Nyheter

Höstsexan 

Rikard Viklund är till-baka i Torpshammar. Rikard Viklund är till-baka i Torpshammar.

Målvakt återvänder till Torpshammars IF
Säsongen som gick hade Torpshammar stora problem på målvaktssidan och tvingades i flera matcher använda sig av utespelare mellan stolparna. En inte helt optimal situation.
Förhoppningsvis kommer man nu att slippa detta till nästa säsong då Rickard Viklund återvänder till Torpshammar.
- Mycket bra. Målvakter har varit en utrotningshotad ras här i västra under en era. Rickard är en orädd typ som det finns mycket utveckling i. Dessutom ser jag en glöd i hans ögon som berättar att han är väldigt sugen på fotboll i Torpshammar 2014, säger Cliff Nordin i fotbollssektionen.

B-O Blom  byter lag som tränare i Torp. B-O Blom byter lag som tränare i Torp.

Nygammal tränare för Torpshammars herrlag
Bert-Ove Blom tackade nej till en fortsättning med Torpshammars damer.
"B-O" blir dock kvar i klubben och gör nu comeback som tränare för herrlaget i div. V.
- Det känns riktigt bra med en sån kompetent tränare som dessutom har en enorm klubbkänsla för Torpshammars IF. Han är en väldigt omtyckt person och tränare så detta blir perfekt för grabbarna. Dessutom är det två-tre stycken som är intresserad av lagledarroller i laget. Nu får vi hoppas att det inte blir någon division VI nästa säsong, säger Cliff Nordin i TIF:s fotbollssektion.
Hur ser truppen i övrigt ut inför nästa säsong?
- Ja vad jag vet är det bara Bräckekillarna som nämnt att dom ska sluta. Fast egentligen är inte spiken helt nedslagen där heller som det låter. Hoppas dom blir kvar också för det är otroligt duktiga och trevliga grabbar, berömmer Nordin.
Kanske kan det nygamla tränarnamnet få dem att bli kvar?

Nytt uppdrag för Mikael Kotermajer. Nytt uppdrag för Mikael Kotermajer.

"Kotten" till IFK Timrås nystart
Efter ett par säsonger utan B-lag kommer nu IFK Timrå att satsa på ett andralag i femman (eller sexan) nästa år.
Som tränare för laget blir Mikael Kotermajer, som lämnar Söders BK efter två lyckosamma säsonger, och Ronald Wihlborg.
- Ska bli mycket spännande att se vad de kan göra med våra killar. Kul också är att Kina (Selin, lagledare) och "Henke" (Henrik Sandström, tränare) blir kvar runt laget vilket är mycket viktigt, säger klubbens sportchef Hasse Lundberg.

Stöde 2/Nedansjö IK ryckte upp sig på hösten
Inför den här säsongen bröt Nedansjö IK med Västra United och gick in i Stöde IF:s organistation.
Ett måste för klubbens överlevnad.
Efter att bara spelat ihop sex poäng under Grundseriens 17 matcher visade man bättre takter i Höstsexan och vann tre av sju matcher. Tyvärr räckte det inte till att kvalificera sig till div. V-spel även nästa år. Med brasklappen att det blir tillräckligt med lag för en Medelpadssexan 2014.
- Det har varit jobbigt p g a att jag har skött allting helt ensam men samtidigt roligt att jobba med Stöde där jag haft bra kontakt med tränaren Martin Carlsson och lagledaren Mikael Backlund. Vi har haft en enormt bra laganda även fast att det gått dåligt, säger tränaren Christer Söder, och fortsätter:
- Skulle behöva fler som jobbar kring laget. Samarbetet med Stöde har som sagt varit bra. Trevliga grabbar att träna och har flera unga spelare som tagit ett steg framåt i sin utveckling.
Några spelare som du vill berömma lite extra efter årets säsong?
- Målvakten Stefan Eriksson. En mycket stabil div. 5-målvakt med hög lägstanivå som även fick prova på div. III-spel på ålderns höst. Anfallaren
Tomas Eriksson är en stabil målgörare, är alltid med där det händer. 15 mål under säsongen varav hela nio under Höstsexan.

