Nyheter 
Damtrean

Anette Larsson skall träna Stödes damer tillsammans med Christer Söder. Anette Larsson skall träna Stödes damer tillsammans med Christer Söder.

Nu är det spikat - det blir åter damfotboll i Stöde IF
Efter bara ett år i träda så blir det damfotboll i Stöde IF igen.
Inte mindre än tolv spelare återkommer från Torpshammar och laget kommer att tränas av Anette Larsson och Christer Söder, tidigare tränare för  Nedansjö IK.
De som återvänder är Clara och Hanna Högbom, Johanna Söder, Emilia Johansson, Julia Persson, Line och Ida Sperring, Ellinor Strömberg, Sanna Pålsson, Erica Hultin,Amanda Bergmansson samt Fanny Hermansson. Dessutom tillkommer duon Malin Sahlin och Emma Sjölén.

...och i Ljustorps IF
Även Ljustorps IF kickar åter igång sin damfotboll efter några år i malpåse.
- Ja, med Carlos Zavala som tränare. Carlos senaste tränaruppdrag var i Söråkers FF och där han gjorde sig populär. Så nu när han ville starta om här hos oss i Ljustorp så blev vi mycket glada. Det var det också många tjejer som blev och därför sökt sig till oss från andra klubbar, säger Mats Moberg.

Madeleine Lidin, spe-lande tränare i HK. Madeleine Lidin, spe-lande tränare i HK.

Madeleine Lidin besviken på SDFF men nöjd med Heffnersklubbans säsong
Heffnersklubban kämpade hela vägen in i kaklet men fick till slut ge sig för Selångers andralag i kampen om seriesegern i damtrean.
Madeleine Lidin, spelande tränare, var trots det inte speciellt nedslagen efter säsongen.
- Vi har gjort en otroligt bra säsong i div. 3 då vi kom tvåa med vårt unga lag. Vi försöker spela fotboll och utvecklar detta mer och mer. Om man ser till varje spelare enskilt så har många utvecklats mycket från januari till nu.
Vad är du mest nöjd med?
- Våra tjejers inställning till träning och match. Positiv och bra stämning i och runt laget. Seriöst och framåtsträvande, trots att det ”bara” är div. 3. Vi avslutade säsongen med att åka till Barcelona på cup Girls 18, Costa Brava Cup, där vi blev tvåa.En fantastiskt rolig och minnesvärd resa för tjejerna. Det har dessutom varit skoj att vara spelande fotbollstränare under året!
...och mest besviken på?
- Mest besviken är jag på att SDFF valde att ställa upp med sitt flickor 19 Elit en match, och det var mot just oss. Vi låg just då etta i serien och trodde att vi skulle möta SDFF:s div. 3-lag som låg långt ner i serien. Istället ställdes vi mot riktigt tufft motstånd där vi tappade poäng. Hade känts mer rättvist om de hade ställt upp med det laget i fler matcher, särskilt mot alla lag i toppen, inte bara oss. Förstår inte riktigt hur de tänkte. Före matchen fick vi ett skäl till varför det laget skulle spela och efteråt fick vi ett annat. Kändes oseriöst och klumpigt. Mer okey om de hade varit ärliga.
Någon eller några spelare som överraskat extra hos er?
- Linnea Ödberg (född 1997) har växt mycket den senaste säsongen. Från osynlig till att vara ett ”ånglok” på sin kant. Helt orädd och tog för sig.
Hanna Ekdahl (född 1998), forward som verkligen hittat det i år. Snabb och behåller både fart och boll i nästan alla situationer. Alla våra "98:or" har imponerat, första distriktslagsåret för dem. Vi har många som varit ordinarie i startelvan och gjort bra ifrån sig i distriktslaget.
Några fler?
- Två riktigt duktiga målvakter. Ger konkurens till varandra och bra utveckling. Önskar dock att vi blir ännu bättre på att ta hand om våra målvakter i Medelpad, för de växer inte på träd. Sammankalla till fler målvaktsträningar under året. Med Leidinge i spetsen kanske!?
Hur blir det för egen del nästa säsong? Blir du kvar i klubben, ny förening eller slutar?
- Jag blir kvar i klubben, men inte spikat i vilken utsträckning.
Några nyförvärv redan klara eller spelarförluster i din klubb?
- Har två spelare som eventuellt slutar med fotboll men vi jobbar på att få de att fortsätta, inte omöjligt. Ett nyförvärv på G än så länge.
Passade även på att "fråga ut" Madeleine om Lokalfotbollen.
Vad ger du för betyg på Lokalfotbollens bevakning av den lokala fotbollen under 2013, skala 1-10?
- Jag ger betyget 8. Känns som att du har bra koll.
Vad är det bästa med Lokalfotbollen.nu?
- Det bäst är att man får en bra och snabb överblick hur det har gått i serierna, och roligt med några små kommentarer och liknande.
Vad tycker du om våra lokala tidningars bevakning av den lokala fotbollen?
- Känns som att det är mindre bevakning nu än för några år sedan.
Brukar du själv besöka Lokalfotbollen.nu?
- Jag brukar kika på den sidan efter varje omgång i serien så det blir en gång i veckan ungefär.
Skulle du sakna Lokalfotbollen.nu om den försvann?
- De skulle vara tråkigt om den försvann.

Ex-Giffarna Magnus Ohre (bilden) och Magnus "Fimpen" Svensson tränar Selångers A-lag nästa år i div. I Norrland. Ex-Giffarna Magnus Ohre (bilden) och Magnus "Fimpen" Svensson tränar Selångers A-lag nästa år i div. I Norrland.

Ohre och "Fimpen" sparkas uppåt i Selånger
Ex-Giffarna Magnus Ohre och Magnus Svensson, alias "Fimpen", gjorde ett fullgott jobb med Selångers div. III-damer och förde upp dom en division.
Efter ett par veckors funderande står det nu helt klart att duon själv flyttar upp två hack i seriepyramiden till A-laget i div. I Norrland där dom tar över ansvaret efter Martin Melin. Martin som emellertid fortfarande kommer att vara behjälplig men kanske inte i lika hög utsträckning som tidigare.
– Det blir en stark trio med utrymme för att kunna jobba mer individuellt med spelarna och deras behov. Tillsammans med fystränare, målvaktstränare och massör går vi in i en ny säsong med mer rutin och kompetens än tidigare, skriver sportchefen Pelle Persson i ett pressmeddelande till ST/Dagbladet.
- Vi vill ha en helhetslösning för våra lag så att vi med tiden kan flytta upp talanger från egna ledet till A-laget. Men det måste få ta tid med den processen, säger Magnus Ohre.
Hur ser då Magnus Ohre på årets säsong med div. III-laget?
- Vi är nöjda med att ha utvecklat de unga spelarna. Att vinna serien var inget vi hade som mål. Vi släppte bara in 12 mål totalt på de 16 matcherna, och de flesta var under de första matcherna på säsongen, och att vi sedan vann serien beror mycket på att vi hade ett samspelt mittbackspar i Josefine Jonsson och Ebba Ohre i stort hela säsongen, men framförallt på hösten då vi spelade mera med samma spelare än på våren. Vi använde totalt 33 spelare i div. III-laget under säsongen. Sedan så blev Julia Wänglund som forward en avgörande faktor då hon utvecklade sitt målsinne under säsongen. På mittfältet har Elina Jonsson varit en av de jämnaste spelarna under säsongen.
Någon spelare som överraskat extra hos er?
- Vår totalt bästa spelare över hela säsongen har varit Josefine Jonsson, född 1999. En naturbegåvning som inte vet, eller förstår, att hon är så bra som hon är.
Vad har då Ohre för synpunkter och åsikter på Lokalfotbollen.nu under säsongen. Betyg, skala 1-10?
- 10 - fantastiskt engagemang!
Vad tycker du kan bli bättre med Lokalfotbollen.nu? 
- Det ska väl vara intresset från klubbarna att rapportera in till dig efter matcherna. Det faller ju lite om man inte kan ställa upp och offra fem minuter efter varje match och mejla in lite fakta. Det ger mycket till de som läser.
Vad är det bästa med Lokalfotbollen.nu - om det nu finns någon? 
- Bra överblick på helheten oavsett om det är dam eller herr!
Vad tycker du om våra lokala tidningars bevakning av den lokala fotbollen? 
- Hyfsat OK. Men tidningar är inte samma sak i dag. Tror att Lokalfotbollen.nu är mer intressant då den ligger på webben.
Skulle du tänka dig att hjälpa Lokalfotbollen.nu att skicka in matchinfo och enklare referat efter era matcher? 
- Självklart! Inga problem.
Brukar du själv besöka Lokalfotbollen.nu? 
Skulle du sakna Lokalfotbollen.nu om den försvann? 
​- Absolut!
Tack, Magnus Ohre för hjälpen. Skall bli intressant att följa Magnus & Magnus tränargärning i div. I Norrland och kanske kommer man att få slåss mot en tredje Giffare då det ryktas om att Mikael Brundin skall ta över tränarpiskan i till div. I Norrland nedflyttade Sundsvalls DFF.

Åter damfotboll i Stöde
Ifjol var det många spelare i Stöde IF som valde att gå över till nya div. II-laget Torpshammar. Något som gjorde att SIF för första gången på många år inte hade något damlag i den lokala seniorserien.
Nu blir det ändring på det.
När säsongen 2014 drar igång kommer föreningen att återigen ett damlag i seriespel.
- På en första träff fanns ett stort antal tjejer som var sugna på fotboll i Stödes färger, säger AnnSofie Brännvall i Stöde IF, och fortsätter:
- Vi välkomnar såväl gamla som nya spelare till laget och återkommer med mer info om tränarstab och träningstider inom kort, hälsar Brännvall.
Återstår att se om även Alby FF sparkar igång igen efter sitt sabbatsår eller om det blir Ånge IF som kommer att ställa ett lag på benen i Damtrean.
Damfotbollen behöver verkligen breddas i västra Medelpad där Torpshammar var ensamma på seniorsidan i år.

KentAgenten tycker till om lokal damfotboll

IFK Timrå 2:s damtränare Kent Thorn brukar ha åsikter om vår lokala fotboll på sin blogg KentAgenten. Här kommer det senaste inlägget.


En dröm om en framtid för
Medelpad och damfotboll


Då var seriesäsongen 2013 i Medelpad i stort sett till ända. En säsong som i något fall överraskat positivt men framförallt en säsong som varit negativ.
I ett Medelpadsperspektiv har det varit en katastrofsäsong...vilket jag kommer att behandla i slutet av detta inlägg.


Tänkte börja nedifrån i seriesystemet och därmed den lägsta damserien, div 3 damer. Här kunde vi se att Selånger 2 var klart starkast. Man förlorade endast två matcher på hela säsongen. Och med en måldifferens på 69-12 (+57) var det till slut inget snack om vilket lag som var bäst. Med tanke på att Sund till slut knep tredjeplatsen vittnar om att damtrean 2013 inte höll en allt för hög standard. Sund, som absolut inte gjort någon satsning och som bara tränar/ spelar för att ha roligt, borde inte varit så dominerande som man faktiskt var långa stunder av säsongen.

Lite högre upp i seriesystemet, i div. 2 damer, var Medelpad representerade av totalt tre lag.
I div. 2 södra Norrland återfann vi Alnö IF 2 och Matfors IF.
Alnö 2 gjorde en fin säsong med tanke på att man hade ett tämligen ungt lag. Tråkigt då att konstatera att man trots sin fina insats inte fick stanna kvar i serien. Detta p g a att ö-lagets A-lag inte mäktade med att klara kontraktet i div 1 Norrland.
Matfors visade sig inte hålla den klass som krävdes för att etablera sig i div. 2 denna gång, mycket på grund av att man hade en för tunn trupp.


