
...och som manager med mera: Barrow, Preston North End, Manchester United (ungdomar), Manchester United (assisterande), Blackburn Rovers, Leeds United (assisterande), England (assisterande). Sheffield United (assisterande), Portsmouth (assisterande) och Manchester City (assisterande).
Landskamper: 2 A  (England)

–  Kom till Leeds för att ta hand om reservlaget efter att i många år varit Alec Fergusons högra hand i Man United under många år. Som tränare var han krävande, skrämmande, öppenhjärtlig, rolig och inspirerande. Du kunde gå i strid för honom. Han visste alltid vad han skulle säga till dig och vid rätt tidpunkt. Föga överraskande hamnade han i Manchester City för att samarbeta med Pep Guardiola. Brian är ett fotbollsgeni och en legend som spelare var med och vann Europacupen med Mancherster United 1968.