Äldre Nyheter - Div. 3

Södra Norrland

Ingen "Walle" i pre-miären - ligger ned-bäddad. Ingen "Walle" i pre-miären - ligger ned-bäddad.

Senaste nytt - ingen  "Walle" i IFK Timrås premiär!

IFK Timrå tvingas avvara två startspelare ur den tilltänkta premiärelvan i dagens premiär borta mot tippade topplaget Hille IF.

- Ja, tyvär har vi fått två återbud under dagen. Vänsterbacken Andreas Karlsson ligger nerbäddad i flunsa och även Jonas Wallerstedt är sjuk och blev kvar hemma i bingen. Även El Bassan Jolla står över p g a ryggproblem, säger tränaren Stefan Lindqvist.

Tunga avbräck?

- Givetvis och lite stukat inför denna svåra premiär. Men vi ser positivt och ersätter med bra spelare. Niklas Mattsson ersätter Karlsson och Viktor Selander tar "Walles plats".

Vilka spelare kommer ni att få luta er extra emot inför comebacken i trean?

- Stöttespelare har vi många, "Walle", "Nylle", Norin, Ejerås och Edström. Får räcka där.

Någon eller några spelare som kommer att överraska i år?

- Spelare som kan överraska kanske andra men inte oss blir, bara för att nämna något namn, Israel Kalenga och Patrik Kerrtu är spelare som kan hjälpa till att avgöra matcher. Ett omnämnade skall även vår yngsta spelare Fredrik Ljuslinder ha som mycket väl kan blomma ut och få mer speltid vad många förväntar sig. Oscar Fors kan det också vara värt att hålla ögonen på.

Premiärelvan idag?

James Stewart i målet, Joel Nilsson reserv.

Backlinje från höger: Johan Larsson, Linus Ljuslinder, Mathias Nylund och Niklas Mattsson.

Mittfältet: Daniel Andersson, Mattias Norin, Oscar Fors, Joakim Edström och Viktor Selander.

Forward: Andreas Ejerås

Lokalfotbollen önskar IFK Timrå lycka till.

- Tack för det!

ST igår, Dagbladet idag
Igår kunde vi läsa ST:s artiklar inför seriestarten i div. III Södra Norrland.

Idag är turen kommen till lillebror Dagbladet.

Så här skriver dom inför dagens premiär.

"Sjöa" måste hålla krutet torrt. "Sjöa" måste hålla krutet torrt.

Sjölander ska skjuta Stöde IF kvar i trean
Här gör sig en skyttekung redo för en fotbollspremiär.
38 år gammal vill Hasse Sjölander skjuta moderklubben Stöde IF kvar i division III.
– Många väljer att sluta när man går upp en serie. Jag tänkte precis tvärtom, säger han.

Hasse har representerat Stöde IF under stora delar av sin karriär.
Med undantag för några korta utflykter i Lucksta, Ytterhogdal och IFK Sundsvall.
Nu laddar han för en ny säsong där målsättningen är att försöka hjälpa kvar moderklubben Stöde i division III. En klubb som aldrig varit på den här nivån tidigare och det gör situationen speciell för den målfarlige forwarden som vann skytteligan i fyran i fjol.

Hur bra är du?
– Frågar du killarna i laget så är jag väldigt bra... Jag har fått vara frisk under försäsongen och har tränat betydligt bättre. Det håller inte på den här nivån att inte träna. Kan man kompensera det med den rutin som jag skaffat mig så kan det bli bra.

läs mer

IFK Sundsvall vill ha kontinuitet
De är trötta på att ha en hög spelaromsättning.
IFK Sundsvall har värvat 14 spelare – för att få kontinuitet.
– Någonstans ska man ju börja, säger Anders Strandlund.