I div. 2 mellersta Norrland representerades Medelpad av Torpshammars IF. Tycker att Bert Ove Blom och kompani där uppe skött sig överraskande bra och lyckades säkra kontraktet tämligen tidigt, vilket är glädjande.

I div. 1 Norrland återfann vi denna sommar hela tre lag från vårt lilla distrikt. Selånger FK, IFK Timrå och Alnö IF.
Till slut visade det sig att det endast var Selånger som kunde vara med och konkurrera. Selånger som efter halva serien faktiskt hade vittring på en absolut topplacering men som dalade mycket under sista delen av serien.
IFK Timrå hade en underlig säsong där man kunde spela jämnt och skaka topplag men som inte tog de nödvändiga poängen mot bottenkollegorna.
Alnö IF vann ofta ”rätt matcher” men tog inte de överraskande poängen mot lag längre upp i tabellen och degraderades därför.
Troligtvis kommer även IFK Timrå att göra Alnö IF sällskap en serie ner, då man i princip har en omöjlig uppgift att inför sista omgången klara kontraktet.


Till sist har vi årets sorgebarn, SDFF. Ett lag som föregående säsong var ett absolut topplag i dåvarande Norrettan och som hade målet att spela sig upp i Damallsvenskan denna säsong.
Tyvärr kan man nog säga att föreningen och laget gör en riktig floppsäsong! Man slutar klart sist i serien (Elitettan) och med tre omgångar kvar har man endast två segrar på 23 matcher. En anrik och respekterad förening som till kommande säsong inte ens kan säga sig vara bäst i distriktet…
Förstår att man i föreningen har fullt sjå med att lägga en plan för framtiden och hur man på bästa sätt säkerställer de spelare och talanger som ändå finns i föreningen. Tråkigt för SDFF men även för hela distriktet Medelpad då vi verkligen behöver ett elitlag. Nu står vi utan något representationslag i någon av de högre serierna och tyvärr tror jag att det kommer att ta tid att bygga om och bygga nytt.


Med facit i hand så kan vi se att vi i Medelpad har tappat mot övriga Sverige i slagstyrka. Till kommande säsong kommer det alltså inte att finnas något lag från vårt distrikt i de högsta två serierna.
I div. 1 Norrland kommer det att finnas två lag (SDFF och Selånger) och i div. 2 återstår det att se hur många som får plats. Men under denna sorgliga säsong har vi alltså i ett Sverigeperspektiv tappat i slagstyrka och halkat efter.


Nu hoppas jag att föreningarna tillsammans i distriktet kan sätta sig ner och göra en framtidsplan för hur vi återigen skall kunna vinna mark och bygga en framtid tillsammans. För vi måste lägga ”mitt och ditt” resonemanget bakom oss. Enlig mig måste man samsas under en utvecklingsplan där alla föreningar gemensamt tar ansvaret för att se till att vi inom något/några år återigen har ett slagkraftigt elitlag.
Ett samarbete där alla känner delaktighet och där inte översittarfasoner får råda – då och endast då kan vi skapa något som gynnar distrikt och enskilda föreningar. En utbildningsplan kanske skulle kunna genomdrivas som genomsyrar alla föreningar och som på sikt skall ge oss de spetsspelare som kan kliva in i detta framtida elitlag och återigen sätta Medelpad på fotbollskartan.

 Kanske är jag en drömmare, men jag tror att denna väg är den rätta och den enda som kan göra oss stolta och engagerade över vårt fotbollsdistrikt.

/ Kent Agenten (länk till Kent Thorns bloggsida)

Seriesegrarna avslutade som sig bör
- med en seger

Seriesegrarna Selånger 2 avslutade säsongen med ännu en seger.
Stabila 3-1 mot Timrås andralag.
- En trevlig match och resultat speglar matchen väl. Bästa spelare hos oss för dagen var Mikaela Johansen-Moen, säger Selångers tränare Magnus Ohre, en av få ledare i damtrean som bryr sig om att Lokalfotbollen.nu finns.
Agnes Hurtig Edlund avslutade säsongen med ett hattrick då serietvåan Heffnersklubban sista tjugo gick från 3-0 till 6-0 borta mot Torpshammar 2.
Med fem minuter kvar av matchen ledde SDFF 2 med 2-1 och Sund hade fått Anna Svärdsudd utvisad.
Då klev Maria Vestberg in i bilden och via ett äkta hattrick såg hon till att vända till en 4-2-seger.
Avslutningsmatchen mellan Söråker och Njurunda gällde inte mycket mer än att vid hemmaseger med mer än två måls övervikt skulle SFF passera NIK i tabellen.
Dessutom jagade Söråkers Lina Ohlsson segern i skytteligan.
Söråker visade sig hetare och vann matchen med 5-1 och Lina svarade för fyra av målen och blev därmed seriens skyttedrottning med 21 mål.
läs mer

Matfors 2 tog första segern!
Efter 13 raka matcher utan poäng spräckte Matfors 2 nollan när man hemma på Thulevallen besegrade nästjumbon Torpshammar 2 med uddamålet av sju.
Timrå 2 ledde i halvtid på HK-vallen och såg ut att hänga med i toppstriden.
I andra halvlek kom dock Heffnerklubban igång ordentligt och med tre mål vände man till en 4-2-seger och drömmen om en div. II-plats för IFK Timrås andralag förblev bara en dröm...
Njurunda hade en rolig halvtimme på Gumsekullen mot SDFF 2. Frida Åsell, Lisa Olsson, Malin Karlsson och Angelica Myrgren hade då i tur och ordning målat mot gästerna. Till slut stod man som segrare med 5-3 sedan SDFF 2 ryckt upp sig i andra halvlek.
Sund och Söråker bjöd på en välspelad och jämn match där båda lagen bemödade sig att rulla boll på ett bra sätt. Efter 1-1 i paus tog Sunds rutin ut sin rätt i andra halvlek när man gjorde tre mål. Dom gamla rutinerade rävarna Maria Vestberg och Mathilda Johansson delade på fullträffarna.
läs mer

Julia Wänglund låg bakom Selånger 2:s samtliga fem mål
Lite pyssel med matchdagar och planer gjorde att Selånger 2 hade bokat Härevallen i Indal för att spela på en riktig fin gräsplan.
- Den planen håller toppklass i distriktet, säger SFK:s tränare Magnus Ohre.
En spelare som verkade trivas extra bra var Selångers Julia Wänglund.
Först låg hon bakom staffen till 1-0 och därefter satte hon de resternade fyra målen själv när SFK vann med hela 5-0 mot Heffnersklubban.
- Vi orkar som lag fantastiskt bra särskilt med tanke på genomköraren i DM-finalen mot Alnö i förrgår där majoriteten av tjejerna spelade. Vår styrka är att vi har en grund med spelare att luta oss mot både i backlinjen och på mittfältet. Även om vi snurrar på några positioner mellan våra olika matcher, så kan vi hålla hög kvalitet som lag, säger Ohre, som inte hade så svårt att plocka ut matchens lirare.
läs mer

Avgör Selånger Damtrean ikväll?
Selånger 2 leder div. III damer fyra poäng före IFK Timrå 2 och Heffnersklubban. De sistnämnda dock men en match mindre spelad.
Ikväll möts SFK 2 och HK på Härevallen i Indal. Seger för de blårödrandiga och allt talar för att man kommer att plocka hem årets damtrea.
Ett aber kan vara att flera av tjejerna var med och spelade i DM-finalen mot Alnö så sent som i tisdags. Hur mycket av det sitter i benen idag?
Heffnersklubban får inte förlora, utan helst vinna, vilket gör kvällens drabbning synnerligen intressant.
En bra appretif före Superettanmatchen mellan GIF Sundsvall och Örgryte.
läs mer 

Poäng igen för Torpshammar 2
Två matcher spelades i Damtrean.
IFK Timrås andralag har inte gett upp kampen om seriesegern.
Idag vände man 0-1 i paus till seger med 4-1.
Torpshammar 2 tog poäng för andra matchen på raken när rutinerade Sund gästade. Några mål fick den fåtaliga publiken dock inte se.
I vanlig ordning finns det inget intresse från lagens ledare att lämna ifrån sig någon som helst information gällande sina matcher.
Hädanefter kommer inte Lokalfotbollen att göra några förhands inför matcherna i Damtrean tack vare den oerhörda feedback man får från klubbarna. Undantaget Magnus Ohre i Selånger 2 och Benny Ohlsson i Söråker.
Inför den här säsongen lovade SAMTLIGA klubbar att hjälpa till. Så blev det inte i år heller...
läs mer

Seger krävs för IFK Timrå 2 om drömmen om serieseger skall bibehållas
Ur Damtreans 15:e omgång spelas två matcher i eftermiddag.
IFK Timrå 2 har fortfarande chansen att ta hem serien men då krävs seger mot Njurunda. En inte helt lätt uppgift på förhand då A-truppen befinner sig i Norrbotten och man kan inte låna in spelare därifrån.
Torpshammar tog poäng i förra omgången men nu väntar tufft motstånd - rutinerade Sund. Poäng där skulle verkligen överraska.
Lokalfotbollen tippar:
• IFK Timrå 2 - Njurunda IK 1-2
• Torpshammars IF 2 - Sund IF 1-3
läs mer

SDFF 2 vände 1-2 till 8-2
Efter en jämn första halvlek kunde SDFF 2 gå från 3-2 till en betryggande 8-2-seger när Matfors 2 gästade svårspelade Kuben konstgräs.
- Vi höll ett betydligt högre tempo i andra halvlek och Matfors hängde då inte riktigt med. Då visade hela laget upp en betydligt bättre inställning och betydligt bättre och fyndigare spel och många instick till frilägen skapades, säger SDFF:s tränare Steve Larsson.
läs mer

Timrå 2 avgjorde uppskjuten match före paus
IFK Timrå 2 gjorde processen kort i den uppskjutna matchen mot Torpshammar 2 ur omgång 13.
Redan i paus hade hemmalaget spikat segersiffrorna till 4-0 efter bl a ett hattrick på sju minuter av Märta Zaboli Mehdiabadi.
läs mer

Supersäkra ettor i Damtrean ikväll
Det är lite klent med lokala fotbollsmatcher mitt i veckorna nu under hösten.
Ikväll bjuds vi emellertid på två matcher i Damtrean.
Det är dels den uppskjutna matchen från omgång 13 mellan andralagen i IFK Timrå och Torpshammar samt den ur omgång 15 där SDFF 2 tar emot Matfors 2.
Allt annat än solklara ettor skulle förvåna mycket.
Lokalfotbollen tippar:
IFK Timrå 2 - Torpshammars IF 2 9-0 (omg. 13)
Sundsvalls DFF 2 - Matfors IF 2 8-0 (omg. 15)
läs mer omgång 13
läs mer omgång 15