Fortsätter du som tränare nästa år?
- Nej, jag ska inte träna laget nästa säsong. Mer än så vet jag inte i dagsläget.
På spelarsidan är några osäkra på om dom skall vara kvar eller inte.
- Som vanligt efter en säsong - ingenting klart.
Lokalfotbollen passade även på att ställa några frågor till den avgående Nedansjötränaren angående bevakningen av årets säsong.
Betyg, skala 1-10?
- 10 av 10. Starkt jobbat för att vara ensam!
Vad tycker du kan bli bättre med Lokalfotbollen.nu och/eller är det något du saknar?
- Referaten är bra. Det är upp till oss ledare som skulle kunna hjälpa dig att se till så de blir ännu bättre!
Vad är det bästa med Lokalfotbollen.nu - om det nu finns någon?
- Alla nyheter och matchreferaten.
Vad tycker du om våra lokala tidningars bevakning av den lokala fotbollen?
- Katastrof, finns inte!
Brukar du själv besöka Lokalfotbollen.nu?
-Ja, varje dag.
Skulle du sakna Lokalfotbollen.nu om den försvann?
- Ja, mycket.
Personligen så tror, och hoppas jag, att Christer Söder blir kvar som tränare och att han får den avlastning han behöver. Stöde IF har många unga spelare och får en bra skolning i seniorfotbollen med spel och träning i Nedansjö. Ett trevligt och sportsligt lag som jag verkligen hoppas finns kvar i Medelpadsfotbollen även nästa år.

Tränare, målvakt (bilden), mitt-back, mittfältare. Tommy Görans-son har haft fullt upp under sä-songen i TIF. Men nu är det finito. I alla fall som tränare. Tränare, målvakt (bilden), mitt-back, mittfältare. Tommy Görans-son har haft fullt upp under sä-songen i TIF. Men nu är det finito. I alla fall som tränare.