Sedan Anders Strandlund kom som tränare till IFK Sundsvall har många spelare kommit och lämnat.
Nu har de gjort det för sista gången.
– Det här dilemmat har vi haft i IFK alla mina år. Förra året var det jättesvårt att få ihop det. Det spretade åt alla håll och kanter, säger han.
Nu har de värvat 14 spelare för att motverka just spelaromsättningen.
– Det kan låta märkligt, men vi har tänkt i andra banor. Vi har tittat på karaktär och ålder och valt spelare som verkligen vill att det ska fungera, tillsammans. Vi hoppas det här laget ska kunna hänga ihop i flera år.
Nu hoppas de kunna få det lite lugnare.

läs mer

Roger Engström 34 Roger Engström 34

IFK Timrå vill tvätta bort stämpeln som "unga och orutinerade"
Tidigare säsonger har det handlat om det "unga, orutinerade IFK Timrå".
Nu tycker tränaren Roger Engström att det är dags att glömma det.
– Vi kan inte gömma oss bakom det längre, säger han.

När Timrå åkte ur division III gjorde de så med en ung, orutinerad trupp. När de spelade i division IV höll de förväntningarna lägre eftersom det var en ung, orutinerad trupp.
Nu har det gått tre år sedan den hemvävda satsningen påbörjades och flera spelare är kvar sedan dess.
– Några av de yngre har ju varit en sväng i trean innan vi ramlade ur och ganska många har spelat högre upp i systemet, säger Roger Engström, ny tränare – senast i Söråker.

läs mer

Fredag 19 april

Seriepremiär i div. III Södra Norrland i helgen
Nu är världens längsta försäsong strax slut. 

Nu till helgen är det kick-off i div. III Södra Norrland där tre av lagen huserar i Medelpad. IFK Sundsvall, som fick en frisläng att hänga kvar, samt de båda nykomlingarna IFK Timrå och Stöde IF. De sistnämnda har aldrig spelat så högt upp i seriesammanhang tidigare som div. III.

Det lite märkliga i kråksången är att samtliga våra tre lag får inleda på bortaplan. IFK Timrå mot Hille och Stöde mot Falu FK. Båda matcherna spelas i morgon - och mot tippade seriefavoriter. IFK premiärspelar på söndag mot Kungsgårdens SK.

ST-sporten har tagit pulsen på våra lag och här nedan kan ni läsa om dem.

Vill ni veta mer om dessa lag och deras motståndare så rekommenderar jag fliken Klubbfakta här på Lokalfotbollen. Alla uppgifter har inte kommit in ännu med de razzlar in allt eftersom.

läs mer

Familjen Carlsson styr Stöde IF. Från vänster spelaren Anders, ordf. och pappan Göran, allt-i-allon Jens och tränaren Martin. Foto: Robin Nordlund, ST.

Familjen styr i Stöde
Det har gått snart 30 år sedan sågen i Stöde stängdes.
I dag är det mest pendling och småföretag som sysselsätter Isak och hans vänner i Sundsvalls västligaste utkanter. Fotbollslaget är redan familjeföretaget.
Pappa Göran Carlsson är ordförande. Sönerna Martin (tränare), Anders (spelare) och Jens (materialare och allt-i-allo) har alla nyckelpositioner.

– Vi var ett tag inne på att engagera min farbror Mats också i ledarstaben, men det blev inte så den här gången, säger Martin och småskrattar lite åt rubriken som för en del läsare ger "maffiavibbar".

– Nej, vi är ju många som jobbar tillsammans i föreningen. Men familjen har ju rötterna i trakten. Både pappa och Mats har spelat för Stöde och nu står vi inför en stor och härlig utmaning, att se till att klara nytt kontrakt i trean, säger Martin Carlsson, som startade tränarkarriären tidigt och därför redan vid 26 års ålder fick vara med om att lyfta Stödes herrar från den miljö som varit en naturlig hemvist i alla år.

läs mer

"Strappa" tränar "nytt" IFK. "Strappa" tränar "nytt" IFK.

IFK-tränaren: "Det känns väldigt spännande"

Klassiska IFK Sundsvall åkte ur trean i fjol, men erbjöds en gratisplats som man tog.
Nu ska man hänga kvar på sportsliga grunder – med ett nästan helt nytt lag.
– Vi har bara ambitiösa killar som vill framåt i sina karriärer, säger tränaren Anders Strandlund.

Spelarna kommer och går i IFK. I alla fall sedan 2011. Inte en enda spelare är kvar sedan dess, enligt Strandlund.