SDFF 2 spelade bort Heffnersklubban från seriesegern?
Idag fullbordades Damtreans 14:e omgång.
En omgång som Sund och Timrå inledde med att spela 1-1 för ett par veckor sedan.
Heffnersklubban slåss om seriesegern i division III, och tog i går emot bottenlaget SDFF 2. 
Men gästerna kom med sitt F19-lag, ett motstånd som blev för svårt för Heffners. 
– Jag tycker att det är dåligt, säger tränaren Jonas Prytz till ST-sporten, angående SDFF:s agerande.
Matchen mellan andralagen i Matfors och Selånger var ett ganska stort sömnpiller. I varje fall till en början. Den första halvtimmen hände i stort sett ingenting innan gästerna fick hål på hemmalaget och sedan kunde gå ifrån till en 5-0-victoria.
 - Resultatet speglade matchen bra. Det går inte att säga så mycket mera. En okey laginsats till slut, varken bra eller dåligt, säger tränaren i Selånger 2, Magnus Ohre.
Torpshammars andralag har inte varit bortskämda med poäng i årets damtrea. Men idag razzlade det in en pinne i brasan efter 1-1 hemma mot Söråker, som därmed missade sin chans att klättra upp till plats nummer fem i tabellen.
Damtrean är en serie som har många besökare på Lokalfotbollen. Tyvärr är i vanlig ordning inte lagens tränare/ledare speciellt intresserade av att "offra en kvart" för att vi andra skall få veta hur matcherna gestalltat sig. Tråkigt när det ändå finns ett forum för den lokala damfotbollen att marknadsföra sig att då inte uttnyttja detta. Denna kritik gäller INTE Magnus Ohre i Selånger 2 som varje omgång förser Lokalfotbollen med matchinfo. Heders!
läs mer

Fortfarande öppet om seriesegern i Damtrean
I Damtrean är det fortfarande öppet vilka som tar hem serien mellan Selånger 2 och Heffnersklubban. SFK 2 leder en poäng före HK men en match mer spelad.
Selånger 2 tar sig an Matfors 2 och lär, trots bortaplan, inte ha några problem att avfärda jumbon.
Heffnersklubban har en kinkig match mot SDFF 2. Sett till tabelläget en enkel seger på HK-vallen men i praktiken inte helt lätt.
Sund - Timrå 2 möttes redan den 19 augusti och slutade med ett kryss - 1-1.
Lokalfotbollen tippar:
• Heffnersklubban - SDFF 2 2-2
• Matfors 2 - Selånger 2 0-8
• Torpshammar 2 - Söråker 0-6
läs mer

Fyramålsskytten Fyramålsskytten

Fyra mål av Söråkers Sofie Josefsson
Det svänger fort i fotboll.
I torsdags förlorade Söråker med 0-7 mot SDFF 2.
Idag var man själva "bödlar" och sopade hem en 8-2-seger hemma mot Matfors 2. 
Sofie Josefsson satte hela fyra bollar i nät medan seriens skyttedrottning Lina Ohlsson nöjde sig med tre. Duon svarade alltså för sju av Söråkers åtta mål.
I toppstriden vann unga Selånger 2 mot rutinerade Sund med 2-1 och leder en haltande tabell samtidigt som man hängde av Sund i kampen om seriesegern. Eller?
IFK Timrå 2 - Torpshammar 2 blev uppskjuten p g a att bortalaget inte fick ihop fullt lag.
Den avslutande matchen i Damtreans 13:e omgång, Njurunda - Heffnersklubban, spelas på tisdagkväll.
läs mer

Fem mål av SDFF 2 sista halvtimmen
SDFF 2 avgjorde under den sista halvtimmen hemma mot Söråker. 
Frida Johansson gav SDFF ledningen i den 29:e minuten och sedan dröjde det till den 60:e minuten innan Josefine Dahlberg ökade på till 2-0.
Därefter gick proppen ur och Julia Salomonsson x 2 och ett avslutande äkta hattrick av Cassandra Åström sista tio såg till att segern skrevs till hela 7-0.
läs mer

Rättvist kryss mellan Sund och IFK Timrå 2
Lagen hade varsin halvlek.
Sund var hetare i första och gick följdriktigt till paus med 1-0 i ryggen.
IFK Timrå var det starkare laget i andra och kvitteringen var därmed helt rättvis.
– Vi hade första halvlek, medan de hade mer i andra. Vi är hyfsat nöjda, men borde ha satt fler mål i första. Nu fick Timrå chansen att komma in i matchen och vi orkade inte hålla uppe spelet i andra samtidigt som de trummade på bra, säger Sunds Petra Blückert till ST/Dagbladet.
Den här matchen var flyttad och tillhör omgång 14, där de övriga matcherna spelas den 1 september.
läs mer

Målrikt i Damtrean
Publiken på kvällens matcher i Damtrean fick se mål i massor, hela 28 stycken på de tre matcherna.
Målhungrigast var Selånger 2 som skickade hem Torpshammar med hela 13-0 i baken.
- Och ändå var den första halvleken inte bra från vår sida. Vårt engagemang och passningsspel höll inte den kvalitet vi tränare önskar från tjejerna. I den andra visade våra tjejer upp ett bättre driv och go och därtill så blev spelet också mycket bättre, säger SFK-tränaren Magnus Ohre.
Njurunda visade lejonklon och slog Sund med 5-4. Segermålet inprickat i matchens sista minut av Louise Rodin.
- Det här var en riktigt rolig match att vinna, säger Njurundas tränare Örjan Rodin. Inte helt oförklarligt när man ser vem som satte segerbollen - "dotra".
Sex mål och sex målskyttar noterades när IFK Timrå vann över jumbon Matfors 2 på Bergeforsens IP.
Mötet mellan SDFF 2 och Söråker är flyttad till nästa torsdag.
läs mer

Intressant möte ikväll i damsidan
- Njurunda-Sund

I Damtrean spelas tre det ikväll matcher; IFK Timrå 2 - Matfors 2, Njurunda - Sund och Selånger 2 - Torpshammar 2. 
SDFF 2 - Söråker är flyttad till nästa torsdag medan serieledande Heffnersklubban står över den här omgången.
Intressant att se om Njurunda IK kommer att kunna störa rutinerade Sund. Jag tror att ett kryss, 2-2, ligger inom räckhåll för njurundatjejerna hemma på Gumsekullen.
När det gäller de övriga två matcherna är utgången given redan på förhand.
IFK Timrå 2 och Selånger 2 lär vinna klart och knappast ens lär få vittja de egna målen. 7-0 respektive 9-0 får bli mina tips där.
läs mer

Revansch för Heffnersklubban
Heffnersklubban tog revansch för hemmanederlaget mot Sund under våren när man vände halvtidsunderläge 1-2 till en 3-2-seger. Matchhjälte blev en av lagets få rutinerade spelare - Madeleine Lidin, med fem minuter kvar på uret.
Söråker - Selånger 2 stod 0-3 efter nio minuter - och matchen i princip redan avgjord.
- Vår bollskicklighet var den stora skillnaden och att vi vann med 7-0 var helt i sin ordning, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
Torpshammar 2 stretade emot bra under den första halvleken och hade 1-1 efter en halvtimme och bara 1-2 i paus.
I andra kom raset.
SDFF 2 lastade in bollar bakom stackars Erika Eriksson i parti och minut. Sista tolv minuterna höll hon i all fall sitt mål fritt från påhälsning.
Dryga kvarten tog det för Malin Karlsson att säkra segern för sitt Njurunda IK i bortamötet med Matfors 2. Längre tid tog det inte att snickra till ett äkta hattrick.
I slutet av matchen spädde hon på med ytterligare ett mål när NIK till slut vann med hela 7-1 på Thulevallen.
läs mer

Jumbon nära att fälla serieledarna
Jumbon Matfors 2 hade inte spelat ihop en enda poäng när serieledarna Heffnersklubban kom på besök.
Men den här gången var det nära. När Frida Björklund satte 2-0 i den 53:e minuten började det osa skräll på och kring Thulevallen.
Linnea Ödberg reducerade dock bara två minuter senare för Heffnersklubban och i den 64:e minuten skickade Ebba Thunholm in kvittering.
Som lök på Matforslaxen svarade sedan Hanna Ekdahl för två snabba mål och såg till att "Klubban" kunde vända på steken.
läs mer

Selånger 2 tog över serieledningen i Damtrean
Både Selånger 2 och Söråker matchade i DM så sent som igår.
Några "tunga ben och värkande kroppar" verkade man inte ha drappats av för båda lagen vann nämligen sina matcher i afton.
Selånger 2 slog SDFF med matchens enda mål, Agnes Blomqvist målskytt, och Söråker vann på Bergeforsens IP med 2-0. Wilma Josefssons och Lina Ohlssons fullträffar i den andra halvleken avgjorde. Grundade segern gjorde emellertid comebackande målvakten Sandra Sjögren med sin straffräddning kring halvimman spelad.
- Var faktiskt aldrig orolig. Vi spelade diciplinerat och släppte in till något mer än möjligen straffen då, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
I kvällens tredje match vann Njurunda hemma mot Torpshammar. Det tog nästan en timme innan hemmalaget spräckte nollan men sedan var det inget snack. 4-1 blev det till slut sedan matchens lirare, Malin Karlsson, avslutat NIK:s målskytte i slutminuterna.
läs mer

Matcher två dagar i rad för Selånger 2 och Söråker
Även Damtrean kickar igång höstspelet denna afton med tre av fyra matcher.
Söråker och Selånger 2 får det tufft då båda lagen nämligen var i elden i DM så sent som igårkväll (Selånger vann med 7-4) och lär vara möra i benen.
Så här spelas kvällens matcher:
19:00 IFK Timrå 2 - Söråkers FF (Bergeforsens IP) tips: 4-2
19:00 Njurunda IK - Torpshammars IF 2 (Gumsekullen) tips: 4-0
20:00 Sundsvalls DFF 2 - Selånger FK 2 (Kubikenborgs konstgräs) tips: 1-2
Matfors IF 2 - Heffnersklubbans BK spelas på söndag och serieledarna Sund står över den här omgången.
läs mer

"Vi skulle bli över tio stycken, men när det blev finväder var det många som inte kom på träningen", säger Petra Blückert. Övre raden från vänster: Rosie Nilsson, Anna Sjöberg, Magnus Holmström (materialare), Petra Blückert, Ida Söderström. Nedre raden från vänster: Cecilia Hjelm, Julia Lindström, Jessica Fröberg. Foto: Lukas Sahlin

De leder sin serie – utan tränare
Flera hade inte spelat på flera år. Men efter en lagfest kläcktes idén och ett lag startades upp – utan tränare och max en träning i veckan.
Sund leder division III med ett framgångsrecept byggt på kamratskap.
– I Sund har vi alltid hållit ihop. Därför är det möjligt att göra det här, säger Petra Blückert.
I höstas kom det dystra beskedet: Sund kan inte ställa upp med ett damlag i nya division I.
Men efter att ett gäng tidigare Sund-spelare hade en återträff bestämde de sig för att starta om på nytt i trean.
– Vi hade en återträff med gamla Sundtjejer och så var det Jill Lorås som drog tag i det och samlade ihop folk via Facebook, säger Petra Blückert.
läs mer

Petra Blückert Petra Blückert

Därför sa de nej till nya ettan: 
"Inte för norrländska småklubbar"

Sund drog sig ur nya division I i höstas.
Petra Blückert var med och tog beslutet. Hon tror Norrland kommer få svårt att ha klubbar i de nya elitserierna.
– Vi har så otroligt mycket längre resor än södra Sverige, så det måste finnas någon typ av bidrag, säger hon.
Timrå, Alnö och Selånger tackade ja. Sund hade också kunnat vara en av dem, men valde att säga nej till sin plats i division I inför den här säsongen.
– När vi skulle ta steget insåg vi att vi inte hade organisation och ekonomi för det, säger Petra Blückert.
De räknade med att behöva en till tränare, en sportchef och någon som kunde arbeta med ekonomiska frågor. Dessutom skulle resorna gå på ytterligare 100 000 per säsong.
– I tre år hade jag och Anders Nilsson skött det här. Det blev alldeles för mycket. Man brände ut sig. Jag är glad att vi tog beslutet.
Serieomläggningen skulle också innebära att fler klubbar tvingas elitsatsa.
Andra än ni måste ju känna av det här?
– Det tror jag. Fyra-fem lag till tackade ju nej. Ska man stanna kvar måste man 
bli mer professionell.
Tror du Medelpad klarar av att ha lag i ettan i längden?
– Det är klubbar som Selånger med stora ungdomsverksamheter som ska klara av det. Inte vi småföreningar. I Norrland måste vi åka så otroligt mycket längre än södra Sverige så det måste finnas någon typ av resebidrag. Annars tror jag Norrlandslagen kan bli utarmade. I Skåne är längsta resan 15 mil. Att jämföra det med här, där man får åka till Kalix. Det är inte rättvist.
Ekonomiskt ansvar hamnar mer hos spelarna.
– Man måste offra mycket bara för att träna mer. Sedan får man sälja grejer, inventera och städa vägar för att få in pengar. Det ställer jäkligt höga krav på spelarna.
/ Lukas Sahlin, dagbladet.se

