Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 1

Kolla in en fyramålsskytt! Premiäromgångens stora profil, Claudio Moraga, poserar med bollen. Fyra mål och tva assistst när Sidsjö-Böle vann mot Selånger 2 med 7-0 var inget dåligt dagsverke och utmärkelsen "Omgångens Stjärna" hos Lokalfotbollen kändes given.
Niklas Wikholm - Medelpadsfemmans premiärskytt 2013. Niklas Wikholm - Medelpadsfemmans premiärskytt 2013.

Fränsta IK - Holms SK 1-4 (1-1)

2013-04-24 - 18:00 - Ånge IP

0-1 Niklas Wikholm 15

1-1 Patrik Larsson 20

1-2 Mattias Engman 55

1-3 Jan-Olov Sölvestål 90

1-4 Jan-Olov Sölvestål 90+1

Domare: Christer Frisk, Liden (godkänd)

Publik: 20

Matchen:

Holm inledde seriepremiären starkt och tog direkt kommandot på Ånges konstgräs och ledningsmålet kom också som ett brev på posten. I den 15:e minuten fick Niklas Wikholm på en halvträff på ett inspel från kanten och bollen gick med styrfart in i Fränstamålet. Säsongens första mål i årets Medelpadsfemma.

Glädjen blev emellertid kortvarig. Bara fem minuter senare var det kvitterat sedan Patrik Larssons inlägg (?) seglat direkt in i mål över en snopen Robert Jonsson i Holmmålet.

Målet kom som en smärre chock för bortalaget som tappade det mesta av spelet och båda lagen bjöd resten av halvleken på dåligt spel med massor av "bollbyten" d v s det var inte många passningar som gick inom respektive lag.

Fränsta drabbades av ett tungt avbräck inför den andra halvleken då kittet i mittförsvaret, Henrik Larsson, var tvungen att lämna matchen och åka och jobba.

Precis som i första halvlek inledde Holm även den andra halvleken bra och återtog kommandot och tio minuter in så var bortalaget i ledningen igen efter att Mattias Engmans tåpaj smitit in vid stolpen.

Den här gången släppte aldrig gästerna ifrån sig initiativet och ett tredje mål låg hela tiden i luften. Men ju längre matchen led och det "förlösande" målet aldrig kom började nerverna hos Holmarna att dallra. En ettmålsledning i fotboll är inte mycket att luta sig på men närmare än ett par halvchanser kom inte Fränsta utan i matchens självande minuter satte istället Janne Sölveståhl två fullträffar från nära håll och premiärsegern kunde skrivas till 4-1.

Tränarsnack:

- Det här var inte bra alls, helt värdelöst, inte en siffra rätt. Vi var knappt trea på bollen och ingen visade någon som helst vilja eller kämpaglöd trots att det var premiär. Det går inte att vara bolltittare om man vill vinna matcher och efter deras 2-1-mål var det som om luften gick ur totalt, säger en besviken Peter Modén, lagledare i Fränsta IK.

- Vi började otroligt bra och efter 1-0 kändes det som om det här skulle bli en lätt match. Men efter deras kvittering knöt det sig totalt och det såg ut som om grabbarna blev ängsliga. Knappt ett pass som gick till rätt gubbe. Efter ett förmaningstal i paus plus att vi flyttade upp Pontus Maina ett hack i banan, från vänsterbacken upp till mittfältet, fick vi rejält tryck på dom högt upp i plan. Inte minst då deras målvakt hade svårt att få längd på sina in- och utsparkar. Efter 2-1-målet kändes det som om Fränsta blev trötta och vi hade bud på fler mål, säger Holms lagledare Kenth Åslin.

Bäst på plan:

Fränsta: Mittbacken Henrik Larsson spelade bara första halvlek och det syntes att hans duktiga luftspel och placeringssäkra spel saknades i den andra. Även målvakten Hasan Ali Jan skall ha beröm för många fina "saves". Den gode Jan behöver dock träna utsparkar till nästa match.

