Matchfakta & Referat

Damtrean

Omgång 1

Lokalfotbollen behöver damklubbarnas hjälp

Inför den här säsongen har våra lokala dagstidningar, Sundsvall Tidning och Dagbladet, tagit beslutet att inte skriva några referat från matcherna i Damtrean i år.

Lokalfotbollen.nu blir därmed den enda kanal där man kommer att kunna läsa mer om matcherna än bara målskyttar och publik.

Men då krävs det att s-a-m-t-l-i-g-a klubbar hjälper till och drar sina strån till stacken.

Om klubbarna vill att det skall skrivas något om vår högsta damserie på seniorsidan vill säga.

Vill man inte det är det lika bra att sluta läsa nu...

Det jag behöver hjälp med är först att efter varje matchslut skicka ett sms till Lokalfotbollen.nu (0730 - 49 88 88) med resultat och eventuella målskyttar.

Därefter när man kommer hem, eller om man skicka via sms, logga in på sin dator och e-posta mig följande uppgifter:

• Kort info om själva matchen som karaktär, standard, om det var en bra match, ojämn historia, ruffig osv.

• Redogöra för ev. snygga eller extra ordinära mål eller andra specifika händelser i matchen. Helst korta fakta om varje mål men det kanske är att begära för mycket?

• Er egen syn på matchen under "tränarsnack"

• Vilka spelare i ert lag som ni vill ge extra beröm under "bäst på plan", gärna plats i laget och med en motiviering.

Detta gäller vid såväl hemma- som bortamatch.

• Omnämnande om domaren. Var han bra? Okey? Dålig osv?

Är det någon klubb som inte vill/orkar/kan ställa upp med detta, ca femton minuter en kvart efter varje match, så vill jag att ni meddelar mig detta.

Hur mycket jag än vill så hinner jag inte ringa till alla tränare/ledare efter varje omgång och jag ringer inte till folk efter kl. 23:00. Jag kommer i möjligaste mån att själv åka ut och bevaka matcher i serien och då kommer man inte hem förrän tidigast vid 22-snåret när matcherna börjar kl. 19:00.

Om tränaren/tränarna inte kan så kanske någon lagledare eller annan engagerad inom laget (eller utomstående) kan/vill hjälpa till och vara någon form av klubbambassadör?

Det krävs som sagt att vi alla hjälps åt. Jag redigerar alla texter och är behjälplig med detta och lägger sedan in det på sidan så att även era tjejer skall kunna läsa om sin match i media.

Jag hade nästan 124 000 "träffar" på Damtrean ifjol och det kommer garanterat att bli ännu fler om det finns något att läsa.

Det finns säkert några damledare som inte känner till Lokalfotbollen.nu och däreför inte brukar gå in och läsa på den. Ber därför att de spelare och supportar som är inne på sidan emellanåt påtalar för sina ledare om den här sidan så att de åtminstone läser den här texten...

För att se upplägget, scrolla ner till premiärmatchen mellan SDFF 2 och Timrå 2 här under.

Referaten mailas in till:
lokalfotbollen.se@hotmail.com

 

Cassandra Åström Cassandra Åström

Sundsvalls DFF 2 - IFK Timrå 2 2-0 (1-0)

2013-05-01 - 11:00 - Kubikenborgs konstgräs

1-0 Cassandra Åström 6

2-0 Julia Salomonsson 74

Domare: Tomas Eriksson (stabil insats utan ass.)
Publik: 30

Matchen:

SDFF tog ledningen på sin enda riktiga målchans under den första halvleken. Cassandra Åström fick efter sex minuter, från strax utanför straffområdet, till ett välpacerat skott som gick in precis under ribban.

Resten av halvleken bestod mestadels av ställningskrig och inte många lägen till nätkänning.

I den andra jagade Timrå kvittering men blev ofta kvästa av hemmalagets duktiga försvarsspel och när man väl kom igenom stod SDFF:s duktiga målvakt Malin Kalte i vägen.