Tennissiffror i uppskjuten match
Så blev den äntligen av. Matchen i Damtreans omgång 4 mellan andralagen i Torpshammar och Matfors har blivit uppskjuten två gånger om. I afton möttes äntligen lagen och det blev en jämn historia - i en knapp timme.
Vid ställningen 2-2 satte Linnea Cantzler TIF 2:s tredje mål och sedan fanns det ingen återvändo. Emilia Johansson prickade in 4-2 två minuter senare och till slut kunde hemmalaget avgå med en 6-2-seger.
Just Emilia Johansson och Therese Nordlund antecknade sig som tvåmålsskyttar.
läs mer

Kentagenten summerar Damtreans vårsäsong
Halva Damtrean är nu spelad och lagen går in i en välförjänt sommarvila.
Nästa omgång spelade inte förrän den 1 augusti, om vi bortser från den två gånger uppskjutna matchen från omgång 4 mellan Torpshammar 2 - Matfors 2 som spelas 25 juli.
Fyra lag krigar om seriesegern i höst och det skiljer bara tre poäng mellan 1:an Sund och 4:an Söråkers FF. Däremellan ligger Heffnersklubban och Timrå 2.
Lokalfotbollen har tagit damexperten Kentagenten till hjälp för en analys, lag för lag, efter halva serien. Sett från sin egen synpunkt som tränare för Timrå 2.
Och ett tips hur det hela slutar långt fram i höst.

Sundsvalls DFF 2 (förlust med 2-0)
Första matchen och som sådan var den som en premiär ofta är. Halvdåligt spel och ingen egentlig struktur från något av lagen. SDFF 2 vann dock på Kubens konstgräs och det är inget att säga om.
Som lag upplever jag SDFF som ett väldigt ojämnt lag. Vissa stunder spelar man en bra fotboll och vissa stunder faller man igenom ganska rejält.
Märks att det är en tunn trupp för tillfället och det faktum att man antingen vinner eller förlorar (aldrig oavgjort) vittnar om att det är just ett instabilt lag.
Ligger nu på 7:e plats och har släppt in hela 25 mål på 8 matcher. Tyvärr tror jag att man får svårt att sluta bättre än 6-7:e plats.
 
Selånger FK 2 (vinst med 3-0)
Selånger 2 är för mig det bäst spelande laget vid sidan om Sund. Man har både fart och ett välbalanserat lag där många är delaktiga.
Just i vårt möte på gruset på korpplan i Timrå, slutade med en seger för vårt lag. Det var en av de bättre grusmatcher jag upplevt, då det verkligen var två spelande lag som möttes.
Selånger 2 har verkligen varit en rolig injektion med den positiva fotboll de står för. Allt eftersom serien fortskridit har man stadigt klättrat i tabellen och parkerar just nu på en fin 4:e plats. Selånger är ett av 3-4 lag som kommer att vara med och slåss om seriesegern, tror jag. Slutar sämst 3:a!
 
Njurunda IK (oavgjort 1-1)
På Gumsekullen mötte vi sedan ett Njurunda som levt en tynande tillvaro de senaste säsongerna. Detta trots att man haft några spelare som tillhört toppen av distriktet, främst bland F94.
En dålig match från vår sida och vi fick inte alls spelet att stämma. Njurunda var inte ett dugg bättre och oavgjort får väl anses rättvist.
Njurunda är precis som SDFF 2 väldigt upp och ner i sina prestationer. Men det som talar för att de skall få en bättre höst är att de anlitat Örjan Rodin som tränare! Det borgar för att de kommer att bli välorganiserade och hitta en tydligare spelidé. Tror dock att de får svårt att bli bättre än 5-6. Främst för att de saknar en riktig målskytt och därför bara gjort 12 mål framåt.
 
Heffnersklubbans BK (seger med 5-0)
Heffnersklubban är seriens stora överraskning! I början av serien gick man som tåget och krossade allt motstånd. Förlusten mot oss var första bakslaget. Ett riktigt ungt lag som spelar en positiv fotboll och som inte verkar ha någon respekt för motståndarna (menat i positiv anda).
I matchen mot oss hade de dock inte mycket att sätta emot, men segrar som 10-0 och 7-1 vittnar om att det är ett offensivt lag.
Jag gläds över att de unga tjejerna i Heffnersklubban spelar så positivt, men att hålla en hel säsong mot mer rutinerade lag som Sund och Selånger 2 blir svårt. Tror dock att de kommer att vara med där uppe och slåss om plats 3-4.
 
Torpshammars IF 2 (seger med 4-1)
Våra västligaste grannar har verkligen inte haft en rolig säsong. En poäng på 7 spelade matcher, endast 3 gjorda mål och hela 28 insläppta...
Tycker dock att de i matchen mot oss spelade en tämligen bra fotboll. Verkar vara så att om de får några mål i baken i inledningen av matchen så rasar det ihop. Mot oss försvarade de sig riktigt bra och växte med den inledningen.
Jag är inte förvånad att de tar poäng av Njurunda och jag tror att de kan snuva fler lag på poäng under hösten. Dock får de inrikta sig på att försöka undvika jumboplatsen.
 
Sund IF (vinst med 2-1)
Ett Sund som man inte annat än måste älska för sin speciella satsning. Ett gäng lite äldre tjejer som samlas för att göra det man älskar mest, spela fotboll. Men det är inte vilka spelare som helst som man har i truppen. Den formligen skriker RUTIN och det har man verkligen bevisat att man besitter.
I mötet oss emellan var vi verkligen taggade, då vi visste att en seger och vi hade ätit in det mesta av poängen som vi förlorade i inledningen. En fantastisk första halvlek där jag tycker att vi dominerade spelet följt av en mer jämn andra. Rättvis seger och här började vi känna av vi kan vara med och slåss i toppen av serien.
Tycker annars att Sund är ett roligt lag att följa och jag hoppas att många av de unga spelarna i andra lag i Damtrean ser och lär hur man organiserar sig på planen. Sund kommer att sluta topp 2 är jag tämligen övertygad om.
 
Matfors IF 2 (seger med 5-0)
Det andra bottenlaget vid sidan av Torpshammar 2 är just Matfors 2. Ett sargat lag som inte verkar ha några ambitioner med sitt spel i Damtrean, förutom att ge spelare speltid. Verkar vara ganska uppgivna tjejer som ändå gör allt för att visa heder.
I matchen mot oss visade de stora kämpainsatser och lyckades också hålla oss stången i ca 60 minuter. Men när vi till slut fick hål på dem så rasade det ihop totalt. Lider faktiskt med de tjejer som kommer till matcherna, ofta utan en målvakt och utan egentliga mål. Tyvärr tror jag att Matfors kommer att få svårt att ta många poäng denna säsong och därmed kommer att slåss med Torpshammar 2 om jumboplatsen.
 
Söråkers FF (oavgjort 2-2)
Våra lokala konkurrenter i Timrå kommun är alltid en svår nöt i ett derby. Just denna match borde vi vunnit med 2-3 mål sett till spelövertag och målchanser. Men vi var alldeles för ineffektiva och då vinner man inga matcher. Som lag upplever jag Söråker som ett hårt kämpande kollektiv utan de absoluta toppspelarna. Med sin krigarinställning kommer man att ställa till det för många lag och jag blir inte förvånad om man hemma i Söråker kan snuva flera av topplagen på poäng. Dessutom tror jag att de är ganska nöjda med sin 5:e plats så här långt. Och där runt 5-6 plats kommer man nog att sluta till sist.
 
Hur ser jag då på vårt egna lag, IFK Timrå 2?
Vi började lite trevande med 4 poäng på de inledande tre matcherna. Spelet stämde inte fullt ut och vi hade svårt att göra mål. Defensivt fungerade dock spelet riktigt bra. Men sen släppte det och vi började få ihop även den offensiva delen. Fyra raka segrar och 16-2 i målskillnad, övertygande spel och starka i alla delar av planen.
Sett till laget så är jag riktigt stolt över dessa unga spelare och den utveckling de har haft. Vi är idag just ett LAG där alla kämpar för varandra och där vi byggt detta från en stark defensiv (endast 7 insläppta mål). Jag är förhoppningsfull inför andra delen av säsongen, och tror på att vi kan vara med och slåss topp 3. Nyckelmatcherna blir så klart mot Sund, Selånger 2 och Heffnersklubban (vilka vi slagit allihop - enda laget som gjort det).
 
Hur tror jag serien slutar?
Svårt och ni får ta tipset med en nypa salt då det är unga spelare i de flesta lagen som helt naturligt har upp- och nedgång i sitt spel...
Sund får sluttipset mest för sin rutin.
 
1. Sund
2. Timrå 2
3. Selånger 2
4. Heffnersklubban
5. Söråker
6. Njurunda
7. SDFF 2
8. Torpshammar 2
9. Matfors 2

Vill ni läsa mer om Kentagentens synpunkter när det gäller lokal damfotboll?
Klicka in er på hans blogg:
http://kentagenten.blogg.se/

Patricia Bergman räddade poäng åt Söråker i derbyt
Söråkers målvakt Patricia Bergman var formidabel och såg med sitt storspel till att laget fick med sig en poäng i div. III-derbyt hemma på Löta mot IFK Timrå 2.
Söråker fick en smakstart när Rebecca Jonsson gjorde 1-0 redan i matchens första minut men därefter var det i stort sett total dominans från gästerna.
Trots storspelet tvingades Bergman kröka rygg två gånger i matchen när Timrå 2 vände till en 2-1-ledning genom mål av Felicia Högkvist och Erika Engblom men fick sedan sin belöning när Sofie Josefsson kvitterade med lite drygt 20 minuter kvar.
- Timrå 2 var bättre genomgående i matchen så det är bara att tacka för poängen. Men mål måste göras för att vinna och vår målvakt Patricia R Bergman räddade bra många skott och var hela tiden på alerten. Tyvärr så fick hon kliva av när det återstod tio minuter av matchen då hon räddade ett skott. Troligen är det ett handledsbrott, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
- Det var verkligen klasskillnad mellan lagen idag, men det gäller att ta vara på chanserna och det gör vi inte idag. Söråker ska ha cred för att de kämpar och sliter och aldrig ger upp, men ska vi vara ärliga borde vi vunnit denna match med 2-3 mål, säger Timråtränaren Kent Thorn.
läs mer

Torpshammar 2 spräckte poängnollan
Torpshammar 2 överraskade positivt när man tog sin första poäng i årets Damtrea. Detta efter 1-1 hemma mot Njurunda IK.
Hoppas på mer info om den här matchen under kvällen eller onsdagen. Det vore väl trevligt, eller hur?
läs mer

Hazal Altuntas gjorde fem mål när SFK 2 vann med 14-0 mot stackars SDFF 2. Hazal Altuntas gjorde fem mål när SFK 2 vann med 14-0 mot stackars SDFF 2.