Holm: Yttermittfältaren Pontus Maina, som såg till att matchen vägde över i Holmfördel. Bra var också säkre mittbacken Patrik Mattsson och raske högerbacken Emil Westberg.
Matchfakta

• Div V Medelpad har dragit igång (Dagbladet)

• Holm vann smygpremiär (Sundsvalls Tidning)

• Bästa möjliga start för Holm (Holms hemsida)

Hassels IF - Alnö IF 2 2-1 (1-0)

2013-04-27 - 12:00 - Kubikenborgs IP

1-0 Mohanad Redha Abbas 37
2-0 Fitim Ugzmailji 64
2-1 Albin Röström 78

Domare: Thomas Berglund, Sundsvall

Publik 20

Matchen:
Ifjol vann inte Hassels IF en enda match i sexan och kom superjumbo.
Idag spelade man sin första match för säsongen i femman - och vann med 2-1 mot Alnö 2:s unga manskap.

Men sett till matchbilden var segern "rena rånet". Alnö hade ett bollinnehav på 80% men hade inte muskler för att tränga igenom Hasselförsvaret.

När sedan Alnöförsvaret var givmilda värre bakåt gick det som det gick.

Vid 0-1 rensade Alnökeepern i bakhuvudet på sin egen back och Mohanad Redha Abbas fick öppet mål, om han nu var på bollen innan den gick över mållinjen? Tid 37 minuter.

2-0 kom efter 64 minuter och efter ännu en bjudning när Alnös mittback serverade Fitim Ugzmailji på den s k läppen.

Albin Röström gav matchen nerv när han reducerade med tolv minuter kvar men Hassel höll försprånget ända in i kaklet och bröt "förbannelsen" redan i den första omgången i år.

Som sagt. Kanske inte rättvist spelmässigt men mål räknas och Hassel spelade efter sina resurser till 100 procent.

Tränarsnack:
- Jag tycker att vi styrde spelet dit vi skulle och backlinjen rensade undan effektivt, förutom några små fadäser. Idag vann vi mycket på kämpaandan, det var länge sedan sist och ändå hade vi många otränade med och saknade en hel del ordinarie spelare, säger Hasseltränaren Benny Stiernström.

- En gåta att vi förlorade den här matchen. Vi skulle ha vunnit med 6-0 med tanke på bollinnehavet. Trots förlusten behöver vi inte skämmas över själva spelet, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:

Hassel: Engelske mittfältaren Tim Davies löpte kopiöst och svarade för en stark arbetsinsats. Mittbacken Peter Falk säker i sin comeback och förivrade sig aldrig utan höll ihop sitt försvar.

Alnö 2: Per-Philip Lundqvist och Albert Röström var som två ettriga illrar på mitten mitt och var som häftplåster på sina motståndare.
Matchfakta

Sundkeepern Fredrik Limmerdal storspelade och räddade sitt lag från en brakförlust. Här boxar han bort en farlig hörna framför IFK:s spelande tränare Fredrik Lundqvist. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Sunds försvarare Johan Liliekvist gjorde ett snyggt volleymål. Här i kamp med Fredrik Lundqvist i IFK 3. Sunds försvarare Johan Liliekvist gjorde ett snyggt volleymål. Här i kamp med Fredrik Lundqvist i IFK 3.

Sund IF 2 - IFK Sundsvall 3 1-3 (1-2)

2013-04-28 - 12:00 - Kubikenborgs konstgräs

0-1 Tom Nilsson Martinsson 15

1-1 Johan Lilieqvist 25

1-2 Karl Bergström 35

1-3 Tom Nilsson Martinsson 80

Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (riktigt bra)

Publik: 30

Matchen:

IFK Sundsvalls tredjelag var en trevlig bekantskap i blåsten på Kubens konstgräs och trillade boll riktigt bra och spelade ofta med fart och fläkt. Att inte det blev tvåsiffrigt mot Sund 2 får tillskrivas ett otaligt brända chanser och en duktig Sundkeeper i unge Filip Limmerdal, som inte bara redde ut ett gäng frilägen utan även fick agera på sina försvarskompisars mindre lyckade bakåtpassningar och andra små hyss.

0-1 satte Tom Nilsson Martinsson efter en kvart sedan han förvaltat Kalle Normellis "Pirlopass" på djupet.

Sund stack inte upp ofta men i den 25:e minuten avslutade Johan Lilieqvist ett fint inlägg med en dräparvolley med 1-1 som resultat.

