Nyheter

Div. 6 Medelpad 

Fredag 8 februari

 

Maratontabell Medelpadssexan

Som ni säkert känner till blev det ingen Medelpadssexa i år. Jag håller dock på att sammanställa en Maratontabell för div. VI Medelpad likt den jag gjort för Medelpadsfyran. Det är en hel del pyssel så det tar sin lilla tid.
Som en liten försmak så lägger jag in en Maratontabell sedan sekelskiftet, d v s mellan åren 2000 och 2012. Märk väl att åren 2003 t o m 2006 spelades ingen Medelpadssexa. Då var div. V vår lägsta serie.

Framgångsrikast i sexan har varit två andralag, Selångers och Alnös.

Bästa A-lag är Essviks AIF som trots bara två div. VI-säsonger belägger plats nummer 3. 

I botten finner vi Stockviks andralag som inte hade någon framgång "what so ever" då man 2002 kom jumbo med en enda poäng på 14 matcher.

Det har varit en hel del besynnerligheter genom åren, lag som blivit uteslutna, tappat poäng av olika orsaker och helt enkelt dragit sig ur mitt under säsongen.

2007 spelade man en grundserie under våren. Under hösten delades serierna upp i en uppflyttnings- och en fortsättningsserie för B-lagen. Ljustorp 2 kom t ex tvåa under våren men kom inte till spel under hösten och Kubens B-lag fick vara med i uppflyttningsserien och inte i reservlagsserien...
B-lagsserien under hösten var ett skämt och fullbordades inte ens. Därför är inga matcher från den serien med i Maratontabellen. Har räknat den som en "B-lagsserie", och knappt det...

till Maratontabellen

Tisdag 22 januari

 

Ingen Medelpadssexa i år

Idag kom beslutet. 

Det blir ingen div. VI Medelpad i år.

Medelpads Fotbollförbund har bestämt att årets Medelpadsfemma istället blir en mastodontserie med hela 17 lag.

De fem lag som anmält sig till sexan får nu istället flytta upp ett hack i seriesystemet. Ett vettigt beslut i sig för en serie med så få lag hade inte heller varit någon höjdare.

läs mer

Torsdag 17 januari

 

Wiskan drar sig tillbaka...

En nyhet som jag gärna sluppit skriva.

Igår kväll togs beslutet om att Wiskans IF inte kommer till spel i år.

- Så blir det, säger en dyster Mikael Törnlund.

- För få spelare som är intresserade helt enkelt.

...och där försvann ännu en förening i Medelpad.

Hoppas bara att man tar ett sabbatsår och likt Torpshammars IF kommer tillbaka med samlade krafter om ett eller ett par år.

Viskans IP är en för charmig arena för att det inte skall spelas fotboll där! Och den synnerligen enögda hemmapublken kommer lämna ett stort tomrum efter sig, trots allt.

Måndag 14 januari

 

Inget Wiskan i sexan?

Igår var sista anmälningsdag till seniorserierna i Medelpad.

Ett lag som inte anmält sig ännu är Wiskans IF.

- Oj, var det igår? Det visste jag inte, säger Mikael Törnlund i Wiskans IF.

- Vi tänkte ha ett spelarmöte på onsdag och diskutera hur vi skall göra, säger Törnlund.

Igår kväll hade laget säsongens första träning, sex spelare dök upp...

- Tja, det ser inte så ljust ut just nu och det är därför som vi måste ha ett möte på onsdag.

Men är det inte för sent att anmäla ett lag nu?

- Tror inte det. Man brukar kunna ringa MFF:s kansli så löser det sig.

Vore tråkigt om ännu en klassisk förening skulle gå i graven och någon samarbetsförening verkar inte heller gå att hitta då Stöde i år valt ett samarbete med Nedansjö IK.

- Ja, men vad skall vi göra? Jag lägger ner massor av tid för att det här skall fungera men det är tråkigt när så få bryr sig. Jag kan inte spela ensam, suckar Törnlund.

Onsdag är det som gäller. 

Tills dess är det spelarraggning som gäller.

Vill ni spela fotboll på en vackert belägen fotbollsarena i en anrik klubb, och dessutom i blå-vitt-randigt - ring Mikael Törnlund i Wiskans IF.

Klicka här för mer info.

Mikael Törnlund Mikael Törnlund

Fredag 11 januari

 

Tyst i Wiskan

Sedan Wiskan åkte ner i sexan i höst har det varit tyst om klubben.

Målvakten Cliff Nordin har gått till Torpshammar och några spelare tränar med Stöde och någon med Torpshammar. Om det sedan blir permanenta övergångar återstår att se.

Finns det risk att Wiskans IF försvinner från seriespel i år?

- Inte som det ser ut nu i alla fall. På papperet är vi bara 16 man men förhoppningsvis kommer det att räcka i sexan men visst hoppas vi på att det tillkommer några fler, säger Mikael Törnlund. 31.

"Törna" som just nu själv håller i tränarbiten.

- Vi söker en tränare men än har vi inte fått napp, säger Törnlund.

Något samarbete som tidigare med Stöde IF kanske inte är att hoppas på då dom "införskaffat" Nedansjö/Västra och kommer att ha ett eget andralag i sexan. Kanske kan dock Wiskan plocka några spelare som inte vill satsa vidare i Stöde IF:s organiation? Kan vara värt att kolla upp. Vore tråkigt om ännu en klassisk föreningen skulle dö sotdöden. En framtid utan fotbollsmatcher på vackert belägna Viskans IP vore som en tagg i hjärtat.