– Det är anmärkningsvärt, säger han.

Inför den här säsongen är den stora spelaromsättningen en medveten taktik.

– Vi har valt att ta in unga spelare som kan vara kvar en tid. Vi behöver kontinuitet nu.

läs mer

Hans Lundberg Hans Lundberg

IFK Timrå ska hålla sig kvar
IFK Timrå kvalade sig upp i division III södra Norrland – och målet är att hålla sig kvar.
Till sin hjälp har laget rutinerade Jonas Wallerstedt.

Någon stor spelaromsättning har det inte varit i laget sedan avancemanget i höstas. Bland de nya märker vi förutom allsvenskt meriterade Wallerstedt också den engelske målvakten James Stewart med en bakgrund i bland annat Kramfors.

Och så har IFK Timrå inlett ett samarbete med Ljustorp.

– Vi lade ner vårt andralag och rådde spelarna att gå till Ljustorp i division V. Jag kommer att titta på träningar och matcher och se om någon håller måttet och vill komma över. Någon från oss kan också få matcha där, säger Hans Lundberg, sportsligt ansvarig för IFK Timrås herrlag.

läs mer

Lördag 13 april

Stöde fick matcha mot B-laget och "Walle" debuterade för Timrå

Stöde skulle ha spelat mot Sund idag men "sundarna" fick inte hop lag och div. III-laget fick istället möta sitt B-lag, Stöde 2/Nedansjö.
Givetvis seger, men bara med 3-2. Tomas Eriksson satte två fullträffar för "B-laget". A-lagets mål gjordes av Hasse Sjölander, Thomas Decker och Gustaf Wiklund.
Våra två övriga lag i div. III Södra Norrland, kamratlagen Sundsvall och Timrå, möttes inbördes idag och där vann timrålaget med 3-2 (2-1).
Mål Sundsvall: Maxwell Osadolor och Kim Eriksson (straff).
Mål Timrå: Andreas Ejerås, Linus Ljuslinder samt Mattias Norin
- "Walle" (Jonas Wallersted) gjorde premiär, spelade ca 75 minuter. Helt OK första fight från hans sida. Ganska säker att han kommer bidra med mycket, säger Timråtränaren Stefan Lindqvist.

Fredag 12 april

Hemskickad målvakt till IFK Timrå

I och med förvärvet av Jonas Wallerstedt och engelske målvakten James Stewart siktar IFK Timrå in sig på att som nykomlingar etablera sig i div. III.

- Vi har pratat om att vi ska etablera oss i trean och en mittenplacering skulle vi vara väldigt nöjd med denna första säsong på den här nivån igen, säger tränaren Stefan Lindqvist.

När det gäller målvakten Stewart, med förflutet i bl a Hull City och Grimsby Town, så spelade han ifjol i Kramforsalliansen men skickades mitt under säsongen hem till England tillsammans med lagkompisen Jamie Steel sedan de hade varit ute och rumlat natten innan derbyt mot Friska Viljor.

- James var skadad och skulle inte ha spelat mot FV och var troligen på väg hem ändå. Egentligen inget att försvara men en förklaring, säger Lindqvist.

Nu har killarna tagit lärdom och är tillbaka i Sverige. Jamie åter till Kramfors medan 22-årige James i år alltså skall spela för IFK Timrå, dit han kom från halvproffsklubben Grimsby Borough.

- James är bra med fötterna och riktigt vass på linjen tack vare sina snabba reflexer. Vi har tagit in James Stewart som en av två målvakter denna säsong, säger Lindqvist.

Torsdag 11 april

Eng ung Jonas Wal-lerstedt i IFK Norr-köpings tröja. Eng ung Jonas Wal-lerstedt i IFK Norr-köpings tröja.

Lokal fotbollsbomb - Jonas Wallerstedt till IFK Timrå

Mycket talade för att Jonas Wallerstedts aktiva fotbollskarriär var över efter fjolårets spel Umeå FC och Hudiksvalls FF i och med tränaruppdraget för GIF Sundsvall tipselitlag.