Tio minuter senare vår IFK åter i förarsätet efter en läcker prestation av Kalle Bergström. En soloraid, tunnel och bollen placerad förbi en maktlös Limmerdal.

Slutet av den första halvleken och i stort sett hela den andra bjöd IFK:arna på en provkarta i missade chanser. Det spelade ingen roll om målet var tomt. Axel Hagner skickade t ex bollen över från en och en halvmeter på ett inspel efter marken...

Med lite knappt tio minuter kvar lyckades emellertid Nilsson Martinsson sätta sitt andra och det förlösande 3-1-målet sedan Sundförsvaret misslyckats med en offisidefälla. Man var inte ens nära att lyckas...

Tommy Ankarmark var på vippen att ge Sund en livlina in i matchen på slutet men hans känsliga frispark räddades till hörna av duktige IFK-keepern William Eliasson.

Tränarsnack:

- Vi har ont om folk och ingen träningsmatch i benen innan seriestarten och utan A-lagsspelare blir det extra tunt. Vi har några killar födda 1998 som blir spelklara till nästa omgångoch det kan behövas för i den andra halvleken blev vi trötta och skapade i stort sett ingenting, säger Sundtränaren Tommy Ankarmark.

- Såklart nöjd med vinst i premiären med vårt nya lag. Det såg riktigt bra ut spelmässigt så när som på målskyttet, säger spelande tränaren Fredrik Lundqvist.

Bäst på plan:

Sund 2: Målvakten Filip Limmerdal höll siffrorna inom rimlig nivå med sina reflexräddningar. Till god hjälp hade han "virket" och sin mittback Patrik Uhlin, som var sitt lags klart bäste utespelare. Beröm även till veteranen Berth Eric Niclas Jonsson som alltid krigar och ger allt även när inte spelet stämmer till hundra.

IFK Sundsvall 3: Keepern William Eliasson hade inte speciellt mycket att göra men när han ställdes på prov visade han pondus och stabilitet. Duktiga var också vänsterbacken Simon Bohlin som visade att han alltid vill vara en bättre kille i försvaret och robuste och brysäkre mittbacken Martin Mikaelsson manade hela tiden på sitt manskap.

Matchfakta

Granlos Johan Pettersson håller undan för en anstormande Abbas Kashmiri i Torpshammar. Dennis Hägg (t v) och Edin Muratovic (mitt i bilden) håller koll på läget. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Ferdi Ismaili gjorde två mål men hade bud på sju-åtta. Ferdi Ismaili gjorde två mål men hade bud på sju-åtta.

Granlo BK - Torpshammars IF 4-1 (2-1)

2013-04-28 - 17:00 - Westhagen

1-0 Ferdi Ismaili 3
1-1 Rasmus Söderman 34
2-1 Jesper Hellström 43
3-1 Ferdi Ismaili 72
4-1 Fredrik Palm 84

Domare: Nils Börlin, Sundsvall (suverän insats!)

Publik: 30

Matchen:
Granlo tryckte gasen i botten från start och redan i den tredje minuten satte Ferdi Ismaili 1-0 sedan han fått fritt fram efter en försvarsmiss i Torp och avslutat kliniskt.

Det var sedan bud på både två och tre mål men Cliff Nordin i Torpmålet gjorde ett par vassa frilägesräddningar plus att skärpan inte var på topp i hemmalaget.

Allt eftersom växte Torpshammar in i matchen samtidigt som Granlo körde fast i sitt spel där "bollen alltid skulle spelas framåt i alla lägen" med ett stort antal offsidelöpingar som följd. 

Efter dryga halvtimmen tappade Granlo boll på Torpshammars planhalva och gästerna kontraslog snabbt och effektivt. Rasmus Söderman löpte loss på sin högerkant, fick ett perfekt pass och från 24,5 meter drog han till direkt i steget och bollen svepte in strax under ribban förbi en markbunden gammal och för långt ut stående Granlokeeper.

Spelet gick därefter lite grann i stå och lagen såg ut att ta med sig 1-1 in till paus men med bara ett par minuter kvar till vilan tryckte en påpasslig Jesper Hellström in en lång hörna vid den bortre stolpen.

