Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 17

Lamin Saidys Granlo besegrade Hassan Ali Jans Fränsta med 3-1. Båda lagen dock vinnare. Granlo vann grundserien och Fränsta vidare till Höstfemman som sista lag tack vare att värsta konkurrenten Ljunga i sista omgången slog Selånger 2 med 3-0. Förre Wiskanspelaren Christian Wilhson närmaste vittne till "parningsritualen". Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Vädjan...
Nu är det dax för en vädjan igen.
Denna gång till alla tränare/ledare i Medelpadsfemman plus dagens domare.
Ikväll spelas den sista omgången i grundserien - SJU matcher! - plus DM-kvartsfinal i DM och derby i Damettan.
Finns inte en sportkeps att hinna med utan hjälp. Speciellt inte som jag kommer att bevittna (helst inte spela) när Granlo möter Fränsta uppe i Indal. En match som dessutom inte börjar förrän 19:00.
Därför ber jag er tränare/ledare maila lite info från era matcher med kommentarer om matchen och vilka som var bäst i laget. Om ni inte vill ha en påringning kring midnatt villa säga  :-)
E-postadressen är: lokalfotbollen.se@hotmail.com.
Till domarna ber jag er lägga in matchfakta på fogis. Endera direkt efter matchen eller så fort ni kommer hem.
TACKAR ALLA PARTER PÅ FÖRHAND och hoppas att alla kan och vill hjälpa till en fullspäckad kväll som denna.
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Torsdag 22 augusti, kl. 11:21
Så här i efterhand vill jag tacka hälften av de tolv klubbarna som hjälpte till när tidsschemat blev för tufft för mig. Hade kanske hoppats på bättre intresse men jag kanske var för optimistisk? Att offra en kvart för att hjälpa Lokalfotbollen på traven var visst för mycket begärt...
Tyvärr är jag bortrest idag torsdag så jag hinner inte ringa runt under dagen så från Alnö 2, Ljustorp, Hassel, Selånger 2, Stöde 2/Nedansjö och Ånge 2 blir det ingen matchinfo. Synd. Däremot lovar jag att sent ikväll lägga in fakta om det under dagen kommer något från ovanstående klubbar. Vore väl trevligt att få även deras synpunkter på matcherna, eller hur?
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Robin Nordin svarade för matchens samt-liga fyra mål. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu. Robin Nordin svarade för matchens samt-liga fyra mål. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu.

Alnö IF 2 - Ljustorps IF 0-4 (0-1)
2013-08-21 - 18:30 - Släda IP
0-1 Robin Nordin 19
0-2 Robin Nordin 47
0-3 Robin Nordin 49
0-4 Robin Nordin 56
Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall
Publik: 39
Matchfakta

Matchen:
väntar på info från Alnö 2 och Ljustorp. Men om vi tittar på målen så är det en spelare som sticker ut alldeles extra. Robin Nordin var en av kvällens TRE fyramålsskyttar. Sidsjö-Böles Brehon "Lapi" Berisha och Matfors Jesper Nilsson-Böös var de två övriga.
Tränarsnack:
Alnö 2: väntar på kommentar
Ljustorp: väntar på kommentar
Bäst på plan:
Alnö 2: väntar på info
​Ljustorp: väntar på info men ni kan väl gissa?

Bollen i luften framför Hassels mål när hemmalaget Holm trummar på. 6-1 skrevs segersiffrorna till. Foto: Kenth Åslin.

Holms SK - Hassels IF 6-1 (2-0)
2013-08-21 - 18:30 - Holmvallen
1-0 Jan-Olof Sölvestål (straff) 9
2-0 Niklas Wikholm 12
3-0 Jan-Olof Sölvestål 49
4-0 Mattias Engman 54
4-1 Fitim Ugzmailji 62
5-1 Niklas Wikholm 64
6-1 Niklas Wikholm 88
Utvisningar Hassel: Fitim Ugzmailji 78 och William Dalenius 84

Domare: Nils Börlin, Sundsvall (nja, för ovanligheten en tveksam insats)
Publik: 45
Matchfakta