Men så blir det inte. Den 35-årige anfallaren har nu skrivit på för div. III-nykomlingarna IFK Timrå.

- Riktigt kul att kunna presentera ett så starkt nyförvärv inför seriestarten. Jonas har bra egenskaper både som spelare och ledare och kommer att vara värdefull för utvecklingen av vårt unga lag, säger sportchefen Hasse Lundberg.

Jonas Wallerstedt meritlista skäms inte för sig. 3 A- och 12 U21-landskamper, proffsspel 2003 i Moskvaklubben Torpedo Metallurg, allsvenskt spel i IFK Norrköping, IFK Göteborg och GIF Sundsvall. I Göteborg blev han för övrigt svensk mästare 2007 och cupmästare säsongen därpå. 339 matcher i Allsvenskan och Superettan och på dessa gjorde han 77 mål.

Kanske IFK Timrås mest meriterade spelare, näst Per Nilsson, i klubbens historia och kommer han att kunna träna i hyfsad utsträckning med laget och få vara skadefri kommer han att göra oerhörd nytta i div. III för sitt lag.

Onsdag 3 april

Musikalisk Axel ny i Stödemålet. Musikalisk Axel ny i Stödemålet.

Stöde värvar IFK-keeper

Stöde IF har jagat målvakt inför sin debut i div. III.

Nu har man fått napp i form av IFK-keepern Axel Hedenström, som är den som skall ta upp kampen om målvaktströjan med "inventarien" Joakim Strömblad.

22-årige Axel, som ifjol stod i div. V-laget, är en musikalisk rackare och skrev ifjol bl a IFK Sundsvalls nya kampsång.

I bakgrunden finns också fjolårets keeprar i Nedansjö IK, Stefan Eriksson och Tomas Hedlund, med som backupper.

Bredden ser det inte ut att våra något fel på men frågan är om toppen är tillräckligt vass för div. III-spel? Det återstår att se.

Torsdag 28 mars

Målfarlig till max Målfarlig till max

IFK Sundsvall och Stöde kryssade i träningsmatcher

Både IFK Sundsvall och Stöde träningsmatchade under skärtorsdagen.

De förstnämnda mötte mötte div. II-laget Härnösand och tog i mitten av den andra halvleken ledningen med 1-0 efter en frisparksvariant. 

- Vi får en frispark 20 meter utanför straffområdet som Kim Eriksson lägger bakom muren och Stefan Grönlund är påpassligt där och klackar bollen bakåt och Max Osadolor som är med på noterna och trycker in 1-0, säger Kenneth Kile i IFK.

Någon seger blev det dock inte. Ett inkast gick åt "fel håll" vilket gjorde att IFK-spelarna klagade på domaren istället för att försvara sig. Det utmynnade i att Jimmie Gustafsson kom fri med utrusande Jonathan Halén i IFK-målet och kallt lobbade bollen över honom.

- Nedrans! Men som lag tar vi med oss att vi håller positionerna bra i försvarsspelet och så jobbar vi mera med anfallet, säger Kile.

Stöde har haft problem under sina tidigare träningsmatcher men idag gjorde man en stark insats och spelade 2-2 borta mot Ånge IF på konstgräset.

Framförallt värmde den första halvleken då man tog en tidig ledning med 2-0 tack vare rakt och aggressivt spel. Målskyttar Jonas Södermark och Fredrik Wiklund.

Ånge hann reducera genom Marcus Andersson innan paus och tio minuter in i den andra så kvitterade även notoriske målskytten Elliot Kårelind för hemmalaget.

Ett rättvist resultat då lagen hade varsin halvlek.

Söndag 24 februari

Två mål av Alen. Två mål av Alen.

IFK Sundsvall slog div. II-lag

Det var inte bara Kuben som matchade mot ett div. II-lag i dagens träningsmatcher.
Även IFK Sundsvall visade upp ett stabilt spel, inte minst försvarsmässigt, som lovar gott inför säsongen när man vann mot Robertsfors IK med 4-0.
Men det tog lite drygt 70 minuter innan nollan spräcktes på Norrporten Arena. Maxwell Osadolor gjorde då 1-0 på Olov Torstenssons snet-bakåt-pass.
Fyra minuter senare ökade Alen Jasarevic på till 2-0 i tom bur efter försvarsschabbel hos gästerna. Samme man ökade sedan på i den 85:e minuten efter fint förarbete från Maxwell Osadolor.
Långt in på stopptid prickade Alen Jasarevic in även 4-0. En säker bredsida från straffpunkten, sedan gästerna varit för brysk mot Kim Eriksson, avslutade matchen.