Granlo återtog kommandot i den andra halvleken men hade svårt sista tredjedelen mycket beroende på bra försvarsspel av gästerna, som inte tvekade att ta chansen att gå till motattack om tillfälle gavs.

Kring timman var det ytterst nära en kvittering. En boll från kanten damp ner mitt framför fötterna på Erik Källström som drog till direkt från sex meter men GBK-keepern lyckades reflexrädda till hörna med högernäven. Kanske en GWS, d v s "game winning save"?

Istället kunde Granlo göra 3-1 genom Ferdi Ismaili med knappt 20 minuter kvar sedan han snirklat igenom Torps försvar.

Tolv minuter senare satte Fredrik Palm 4-1 med en distinkt vänster upp mot krysset till och avslutade därmed målskyttet efter en friställning från Alen Zulovic.

Tränarsnack:

- En typisk premiärmatch med nerverna utanpå våra nya tröjor. Vi kände oss spända och blev enkelriktade i vårt spel då bollen alltid skulle gå framåt istället för att våga vända hemåt och börja om. Snacket på planen var inte heller bra vilket medförde att vi många gånger gick på samma boll. Andra halvleken var bättre och då fick också bättre utdelning, säger lagledaren Jonas Wallvik.

- Efter en skral inledningen tyckte jag vi spelade upp oss och tog över den andra halvan av första halvlek. Hade förväntat mig en bättre andra halvlek men så blev inte fallet och efter deras 3-1-mål blev det avslaget. Tycker annars att vi skötte oss bra i premiären. Vi hade ju en hel del ordinarie spelare borta, säger spelande tränaren i Torpshammar, Tommy Göransson.

Bäst på plan:

Granlo: Vänsterbacken Hussein Ashir stängde sin kant rejält och hängde även med uppåt i anfallen. Jesper Hellström vann oräkneliga första- och andrabollar på mitten och fick även krydda sin insats med ett påpassligt hörnmål. Anfallaren Ferdi Isamaili gjorde visserligen två mål men hade med full utdelning kunnat gjort ytterligare fem-sex. Seriens snabbaste spelare i konkurrens med Ljustorps Robin Nordin.
Torpshammar: Målvakten Cliff Nordin visade upp snabba reflexer och bra utsparkar. Utan hans djärva parader hade Granlosegern blivit ännu större. Mittbackarna Olle Eriksson och Tommy Göransson slet som galärslavar i försvaret och höll undan bra. Yttermittfältaren Rasmus Söderman var hela tiden ett orosmoment för Granloförsvaret tack vare sin snabbhet och kreativitet och avslutningen på målet höll hög klass. Då var t o m Lokalfotbollen maktlös! Bra var också innermittfältaren Mohamad Ali Rezai som visade lovande takter så länge orken stod honom bi.

Matchfakta

Anton Granat, ett mål och två assist i premiären. Anton Granat, ett mål och två assist i premiären.

Kubikenborgs IF 3 - Stöde 2/Nedansjö 3-2 (2-0)

2013-04-28 - 18:00 - Kubikenborgs konstgräs

1-0 Emil Norrman 35

2-0 Anton Granat 37

3-0 Johan Skog 62

3-1 Mattias Eriksson 68

3-2 Tomas Eriksson 76

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö (duktig)

Publik: 31

Matchen:

Matchen började lite trevande för båda lagen med lite halvchanser åt båda håll. Det kändes det som det skulle vara mycket värdefullt att få första målet.

Stöde 2/Nedansjö var närmast att ta den viktiga ledningen men Ted Kerfstedt rungande skott rammade stolpen.

Istället gjorde hemmalaget matchens första fullträff i den 35:e matchminuten när Emil Norrman höll sig framme efter en hörnspark.

Två minuter senare rullade Anton Granat in 2-0 vilket stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken fick matchen en helt annan karaktär. Stöde 2/ Nedansjö tog över mer och mer och dominerade halvleken och ett reduceringsmål hängde verkligen i luften.

Tvärt emot matchbilden kunde istället Johan Skog rulla in 3-0 i fritt läge, inte rättvist i det skedet av matchen och nog luktade det en hel del offside om målet...