Matchen:
Holm hade inga större problem att skicka hem Hassel med en 6-1-förlust i den sista grundomgången.
Hassel som på sista tiden haft det motigt med att få ihop fullt lag till matcherna kom i alla fall till spel.
Hemmalaget var inte oväntat det klart bättre laget och tog tag i taktpinnen med en gång. Redan i den åttonde minuten tog man ledningen efter en tveksamt dömd straff. Tveksam var inte Janne Sölvestål från elva meter och 1-0 var ett faktum.
Bara tre minuter senare kunde Niklas Wikholm överlista Hasselmålvakten Pontus Stjernström med ett fint distansskott.
Trots smakstarten och spelmässigt övertag kunde inte Holmarna överlista Stjernström fler gånger under den första halvleken.
Den andra halvleken var dock bara tre minuter gammal när Janne Sölvestål fick på en klassisk strumprullare som smet in vid stolproten.
4-0 kunde sedan matchens lirare för dagen, Mattias Engman, göra på ett riktigt kanonskott utanför straffområdet. Klockan stod då på 53 minuter.
- Inte mycket att göra åt den, kommenterade Hassels spelande manager Seth Larsson skottet.
Strax efter timmen spelad kunde Hassel reducera genom Fitim Ugzmailji och man kunde kanske ana något positivt i bortalägret.
Dom funderingarna tog Niklas Wikholm snabbt död på sedan han tagit tillvara en dåligt rensning från Hasselförsvaret.
Wikholm avslutade sedan matchen med ännu ett mål. Janne Sölvestål stod för framspelningen till 6-1 i den 88:e minuten.
Matchen avslutas dock på ett för fotbollen tråkigt sätt. Hassel fick två av sina spelare utvisade på ett helt onödigt sätt, oförbätterlige Fitim Ugzmailji och William Dalenius.
- Dom tappar helt huvudet och beter sig inte alls som man ska på en fotbollsplan. Måste vara mycket svårt för Hassels ledare att få ett lag att fungera när några förstör för alla andra med sitt uppträdande. Nä, det var ingen i Holmpubliken som uppskattade det man fick se och höra från gästerna denna kväll, säger Holms lagledare Kenth Åslin.
Tränarsnack:
Holm: Ja, idag var det inget snack om vem som var det bättre laget och det ska vi väl också vara. Vi trummade på bra och målen trillade in men nog skulle vi gjort några till. Vi bränner på tok för mycket. Nu väntar vi på lottningen i morgon om vilka vi får möta på söndag när Höstfemman sparkar igång. Det ska bli spännande, säger tränaren Thomas Åslin.
Hassel: väntar på kommentar
Bäst på plan:
Holm: Mattias Engman var bäst på plan men även Janne Sölvestål och Robert Melander var bra. Och så måste man nämna tremålsskytten Niklas Wikholm som håller sig framme och petar dit boll efter boll den här säsongen.
Hassel: väntar på info men målvakten Pontus Stjernström var bra.

 Reservmålvakten Erik Aldebrant spika-de igen Ljungamålet mot Selånger 2. Reservmålvakten Erik Aldebrant spika-de igen Ljungamålet mot Selånger 2.

Ljunga IF - Selånger FK 2 3-0 (2-0)
2013-08-21 - 18:30 - Ljungalid
1-0 Alexander Sjödin 5
2-0 Fredrik Lundkvist 10
3-0 Nicklas Eriksson 66

Domare: Fredrik Strese, Sundsvall (hela trion var bra)
Publik: 40
Matchfakta

Matchen:
Vem trodde att Ljunga skulle spela värsta konkurrenten Fränsta till Höstfemman?
Men så blev fallet sedan man hemma på Ljungalid slagit Selånger 2 med klara 3-0.
Ljunga missar själva Höstfemman men avslutade i alla fall grundserien med flaggan i topp. I måndags seger mot Kuben, idag alltså vinst mot Selånger 2.
Hemmalaget trampade gasen i botten redan från avspark och Alexander Sjödin satte 1-0 redan i den femte minuten efter en formidabel passning från Fredrik Lundqvist.
Fyra minuter senare var det dags för 2-0. Gunnar Westberg slog en perfekt frispark som Fredrik Lundqvist mötte med pannan.
Efter det sjönk hemmalaget intensitet något och resten av halvleken blev spelmässigt jämn och de riktigt grova målchanserna uteblev.
Selånger började spela rakare i den andra halvleken men Ljungas försvar stod emot bra. Bl a hade gästerna fyra resultatlösa hörnor på raken inom loppet av någon minut.
I den 66:e minuten visar Ljunga hur det skall gå till. På Stefan Gustafssons hörna är Nicklas Eriksson på tå och nickar stenhårt in 3-0 på samma sätt som i förra matchen mot Kuben 3.
Matchen avgjord?
Inte riktigt. Det krävdes tre frilägesräddningar och några övriga klassparader av Ljungas unge reservkeeper Erik Aldebrant för att tremålsledningen skulle bibehållas. Den unge målmannen gjorde sitt livs match och höll nollan!
Tränarsnack:
Ljunga: Segern grundlades under den första halvleken. I den andra räddade reservkeepern Erik Aldebrant oss. På det hela taget så tycker jag ändå att vi vann rättvist, säger lagledaren Roy B. Olsson.
Selånger 2: väntar på kommentarer
Bäst på plan:
Ljunga: Målvakten Erik Aldebrant var rena väggen. Mittbackarna Patrik Wiksten och Gunnar Westberg var säkerheten själv och framåt visade snabbfotade Ali Reza Heidari än en gång att han kommer att bli en tillgång i Höstsexan.
Selånger 2: väntar på info