- Laget gör en stabil insats och alla spelare som kommer in gör ett gott intryck så det ser ut som det kommer att bli bra konkurrens i startelvan, skriver IFK på sin hemsida.

Walter tvålsskytt i premiären. Walter tvålsskytt i premiären.

Söndag 17 februari

 

IFK Timrå vann första träningsmatchen

Nyblivna div. III-laget IFK Timrå spelade idag sin första träningsmatch.

och det blev en 4-1-seger mot GIF Sundsvalls U17-lag efter ett bra försvarsspel och ett något förryckt anfallsdito, som emellertid blev bättre ju längre matchen led. Tre av de fyra IFK-målen gjordes i den andra halvleken.

Enda målet före paus gjordes av Fredrik Kerttu som avslutade ett vackert anfall.

- Vi hittade önskade ytor centralt sedan en boll ut på "Ante" Carlsson som hittade ett inspel som Kerttu till sist kunde stöta i mål. Ett fint anfall som vi kunde ta med oss som något positivt in i halvtid, säger tränaren Roger Engström.

19-årige Walter Johan Quiñones Castrillon satte 2-0 en bit in i den andra halvleken och samme Walter rullade in även 3-0 efter en läcker skottfint.

GIF-juniorerna lyckade dock spräcka Joel Nilssons nolla.

- Lite oflyt från Joels sida där han var på bollen med fingertopparna men därefter rev ner en Gif spelare, säger Engström.

Straffen förvaltades fram till 3-1.

Timrå avslutade dock matchen med ett fjärde mål.

- Fredrik Kerttu hade klivit över på högerkanten och skapat sig en fin yta en mot en, dribblade och till slut ensam med målvakten placerade bollen intill stolpen, säger Engström.

På lördag väntar lite tuffare motstånd i form av Giffarnas U-19 lag på Nordic.

Selånger FK är enda Medelpadslaget som vunnit div. III Södra Norrland sedan sekel-skiftet. Det gjorde man 2011 och i år spelar man för första gången i div. I. Raskt marscherat! Foto: Johan Engman.

Tisdag 13 februari

 

Selånger FK enda seriesegrarna från Medelpad i södra Norrlandstrean på den här sidan sekelskiftet

Lade in gamla tabeller för div. III Mellersta Norrland nyligen - och oj så många träffar den fick.

För att inte diskriminera någon kommer jag även när det gäller den södra Norrlandstrean, att med ojämna mellanrum, lägga in äldre fotbollstabeller.

Även här är sluttabellerna, med allehanda fakta, efter sekelskiftet inlagda. Till att börja med.

Några större framgångar har inte Medelpadslagen skördat i den här serien. Ett par säsonger har vi inte ens haft represenation i den. Sedan 2000 är det bara Selånger FK som kan ståta med en serieseger. Man vann 2011 och året därpå, ifjol alltså, gick man rakt igenom div. II Norrland och spelar därför i år för första gången div. I-fotboll.

läs mer

Söndag 10 februari

 

Klubbfakta Div. III Södra Norrland

Lokalfotbollens populära presentation av samtliga klubbar har nu nått div. III Södra Norrland.

Så vill ni veta mer om "kamratlagen" i Sundsvall och Timrå, div. III-debutanten Stöde och deras nio motståndare när det gäller klara nyförvärv och spelarförluster med mera så rekommenderar jag er att klicka på länken här under. Där finner ni även fakta när klubbarna är grundade, vilken färg på dräkterna de har, hemmaplan, publikrekord, främsta meriter, vem som tränar lagen respektive sköter lagledarsysslan samt hur deras klubbmärke ser ut.