Gästerna lät sig dock inte nedslås. Först hade Tomas Eriksson en stolpträff innan den nye körkortsinnehavaren Mattias Eriksson kunde jobba in 3-1 från nära håll i den 68:e minuten.

Åtta minuter senare var det dags igen då Tomas Eriksson nickskarvade in namnen Aderstens välavvägda frispark.

Då var "Tigerungarna" rejält skakade men gästerna orkade inte vaska fram någon rejäl kvitteringschans utan det blev en premiärseger för de gulsvart-randiga.

Tränarsnack:

- Vi hade varsin halvlek och vi var illa ute i den andra halvleken men redde ut det, säger Kubens lagledare Roger Norrman.

- Tycker att båda lagen bjöd på sevärd fotboll. Synd bara att vi hamnade på rygg p g a två halvbilliga mål i den första halvleken. Vi spelade upp oss i andra och hade ett hyfsat frisparkläge till en kvitterng på slutet men skottet gick både över och utanför. Nästa match får vi se till att inte lämna 0-3 i handikapp till motståndarna, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Bäst på plan:
Kuben 3: 
Mittbacksparet Emil Norrman och Buba Jammeh samt mittenmittfältarna Kevin Tumfart och Bakary Njie var de mest tongivande. Sen går det inte att låta bli att nämna Anton Granat som var inblandad i alla tre målen (ett mål och två ass.).

Stöde 2/Nedansjö: Mittbackarna Andreas Blom och Tomas Adersten samt anfallaren Tomas Eriksson skall ha de mesta berömmen för sina fina insatser.

Matchfakta

Haik Danielian blev matchhjälte för Ånge 2. Foto: Jeanette Reiser. Haik Danielian blev matchhjälte för Ånge 2. Foto: Jeanette Reiser.

Ånge IF 2 - Matfors IF 3-2 (0-1)

2013-04-29 - 20:00 - Ånge IP

0-1 Adam Forsström 30

0-2 Jesper Nilsson-Böös 65

1-2 Niclas Möllhagen 69

2-2 Niclas Möllhagen 71

3-2 Haik Danielian 87

Domare Nilla Sjöberg, Alnö

Publik: 38

Matchen:

Det syntes att det här är två lag som kommer att tillhöra toppen av serien då både Ånge 2 och Matfors har spelare i truppen med hög kvalitet. Något som även visade sig i dagens sevärda match.

Lagen hade varsin halvleken på Ånges konstgräs.

Matfors var det bättre laget i första och borde ha haft ledningen med mer än 1-0 i paus. Enda målet kom efter en halvtimme efter ett långt inkast, en nicktouch i straffområdet till Adam Forsström som nöp till direkt. Ångekeepern Jonny Lisne utan pareringsmöjlighet.

Ånge gjorde några spelarbyten och den andra halvleken gick nästan helt i hemmafavör. Man utnyttjade hela planen och hotade både mitt i banan och efter kanterna och en kvitteringsboll hängde hela tiden i luften.

Helt ologiskt kom istället 0-2 i den 65:e minuten. Johan Bergström vann bollen mitt på planen och serverade Jesper Nilsson-Böös en boll på djupet och fri med mv-Lisne bredsidade han kallt bollen över denne.

Då kändes matchen som en drypsäker 2:a.

Ånge ruskade emellertid bara av sig kallduschen och inom loppet av sex minuter var man ikapp i målprotokollet, och båda gångerna med Niclas Möllhagen som avslutare efter två inlägg. 1-2 efter att han styrt in ett högerinlägg och 2-2 sedan han nickat in ett från den andra kanten.

Hemmalaget gick nu för ett segermål och med tre minuter kvar på klockan kom så även 3-2. På en inövad hörnvariant hamnade bollen till slut till Hank Danielian vid den borte stolpen och han bröt därmed sin måltorka från försäsongens träningsmatcher.

Surt för Matfors men sett till hela matchen kanske ett rättvist resultat inför 38 huttrande åskådare.

Tränarsnack:

- Tror det var premiärnerver i den första halvleken. Vi vann inga andrabollar och försvarsspelet var dåligt. Vi stod helt enkelt på hälarna. Vi gjorde några byten och fick in lite energi i laget och tog snabbt igen bollar när vi tappade den och den andra halvleken var riktigt bra från vår sida, säger Ånges tränare Sebastian Wennerberg.