Med dryga kvarten kvar satte istället Julia Salomonsson matchavgörande 2-0 sedan hon tagit emot bollen, lagt den till rätta och sedan från 25 meters håll skickat upp den i nättaket.

Tränarsnack:

- Stundtals spelade vi ett riktigt bra passningsspel och vände även på spelet via mittfältet några gånger. Nöjd med tjejernas kämpaglöd och säkra försvarsspel där vi hela tiden låg på rätt sida motståndarna, säger SDFF:s tränare Steve Larsson.

- SDFF hade en enda målchans i första och den gjorde dom mål på. Därefter fick vi jaga och det gjorde vi inte bra förrän efter paus och då ägde vi matchen och tryckte på. SDFF hade en bra målvakt och ett bra försvarsspel vilket gjorde att vi fick gå mållösa, säger Timråtränaren Kenth Thorn.

Bäst på plan:

SDFF 2: Anfallaren Cassandra Åström, mittbacken Sara Lindholm och målvakten Malin Kalte var stöttespelarna i ett för dagen jämnt SDFF.
Timrå 2: Isabell Forslund visade varför hon är lagkapten och manade på sina tjejer hela matchen. Mycket bra var även hennes mittbackskollega Kristina Dahlin, född 1999 (!), som svarade för en fantastisk insats. Sällan man ser en så ung och klok spelare på den positionen. 

Matchfakta

Maria Vestberg gjorde två mål på sin gamla klubb. Maria Vestberg gjorde två mål på sin gamla klubb.

Matfors IF 2 - Sund IF 0-2 (0-1)

2013-05-02 - 19:00 - Thulevallen, grus

0-1 Maria Vestberg 56
0-2 Maria Vestberg 71

Domare: Oscar Carlsvärd, Kvissleby

Publik: 30

Matchen:

En riktigt bra dammatch ifrån bägge lagen där man försökte spela fotboll genom att hålla bollen inom laget efter marken på en hård och dammig grusplan.
Första halvlek började med att Sund IF tog tag i taktpinnen och var det lite bättre laget medan Matfors spelade upp oss ju mer tiden gick. Båda lagen spelade bra fotboll fram till straffområdet där två effektiva försvar stoppade anfallen. Ett rättvist resultat i halvtid. Dock kunde det varit 1-1 istället för 0-0.

Andra halvleken så tog Sund IF över mer av spelet och skapade något fler målchanser. Då Matfors fick ett mycket längre lag och Sund kunde få större ytor att hitta sina spelare på vilket man utnyttjade och 1-0 kom på ett fint instick mellan ytterback och mittback där förre Matforsspelaren (!) Maria Vestberg kom fri och förvaltade friläget.

Samma tjej bet i 71:a minuten ännu en gång den hand som en gång fött henne då hon efter en snabb omställning åter blivit fri och lade kallt in tvåan.

Sett över hela matchen så var det ett relativt rätt restulat då Sund var det bättre laget i andra halvleken efter en jämn första.

Tränarsnack:

Matfors 2: - Tyckte att vi gör en bra första halvlek där vi spelar fotboll med bra passningsspel medan vi tappar lite i andra då vi får ett för långt lag och ger ytor till Sund att komma rättvänd mot målet. Är riktigt nöjd över försvarsspelet där vi spelar tajt och släpper inte till många farligheter förutom målen, säger sportchefen i Matfors, Magnus Östman.

Sund: väntar på info

Bäst på plan:

Matfors 2: Malin Larsson höll ihop försvarspelet hela matchen och manade på de yngre tjejerna.
Sund: väntar på info

Matchfakta

15-åriga Wilma Wärulf gjorde SFK:s första mål och visade upp en känslig vänsterfot. 15-åriga Wilma Wärulf gjorde SFK:s första mål och visade upp en känslig vänsterfot.

Selånger FK 2 - Njurunda IK 3-1 (1-0)

2013-05-02 - 19:00 - Bergsåkers IP

1-0 Wilma Wärulf 17

1-1 Malin Karlsson 63
2-1 Linn Jonsson 80
3-1 Elina Jonsson 89

Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk

Publik: 43

Matchen:
Mötet mellan Selånger 2 och Njurunda genomfördes på en torr och ojämn grusplan på Bergsåkers IP.