Det är inte ofta man gör fyra mål i en match men det gjor-de Matfors Jesper Nilsson-Böös i hem-mamatchen mot Torpshammar. Det är inte ofta man gör fyra mål i en match men det gjor-de Matfors Jesper Nilsson-Böös i hem-mamatchen mot Torpshammar.

Matfors IF - Torpshammars IF 10-0 (5-0)
2013-08-21 - 18:30 - Thulevallen
1-0 Johan Bergström 10
2-0 Adam Forsström (straff) 17
3-0 Adam Forsström 20
4-0 Jesper Nilsson-Böös 29
5-0 Pontus Andersson 32
6-0 Jesper Nilsson-Böös 50
7-0 Jesper Nilsson-Böös 52
8-0 Adam Forsström 62
9-0 Jesper Nilsson-Böös 63
10-0 Daniel Boström 66

Domare: Oscar Moss, Sundsvall (fick ros av ett lag, ris av det andra)
Publik: 37
Matchfakta

Matchen:
Matfors vann med tvåsiffrigt mot Torpshammar efter två gånger 5-0 per halvlek.
Jesper Nilsson-Böös hade en stor kväll och prickade in fyra bollen medan Adam Forsström fick "nöja sig" med ett hattrick.
Som ni förstår av siffrorna var det här en match med spel mot ett mål men det var ytterst nära att Torpshammar tagit ledningen. Rikard Vikberg var igenom efter fem minuter men lobben gick över både MIF-målvakten Jonas Dunberg och målet.
Efter 1-0-målet tvingades David Smed rädda på mållinjen. Annars var det bara Matfors för hela slanten.
Målens historia i korthet:
1-0 (10) Johan Bergström på en retur inne i straffområdet.
2-0 (17) Adam Forsström på straff efter att en Torpförsvarare hjälpt till med  handen för att få bort bollen. Målvakten Jonas Badman gick till sin höger, Forsström sköt andra hörnet.
3-0 (20) Adam Forsström igen. Denna gång efter ett inlägg från Jesper Nilsson-Böös, som snodde  bollen av TIF:s vänsterback.
4-0 (29) Jesper Nilsson-Böös nickade in egen retur efter inlägg från Johan  Bergström.
5-0 (32) Pontus Andersson efter ett bra inlägg från Victor Steffansson.
6-0 (50) Jesper Nilsson-Böös efter pass av Adam Forsström
7-0 (52) Jesper Nilsson-Böös igen. Nickmål på inlägg av Daniel Boström
8-0 (62) Adam Forsström på nytt inlägg från Daniel Boström
9-0 (63) Jesper Nilsson-Böös fjärde balja, nu framspelad av Johan Bergström. 
10-0 (66) Daniel Boström sköt bollen förbi Badman från straffområdeslinjen. 
Utöver målen brände Matfors många chanser. Inlägg, skott och nickar som räddades av Badman eller så gick de  över eller utanför.
En eloge till spelarna i Torpshammar som inte tappade humöret utan kämpade väl trots tidigt underläge och tvåsiffrigt i baken. På slutet var nog Torpshammar bara sju utespelare. Ett par skadade sig, några utgick med kramp  och unge Linus Hjeltman (född 1998) fick ge upp efter en krock med Kevin Larsson i  MIF med näsblod som följd.
Tränarsnack:
Matfors: Vi gör en stabil insats såväl offensivt som defensivt. Positivt att vi producerar många mål och håller tätt bakåt. De flesta av målen föregås också av riktigt fina spelkombinationer. Hela laget gör en stabil insats.  Torpshammar ska dock ha heder för att dom fortsatte att försöka spela fotboll trots många baklängesmål, säger tränarduon Lars "Laban" Andersson och Ulrik Norberg.
Torpshammar: Känner mig mest tom efter 0-10-förlusten. De enda jag kan säga så är det att vi är för dåliga över hela banan förutom vår målvakt (Jonas Badman) som egentligen inte kan lastas för något utav målen. Känner egentligen inte att jag orkar ta upp det, känns som en dum bortförklaring varje gång, men åter igen så lider vi av brist på spelare. Sista 20 minuterna spelade vi med 7-8 man och vissa som är på planen spelade småskadade eller sjuka, säger en smått bedrövad och bitter Tommy Göransson, spelande tränare.
Bäst på plan:
Matfors: Daniel Boström var planens kung på en ny roll centralt. Rutinerade David Smed gjorde comeback som mittback då Jonas Richnau Ersson inte var med och gjorde det bra. Fyramålsskytten Jesper Nilsson-Böös och tremålsditon Adam Forsström skall också ha ett fång blommor.
Torpshammar: Målvakten Jonas Badman för att han överhuvudtaget stod kvar mellan stolarna hela den här matchen. Karln var helt utlämnad i nästan 90 minuter. Man vet inte vad ensamhet är förrän man stått i mål i Torpshammar...