Selånger 2 vann med 14-0!
Det blev ett veritabelt målkalas i Damtrean mellan Selånger 2 och SDFF 2 på Bergsåkers IP denna söndagseftermiddag.
Hela 14 gånger hittade bollen nätet och samtliga gånger var det hemmalaget som var sist på bollen.
Redan i paus stod det 8-0.
Målhungrigast var Hazal Altuntas 5, Maxine Björkholm 4 och Denise Dotson 2.
- Jag vet inte om jag egentligen kan göra någon särskild analys då det blev dessa siffror, det var helt enkelt klasskillnad i dag. Bra plan och vi kunde rulla boll på ett sätt som brukar vara nyckeln när vi spelar som bäst.
Vi spelade bara på offensiv planhalva och det var det spelet som då naturligt utmärkte sig. Nu spelade vi med Maxine Björkholm i en offensiv mittfältsroll och hon var i dag involverad i stort sett allt, säger tränaren Magnus Ohre.
läs mer

Ny fem-nolla för Timrå 2
Ikväll spelades den sista matchen i damtreans 8:e omgång där man gått under devisen "en match per kväll".
I måndags: Torpshammars IF 2 - Selånger FK 2 1-3
I tisdags: Sund IF - Njurunda IK 2-0
I onsdags: Söråkers FF - Sundsvalls DFF 2 3-2
Kvällens match påminde till stora delar om den klassiska ketchupflaskan. 
Först händer ingenting, sedan ingenting och därefter ännu mer ingenting.
Sedan, plötsligt, kommer allt ur flaskan.
Precis så var det mellan andralagen i Matfors och Timrå på Thulevallen.
Det tog nästan en timme innan första målet föll. Något som fick tappen att gå ut tunnan och det var Timrås Märta Zaboli Mehdiabadi som slet bort den. Den sista halvtimmen prickade gästerna in ytterligare fyra bollar bakom Matfors keeper.
Timråtjejerna tog därmed sin andra raka 5-0-seger och klättrade upp till plats nummer 2 där de Kent Thorn-tränade tar rygg på Sund.
läs mer

Ånge IF startar damfotboll?
Sedan Alby FF lade ner inför den här säsongen har det varit tunnsått med damfotboll längst bort i västra. Närmaste damlaget på seniorsidan är Torpshammars IF.
Nu kan det bli ändring på det. Ånge IF har för avsikt att starta ett damlag nästa år.
Så här skriver ÅIF:s ordförande Greger Gustin i ett pressmeddelande:
"Genom detta meddelande vill vi starta en undersökning om det finns intresse för att starta damfotboll inom Ånge IF. Liksom herrfotbollen så kommer vi ha en tydlig målsättning, en ledarstab med ambitioner och satsa på ett damlag så högt upp i seriesystemen som det bara går. Sprid gärna detta och om ni är intresserad så maila en intresse anmälan till angeif@glocalnet.net".

Timrå 2 vann med 5-0 mot Heffnerklubban!
I hängmatchen från den 4:e omgången vann IFK Timrå 2 med hela 5-0 mot topplaget Heffnersklubban, som nu förlorat två matcher på raken.
Redan efter 13 minuter spel stod det 3-0.
- Vi hade en större tyngd och ett bättre spel som inte gav motståndarna någon tid att organisera sig, säger Timråtränaren Kent Thorn.
I andra halvleken kunde man utöka segern till 5-0 vilket t o m kunde varit några mål större.
läs mer

Dubblering av målskyttet hjälpte inte Torp 2
- det blev förlust ändå

Torpshammar 2 har haft en tung säsong så här lång. Noll poäng och bara ett ynka gjort mål på de första fem matcherna.
Idag dubblade man i alla fall sin målskörd när Anngelica Saari kvitterade till 1-1 i mitten av den första halvleken.
Nu räckte det inte till varken seger eller poäng då gästande Selånger 2 var ofina att snabbt återta ledningen och sedan utöka den med ytterligare ett mål i den andra halvleleken i en match där tre av de fyra målen kom efter fasta situationer.
- En klar men inte så övertygande seger kan man säga, säger Selångertränaren Magnus Ohre efter matchen.
läs mer

Bortasegrar ikvällens Damtrea?
Ikväll spelas två matcher i Damtrean men ur två olika omgångar.
IFK Timrå 2 - Heffnersklubbans BK möts i en match från omgång 4 medan Torpshammars IF 2 - Selånger FK 2 inleder den 8:e omgången där resten av matcherna spelas under den här veckan.
Den första matchen kan bli riktigt spännande. IFK Timrås unga andralag har bara en förlust så här långt, precis som serietvåan Heffnerklubban. Håller dock HK som något starkare och mer motiverade då man går till serieledning vid vinst.
Torptjejerna har ännu ingen poäng och har bara gjort ett enda mål på sina fem matcher. Kanske kan man dubbla målskyttet idag men några poäng kan jag inte utlova. Beror lite på vad SFK kan ställa upp med för lag i den här bortamatchen. Något man aldrig vet på förhand.
Lokalfotbollen tippar Damtrean:
IFK Timrå 2 - Heffnersklubbans BK 1-2 läs mer
Torpshammars IF 2 - Selånger FK 2 1-3 läs mer

Måndag 10 juni

Ida Söderström lyfter in 4-1 till Sund ur snäv vinkel. Agnes Hurtig Edlund är ute steget för sent. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sund vände till seger mot Heffnersklubban och är ny serieledare
Seriefinal på HK-vallen. Solsken och två bra lag, ett blått och ett rött.
I den första halvleken var det blå laget, Heffnersklubban, det något bättre laget i medvinden då deras längre bollar ofta nådde rätt adress. HK gjorde även halvlekens enda mål. I den 34:e minuten nådde Anna Lundqvist högst på en hörna mot den bakre stolpen.
I den andra halvleken var det Sund som hade vinden i ryggen.
Första tio minuterna var ganska jämna sedan tog Sund över markant och 20 minuter in i halvleken var det kvitterat. En lång utspark från Lise-Lott Söderlund skarvades vidare av Ida Söderström till Maria Vestberg som löpte igenom i vänsterinnerposition (googla) och säkert rullade in 1-1.
Därefter var det bara Sund och i den 73:e minuten tog Sund ledningen med ett klassiskt dammål. Ett skott från 24 meter damp ner en meter under ribban dit målvakten inte nådde. Målskytt - samma som vid 1-1, "Väppa".
Tre minuter senare drev Cecilia Hjelm bollen centralt på Heffnersklubbans planhalva innan hon lade  ut bollen till Mathilda Johansson som till vänster inne i straffområde drog ett på skott över målvakten men under ribban, 1-3.
I slutsekunderna kom även 1-4. Cecilia Hjelm, igen, lade den här gången ut bollen till höger där Ida Söderström kom farande och ur snäv vinkel lyfte hon in bollen i den borte gaveln. Skott eller inlägg? Det vet bara Ida...
Det här var Heffnersklubbans första poängförlust. Tråkigt för dom men för oss som vill han en spännade serie hela säsongen var det perfekt.
- Vi var bättre i första men föll ihop som ett korthus i motvinden i andra. Vi gjorde för många enkla misstag, speciellt i uppbyggnadsspelet, och då blir man straffade av ett så skickligt lag som Sund, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
- Efter deras mål tog vi över resten i första och hela den andra halvleken och vann rättvist. En riktig lagseger, säger Sunds Petra Blückert.
Kvällens övriga resultat i Damtrean:
Njurunda IK - Matfors IF 2 3-1
Selånger FK 2 - Söråkers FF 2-1
Sundsvalls DFF 2 - Torpshammars IF 2 5-0
läs mer

Seriefinal i Damtrean på HK-vallen
Kanske avgörs Damtrean redan ikväll.
Då möts Heffnersklubban och Sund, ettan mot tvåan.
Vinner hemmalaget rycker man åt sig ett fempoängsförsprång som kan vara nog så tufft att ta igen för dom rutinerade Sunddamerna.
Så här spelas kvällens matcher - med Lokalfotbollens tips:
19:00 Heffnersklubbans BK - Sund IF (HK-vallen) tips: 2-2
19:00 Njurunda IK - Matfors IF 2 (Gumsekullen) tips: 7-0
19:00 Selånger FK 2 - Söråkers FF (Bergsåkers IP) tips: 2-3
20:00 Sundsvalls DFF 2 - Torpshammars IF 2 (Kubikens konstgräs) tips: 3-0
läs mer

Tisdag 4 juni

Amanda Sevefjord var tillbaka från Bali och hoppade in med Timrå 2 och var bäst på planen när Sund fick inkas-sera sin första för-lust. Amanda Sevefjord var tillbaka från Bali och hoppade in med Timrå 2 och var bäst på planen när Sund fick inkas-sera sin första för-lust.

IFK Timrå 2 spräckte Sunds förlustnolla
IFK Timrå 2 vann med 2-1 hemma på Bergeforsens IP när topplaget Sund gästade och fick resa hem i regnet med sin första förlust för säsongen.
Målskyttar för hemmalaget var Isabell Forslund och Emelie Åkersten och då hjälpte det inte att Sund reducerade, men fick aldrig in någon kvittering på slutet.
- Vårt 1-0-mål var viktigt för utgången av matchen och även vårt 2-0 kom psykologiskt. Skönt att vi kunde hålla ledningen ända in i mål och jag är mycket nöjd med vår insats, inte minst defensivt, säger Timrås tränare Kent Thorn.
Selånger 2 tog en klar seger i regnet på Bergsåkers IP, en seger som borde varit ännu större än de 5-1 som den skrevs till om man ser till antalet målchanser.
Matfors 2 var klart underlägsna men gav aldrig upp och slet föredömligt mot övermakten.
Miriam Dahlgren och Louisa Strid gjorde två mål var för segrarna.
Regnet ställde till det för både Söråker och Torpshammar 2. Det blev svårspelat värre men båda lagen bemödades sig att försöka spela spelet så gott det nu gick.
Spel- och målchanssmässigt gick matchen i Söråkers favör men några fler mål än Lina Ohlsson 1-0-mål tidigt i den andra halvleken blev det inte.
När det gäller SDFF 2 mot Heffnersklubban så vann bortalaget med 3-1 och tog därmed sin femte raka seger.
läs mer

Regnig omgång i damtrean
Det ser ut att bli en blöt sjätte omgång ikväll i damernas div. III.
I skrivande stund är klockan snart 17:00 och inga matcher har i alla fall inrapporterats uppskjutna. Åtminstone inte till Lokalfotbollen.
19:00 IFK Timrå 2 - Sund IF (Bergeforsens IP) tips: 1-3
19:00 Selånger FK 2 - Matfors IF 2 (Bergsåkers IP) tips: 6-0
19:00 Söråkers FF - Torpshammars IF 2 (Söråkers IP) tips: 7-1
20:00 Sundsvalls DFF 2 - Heffnersklubbans BK (Kubens konstgräs) tips: 1-1
läs mer

Torsdag 30 maj

Lina Ohlsson gjorde åtta mål mot Mat-fors och seglade upp i topp i dam-treans skytteliga. Lina Ohlsson gjorde åtta mål mot Mat-fors och seglade upp i topp i dam-treans skytteliga.