- Surt att tappa en 2-0-ledning förstås. Vi uppträdde stabilt under den första halvleken men i den andra fick vi inte tag i dom och Ånge var duktiga att utnyttja ytorna på den stora planen. Men när vi gjorde 2-0 så tänkte jag "va fan, kanske går dom ner sig nu", men det gjorde dom inte. Efter deras 2-2-mål började vi känna oss allt mer otrygga och deras 3-2 kom inte som någon överraskning, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.

Bäst på plan:
Ånge: Offensive Niclas Möllhagen visade grym attityd och gjorde även två viktiga mål. Målvakten Johnny Lisne höll Ånge kvar i matchen då Matfors hade bud på fler mål första 45 och engelsmannen Kraig Rochester visade upp en speed som, enligt säkra källor på Ånge IP, Pa Dibba i GIF skulle vara avundsjuk på.
Matfors: Johan Bergström, drev på sitt manskap på mitten som en Robert Prytz i fornstora dar, bröt och fördelade bollar. Snabbe mittbacken Kevin Larsson kämpade och slet i defensiven. MIF ledde med 2-0 när "vinnarskallen" tvingades utgå p g a skada. Nog sagt.

Matchfakta

Claudio Moraga var matchens gigant när Sidsjö-Böle premiärvann med 7-0 mot Selånger 2. På bilden bredsidar han behärskat in 2-0-målet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
En nöjd tränarduo i SBIF efter 7-0, Adam Bergholm och Robert Olsson. Foto: Janne P, Lokalfotbollen.nu En nöjd tränarduo i SBIF efter 7-0, Adam Bergholm och Robert Olsson. Foto: Janne P, Lokalfotbollen.nu

Selånger FK 2 - Sidsjö-Böle IF 0-7 (0-3)

2013-05-01 - 17:00 - Westhagen

0-1 Claudio Moraga 16

0-2 Claudio Moraga 30

0-3 Daniel Valderrama 37

0-4 Claudio Moraga 53

0-5 Claudio Moraga 59

0-6 Jörgen Daniel 73

0-7 Andreas Lindqvist 77

Domare: Jan Boström, Sörberge (klockren!)
Publik: 50

Matchen:
Egentligen räcker det med att skriva Claudio Moraga. Karln dominerade totalt. Fyra mål gjorde han själv och han spelade fram till ytterligare två. Och då skall man veta att han även brände en del fina lägen.

Utan Tobias Stenshagens fina spel i hemmaburen hade Claudio & Co lätt gjort tvåsiffrigt idag.

Första kvarten var emellertid jämn men efter att Claudio Moraga förpassat ett inspel från vänsterkanten till 1-0 var det kattens lek med råttan.

2-0 kom efter en halvtimme sedan Tomas Larsson frispelat Moraga vars bredsida passerade Stenshagen och in via stolpen.

3-0 var grannt värre. Upprinnelsen var Tomas Larssons dribblingsraid ute på högerkanten, som bl a innehöll en klockren tunnel, innan bollen kom till Daniel Valerrama som bara hade att trycka in den med vänsterdojjan.

Selånger spelade dock upp sig i den andra halvleken men förlorade den paradoxalt med 0-4. SFK skapade då faktiskt ett par rejält lägen men då briljerade S/B-keepern Fredrik Hultman med ett par reflexräddningar.

Vi kan väl ta målens historia även i den andra halvleken för ordningens skull även om det blir mycket text.

4-0 kom i minut 53.  Daniel Valerrama utmanade på sin vänsterkant och spelade in bollen till Claudio Moraga som drog till direkt och bollen satt som klistrad innanför Stenshagens högra stolprot.

5-0. Claudio Moraga drev oattackerad in mot mål från högerinnerposition i minut 59 och med en distinkt bredsida överlistade han den utlämnade målmannen.

Claudio Moraga var sedan i den 73:e minuten på gång att göra sitt femte mål men i friläge passade han osjälviskt till Jörgen Daniel som därmed fick öppet mål, 6-0.