Brehon "Lapi" Berisha gjorde fyra mål och passade fram till två. Imponerande med tanke på att han bara spelade i den andra halvleken. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Brehon "Lapi" Berisha gjorde fyra mål och passade fram till två. Imponerande med tanke på att han bara spelade i den andra halvleken. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs IF 3 11-1 (2-0)
2013-08-21 - 18:30 - Sidsjövallen
1-0 Henry Junior Lee 23
2-0 Daniel Valderrama 34
3-0 Daniel Valderrama 47
4-0 Brehon Berisha 51
5-0 Erik Senestad 56
6-0 Erik Senestad 58
7-0 Brehon Berisha 72
8-0 Erik Senestad 74
9-0 Brehon Berisha 77
9-1 Johan Skog 78
10-1 Henry Junior Lee  83
11-1 Brehon Berisha 89

Domare: Jan Boström, Sörberge (bra i lättdömd match)
Publik: 30
Matchfakta

Matchen:
Sidsjö/Böle tog direkt kommandot i matchen och redan i den första minuten skapade man sin första chans. Men ju längre halvleken led desto bättre kom Kuben 3 in i matchen och skapade en del bra chanser. Främst genom Johan Skog som var riktigt pigg och var den som mest oroade Böleförsvart med sina djupledslöpningar och några bra skott.
Kuben 3 hade lånat in Kristoffer Lundqvist från U17-laget och efter en tvåfotsdribbling avslutade han men målvakten Fredrik Hultman räddade.
Istället tog hemmalaget ledningen i den 23:e minuten efter att man utnyttjat en kommunikationsmiss mellan målvakten Max Danielsson och mittbacken Kevin Tumfart. En aggressiv Henry Junior Lee tackade och tog emot.
2-0 kom tolv minuter senare vilket man också gick till pausvila med. Målskytt Daniel Valderrama som begravde ett skott i bortre gaveln efter ett fint pass från Josef Rahmqvist.
- Vi hade kontroll på första halvlek. Vi gjode två mål men slog bort för många passningar. Kuben stack upp med några omställningar, framförallt hotade Johan Skog men Kuben fick inte hål på oss. Närmast var ett friläge men Hultman agerade fint och räddade. De hade också ett fint skott som gick strax över, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
- Trots att Sidsjö-Böle hade ett kraftigt spelövertag så tyckte jag att vi var med i matchen. Så i halvtid var vi överrens om att fortsätta kämpa och kanske med lite tur få in ett mål, säger lagledaren i Kuben, Roger Norrman.
Så blev det inte om man säger så. Sidsjö-Böle var på ordentligt målhumör i andra och Kubenkeepern Danielsson fick kröka rygg till max - hela nio gånger.
3-0 gjorde Daniel Valderrama på språngnick efter fint inspel av nyinbytte Brehon "Lapi" Berisha.
4-0 gjorde "Lapi" själv efter pass från Tomas Larsson.
5-0 satte Erik Senestad snyggt på nick efter fint inlägg av Larsson.
6-0, Senestad igen, efter aggressivt spel i boxen och där han var sist på bollen. 7-0 kom genom "Lapi" som kom runt på kanten och tryckte upp bollen i nättaket, återigen efter pass av Larsson, hans tredje assist.
8-0 kom genom Senestad efter att han kommit igenom på högersidan och tryckt in ett hårt skott i målvaktens borte gavel efter pass från Peter Bäck.