Årets säsong en besvikelse för Torpshammars IF herrar
Ifjol sparkade Torpshammars IF igång herrfotbollen igen efter ett par år i malpåse och gjorde en fin comebacksäsong och kom då tvåa i Medelpadssexan efter Ånges andralag.
I år spelade man i femman och hade länge en plats till Höstfemman inom räckhåll men tappade på slutet, och lämnade t ex w.o. mot IFK Sundsvall 3.
Hösten blev inte heller vad man hoppades på. Trots att man började Höstsexan med en 4-0-seger borta mot värsta rivalen Ljunga blev det bara en seger till och till slut hade man bara solklara jumbon Sund 2 bakom sig i tabellen. Någon som kan betyda div. VI-spel igen nästa år.
- Från början av säsongen var vi väldigt inställda på spel i Höstfemman, d v s bli bland de åtta bästa lagen i Grundserien. Vi kände tidigt att vi hade en trupp som hade kvalitéer att hamna någonstans bland topplagen, säger fotbollssektionens ordförande Cliff Nordin.
Vad hände?
- Försäsongsresultaten uteblev och förlusten av backjätten Filip Filipovic till Ånge IF strax innan säsongsstarten kändes som ett slag i magen. 
Organisationsidan med Anders Vikberg i spetsen fick sig en rejäl törn någonstans strax innan seriepremiären när nämde Vikberg blev sjukskriven. Ett litet kaos uppstod.
Jag tyckte ändå ni började serien helt okey trots två 1-4-förluster?
- Seriepremiären mot Granlo var ändå godkänt liksom förlusten uppe i Holm. Men redan i dom två matcherna visade det sig hur det skulle komma att se ut resten av säsongen med mycket folk borta på matcher och då speciellt bortamatcherna. 
Hur kunde det komma sig?
- Något har varit väldigt konstigt över hela säsongen, förutom Skinkcupen, med just manfallet. Vad är svårt att sätta fingrarna på. Kanske har vi snittåldern just där det är för roligt med andra aktiviteter än fotboll. Jag tänker på fester och sånt. Men visst, plugg och jobb har satt stopp för vissa och skador har även stört. 
En misslyckad säsong med andra ord?
- Med en slutplacering på en 15:e plats av 16 lag och risk för degradering till division 6 måste säsongen ses som ett misslyckande. Det som känns skönt är att ingen ledare kan lastas för fiaskot utan en kollektiv kollaps där ytterst får bidragit över hela säsongen. Det får bli nya tag till nästa år vilken division vi nu hamnar i.
Någonting positivt?
- Ja, två saker. 
1) Bräckekillarna. Ali Soroush Mirzad och Hossein Barbari har mer eller mindre ställt upp i ur och skur. Trots avsaknaden av körkort, med tågluffande som följd, har de för det mesta stått där i bland fyra timmar innan träning och väntat. Synd att vi för det mesta bara har varit kring åtta stycken i snitt på träningarna. Stor eloge till dom grabbarna!
2) 2-2 matchen mot Ånge IF 2. Man kände respekt innan matchen och var lite nervös. Ånge IF 2 är ett bra lag och derbykänslorna finns alltid där, aktiva eller passiva. Men när domaren blåste igång matchen kändes det som allt släppte. Vi spelade kanonfotboll över 90 minuter och ledde med 2-0 till det återstod en kvart. Tyvärr tappade vi in två bollar på slutet men en summering av just denna match kändes det lite som en vinst tror jag. Inför matchen var det mycket snack om att vi skulle få så jävla mycket stryk. 
...och segern mot Fränsta i DM?
- Ja, just det. 2-0 vinsten hemma mot Fränsta IK i DM. Detta behöver ingen större förklaring. På en bedrövlig Torpshammars IP tog vi en skön derbyvinst mot rivalerna. 
Nu står det klart att Tommy slutar sitt uppdrag som tränare och Cliff  som spelare. Eller?
- Jag har bestämt mig för att det här fick bli mitt sista år som tränare för Torpshammar. Vad som händer i fortsättningen har jag inte bestämt mig för ännu, säger Göransson.
- Det stämmer. Jag blir kvar inom föreningen men slutar som spelare, säger Nordin.
Lokalfotbollen.nu har även frågat ut Torpduon vad dom tycker om just att ha en sida om den lokala fotbollen i Medelpad.
Vad ger ni för betyg på Lokalfotbollens bevakning av den lokala fotbollen under 2013, skala 1-10?
Nordin: 7. Lite för mycket fokus och bilder på  Granlo BK.
Göransson: Ger en 9,5:a i betyg
Vad tycker ni kan bli bättre med Lokalfotbollen.nu?
Nordin: Gästboken kan bli bättre. Någon slags inloggning som någon har pratat om vore inte dumt. Sen att du skaffar en säkrare uppkoppling så du kan komma in med referat snabbare. Jag är också en som gillar din långa referat.
Göransson: Vet egentligen inte vad man ska kunna göra bättre, är så bra som den är! Men jag hörde att en del personer tyckte att du bara brydde dig bara om Granlo och skrev för mycket om just dom, vilket jag förstår för det är ju dom som ligger dig närmast hjärtat. Men det kan ju vara värt att tänka på?
Vad är det bästa med Lokalfotbollen.nu - om det nu finns någon?
Nordin: Det bästa är ändå helheten av all bevakning. Jag går in varje dag och kollar.
Göransson: Det bästa med är väl allt egentligen. Man får veta det mesta om alla matcherna. Men bäst är ändå matchreferaten.
Vad tycker du om våra lokala tidningars bevakning av den lokala fotbollen?
Nordin: Vet ej. Läser aldrig där.
Göransson: Den är ur usel!
Brukar ni själva besöka Lokalfotbollen.nu?
Nordin: Ja, varje dag.
Göransson: Ja, en gång om dagen ungefär.
Skulle du sakna Lokalfotbollen.nu om den försvann?
Nordin: Ja absolut, och här svarar jag för hela Ånge Kommun!
Göransson: Självklart så skulle jag sakna den!
En kommentar från Lokalfotbollen:
Jag förstår att man tycker att det har varit mycket Granlo i år i Medelpadsfemman men det är svårt att lösa då man själv är engagerad i klubben och fungerat som målvakt eller "reservslips". Svårt att vara på flera ställen samtidigt när GBK spelar samma klockslag som på andra fotbollsplaner. Får se hur jag löser det till nästa år. Men visst, jag är medveten om problemet.
När det gäller Torpshammars öden och äventyr oavsett serietillhörighet måste man lösa tränings- och matchnärvaron samt målvaktsfrågan till nästa år. I år stod bl a ovanstående herrar i målet emellanåt och jag tror man använde minst fem keeprar totalt under säsongen.
Om det blir div. V eller VI återstår att se. Brukar väl ta en bit in i februari innan alla anmälningar är klara.