Märk väl att all information som finns på sidan kommer att uppdateras med ojämna mellanrum så fort det kommer in ny info, typ nyförvärv och dylikt.

läs mer

Fredrik Bäckström Fredrik Bäckström

Torsdag 31 januari

 

IFK värvar keeper från Sund

Målvakten Christoffer Göransson lämnar IFK Sundsvall.

Ersättaren hämtas från Sund IF i form av Fredrik Bäckström, 24.

- Vi har kommit överens med "CG" (Christoffer Göransson) om att gå skilda vägar, säger tränaren Anders Strandlund.

Fredrik får nu kämpa om målvaktströja #1 tillsammans med Jonathan Halén och Philip Skoglund, återbördad från Medskogs.

Ny i IFK-dressen är också Dennis Andersson från Selånger.

- En riktig energispelare! Ligger alltid på bra både på match och träningar och gör alltid sitt bästa, säger Strandlund.

Till Alnö IF? Till Alnö IF?

...men Grim lämnar
Mer IFK Sundsvall.
Nu står det klart, en gång för alla.

Det blir ingen André Grim i IFK:s div. III-lag i år.
- André känner att om han inte kan vara med fullt ut tycker han att då får det hellre vara. Han har lagt ner så mycket tid på sin fotboll genom åren och nu väljer han att prioritera jobb och familj. Troligen kommer han att varva ner i fyran, säger tränaren Anders Strandlund.
- Tråkigt, för vi hade verkligen hoppats på André i år, fortsätter Strandlund.

Den duktige mittbacken har tränat med Alnö IF och vad Lokalfotbollen erfar står ö-laget längst fram i kön för en namnteckning.

Börje Svelander Börje Svelander

Onsdag 16 januari

 

Nysatsning i IFK Sundsvall

IFK Sundsvall behåller sin tränare Anders Standlund och kvar blir även lagledaren/materialare/allt-i-allon, Börje Svelander, som varit med sedan tidigt 1970-tal.

Men annars händer det en hel del nytt i den anrika kamratföreningen.

T ex kommer man i år att ha ett bättre samarbete mellan A-laget i div. III och andralaget i div. IV, som flyttats upp från femman  i år.

Tidigare år har det väl varit lite så och så med den saken och det hände ofta att bänk-och truppspelarna i tvåan/trean "inte hade lust" att spela med andralaget i femman.

- I år kommer vi att ha "E4" mellan de bägge lagen, säger tränaren Anders Strandlund, och fortsätter:
- Grundtanken är att det alltid kommer att finnas tre-fyra platser öppna för fight om platserna i div. III-laget nerifrån.

Redan nu har man flyttat upp fem spelare från andralaget. Dessa är vindsnabbe målkungen i femman, Maxwell Osadolor, Patrik Englund, Niclas Silversved, Oscar Ulin, Nils Melander, Mattias Lord och Alexander Gidlöf. Dessutom har man plockat hem målvakten Philip Skoglund från Medskogs.

Från andra klubbar har man värvat Dennis Brännlund (Selånger FK), Fredrik Olofsson (Härnösands FF), Sebastian Dahlin (Medskogsbrons BK), Johan Mattsson (Svartviks IF), Alen Jasarevic (Kubikenborgs IF) och sist men inte minst Kim Eriksson (Sund IF).

Men framförallt har man fått behålla stöttespelaren André Grim till det här unga laget. Han var ett tag på gång till Selångers div. I-gäng men valde att stanna.

- Kanske det bästa "nyförvärvet" av dom alla, säger Strandlund, och skrattar.

- André genomsyrar den IFK-anda som vi vill återskapa. En spelare som hela tiden ger allt och inte lämnar något åt slumpen.

Några spelare har lämnat IFK-skutan. Edib Kurtovic (Härnösands FF), Daniel Nagy och Jesper Fagerdal (Kubikenborgs IF), Per Axelsson och Joakim Axelsson (Alnö IF) och Claudio Veira (klubb ej klar). Av dessa kommer nog pådrivarbröderna Axelsson att lämna största tomrummet efter sig.

Eventuellt kommer IFK även att ställa upp med ett lag i sexan, IFK Sundsvall 3.