9-0 pressade "Lapi" in efter en lång svepande passning från mittbacken Hans Fagerström.
10-1 höll sig Henry Junior Lee framme inne i boxen på efter framspel av "Lapi".
11-1 gjorde "Lapi" själv efter en fin inkastvariant av spelande tränaren Robert Olsson. En friställd "Lapi" kunde driva bollen mot mål för att sedan klappa upp den i nättaket. Mål nummer fyra av Brehon "Lapi" Berisha. Han svarade dessutom för två målpass. En helt okey halvlek. Kuben skall nog vara nöjda att han inte spelade hela matchen...
Kuben 3 fick i allafall jubla en gång och det var när Johan Skog kom igenom i den 78:e minuten och kunde rulla in 1-9 efter ett bra pass från "98:an" Kristoffer Lundqvist.
Tränarsnack:
Sidsjö-Böle: Första halvlek var inte så bra från vår sida men i andra halvlek kom vi ut som ett nytt lag och spelade riktigt bra första halvtimmen. Bra passningsspel och vassa avslut, säger spelande tränaren Robert Olsson.
Kuben 3: Känns lite konstigt att säga men vi kände att vi var med i matchen trots 11-1 i baken. Kan ju bero på hemmalagets ödmjuka inställning under hela matchen trots övertaget, säger Norrman.
Bäst på plan:
Sidsjö-Böle: Anfallaren Erik Senestad prickade in ett hattrick men ännu effektivare var kollegan Brehon "Lapi" Berisha som alltså svarade för fyra mål och två assists trots att han bara spelade andra halvlek. Plus även till yttrarna Tomas Larsson och Daniel Valderrama samt mittbacken Hans Fagerström.
Kuben 3: Johan Skog oroade Sidsjö-Böles försvar vid flera tillfällen.

Ånge 2:s Daniel Wall-sten prickade in ett hattrick. Ånge 2:s Daniel Wall-sten prickade in ett hattrick.

Stöde IF 2/Nedansjö IK - Ånge IF 2 0-7 (0-3)
2013-08-21 - 18:30 - Stöde IP
0-1 Daniel Wallsten 24
0-2 Daniel Wallsten 31
0-3 Elias Wennerberg 41
0-4 Daniel Näslund 51
0-5 Lamin Kargbo 75
0-6 Daniel Wallsten 76
0-7 Haik Danielian 80
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå
Publik: 40
Matchfakta

Matchen:
Ånge 2 tog kommandot direkt på Stöde IP och man skapade ett par riktigt fina chanser i öppningen av halvleken, Haik Danielian missade bland annat öppet mål.
Men så i den 24:e matchminuten kom det första målet. Daniel Näslund spelade fram Daniel Wallsten som satte bollen nästan mitt i mål bakom Stefan Eriksson.
Sex minuter senare kom även 0-2 från Wallstens fot, Jesper Gulliksson slår en  30 meters svepande crosspassning från sin högerbacksplats som möts direkt och bollen sitter otagbart lågt intill den bortre stolpen.
Strax innan paus så gör Elias Wennerberg enligt egen utsago sitt första nickmål i karriären då han nickar in returen på Daniel Näslunds ribbskott.
I upptakten av den andra halvleken så kommer hemmalagets första och enda skott på mål men Tony Eklund står emot.
Strax därefter så spelar Daniel Wallsten fram Daniel Näslund som sätter bollen i nät med ett högerskott (!).
Ånge gör flertalet byten i den andra halvleken och nye Lamin Kargbo är pigg och gör sitt första mål i Ångetröjan då Daniel Wallsten spelar in bollen snett bakåt och Kargbo avslutar med ett fint skott.