Game, seth och match - Hassel tog hem Höstsexan och var kanske årets överraskning i den lokala fotbollen. Game, seth och match - Hassel tog hem Höstsexan och var kanske årets överraskning i den lokala fotbollen.

Hassels IF - årets positiva överraskning i Medelpadsfotbollen
Årets positiva metamorfos inom fotbollen i Medelpad måste vara Hassels IF.
Ifjol kom man superjumbo i div. VI med en ynka inspelad poäng och 16-97 i målskillnad.
I år fick man trots detta flytta upp i femman då det inte fanns tillräckligt med lag för en div. VI-serie - och var ändå på vippen att ta sig till Höstfemman, d v s hamna topp 8.
- Det gick mycket bättre än förväntat, säger team managern Seth Larsson, och fortsätter:
- Vi hade som mål att hålla oss kvar i femman och när det gick bra under våren fick vi blodad tand och siktade i slutet av Grundserien på att nå Höstfemman. Tyvärr hade vi kvar topplagen att möta i avslutningen i augusti.
Matfors, Sidsjö-Böle och Granlo var tuffa papper?
- Dom var dock inte det största problement. Problemet var att vi hade jättetunna trupper till mötena mot dom lagen. Både jag och Benny (Stjernström, tränaren) satt på bänken och även spelade. Vi mäktade bara med en eller max två avbytare dessa matcher. Kanske hade vi fått stryk ändå men det kan man aldrig veta, funderar Larsson.
Det var extra turbulent under den tiden i Hassel. Spelare som blev uttagna dök helt enkelt inte upp till match utan svek sina lagkamrater. Det var roligare att festa och hitta på annat än att spela fotboll i det vackra vädret.
- Lite synd där men när Höstsexan sparkade igång såg det bättre ut och truppen hade breddats. Vi lyckades fylla på truppen mitt under sässong med fyra bra spelare, Jesper Fastén, William Daleneius, Jesper Eriksson och Robert Sundin. Dessutom spelade Pontus Stjernström stabilt i målet, säger Larsson.
Under Höstsexan var det sedan inget snack. Game, Seth och Match! Sju segrar av sju möjliga och serieseger!
- Det var ju lite upp och ner under Grundserien men hösten har varit bättre än vi vågat drömma om och vi har också kunnat ställa ett riktigt bra lag på benen. Sista puzzelbiten på plats var väl att "Robban" Sundin började lira igen. Vi har dessutom haft en hemmaplan med en gräsmatta nästan som en golfgreen. Extra tack här till vår tränare Benny Stjernström som suttit otaliga timmar på gräsklipparen för att göra det möjligt, säger Larsson, som inte bara var nöjd med sitt lag utan även med Lokalfotbollen.nu.
- Toppbetyg till årets bevakning av den Lokala fotbollen och framförallt rätt tabeller jämfört med tidningarna.
Vad tycker du kan bli bättre med Lokalfotbollen.nu?
- Jag tycker du gör ett hästjobb med denna sajt. Kanske ännu fler referat men det är upp till oss ledare att ge dig stoft till detta.
Vad är det bästa med Lokalfotbollen.nu - om det nu finns någon?
- Uppdaterad sajt  där man framförallt kan läsa om vår lokafotboll på ett bra sätt.
Skulle du sakna Lokalfotbollen.nu om den försvann?
- JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad tycker du om våra lokala tidningars bevakning av den lokala fotbollen?
- Den är usel, t ex har inte ST haft en korrekt tabell på Höstfemman och Höstsexan en enda gång.
Brukar du själv besöka Lokalfotbollen.nu?
- Jag brukar gå in flera gånger dagligen.
Vad som händer i forsättningen med Hassels IF står skrivet i stjärnorna. Samarbete med Lucksta IF har diskuterats men ingenting verkar klart. 
Inte heller när det gäller Seth Larssons fortsättning.
- Vet inte ännu hur det blir nästa år. Vi får se.
Ett Hassel, som antagligen slog sitt klubbrekord med sju raka segrar nu i höst, utan eldsjälen Seth Larsson skulle kännas tomt...kanske så tomt att Hasselbacken blir utan lag. Något som vore förödande för bygden.