Tretton mål av Söråker i dam-trean och Sund tappade sina första poäng
Söråker tog säsongens första seger i afton - och vilken rejäl sådan!
Matfors 2 hängde med hyfsat hemma på Thulevallen i den första halvleken men i den andra var det bara ett lag på plan och gästerna gick från 1-3 till hela 1-13, tio mål i den andra halvleken alltså.
Målhungrigast var Lina Ohlsson som gjorde hela åtta av målen på pappa Bennys gamla hemmaarena.
- Vi tog över totalt i andra och då var det spel mot ett mål. Vi stressade sönder dom och gav dom inte en sekund att behandla bollen. Tror Matfors också blev extra trött i värmen, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
Sund tappade sina första poäng i årets serie genom att "bara" spela 1-1 hemma på Maland mot Selånger 2.
Och det var ingalunda orättvist. Kanske borde t o m Selånger fått med sig hela potten sett till sin fina första halvlek.
- Hela laget svarade för en god arbetsinsats och det här var vår bästa match i trean denna säsong. Borde kanske vunnit sett till vår första halvlek men vi är nöjda med prestationen, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
läs mer

Tisdag 21 maj

Njurunda IK är numera enbart en dam- och tjejförening.

En lyckad tjejsatsning
Njurunda IK valde att byta inriktning och genomförde en satsning på tjejer.
Nu har klubben 180 ­aktiva i sin verksamhet och fortsätter växa.
– Framtiden ser ljus ut för oss, säger Anders Östman, sekreterare i klubben.

Njurunda IK var ett etablerat lag i fyran, femman och herrtrean under 1990-talet och framåt.

Men efter säsongen 2008 bytte klubben spår och lade ner sin herrsatsning. Inriktningen blev i stället mot tjejer och fem år senare har verksamheten utvecklats rejält.

– Vi växer hela tiden och har fått sätta ett tillfälligt stopp i den yngsta gruppen där vi för tillfället är nästan 50 barn. Vi måste ha ledare för att kunna ta hand om alla, säger Anders Östman.

läs mer

Måndag 20 maj

Sund vann småful match mot Söråker

Söråker och Sund bjöd på en jämn, tuff och småful match på Löta där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter ett hörnmål med tio minuter kvar.

- Sund var bra ett spelande lag men fula i spelet med tacklingar, slag i ryggen, drag i armar. Tyvärr såg domaren såg inte allt. Tråkigt nog så spelar dom mycket fult i närkamper men gnäller själv när dom får smällar, säger tränaren Benny Ohlsson.

Frida Åsell avgjorde mötet mellan Sundsvalls DFF 2 - Njurunda när hon skickade in 1-2 med kvarten kvar för bortalaget.

IFK Timrå 2 - Heffnersklubbans BK blev uppskjuten p g a regnsjuk plan.

läs mer

Söråker skräller på Löta grus mot Sund!

Ikväll spelas tre av fyra matcher i damtreans 4:e omgång.

Skall Heffnersklubban och Sund ta sina fjärde raka segrar?
Så här tippar Lokalfotbollen att kvällens matcher slutar:

• IFK Timrå 2 - Heffnersklubbans BK 0-3 OBS! Uppskjuten p g a regn!

Det unga timrålaget är inte alls oävet men jag tror inte man orkar stå emot Heffnersklubban i 90 minuter.

• Söråkers FF - Sund IF 2-1

Söråker har skrällpotential och spelas kvällens match på Lötas beryktade grusrektangel så... Sund har de bättre spelarna med det är inte alltid som det ger utslag. Jag sticker ut hakan och tippar att Söråker tar sin första seger i år!

• Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK 2-2

SDFF 2 favoriter men man vet aldrig vad för lag man plockar ihop omgång till omgång. Njurunda har inte vunnit ännu men kanske kan man överraska och ta sitt tredje kryss?

• Torpshammars IF 2 - Matfors IF 2 (spelas på torsdag)

läs mer

Torsdag 16 maj

Madeleine Lidin säkrade HK-segern med sitt 2-0-mål. Madeleine Lidin säkrade HK-segern med sitt 2-0-mål.

Heffnersklubban och Sund vann igen!

Det blev som Lokalfotbollen förutspådde - nya segrar för Heffnersklubban och Sund.

HK vann med 2-0 efter mål i den andra halvleken genom Maja Sterner och Madeleine Lidin men dessförinnan hade Selånger 2 en ribbträff. Mål där så...

Sund såg till att spela hem sin match mot Torpshammar 2 redan i den första halvleken då man kunde gå till pausvila med 4-0.

Den andra halvleken blev betydligt jämnare och mållös.

SDFF 2 vann borta mot Matfors 2 med 2-0. Malin Kalte satte ledningsmålet psykologiskt strax före pausvilan och tio minuter in i andra ökade Wilma Bondén på med matchens sista mål.

Caroline Dahlberg gav Njurunda ledningen i den första halvleken men efter pausvilan kvitterade Malin Persson för sitt Timrå 2.

Kanske är Lokalfotbollen på väg att bli expert på damtrean. Det är bara att kolla mina förhandtips mot kvällen slutresultat. Helt okey, va?

Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 2-0 (mitt tips: 3-1)
Matfors IF 2 - Sundsvalls DFF 2 0-2 (mitt tips: 0-3)
Njurunda IK - IFK Timrå 2 1-1 (mitt tips: 1-1)
Sund IF - Torpshammars IF 2 4-0 (mitt tips: 4-0)

läs mer

Heffnersklubban och Sund vinner igen!

Vad kan var bättre att ladda upp med inför kvällens Melodifestival än fotboll i Damtrean?

Ikväll spelas den tredje omgången och bara två lag har tagit full pott så här långt.

Det är A-lagen Heffnersklubban och Sund som båda lirar hemma i afton mot Selånger 2 respektive Torpshammar 2 och ingenting talar för att de även kommer att vara fullpoängare när Melodifestivalen startar igång kl. 21.

Här är kvällens matcher inkl. Lokalfotbollens tips:

• Heffnersklubbans BK - Selånger FK 2 3-1

HK vann med 10-0 senast mot Torp 2 men SFK 2 är ett bättre lag, men något ojämnt, och bör inte räcka till på HK-vallen även om man har en bra dag. Lär i alla fall inte bli utspelat oavsett. 
• Matfors IF 2 - Sundsvalls DFF 2 0-3

Både SDFF 2 och MIF 2 höll jämnt skägg mot Sund i sina förlustmatcher men jag tror stadslaget tar hem den här kampen med klara siffror. MIF har en del skador och man satsar mer på sitt div. II-lag som skall ner till Valbo i helgen om man vill säkert inte riskera fler återlåtningar.
• Njurunda IK - IFK Timrå 2 1-1

NIK har bara en poäng på sina två matcher medan Timrå har en seger och en förlust. På förhand ser det här ut att bli en jämn tillställning med ett litet bortaövertag. Jag går på krysset med garderar med tvåa. 
• Sund IF - Torpshammars IF 2 4-0

I förra omgången vände Sund i slutskedet 1-2 till 3-2-seger mot SDFF 2 och vann också sin premiärmatch. Torp har bara spelat en match och den slutade med en mindre katastrof - 0-10 mot Heffnerklubban. Nu stöter man på ett nästan lika bra motstånd men jag tror man kommer att hålla förlustsiffrorna nere på en acceptabel nivå den här gången.

läs mer

Torsdag 9 maj

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban

Heffnersklubban leder Damtrean efter två spelade omgångar. Detta sedan man i dag krossat Torpshammars andralag med 10-0. 

Anna Lundqvist hungrigast med fyra mål.

Även Sund är "fullpottare" då man vann en spännande drabbning mot SDFF 2 med uddamålet av fem sedan man vänt 1-2-underläge.

Segerskytt blev tvåfotade Tina Johansson som med en bra vänsterträff placerade en frispark perfekt under ribban.

IFK Timrå 2 och Selånger 2 bjöd på en riktigt bra grusmatch i högt tempo mellan två spelande lag. Hemmalaget vann med 3-0 sedan samtliga mål kommit efter kontringar. Mikaela Jensen satte två av dom.

läs mer

Tisdag 7 maj

Lina Ohlsson kvitte-rade  i slutminuten. Lina Ohlsson kvitte-rade i slutminuten.

Kryss i svängig match

Det var svängigt värre uppe på Gumsekullens naturgräs när Njurunda och Söråker bjöd upp till dans.
Bortalaget inedde bäst men kunde trots flera chanser inte spräcka nollan och "givetvis" åkte man på ett baklängesmål när NIK:s Agnes Backlund avslutade snyggt efter en hörna strax före paus.

Två snabba mål kring timman förde Söråker upp i ledning innan pendeln svängde igen. Sex minuter senare var nämligen Njurunda tillbaka i ledning.

En ledning som höll ända till den sista matchminuten då tränarens dotter, Lina Ohlsson, kunde kvittera efter matchens tredje hörnmål.

- Tycker vi var genomgående det bättre laget och var värda tre poäng men fotbollen är inte alltid rättvis. Men man får väl vara nöjd ändå, vi kvitterade ju sent, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.

läs mer

Gräsmatch på Gumsekullen i kväll
En match spelas i kväll i Damtrean.

Och den spelas på Gumsekullens naturgräs är det meningen.

Både hemmalaget Njurunda och Söråker förlorade sina premiärmatcher och är säkert revanschsugna.

På torsdag fullbordas omgången med Sund IF - Sundsvalls DFF 2, Heffnersklubbans BK - Torpshammars IF 2 och IFK Timrå 2 - Selånger FK 2.

Intressantaste matchen av dom är nog Sund - SDFF 2 där båda lagen inledde serien med varsin 2-0-seger.

läs mer

Torsdag 2 maj

Inga mer coola fotbollstjejer från Alby? Idag drog man sig ur damtrean och frågan är om man någonsin kommer att återuppstå.

Sista damutposten västerut borta

Alby FF hann fylla och fira 100 år.

Först försvann herrlaget 2000 och idag damlaget.

Frågan är nu vad som händer med föreningen och Alby IP?

Kommer man att återuppstå på seniorsidan nästa år eller är det oåterkallerligt slut för ännu en anrik småklubb i Medelpad?

Det var med sorg i fotbollshjärtat som jag emottog detta dystra besked.

Återkommer med mer info.

Damtrean fullbordade premiäromgången ikväll

Damtrean tjuvstartade igår då SDFF 2 vann över gästande IFK Timrå 2 med 2-0.

Ikväll spelades de resterande tre matcherna enligt följande, samtliga med matchstart kl. 19:00. Lokalfotbollens tips inom parentes:

Matfors 2 - Sund 0-2 (0-6)
Selånger2 - Njurunda IK 3-1 (4-2)
Söråker - Heffnersklubban 2-5 (2-1)
Torpshammar 2 står över då Alby drog sig ur idag.

läs mer

Lokalfotbollen behöver damklubbarnas hjälp

Inför den här säsongen har våra lokala dagstidningar, Sundsvall Tidning och Dagbladet, tagit beslutet att inte skriva några referat från matcherna i Damtrean i år.

Lokalfotbollen.nu blir därmed den enda kanal där man kommer att kunna läsa mer om matcherna än bara målskyttar och publik.

Men då krävs det att s-a-m-t-l-i-g-a klubbar hjälper till och drar sina strån till stacken.

Om klubbarna vill att det skall skrivas något om vår högsta damserie på seniorsidan vill säga.

Vill man inte det är det lika bra att sluta läsa nu...

Det jag behöver hjälp med är först att efter varje matchslut skicka ett sms till Lokalfotbollen.nu (0730 - 49 88 88) med resultat och eventuella målskyttar.

Därefter när man kommer hem, eller om man skicka via sms, logga in på sin dator och e-posta mig följande uppgifter:

• Kort info om själva matchen som karaktär, standard, om det var en bra match, ojämn historia, ruffig osv.

• Redogöra för ev. snygga eller extra ordinära mål eller andra specifika händelser i matchen. Helst korta fakta om varje mål men det kanske är att begära för mycket?

• Er egen syn på matchen under "tränarsnack"

• Vilka spelare i ert lag som ni vill ge extra beröm under "bäst på plan", gärna plats i laget och med en motiviering.