Minuten senare är rollerna omvända, då spelar Lamin Kargbo fram Daniel Wallsten som gör sitt tredje mål i matchen och med tio minuter kvar så spelar Kargbo osjälviskt fram Haik Danielian som får öppet mål.
/ Björn Sjödin, Ånge IF

Tränarsnack:
Stöde 2/Nedansjö: väntar på kommentar
Ånge 2: Vi gör en okej insats och nu fokuserar vi på topp 8 och hoppas på avancemang till div 4 där, säger ledaren Björn Sjödin.
Bäst på plan:
Stöde 2/Nedansjö: Målvakten Stefan Eriksson förtjänar ett plus då han trots sju insläppta gjorde ett par fina räddningar.
Ånge 2: Kollektivet, alla får plus.

Alen Zulovic öppnar målskyttet mellan Granlo - Fränsta med en säker straffspark i den 13:e minuten. FIK-målvakten Hassan Ali Jan chanslös. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo BK - Fränsta IK 3-1 (2-0)
2013-08-21 - 19:00 - Härevallen, Indal
1-0 Alen Zulovic (straff) 13
2-0 Lamin Saidy 25
3-0 Ferdi Ismaili 69
3-1 Lukas Larsson 75
Domare: Per Backlin, Sundsvall (bra insats, var nog den aktör som gjorde minst misstag på planen).
Publik: 41
Matchfakta
Matchen:
Granlo gjorde inte spelmässigt någon bra match. Fortfarande envisas man med att försöka slå det där avgörande passet alldeles för tidigt, t o m ytterbackarna brassar upp bollen, ofta adresslösa.
Nu lyckades man vinna i alla fall men det här spelet duger inte mot topplagen i Höstfemman. Då krävs det mer tålamod, spelbredd och bättre och snabbare passningsspel och rörselse på fler fötter i laget. Och gärna undvika att springa offside 20 gånger...
Alen Zulovic satte säkert 1-0 på straff i den 13:e minuten sedan Ferdi Ismaili blivit krokad på sin väg mot målet efter kortlinjen.
2-0 i den 25:e minuten rakade Lamin Saidy in i öppet mål efter fint förarbete på högerkanten från firma Oskar & Oskar (de Vahl och Lund).
Sett till chanserna var ledningen i underkant men Fränstamålvakten Hassan Ali Jan visade sig vara en hejare på att rädda frilägen. Patrik Hägglund, Ferdi Ismaili och Oskar de Vahl blev alla snuvade av den djärve unge keepern.
Fränsta hade en bra period sista tjugo och hade med lite flyt reducerat då man hade en dubbelchans efter hörna. På det avslutande skottet från Christian Wilhsson fick GBK-målvakten Alexander Nilsson visa sig på styva linan. Starkt att inte släppa retur på det skottet.
Två jobsposter råkade FIK ut för paradoxalt nog under sin bästa period. Både Andreas Modén (knäskadad) och lagkaptenen Kim Jekisol (smäll precis under benskyddet) tvingades utgå. Värst såg det ut för "Modde" som haltade betänklig efter matchen.
I den andra halvleken fortsatte Ali Jan att rädda frilägen från rödtröjade Granlospelare och den grannaste räddningen gjorde han på Alen Zulovics mörsare från 12 meter där han låg som en rem i luften och boxade bort bollen.
I mitten av halvleken var Fränstas Jerry Backlund på väg igenom men Edin Muratovic hann bryta i sista momangen. I motanfallet hann Ferdi Ismaili precis före målvakten Jan på en djupledsboll och chippade in 3-0 i tom bur.
Fränsta skulle emellertid få till en reducering. Högerbacken Christian Wilhsson slog en lång boll på ytan strax utanför Granlos straffområde ute till höger. Jerry Backlund snappade upp bollen, bröt sig in i straffområdet innan han läckert serverade Lukas Larsson öppet mål.
Seriens skyttekung Ferdi Ismaili var i den 79:e minuten ytterst nära att göra 4-1 sedan han fått skjutit förbi FIK-målvakten men på mållinjen stod Magnus Lundgren och nickade bollen över ribban.
Mycket mer hände inte sedan i matchen. Granlo ledde med 3-1 och hade segern i Grundserien klar och Fränsta visste att kombatanterna Selånger 2 förlorat med 0-3 och hade fyra mål tillgodo och säkrade därför hemåt.
Märkligt förfarande förresten att inte matcherna i den sista omgången spelades samtidigt. Nu kunde Fränsta spela på Selånger 2:s resultat. Knappast sportslig rättvisa...
Tränarsnack:
Granlo: Vi underpresterade idag men vann ändå. Vi kämpade i alla fall och kanske satt den hårda träningsveckan i benen på killarna. Vi måste dock höja oss och spela bättre än så här i Höstfemman, säger tränarduon Nermin Zulovic och Bosse Hägg.
Fränsta: Rättvis seger för Granlo. Hade vi fått in en boll när vi hade vår bästa period i slutet av första så kanske vi hade kunnat hota. Vi mötte ett lag med bra anfallsspel och på slutet backade vi hem för att inte släppa in så många mål. Vi hade ju koll hur det hade gått för Selånger, säger spelande tränaren Kent Larsson.
Bäst på plan:
Granlo: Brytsäkre playmakern Alen Zulovic var bra utan att vara på topp. Lamin Saidys första halvlek höll god klass. Plus även till inhopparen Yllmen Ramosaj som vågade hålla i bollen och sedan passa den vidare till en röd. I övrigt kan samtliga bättre.
​Fränsta: Reservmålvakten Hassan Ali Jan ersatte magsjuke Simon Eriksson på bästa sätt och höll nere siffrorna med sina räddningar. Magnus "Bobbo" Eriksson i mittförsvaret visade att han kan än och bra var även högerbacken Christian Wilhsson, vilken stöt på bollen. Syns att han varit målvakt. Framåt visade Lukas Larsson att han ärvt en hel del fotbollskunnande från pappa Kent.