Hassels IF vann Höstsexan
Hassel vann sin sjunde raka match i Höstsexan och vinner inte bara serien utan gör det utan poängförlust!
- Jag tycker att vi i lilla Hassel skall sträcka på oss och konstatera att vi inte bara "överlevt ännu ett år" utan antagligen slagit klubbrekord med sju raka segermatcher, säger en glad och nöjd Seth Larsson, team manager i Hassels IF.
Ljunga lyckades rädda säsongen genom en bra avslutning. Först 5-0 mot Kuben 3 vilket betydde nytt kontrakt och i avslutningen 2-2 mot serietvåan Selånger 2.
Kuben 3 kom till spel i avslutningsmatchen mot Torpshammar med fyra målvakter som utespelare - och en utespelare, Pontus Lund, i mål!
Trots detta kunde man betvinga gästerna från västra med 4-0.
- Vi spelade ganska bra och lät inte alls Torpshammar sticka upp, säger lagledaren Roger Norrman.
Trots underläge med både 0-1 och 1-2 lyckades Stöde 2/Nedansjö avsluta säsongen med en seger hemma mot Alnö 2.
läs mer

Hassel fortsätter att överraska
- sjätte raka segern i Höstsexan

Är Hassel årets överraskning i den lokala fotbollen?
Ifjol supersist utan seger i div. VI.
I år på vippen att ta sig vidare till Höstfemman och nu sjätte raka segern i Höstsexan i seriefinalen mot Selånger 2.
Ljunga och Kuben 3 spelade en viktig match gällande div. V-spel nästa år eller inte.
Via 5-0 står det nu klart att det att blir spel i femman även nästa år på Ljungalid.
- Puh! Skönt! Även om det inte var någon av våra bättre matcher i år trots att vi gör fem mål, konstaterade lagledaren Roy B Olsson. 
Edvin Nilsson gav Sund 2 ledningen redan i den andra minuten.
Glädjen blev emellertid kortvarig. Bara två minuter senare kvitterade Måns Lind och innan paus hade Alnö 2 gått ifrån till en 4-1-ledning i derbyt.
I den andra spädde gästerna på med ytterligare två mål och segern kunde skrivas till 6-1 och därmed blir det spel i div. V även nästa år för Alnö 2.
Både Torpshammar och Stöde 2/Nedansjö var klara för degradering redan innan matchen.
Men ett derby är ett derby och ett sådant vill man vinna.
Torpshammar var hetast första dryga timmen och ledde med 3-0 innan Tomas Eriksson raskt reducerade två gånger om inom loppet av en minut och gav nerv åt matchen.
Hemmalaget kunde emellertid hålla ledningen distansen ut och se till att lämna över nästjumboplatsen till gästerna.
läs mer

Selånger 2:s Christoffer Nerkman var omgångens mål-skytt med hela fem full-träffar. Selånger 2:s Christoffer Nerkman var omgångens mål-skytt med hela fem full-träffar.

