MEDELPADS FOTBOLLS-ARENOR FRÅN A TILL Ö:
Midälva IP

Numera insomnade Club Framtiden (tidigare Club Verdandi) var det senaste fotbollslaget att ha Midälva som hemmaplan. Därefter blev det Sundsvallskorpen och sedermera har olika cirkusar ställt upp sina tält här. I framtiden ser det ut att byggas en skola på planen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Midälva IP
Ort:
Sallyhill/Midälva (Sundsvalls kommun)

Invigd: uppgift saknas ännu

Planyta: 100 x 58 m
Underlag: Grus

Belysning: Ja

Hemmalag: Senaste hemmalag var numera nedlagda club Framtiden (tidigare Club Verdandi) och därefter tog Sundsvalls-korpen över innan de flyttade sin verksamhet. Under 1960-talet och tidigare var Midälva IP arenan för många bandymatcher under vintrarna.

Publikrekord: Uppgift saknas ännu

Sundsvallskorpen hade länge Midälva IP som spelplats. Och det är många genom åren som fått en släng av dammlunga soliga dagar. På bilden syns förre allsvenskan Hasse Bergh (i vitt till vänster) i en hård bollduell i mitten av 00-talet. Foto: Anders Thorsell, Sundsvallsbilder.com.
Norra Berget med utsiktstornet i bakgrunden. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Flygfoto över västra delarna av Sundsvall med Midälva IP i förgrunden. Foto: Ragge Ellefsen.
Vintertid var Midälvas isbana en tummelplats för stadens bandylirare. Här tar Kuben emot Sandslån i en division 2-match, troligen i början av 1960-talet. Foto: Sundsvalls Museum.