IFK Sundsvall och Sund IF 2 står över den här omgången

Tabell omgång 17 (slutställningen Grundserien)

1. Granlo BK 15     11   2   2   63 - 23   35
2. Ånge IF 2 15     10   4   1   68 - 26   34
3. IFK Sundsvall 3 15     10   2   3   58 - 24   32
4. Sidsjö-Böle IF 15     9   4   2   58 - 16   31
5. Holms SK 15     10   1   4   50 - 26   31
6. Ljustorps IF 15     9   4   2   42 - 22   31
7. Matfors IF 15     9   3   3   45 - 15   30
8. Fränsta IK 15     6   1   8   33 - 37   19
                           
9. Selånger FK 2 15     6   1   8   34 - 42   19
10. Ljunga IF 15     5   3   7   30 - 35   18
11. Hassels IF 15     5   1   9   23 - 59   16
12. Kubikenborgs IF 3 15     4   1   10   33 - 62   13
13. Torpshammars IF 15     3   2   10   23 - 57   11
14. Alnö IF 2 15     3   1   11   23 - 68   10
15. Stöde IF 2/Nedansjö IK 15     2   1   12   21 - 50   7
16.

Sund IF 2

15     1   3   10   21 - 62   6

Fotnot:

Lag 1-8 går till Höstfemman

Lag 9-16 går till Höstsexan

Skytteligan, omgång 17 (slutställningen Grundserien)

Granlos Ferdi Ismaili leder skytteligan sju mål före när-maste gubbe inför Höstfemman. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.nu. Granlos Ferdi Ismaili leder skytteligan sju mål före när-maste gubbe inför Höstfemman. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.nu.

28 mål:
Ferdi Ismaili, Granlo

21 mål:
Robin Nordin, Ljustorp
Haik Danielian, Ånge 2


17 mål:
Hakim Rouass, Selånger 2

16 mål:
Niklas Wikholm, Holm

13 mål:
Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

12 mål:
Adam Forsström, Matfors
Marcus Jonsson, Ånge 2

11 mål:

Jan-Olof Sölvestål, Holm
Johan Skog, Kubikenborg 3
Jesper Nilsson-Böös, Matfors
Fredrik Lundqvist, Sundsvall 3

10 mål:
Olof Torstensson, Sundsvall 3 
Niclas Möllhagen, Ånge 2

9 mål:
William Dalenius, Hassel
Brehon Berisha, Sidsjö-Böle

8 mål:
Erik Senestad, Sidsjö-Böle
Karl Bergström, Sundsvall 3

7 mål:
Kent Larsson, Fränsta
Niclas Jonsson, Sund 2
Tom Nilsson Martinsson, Sundsvall 3
Daniel Näslund, Ånge 2

6 mål:
Andreas Modén, Fränsta
Oskar de Vahl, Granlo
Alen Zulovic, Granlo
Fitim Ugzmailji, Hassel
Petrus Nordlund, Ljunga
Daniel Valderrama, Sidsjö-Böle
Tomas Eriksson, Stöde 2/Nedansjö