Matchens sista och sjunde fullträff kom med 13 minuter kvar. Claudio Moraga sög till sig bollen innanför straffområdet med ryggen mot målet och knackade den utåt till Andreas Lindqvist som drog till direkt och "sorkmördaren" satt perfekt vid stolpen.

Nu skall man inte dra så stora växlar på en enda match men inte blev Sidsjö-Böle mindre seriefavoriter efter den här uppvisningen.

Selånger 2 då? För tunt, för ungt och man hjälpte inte varandra på planen utan spelade mycket "för sig själv". Göra en dribbling eller två, kanske en klackspark, sedan fick nästa bollhållare klara sig bäst han ville. Inte en tanke på att ta en ny position och hjälpa sin lagkamrat. Det blev dock bättre när veteranen Per-Anders Andersson, 49, kom in på planen och visade lite vilja och jäklar anamma.

Tränarsnack:

- Vi började i alla fall bra. Tyvärr är vi för mycket upp och ned och har svårt att hålla fokus i 90 minuter. Vi är även lite för veka och slarviga framför båda målen men vi har ett mycket ungt lag bestående av många 14-15-16-åringar och det tar ett tag att lära sig seniorfotboll, framförallt mot så bra motstånd som idag, säger Selångers tränare Ola Persson.

- En smakstart på serien. Vi skapade många lägen och fick bra utdelning. Sju mål är inte fy skam i en premiär. Det började dock nervöst första kvarten och då hittade dom in med några bollar bakom vår backlinje men efter 3-0 så kände vi oss trygga. Hade kanske önskat att innermittfältet hittat ut med lite fler bollar till våra kantlöpare, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

Bäst på plan:
Selånger 2: Målvakten Tobias Stenshagen gjorde en hel radda TV-räddningar och var trots sju "ryggkrökningar" lagets bäste. Godkänt även till mittfältaren Mikael Wallin och färgstarke och snabbe ytterbacken Bobba.
Sidsjö-Böle: Claudio Moraga outstanding. Låg bakom sex av sju mål. Det var ingen som föll ur ramen i SBIF men extra beröm även till kreative bolluppsamlaren Josef Rahmqvist på innermitt och försvarsspelarna Tomas Larsson (hb) och Lukas Sahlin (mb) som i stort sett var prickfria .

Matchfakta

(fler bilder från matchen kommer att läggas in under kvällen, scrolla ner)

Ljustorps IF och Ljunga IF står över

Tabell omgång 1

1. Sidsjö-Böle IF 1     1   0   0   7 - 0   3
2. Granlo BK 1     1   0   0   4 - 1   3
3. Holms SK 1     1   0   0   4 - 1   3
4. IFK Sundsvall 3
1     1   0   0   3 - 1   3
5. Kubikenborgs IF 3 1     1   0   0   3 - 2   3
6. Ånge IF 2
1     1   0   0   3 - 2   3
7. Hassels IF
1     1   0   0   2 - 1   3
8. Ljunga IF 0     0   0   0   0 - 0   0
9. Ljustorps IF 0     0   0   0   0 - 0   0
10. Matfors IF 1     0   0   1   2 - 3   0
11. Stöde IF 2/Nedansjö IK
1     0   0   1   2 - 3   0
12. Alnö IF 2
1     0   0   1   1 - 2   0
13. Sund IF 2
1     0   0   1   1 - 3   0
14. Fränsta IK 1     0   0   1   1 - 4   0
15. Torpshammars IF 1     0   0   1   1 - 4   0
16. Selånger FK 2 1     0   0   1   0 - 7   0

Skytteligan, omgång 1

Claudio Moraga leder skytteligan efter sin uppvisning mot Selånger. Claudio Moraga leder skytteligan efter sin uppvisning mot Selånger.