Trots det svårbemästrade underlaget med studsande bollar bjöd på lagen på en bra premiärmatch sett till förutsättningarna.

Selånger spelade mer tekniskt och hade större bollinnehav men fysiska Njurunda var aldrig ofarliga.

Selånger tog ledningen i den 17:e minuten då Wilma Wärulfs frispark gick förbi allt och alla inne i straffområdet och smet in vid den bortre stolpen förbi en snopen Njurundakeeper.

Fler mål blev det inte under den första halvleken och Selånger kunde gå till pausvila med en rättvis ledning.

Den andra halvleken blev jämnare och det mesta av spelet förlades på mittplan.

I den 63:e minuten fick Njurunda en frispark strax utanför straffområdet. Malin Karlsson sköt bollen förbi muren och en olycklig hemmamålvakt tappade oturligt in bollen i eget mål. Kvitterat.

Matchens såg ut att sluta med ett kryss då lagen hade svårt att spela sig fram till några riktigt bra lägen.

Men med tio minuter kvar kom Selångers ledningsmål lite som en blixt från klar himmel men det var ett snyggt fotbollsmål. Ett inspel från vänsterkanten gick genom straffområdet och hamnade hos högeryttern Linn Jonsson som fick på en bra vänsterträff i borta hörnet.

Därefter kontrollerade Selånger matchen bra och i slutminuten utökade man även på till 3-1. Elina Jonsson drev in från vänster och sköt ett bra högerskott över målvakten och matchen var punkterad.
Trots allt en rättvis Selångerseger men Njurunda spelade homogent och rejält vilket och var bara tio minuter från poäng.

Tränarsnack:
Selånger 2: - Bra insats av tjejerna på den hoppiga grusplanen, speciellt under den första halvleken då vår ledning var helt rättvis. I andra skapade vi inte lika många chanser men gjorde dubbelt så många mål. En lagseger, säger tränaren Magnus Ohre.

Njurunda: väntar på info
Bäst på plan:
Selånger 2: Mittbacken Elin Lahtinen samt vänsterbacken Wilma Wärulf får lite extra plus. Elin för resolut och aggressivt spel och Wilma för sina många framstötar på kanten med god hjälp av sina fina vänsterfot.
Njurunda: väntar på info
Matchfakta

Söråkers FF - Heffnersklubbans BK 2-5 (0-3)

2013-05-02 - 19:00 - Söråkers IP

0-1 Emma Norin 11
0-2 Agnes Hurtig Edlund 17
0-3 Anna Lundqvist 30
1-3 Sara Josefsson (straff) 62

1-4 Hanna Ekdahl 72
2-4 Sara Josefsson 76
2-5 Anna Lundqvist 87

Domare: Henrik Hörnfeldt, Timrå

Publik: 21

Matchen:
väntar på info
Tränarsnack:
Söråker: väntar på info

Heffnersklubban: väntar på info
Bäst på plan:
Söråker: väntar på info
Heffnersklubban: väntar på info
Matchfakta

Tabell, omgång 1

1. Heffnersklubbans BK
1     1   0   0   5 - 2   3
2. Selånger FK 2
1     1   0   0   3 - 1   3
3. Sund IF
1     1   0   0   2 - 0   3
4. Sundsvalls DFF 2
1     1   0   0   2 - 0   3
5. Torpshammars IF 2
0     0   0   0   0 - 0   0
6. Njurunda IK
1     0   0   1   1 - 3   0
7. IFK Timrå 2
1     0   0   1   0 - 2   0
8. Matfors IF 2
1     0   0   1   0 - 2   0
9. Söråkers FF 1     0   0   1   2 - 5   0
  Alby FF utgått                        

Skytteligan, omgång 1

2 mål: 

Anna Lundqvist, Heffnersklubban

Maria Vestberg, Sund
Sara Josefsson, Söråker