Ljunga bröt både förlusttrend och måltorka
Tre raka förluster i inledningen av Höstsexan fick räcka för Ljunga.
Sund 2 skickades i eftermiddags hem från Ljungalid med 0-4 i baken.
- Idag var spräckte vi två nollor. Både första målet och första segern i Höstsexan, säger lagledaren Roy Bertil Olsson.
Segern betyder att Ljunga nu placerat sig ovanför nedflyttningsstrecket.
Torpshammar vann vårmötet mot Hassel med 4-0.
En seger i returmötet på Hasselbacken mot serietvåan skulle betytt mycket i jakten på ett nytt div. V-kontrakt.
Och det började bra för gästerna som inledde matchen med ett klart spelövertag och Sadat Emerlahu gjorde också 0-1 redan efter fyra minuter och därefter hade man ett skott som tog i ribbkrysset. Så nära 0-2 var man.
Sedan råkade man ut för André Svensson.
Mellan minut 16 och 37 svarade Hasselanfallaren för ett äkta hattrick, samtliga efter snabba omställningar och till slut kunde hemmalaget vinna med bandysiffrorna 7-4.
- Vi vann matchen för att vi var mycket vassare i våra avslut och omställningar  än vad dom var, säger Hasslels team manager Seth Larsson, som själv hoppade in på slutet och var ytterst nära att klacka in 8-4.
Det var många år sedan Hassel gjorde sju mål i en och samma match.
Både Alnö 2 och Selånger 2 har inlett Höstsexan med tre raka seger och man förväntade sig en jämn och spännande match på Släda IP.
Då hade man inte räknat med div. I-meriterade Christoffer Nerkman.
Selångerspelaren prickade egenhändigt in fem bollar och när anfallskompisen Hakim Rouass satte tre sylar hade det unga Alnölaget inte mycket att sätta emot. Duon gjorde åtta av SFK:s tio mål. Snacka om segerorganisatörer.
På Kubens konstgräs mellan hemmalaget och Stöde 2/Nedansjö går inte till historien som den mest välspelade. Utöver påvert spel bjöds det bara på en enda fullträff, Kuben 3:s Johan Skogs.
läs mer

Viktiga matcher för västralagen i Höstsexan
Det är fortfarande öppet i Höstsexan. 
Selånger 2 och Hassel känns klara för div. V-spel nästa år medan Stöde 2/Nedansjö är lika givna till sexan. Om det blir någon vill säga.
De övriga fyra lagen slåss om två platser till Medelpadsfemman men inga av lagen möts inbördes denna eftermiddag.
Vill Torpshammar spela i femman även nästa år krävs att man ta sig samman och än en gång slår Hassel (4-0 i grundserien).
Ljunga har tre raka förluster men slår man inte jumbon Sund 2 skall man nog inte spela div. V-fotboll nästa år om man ser det krasst.
Eftermiddagens skräll står Stöde 2/Nedansjö för som besegrar ett ihåligt Kuben 3.
Intressant möte även mellan andralagen i Alnö och Selånger. Båda lagen har inlett Höstfemman med tre raka segrar. Vem "plumpar" - eller blir det X.
Lokalfotbollen tippar:
• Alnö 2 - Selånger 2 1-2
• Hassel - Torpshammar 2-3
• Kubikenborg 3 - Stöde 2/Nedansjö 1-2
• Ljunga - Sund 2 3-1
läs mer

Charles Merchant spikade igen Selång-ers mål i Torpsham-mar. Charles Merchant spikade igen Selång-ers mål i Torpsham-mar.

Selånger 2 och Hassel ryckte i toppen av Höstsexan
Selånger 2 och Hassel vann sina matcher i den andra omgången av Höstsexan och ryckte något i tabellen.
SFK 2 vann borta mot Torpshammar med 4-1 men räddades av sin emeinente keeper Charlie Mercheant.
Hassel var synnerligen effektiva när man bortabesegrade Kuben 3 med 5-3 på det usla konstgräset. Snabba omställningar och fasta situationer avgjorde till gästernas fördel.
Alnö 2 tog sin andra raka seger samtidigt som Ljunga förlorade sin andra. 5-0 skrevs segersiffrorna på Släda IP. Tre mål på raken av unge Adam Johansson.
En irritterad Tomas Eriksson avgjorde jumbofinalen mot Sund 2 för sitt Stöde 2/Nedansjö när han, återinbytt, nickade in 3-2 på Joakim Wickbergs inlägg i matchens 89:e minut.
läs mer

Viktiga matcher i Höstsexan
I Höstsexan gäller det kampen om nytt div. V-kontrakt.
Alnö 2 - Ljunga, Kuben 3 - Hassel och Torpshammar - Selånger 2 är samtliga viktiga möten. Stöde 2/Nedansjö - Sund 2 slåss om att slippa träsleven men faktum är att det lag som vinner fortfarande har chansen att hänga kvar.
Lokalfotbollen tippar:
• Alnö 2 - Ljunga 1-1
• Kuben 3 - Hassel 1-2
• Stöde 2/Nedansjö - Sund 2 1-2
• Torpshammar - Selånger 2 3-3
läs mer