4 mål:

Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

 

2 mål:

Ferdi Ismaili, Granlo

Jan-Olov Sölveståhl, Holm

Tom Nilsson Martinsson, Sundsvall 3

Niclas Möllhagen, Ånge 2

Bildkollage Granlo - Torpshammar

Kulan i luften! Medelpadsfemman har sparkat igång. Här med Granlo och Torpshammar på Westhagen. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Upp å nicka, sockerdricka. Torpshammars mittback Olle Eriksson visar spänst och stil. Foto: Lokalfotbollen.nu
Granlos Brima Bassie är framme och oroar duktige Torpkeepen Cliff Nordin. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Granloförsvaret med målvakten Janne Pehrsson och Johan Pettersson håller undan för Torpduon Rasmus Söderman (# 18) och Erik Strand (# 16). Foto: Lokalfotbollen.nu.

Bildkollage Sund 2 - IFK Sundsvall 3

IFK Sundsvall 3 vann med 3-1 mot Sund 2 men borde nästan gjort tvåsiffrigt sett till alla chanser man skapade. På bilden syns bara ett av alla brända frilägen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
IFK:s Fredrik Lundqvist provar skottlyckan medan Sunds Farman Vali Shah Murad Saifouri ryggar tillbaka. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Farligt igen framför Sundmålvakten Fredrik Limmerdal men får hjälp av sin försvarares långa kritvita ben. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
IFK-tränaren Fredrik Lundqvist på språng igen. Nu med skallen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Linslusen Lundqvist gör ytterligare en framstöt. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Hörna på G. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Kamp om bollen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Bildkollage: Selånger 2 - Sidsjö-Böle

Kom och ta mig då om ni kan! Det var "öppet hus" i Selångers försvar stundtals.
Farlig nick men Tobias Stenshagen i Selångermålet gör en mäktig räddning i momentet efter och tippar bollen till hörna. Men vart är försvaret? Fikapaus?
Utmaning på gång. Brehon Berisha vs Bobba
Claudio Moraga är farligt framme igen, blir dock snuvad av mv-Stenshagen som räddar skottet.
Målchans igen, Selångerförsvaret ryggar tillbaka
Tomas Larsson är mitt uppe i sin dribblingsraid som var upprinnelsen till 3-0-målet. Nr 5 (t v) har precis blivit tunnlad...
...bollen hamnar senare hos Daniel Valderrama...
...som vänder bort sin överrock Bobba och placerar in 3-0 med vänsterdojjan. "Tunnelmannen" Larsson har lite i bakgrunden bra koll på att unge Valderrama sköter avslutningen på bästa sätt efter sitt eminenta förarbete.
Ny framstöt av Claudio Moraga men Tobias Stenshagen rätt ute och avvärjer.
xxxxxx
Sidsjö-Böle kom ofta runt på kanterna under matchen och då blev det ofta farligt.
Följa John? Eller rättare sagt, följa Brehon Berisha.
Josef Rahmqvist är inte bara duktig i innebandy. Han klarar sig bra även utan plastklubba och kan hantera stora bollar också.
Kolla in en fyramålsskytt! Claudio Moraga poserar med bollen och ingen vågar gå på och ta den av honom.
Sidsjö-Böles lagkapten, Miremad Nademi, täcker bollen föredömligt med både kropp och arm. Rutinerat!
Miremad Nademi har dribblat bort en Selångerspelare.
En få glädjeämnen i Selånger. Inhoppande 49-åringen Per-Andersson Andersson. En gång i tiden stolt bärare av Hassels dress och nästan hade kunnat varit farfar åt SFK:s yngsta spelare.
Tomas Larsson i dribblingstagen igen.
Hej domarn! Krokben! Tomas Larsson visar att han inte bara kan dribbla utan även ta till fula hyss.
Selångerspelaren smet dock ut ur fällan och gick omgående till mottack med bollen i besittning. En stark prestation då det inte är många i femman som lurar Larsson.
Claudio Moraga kommer helt fri med Tobias Stenshagen men väljer att inte avsluta....
...utan passar osjälviskt till en helt naken Jörgen Daniel som lyfter in bollen i det helt tillspillogivna målet till 6-0. Bara att tacka för kaffet!
Skott på G.
Kamp i straffområdet mellan Behon Berisha och en Selångerspelare.

Är det någon som har koll på spelarnas namn?
Jag saknar uppgift på flera av spelarna, speciellt i Selånger, som jag inte hade någon laguppställning på.

Maila gärna in uppgifterna till:
lokalfotbollen.se@hotmail.com

så kan jag lägga in dom allt eftersom.