Detta gäller vid såväl hemma- som bortamatch.

• Omnämnande om domaren. Var han bra? Okey? Dålig osv?

Är det någon klubb som inte vill/orkar/kan ställa upp med detta, ca femton minuter en kvart efter varje match, så vill jag att ni meddelar mig detta.

Hur mycket jag än vill så hinner jag inte ringa till alla tränare/ledare efter varje omgång och jag ringer inte till folk efter kl. 23:00. Jag kommer i möjligaste mån att själv åka ut och bevaka matcher i serien och då kommer man inte hem förrän tidigast vid 22-snåret när matcherna börjar kl. 19:00.

Om tränaren/tränarna inte kan så kanske någon lagledare eller annan engagerad inom laget (eller utomstående) kan/vill hjälpa till och vara någon form av klubbambassadör?

Det krävs som sagt att vi alla hjälps åt. Jag redigerar alla texter och är behjälplig med detta och lägger sedan in det på sidan så att även era tjejer skall kunna läsa om sin match i media.

Jag hade nästan 124 000 "träffar" på Damtrean ifjol och det kommer garanterat att bli ännu fler om det finns något att läsa.

Det finns säkert några damledare som inte känner till Lokalfotbollen.nu och däreför inte brukar gå in och läsa på den. Ber därför att de spelare och supportar som är inne på sidan emellanåt påtalar för sina ledare om den här sidan så att de åtminstone läser den här texten...

Uppgifterna mailas till:

lokalfotbollen.se@hotmail.com

Klicka på "läs mer" här under för att komma till omgång 1 för att se upplägget under premiärmatchen mellan SDFF 2 och Timrå 2.

läs mer

Lokalfotbollen väntar på svar...

Varje år brukar Lokalfotbollen.nu presentera våra damlag i trean utförligt under fliken Klubbfakta.

Så även i år.

Dessvärre har inte intresset att svara varit svalt och här kommer därför ytterligare en påminnelse.

Till viss del kan det bero på att jag inte har samtliga tränares e-postadresser, som inte heller finns på respektive hemsida eller hos Medelpads Fotbollförbund. E-post har emellertid skickats till någon eller några i varje förening.

De klubbar som jag fortfarande saknar uppgifter från är Alby FF, Heffnersklubbans BK, Njurunda IK, Sundsvalls DFF 2, Söråkers FF och Torpshammars IF 2.

Ring mig på 0730 - 49 88 88 eller klicka på "läs mer" för att komma till sidan för Klubbfakta. Där ni ser vilka frågor som jag vill ha svar på.

läs mer

Onsdag 1 maj

Cassandra Åström Cassandra Åström

SDFF 2 premiärvann i Damtrean

SDFF vann Damtreans premiär då man slog tillbaka IFK Timrå med 2-0 efter en jämn tillställning.

Cassandra Åström gav SDFF ledningen redan i den sjätte minuten på lagets enda riktiga målchans under den första halvleken.

Resten av halvleken bestod mestadels av ställningskrig från båda lagen och inte många lägen till nätkänning.

I den andra jagade Timrå kvittering men blev ofta kvästa av hemmalagets duktiga försvarsspel och när man väl kom igenom stod SDFF:s duktiga målvakt Malin Kalte i vägen.

Med dryga kvarten kvar satte istället Julia Salomonsson matchavgörande 2-0.

- Stundtals spelade vi ett riktigt bra passningsspel och vände även på spelet via mittfältet några gånger, säger SDFF:s tränare Steve Larsson.

- SDFF hade en bra målvakt och ett bra försvarsspel vilket gjorde att vi fick gå mållösa trots att vi tryckte på hela den andra halvleken, säger Timråtränaren Kenth Thorn.

läs mer

Kick-off i Damtrean:

Söråker vinner och Alby slutar jumbo
Idag, redan kl. 11:00, går avsparken för årets Damtrea i Medelpad.

Då startar nämligen SDFF 2 mot IFK Timrå 2 på Kubens konstgräs.

I morgon spelas resten av omgången med matcherna:

Matfors IF 2 - Sund IF, Selånger FK 2 - Njurunda IK och Söråkers FF -Heffnersklubbans BK. Torpshammars IF 2 står över sedan Alby FF dragit sig ur serien.

Alla med kick-off kl. 19:00.

Svårt att sia om hur serien kommer att sluta då det ser öppet värre ut.

Söråker är revanschsugna efter det misslyckade fjolåret och samtidigt fått en hel del fina förstärkningar. Räcker det till serieseger?

Ett av hoten är "motionsdamerna" i Sund där det finns mycket kvalitet. Frågetecken dock för ambitionen, men att man blir ett topplag i trean står utom rimlig tvivel.

Heffnersklubban vann fyran ifjol men har sedan dess tappat målsprutan Mikaela Andersson till Alnö. Har emellertid fyllt på bra på spelarsidan med bl a  Madeleine Lidin från SDFF och har en bra bredd. Presumtivt topplag även dom.

Andralagen i SDFF, Selånger och Timrå bör också vara med och slåss i toppen och Njurunda får i vanlig ordning anses som en outsider. Har ett lovande lag men kanske lite för orutinerat ännu för att slåss i den absoluta toppen.

Det var sju lag det. Och som jag ser det har alla förutsättningar att ta hem serien. Tipset får gå till Benny Ohlsson-tränade Söråker.

Men Torpshammar 2 då?

Med alla sina f d Stödespelare kommer man att bli ett starkt lag men jag tror att div. II-laget kommer att ta en hel del resurser från andralaget och därför tippar jag dem inte förrän på plats åtta. Torp 2 kan dock slå vilket annat lag i serien beroende på vilket manskap (kvinnskap?) man kan ställa på benen.

Matfors 2 får nog ta hand om träsleven sedan Alby FF idag tagit sin Mats ur skolan och lagt ner. Därmed återstår endast Torpshammar av de klubbar som har damlag på seniorsidan i Ånge kommun. Tragiskt...

Så här slutar alltså Damtrean 2013 enligt Lokalfotbollen.nu:

1) Söråkers FF

2) SDFF 2

3) Sund IF

4) Heffnersklubbans BK

5) Selånger 2

6) Njurunda IK

7) IFK Timrå 2

8) Torpshammars IF 2

9) Matfors IF 2

10) Alby FF (utgått)

läs mer

Till tränare och ledare i Damtrean

Hade hoppats kunna lägga in Klubbfakta på lagen i Damtrean men ännu saknas det en hel del uppgifter från flera av föreningarna.
Kanske kan en påminnelse var på sin plats?
Har dessvärre inte e-postadresserna till samtliga tränare (finns varken på era hemsidor eller hos MFF, men har skickat till någon eller några andra i alla klubbar).
Så ni som vet med er att ni inte fått något mail från mig - hör av er till:
lokalfotbollen.se@hotmail.com
så skickar jag uppgifterna direkt till er.

Och ni som fått men inte fyllt i dem ännu vore jag tacksam om ni kunde göra det så snart som möjligt. Jag vill ju kunna presentera även er förening på bästa sätt vilket jag även hoppas och tror att ni också vill.

läs mer

Tisdag 23 april

Petra Blückert Petra Blückert

Sunds damer kör ledarlöst - ingen fast tränare eller lagledare

Den 2 maj är det kick-off för den lokala damtrean, i år bestående av 10 lag varav hälften B-lag.

Ett av A-lagen är Sund IF. 

Sund spelade ifjol i div. II och skulle ha spelat i nya Norrlandsettan i år men bland annat brist på ledare gjorde att man valde att tacka nej.

Det så länge ut som om Sunds damlag skulle läggas i malpåse men ett par eldsjälar med Petra Blückert i spetsen väckte liv i damlaget och man kommer till spel i div. III - men utan någon fast tränare eller lagledare.

- Det stämmer. Vi har ju gjort en del ändringar i vår organisation och har t ex inte längre någon riktig tränare eller lagledare utan vi kör kollektivt, även om jag ändå gör en del av de sakerna, säger Petra Blückert och ler.

Men det funkar?

- Nja, vissa saker har vi lite dålig koll på. Vi ska dock försöka vara bra på att rapportera resultat och målskyttar efter våra matcher till Lokalfotbollen, skrattar Petra.
Sund kommer att ställa upp med ett till stora delar nytt lag då man tappat de flesta av sina tongivande spelare från fjolåret. 
Pernilla Wennman och Linna Olby (Sundsvalls DFF), Angelica Forsell, Emelie Birgersson, Amanda Norin och Greta Åkerlind, mv (Selånger FK), Rosie Nilsson, Malin Gröning och Martina Grönlund (IFK Timrå). En diger skara duktiga fotbollstjejer.

Några nya och nygamla har emellertid tillkommit när det ändå visade att det blir spel för Sunddamerna. Sara Bylin och Amanda Backlund (Njurunda IK), Jeanette Wiklund, Jill Jonsson och Linnea Jonsson (Söråkers FF), Maria Nilsson, Petra Blückert, Maria Forslund, Ida Söderström, Marie Beckman-Bergman, Christine Brandsegg, Jenny Berglund, Linda Lindgren, Julia Sevä, Tina Johansson, Sofia Nyberg, Anna Brundin, Linda Eliasson (alla comeback).

- Vad gäller nyförvärv och förluster kommer det säkert att hända mer men så här ser det i alla fall ut i dagsläget, säger Petra.

Inte alls så pjåkigt lag. Kanske t o m kan bli serieseger. Vad har ni för målsättning i år?

- Kan för lite om de andra lagen. För vår del gäller bara att ha roligt tillsammans, avslutar Petra Blückert.

Torsdag 21 februari

 

SDFF 2 kvalificerade sig till div. II

- då lades laget ned...

SDFF 2 kom ifjol tvåa i Damtrean och kvalificerade sig för nya div. II där även andralag får deltaga numera.

Dock tackade föreningen nej då man ansåg att det blev för dyrt med div. II-spel utan satsingen fortsätter att ligga på F19-laget, så man lade helt sonika ner fjolårets div. III-lag.

Detta drabbade olyckligt samtliga spelare utom tre, som gick till F19-laget, och som nu inte hade något SDFF-lag att spela och träna med.

Några har gått till andra klubbar men flertalet har helt dessvärre slutat med fotbollen. Ingen bra utveckling.

I år väljer SDFF 2 att satsa mycket ungt i Damtrean och laget består till största delen av fjolårets div. IV-lag och F97:orna där Steve Larsson fortsätter med upp som tränare.

Fjolårets tränarduo är alltså inte heller kvar. Kent Thorn har gått till IFK Timrå 2 medan Örjan Rohdin har slutat.

Onsdag 13 februari

 

Torsdagar som gäller för Damtrean

Det inte inte bara i de lokala herrserierna som spelprogrammen är klara.

Även vår enda lokala damserie på seniorsidan i år har lottats.

I år består damtrean av fem A-lag och lika många B-lag.

Totalt 10 lag alltså.

Favoriter i år?
Lite tidigt att sia om men i toppen lär vi hitta SDFF 2 och Sund, trots att man tappat "halva laget" och som outsider Söråkers FF som hade en usel säsong ifjol och skulle egentligen flyttats ner till div. IV, om det nu funnits någon. I år har man sett om sitt hus och tränaren Benny Ohlsson tror på sitt lag. Man kommer till spel rejält revanschsugna.

- I år tänkte vi ta och vända på tabellen, säger tränaren Ohlsson sturskt.

Torsdagen den 2 maj spelas premiäromgången enligt följande:
Selånger FK 2 - Njurunda IK
Söråkers FF - Heffnersklubbans BK
Sundsvalls DFF 2 - IFK Timrå 2
Torpshammars IF 2 - Alby FF
Matfors IF 2 - Sund IF
Överlag är det sedan torsdagar som gäller för damtrean under säsongen, med några undantag.