- Det är några spelare som sökt sig till IFK och vi kollar nu upp om dom kommer att ingå i andralaget eller om vi kommer att starta ett helt nytt lag i sexan. I så fall kommer Kalle Normelli att ha hand om det laget, säger Strandlund.

Som sagt. Det händer en del i IFK Sundsvall, som åkte ner i fyran ifjol men på nåder studsade tillbaka till trean tack vare att det var några klubbar som hoppade av tåget. Hoppas nu att IFK utnyttjar sin friplats i div. III Södra Norrland på bästa sätt.

André Sjödal André Sjödal

Tisdag 8 januari

 

Stöde IF värvar hela Nedansjö/ Västra - och André?

Det har varit ganska tyst om div. III-nykomlingarna Stöde IF.

- Vi körde igång med den samlade träningen igår i Stödes gympasal och vi var 18 pers, säger nye lagledaren Mikael Backlund, som ser an premiärsäsongen i trean med tillförsikt.

Fredrik Wiklund och målvakten Stefan Eriksson är de enda nyförvärven som är klara i dagsläget. Båda från Nedansjö/Västra.

Några spelare kommer att träna med Stöde och känna sig för. Mest meriterad av dessa är André Sjödal med förflutet i Kuben och Essvik.

- Han ska snacka med Kuben ikväll så får vi se vad det leder till, säger Backlund.

Även Wiskanspelarna Christian Wihlsson och Patrik "Putte" Nilsson, f d målvakten Patrik Sandström samt Filip Astby, Nedansjö/Västra, provtränar med det nya div. III-laget.

När det gäller Nedansjö/Västra talar mycket för att de kommer att spela under Stöde IF:s flagg kommande säsong.

- Christian Nyberg räckte ut en hand till oss nyligen och undrade om vi var intresserade av att ta över spelarna och klubben, säger Backlund.

- Något vi inte är främmande för.

Meningen är att laget kommer att spela under namnet Stöde IF 2, eller Nedansjö/Stöde IF 2, och även i fortsättningen spela sina hemmamatcher på Nedansjö IP. Nedansjö IK:s sammarbete med Västra United FC kommer därmed att upphöra.

Mer om detta när jag får lite mer info.

Mattias Norin Mattias Norin

Måndag 7 januari

 

Starka nyförvärv klara inför IFK Timrås div. III-comeback

Så sent som 2007 spelade IFK Timrå i div. I Norra.

Därefter började hissen nedåt i seriesystemet i expressfart och ifjol var man tillbaka i distriktsfotbollen, Medelpads div. IV.

Där tog hissen stopp och man kom ifjol tvåa efter Stöde IF och tog sig via kval tillbaka till trean och kanske är man på väg uppåt igen?

Inför comebacken har man sett om sitt hus och bl a plockat åt sig trenne spelare från nabon Söråkers FF.

Följande nyförvärv är i dagsläget klara:

• Mattias Norin, 23, från Söråkers FF men förlutet även i klubbar som Fagerviks BK, Ljustorps IF, Sund IF, IFK Sundsvall och Härnösands FF.

- Kul att en av div. IV:s vassaste lirare valt IFK Timrå till 2013. Mattias kan användas på flera positioner och har en bra spel uppfattning och en mycket känslig högerfot, säger sportchefen Hasse Lundberg.

• Andreas Carlsson, 23, från Söråkers FF men har tidigare även spelat i Fagerviks GF och Ljustorps IF.

- "Ante" är en kille som kan spela både ytterback och ytter, han har en härlig inställning och har bra ledaregenskaper, vi ser fram emot att lära känna honom än mer under året, säger Lundberg.

• Oscar Fors, 21, från Söråkers FF.

- Oscar återvänder till Timrå efter några fina säsonger i Söråker och kommer att bli mycket viktig i division III med sin erfarenhet och härliga inställning, säger Lundberg.

• Joel Nilsson, 19, Ljustorps IF.

- Målvakten Joel kommer också åter efter att ha varit utlånad under hösten och han har utvecklats positivt och är en härlig kille både på och utanför plan som vi trivs mycket med att ha hos oss igen, säger Lundberg.