Hassel siktar mot femman
Hassel avslutade grundserien tungt med flera förluster och problem med vissa spelare i truppen.
När Höstsexan startade visade man åter form och att man vill spela div. V-fotboll även nästa år när Stöde 2/Nedansjö skickades hem med ett 5-2-nederlag.
Inför derbyt mot Torpshammar ledde Ljunga Höstsexan.
Det gjorde man inte efteråt.
Torpshammar kom till Ljungalid, sågs och segrade - med hela 4-0!
- Nu kanske jag låter som en grinig gammal gubbe, men dagens match var nog en av de sämsta jag varit på sedan jag flyttade hem för tre år sedan, dundrar Ljungas lagledare Roy B Olsson.
Selånger 2 tog över serieledningen sedan man besegrat jumbon Sund 2 hemma på Bergsåkers IP.
Det hjälpte inte att Erik Sjöberg prickade in gästernas samtliga fyra mål - han fick trots det stå på förlorarens sida då Selånger var ofina att skjuta två mål fler.
I kampen om att komma topp fyra, vilket kvalificerar till nästa års div. V, tog Alnö 2 en viktig seger borta mot Kuben 3.​
läs mer

Premiär för Höstsexan idag
Det är också premiär för Höstfemman och Höstsexan, d v s slutspelet för årets div. V Medelpad.
Båda serierna ser hyperjämna ut och det är egentligen omöjligt att på förhand sia om hur det går.
Höstsexan har lite mer spridning på den hela och där gäller det av vara toppfyra. Läget ser bäst ut för ledarduon Ljunga och Selånger 2 och mest prekärt ut för Stöde 2/Nedansjö och Sund 2 i botten. Dock långt ifrån avgjort på några fötter-
läs mer

Höstsexan lottad - fel poäng på Torpshammar i förbundstabell
Även Höstsexan är nu lottad.
Och precis som Höstfemman är det i huvudsak söndagar som gäller som speldager nu i höst.
Tre av matcherna i omgång 1 (totalt den 16:e) inleds nu på söndag och den fjärde spelas på måndag.
I skrivande stund har man räknat fel i tabellen på Medelpads Fotbollförbund. Torpshammar spelade ihop 11 poäng totalt i grundserien men står nu på 12 - efter poängavdraget. I mina papper skall dom bara ha åtta men det ändras säkert till det rätta vad det lider.
Så här ser i alla fall premiären ut:
Söndag, kl.16:00:
Hassels IF - Stöde IF 2/Nedansjö IK (Hasselbacken)
Ljunga IF - Torpshammars IF (Ljungalid)
Selånger FK 2 - Sund IF 2 (Bergsåkers IP)
Måndag, kl. 18:00: 
Kubikenborgs IF 3 - Alnö IF 2 (Kubikenborgs konstgräs)
läs mer

Ljunga passerade Selånger 2 tack vare "75 procents regeln"
Precis som i Höstfemman tappar ettan i Höstsexan försprånget gentemot serietvåan och får se sig passerade tack vare "75 procentsregeln".
Selånger 2 hade en poäng tillgodo på Ljunga men det blir nu noll efter omräkningen och då Ljunga har bättre målskillnad, så vips, är man förbi.
Även Höstsexan ser ut att kunna bli en rysare. Det gäller att komma på övre halvan för att vara säker på div. V-spel även nästa år. För vem vet, kanske man får ihop till en Medelpadssexa igen nästa år?
Så här ser tabellen ut inför starten av Höstsexan nu på söndag:

1. Ljunga IF 15     5   3   7   30 - 35   14
2. Selånger FK 2 15     6   1   8   34 - 42   14
3. Hassels IF 15     5   1   9   23 - 59   12
4. Kubikenborgs IF 3 15     4   1   10   33 - 62   10
5. Torpshammars IF 15     3   2   10   23 - 57   8
6. Alnö IF 2 15     3   1   11   23 - 68   8
7. Stöde IF 2/Nedansjö IK 15     2   1   12   21 - 50   5
8.

Sund IF 2

15     1   3   10   21 - 62   5