Märk väl att spelprogrammet ännu bara är preliminärt. I slutet av februari träffas klubbarna för ett spelordningsmöte och då blir det definitivt.

läs mer

Torsdag 7 februari

 

Maratontabell Damtrean efter sekelskiftet

Lokalfotbollens Maratontabeller har visat sig populära och jag håller nu på att även sammanställa en Maratontabell för Damtrean i Medelpad likt den jag gjort för Medelpadsfyran men det tar sin lilla tid.

Som en liten försmak så har  jag emellertid lagt in en Maratontabell sedan sekelskiftet, d v s mellan åren 2000 och 2012.

Leder gör fjolårssegrarna Alnö IF, tvåa är IFK Timrå och trea Stöde IF, som inför den här säsongen lade ner sitt seniorlag på damsidan.

Faktum är att inget av de fem främsta lagen i Maratontabellen deltar i årets Damtrea. Heffnersklubban ligger sexa och har en viss chans att avancera.

Heffnersklubbans farmarlag, Team Heffners IF, ligger jumbo och man tog blott tre poäng, en seger, på sina 20 matcher i sitt enda div. III-framträdande 2004.

till Maratontabellen

Ida Sperring - en av två Stödemålvakter som gått till Torp. Ida Sperring - en av två Stödemålvakter som gått till Torp.

Tisdag 22 januari

 

Inget samarbete med Torpshammars IF

- Stöde IF lägger ner damseniorerna

Först försvann Kovlands IF:s damer från damtrean.

Nu står det klart att även Stöde IF:s tackar för sig, åtminstone på seniorsidan.

- I stort sett hela laget har gått över till Torpshammars IF sedan dom gått upp i div. II, säger fjolårstränaren Mikael Backlund.

För ett par veckor sedan skrev Lokalfotbollen att det såg kärvt ut för Stöde IF:s div. III-damer. Man låg i riskzonen att tvingas lägga ner A-laget sedan man drabbats av flera spelarförluster.

Nu är nedläggningen ett faktum.

Man hade hoppats på att inleda ett samarbete med just Torpshammar om ett delat lag i trean. Men så blir nu inte fallet.
- Torpshammars IF tog ett styrelsebeslut där man tackade nej till det, säger Backlund.
Stöde IF hade ett lovande lag på gång och vann bl a DM för flickor 15 för ett par år sedan. Tyvärr får man nu inte möjligheten att skörda det man sått.

- Jättetalangen Clara Högbom har gått till Sundsvalls DFF och det tycker jag hon gör rätt i , säger Backlund.

- När nabon Torpshammar gick upp i tvåan var det några tjejer som valde att gå över till dom vilket gjorde att vi drabbades av spelarbrist, fortsätter han.

Emilia Larsson och Ida Sperring, målvakter, Emma Hägg, Hanna Högbom, Tove Engblom, Emilia Johansson, Julia Persson och Line Sperring  har bytt från rött till blått, och fler kan det bli.

Fredag 18 januari

Hela Essviks AIF:s F 97/98 har gått över till Njurunda IK. Bakre raden fr. v. Kjell Larsson, Frida Tolf, Matilda Nordin, Linnea Sollander, Nellie Pierre, Josefin Ström, Elin Guldemo, Camilla Nordin, Calle Pierre. Mellersta raden fr. v. Kettie Nygård, Moa Nygård, Alva Jonsson, Alva Larsson, Elsa Sahlin, Ulla Pierre, Agnes Olsson, Pella Persson, Greta Johansson, Lina Hägg, Elin Söderlund, Micke Nygård. Främre raden fr. v. Ida Höglund, Viola Svenbrink-Lindström, Elin Kjellberg, Linnea Teir, Frida Åsell, Moa Eklund, Annie Jonsson.

Ny tränare i Njurunda IK - som tog med sig ett helt lag från Essvik

Njurundas damer har fått en ny tränare.

Det blir Kjell Larsson som efterträder ex-allsvensken Anders Wiklund som ansvarig.

- Ska bli riktigt intressant, säger den nye tränaren.

Kjell tränade ifjol Essviks AIF:s F97/98:or. Ett lag som nu följer med sin tränare över till Gumsekullen.

I övrigt är det än så länge stilltje när det gäller nya spelare.

- Däremot har Sara Bylin återvänt till Sund och Victoria Selander, och ett par till av fjolårslaget, har ännu inte än bestämt sig för en fortsättning men det är klart jag hoppas att dom fortsätter. Vi behöver en stomme, säger Larsson, som inte är helt nöjd med lagets träningsförhållanden.

- I Njurunda är det innebandy som gäller i sporthallen och det är mycket svårt att få tider där, beklagar han. 

Kovlands damer lägger ner

Ifjol kom Kovlands damer näst sist i div. IV.

Trots detta flyttades man upp i trean då det inte kommer att bli någon damfyra i år.

Men nu står det klart att det inte blir något spel överhuvudtaget för KIF dam i år.

- Det klassiska. Vi har för få spelare helt enkelt, säger Cecilia Öhlén krasst.

- Det är flera som slutat och några valt att byta klubb. Några tjejer har tränat med Selånger men skulle spela med oss om vi kom till spel men så blir det tyvärr nu inte, säger Öhlén.

Det var på tapeten att man skulle ha ett lag tillsammans med Selånger, som Kovlands IF/Selånger FK 3,

- Det hade kunnat varit en lösning, säger Öhlén.

Enligt gällande regler får dock inte kombierade lag spela i våra högsta lokala serier så där föll det scenariot. Dessutom finns redan Selånger FK 2 med i serien.

Medelpads FF öppnar emellertid en dörr på glänt.

- I och med att div. III är vår enda damserie på seniornivå kanske man skulle kunna titta igenom reglerna om vi skulle få en appropå, säger Helén Björk på Medelpads Fotbollförbund.

Så kanske inte är helt  kört för Kovlands damer ännu?

Ylenia Carabott Ylenia Carabott

Alby FF hoppas på Maltaduon även i år

Ifjol kunde Alby FF, Ånge kommuns enda damlag på seniorsidan, visa upp två landslagstjejer från Hibernians FC på Malta, duktiga målvakten Stephanie Cremona och målfarliga anfallaren Ylenia Carabott. Två tjejer som höjde kvalitén både på matcher och träningar.
- Deras säsong är redan över i Malta och vi hoppas att dom kommer att spela med oss även i år. Vi vet att tjejerna själva vill komma tillbaka men det är ett par saker som måste lösas först men vi jobbar på det, säger nye tränare Lennart Magnusson.

Magnus Bjurén har tackat för sig och efterträdaren Magnusson är en välkänd profil i trakten sedan sin tid som aktiv spelare i flera västralag, inte minst då i Alby FF.

Ijfol hade Lennart hand om F8-laget i klubben.

På papperet har Alby FF har en stor trupp men inte i realiteten.

- Tyvärr inte så många som tränar men just nu är vi i alla fall mellan 12-15 tjejer på träningarna och flera av av dom får resa en bra bit till träningarna. Vi har laget rejält utspritt i byarna runt om Alby, säger Magnusson.

En spelare har man tappat inför årets säsong och det är Caroline Jonsson som flyttat tillbaka till Härnösand och där kommer att spela med div. I-klubben Bik SK.

Precis som tidigare kommer Alby FF att ha ett samarbete med Erikslunds SK:s flicklag där man kan låna spelare mellan lagen och vecka 8 hoppas man att få tillgång till Ånges konstgräsplan.

Ifjol kom Alby åtta av tio lag och löser det sig med maltatjejerna, kanske redan från start, kan man nog sikta uppåt i tabellen.

Sofie Josefsson - nyckelspelare i bå-de fotboll o bandy. Sofie Josefsson - nyckelspelare i bå-de fotboll o bandy.

Söråkers damer skall vända på tabellen

Söråkers damer hade en motig säsong ifjol och landade faktiskt sist i tabellen och skulle normalt ha spelat div. IV-fotboll i år.

Men då det inte blir någon damfyra i år fick man vara kvar i trean, lite på nåder.

Och man kommer till spel rejält revanschsugna.

- I år tänkte vi ta och vända på tabellen, säger tränaren Benny Ohlsson sturskt.

Är det inte att sticka ut hakan rejält?

- Tycker inte det. Ifjol fick vi nästan hela säsongen förstörd av skador så den är bara att glömma. T ex var det först på hösten som Sofie Josefsson kom tillbaka i spel och med henne i laget hela säsongen hade vi inte hamnat där vi hamnade. Dessutom var det flera spelare som hoppade av före och under säsongen ifjol fast dom lovat att spela med oss, säger Ohlsson.

Men att "vända på serien"?

- Vi tog ett snack inom laget hur vi skulle göra i år och om alla nyförvärv och gamla spelare drar åt samma håll talar mycket för att vi kommer att ta första- eller andraplatsen, säger Ohlsson självsäkert.

Appropå nyförvärv. Det är en diger skara som Söråker kan visa upp:

Elena Johansson (Selånger FK), Annie Book-Söderberg (comeback, f d Bollsta IK), Karin Lundgren (östgötaklubb), Jenny Näslund och Rebecca Jonsson (IFK Timrå 2).

- När det gäller Elena är hon oerhört bra och det var lite märkligt i mina ögon att hon inte spelade fler matcher i Selångers div. II-lag än vad hon gjorde ifjol, säger Ohlsson.
Dessutom ryktas det att även Elin Norin och Emelie Hellberg (IFK Timrå 2), Sanne Olofsson (blekingingeklubb), Jeraldin Oyola Olivia, Johanna Björnfot och Anni Holmqvist (comeback) är på gång in.

- Dom tränar eller har tränat med oss men inte ännu bestämt sig, säger Ohlsson.

Skall bli intressant att följa Söråkers damer den här säsongen och se om Benny och hans tjejer kommer att kunna infria sitt löfte. Men det är aldrig fel att sikta mot trätopparna...

Tisdag 14 januari

10 lag i damtrean - men ingen damfyra

 

Sista anmälningsdatum för klubbarna när det gällde seriespel var den 13 januari.

Kovlands IF och Stöde IF har tackat nej till div. III-spel i år på grund av spelarbrist, annars kommer alla lag till start.

Däremot blir den ingen damfyra i Medelpad i år så trean blir vår lägsta, och högsta, lokala seniorserie på damsidan.

 

Följande 10 lag deltar i 2013 års Damtrea i Medelpad:

• Alby FF

• Heffnersklubbans BK (uppflyttad)

• IFK Timrå 2 (degraderades men blir kvar i div. III)

• Matfors IF 2 (uppflyttad)

• Njurunda IK

• Selånger FK 2

• Sunds IF (begärt sig ner från div. I)

• Sundsvalls DFF 2

• Söråkers FF (degraderades men blir kvar i div. III)

• Torpshammars IF 2

Onsdag 9 januari

Spelarbrist i Stöde IF

Det ser kärvt ut för Stödes div. III-damer. Man riskerar att tvingas lägga ner A-laget sedan man drabbats av flera spelarförluster. 

Jättetalangen Clara Högbom väljer att satsa vidare i SDFF medan trion Emma Hägg, Emilia Larsson och Hanna Högbom följer med grannen Torpshammars IF upp i nya damtvåan.

Eventuellt kommer man nu att inleda ett samarbete med just Torpshammar om ett delat lag i trean.

- I dagsläget får vi helt enkelt inte ihop till ett eget lag för en hel säsong, säger fjolårets lagledare Mikael Backlund, som i år kommer att lagleda herrarna i div. III.

Torpshammar har fått en förfrågan och bollen ligger just nu hos Bert-Ove Blom & Co i TIF.