- Nu fattas bara 2-3 platser innan truppen är klar och vi hoppas på att presentera mera inom kort, avslutar sportchefen Hasse Lundberg, som minsan inte legat på latsidan under "silly season".

Samtidigt som man fått in ett antal nya spelare har man tappat ett helt knippe lirare från fjolåret.

- Vi hade för stor A-trupp i fjol och inför den här säsongen har vi trimmat ner den rejält och kommer att bestå av max 19-20 spelare, säger Lundberg.

Jesper Eklund har gått till Ljustorp medan Bakary Dampha troligen går till Kuben. Dessutom studerar bröderna Fredrik och Henrik Huhta i Umeå. Annars är det inte mindre än sex spelare som valt att lägga bollskorna på hyllan. Målvakten Urban Selin och utespelarna Oscar Avehag, Mikael Olsson, Henrik Gröning, Jakob Berggren samt det största "tappet", Johan Melander, tackar alla för sig.

- Johan aviserade redan ifjol att det var hans sista säsong, säger Lundberg.

- Men väljer han att göra comeback längre fram så tänker åtminstone inte jag stå i vägen.

Fem träningsmatcher har IFK Timrå gjort klart med så här långt.

17 februari: GIF Sundsvall U21 (Nordichallen)

23 februari: GIF Sundsvall U19 (Nordichallen)

22-23 mars: - Berners Cup i Ånge

7 april: Alnö IF (troligen Westhagen).

Det kan tillkomma några matcher.

Värt i övrigt att nämna är att i skrivande stund kommer inte IFK Timrå att ställa upp med något andralag i seriesammanhang. Möjligen kan det bli ett samarbete om ett delat andralag med Söråker om det blir två div. V-serier.

- Frågan är öppen, säger Hasse Lundberg.

Johan Melander Johan Melander

Johan Melander lägger av
Med tjugo mål var Johan Melander med och tog upp moderklubben IFK Timrå till trean.
Nu avslutar han spelarkarriären.
– Det var planen, att vara med och ta upp Timrå, säger han.

Johan, med ett förflutet i GIF Sundsvall, var en av IFK Timrås stora nyckelspelare när laget tog steget upp till division III den gångna säsongen.
Forwarden väljer nu att inte följa med laget upp i trean utan slutar spela.
– Det blir inget alls. Jag har inte någon motivation för spel i trean. Fyran var ganska lagom och sedan känner jag att jag inte har lust att spela med något annat lag än Timrå, säger Melander.

läs mer

Tisdag 1 januari

Stöde IF och kamratlagen i Timrå och Sundsvall i div. III Södra Norrland

Även inför den kommande säsongen har man splittrat Medelpads-lagen i två olika div. III-serier, mellersta- respektive södra Norrland.

 

Ånge IF var ensamma i den södra norrlandstrean ifjol men i år har man flyttats över till den mellersta där Kuben är kvar från ifjol.
I den södra får nu IFK Sundsvall, som hängde kvar på nåder sedan bl a IK Huge hoppat av div. III-tåget, sällskap av kamratkollegorna från Timrå. Detta trots att Timrå geografiskt ligger längre norrut än t ex Kubikenborg...
Tredje laget från distriktet är Stöde IF som i sin första säsong någonsin i trean hamnade i den södra serien.
Lite synd i mitt tycke att man delar på Medelpadslagen och missar ett helt knippe spännande derbymatcher som höjer upp intresset ytterligare.
Dessutom en serie mer för mig att hålla reda på...


Här är de 12 lagen i div. III Södra Norrland 2013:
• Avesta AIK (Dalarna)
• Falu FK (Dalarna)
• Hille IF, Gävle (Gästrikland)
• Hofors AIF (Gästrikland)
• IFK Sundsvall (Medelpad)
• IFK Timrå (Medelpad)
• Korsnäs IF, Falun (Dalarna)
• Kungsgårdens SK (Gästrikland)
• Rengsjö SK (Hälsingland)
• Stöde IF (Medelpad)
• Söderhamns FF (Hälsingland)
• Valbo FF (Gästrikland)