Matchfakta & Referat

Medelpadsfyran

Omgång 21

Anton Andersson-Widén motläggsfintade sig igenom Sunds försvar innan han placerade 1-0-bollen till vänster om Patrik Jonsson med vänstern. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Jakob Melander gör 1-1-målet som gör att Sund sitter i förarsätet inför nästa helgs avslutning. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Fördel Sund inför den sista omgången

Sund "vann" seriefinalen borta mot Alnö med 1-1 inför nästan 400 åskådare på Släda IP och har klar fördel inför den sista omgången.
- Nä nä, försök inte. Jag vill poängtera att vi inte på något sätt är klara seriesegrare ännu. Vi har Söråker kvar och skulle vi vinna den matchen kan Alnö mycket väl göra tio mål på IFK Sundsvall 2 nästa lördag, säger Sundtränaren Henrik Öhman och slår ifrån sig.


Det märktes att det var många spelare som aldrig spelat en viktigare match i sin karriär för den första halvleken var det riktigt spänt och även den enklaste passning gick fel. Ytterst få vågade göra något konstruktivt med bollen med risk för att missa - utan schas, bort med den åt vilket håll som helst, var parollen.
Kampviljan var det inget fel på och visst gjorde passningsspelet och långbollandet sitt att det blev många fräna närkamper. Domaren Christer Frisk klev in direkt och stävjade hårt spel med tre gula kort inom loppet av lika många minuter och kanske var det rätt metod.
Det som skapades i form av målchanser kom nästan uteslutande på fasta situationer och inte på "rullande boll".
Magnus Engström i Sund hade ett par fina lägen efter långa frisparkar in i Alnös straffområde. Båda gångerna fick han en lång tå på bollen men Joakim Grannas i hemmamålet svarade för två kvalificerade parader till hörna.
Med bara ett par minuter kvar av den första halvleken utbröt det stora jublet på Släda IP. Inhopparen Anton Andersson-Widén motläggsfintade sig igenom ett passivt Sundförsvar och avslutade med en behärskad bredsida förbi en maktlös Patrik Jonsson (se bilden ovan).
André Westergren fick på övertid chansen att kvittera efter en hörnrensning men bollen gick skyhögt över och har i skrivande stund ej landat ännu.
Vet inte om det berodde på målet men den andra halvleken blev betydligt bättre. Det fräna spelet bestod men det blev mer tanke över lagens agerande och nerverna verkade vara kvarlämnade i omklädningsrummet.
Alnös mål verkade energipåverkande för deras del och man inledde riktigt bra första kvarten och ett 2-0-mål kändes inte långt borta.
Men så, i den 59:e minuten, tvekade Andreas Holmsten efter att blivit lurad av en bollstuds. Patrik Witkowsky klev in i en duell med mittbacken och bollen studsade i momentet efter till Jakob Melander, som helt fri satte full fart framåt mot Joakim Grannas. Trots att Alnökeepern var på bollen rullade den i sakta mak in i det tomma målet.
- Riktigt dåligt av domaren att inte blåsa frispark när han sätter dobbarna i magen på vår spelare, dundrar Alnös tränare Pontus Melander.
- Det var en bollkamp på mitten och domaren släppte minst tio likadana under matchen, kontrar Sunds tränarduo Henrik Öhman och Kalle Locklund.
Oavsett så dömde domaren till Sunds fördel och 1-1 var ett faktum.
Fyra minuter senare förpassade Joakim Melander återigen bollen bakom Grannas men blev den gången bortdömd för offside.
Alnö växlade upp för att återta ledningen och Anders Boman hade ett bra skott mot borte gaveln men Patrik Jonsson var följsam och styrde undan bollen från det farliga området.
Sund kontrade farligt och Magnus Engström missade igen, denna gång grovt, när han bara hade att sätta skallen till på André Westergrens perfekt inlägg. Borde nog varit en Sundledning där.
Strax därpå var Sund nära igen när Henric Nylund löpte sig fri. Ut rusade Joakim Grannas men missade bollen i sin fläkning ute till höger i straffområdet. Nylund föll och hela Sund ropade på straffspark. När ingen signal kom reste sig Nylund och spelade vidare men då hade Alnöförsvaret hunnit jobba hemåt och kunde täcka. Frågan är varför inte Nylund fullföljde och gjorde mål i första läget istället för att "lägga sig". Från min position såg det ut som Grannas bommande både boll och spelare och tydligen höll domaren med mig.
Men nio minuter kvar fick inhopparen Måns Hellberg ett jätteläge djupt in i Sunds straffområde efter ett inspel men en sittande Patrik Jonsson fick upp högernäven och stoppade den unge anfallarens chippförsök (se bild nedan).
Sista målchansen gick till Sund men Joakim Grannas svarade för en jätteräddning på Amaro Bahtijars rykande skott från straffområdesgränsen sedan Anton Andersson-Widen fumlat med bollen och blivit av med den till en nybliven 15-åring.
- Vi var förberedda på en grinig match och fult spel. Vi hade svårt att hitta bra anfallsspel i första men jag tycker vi jobbade på bra och i andra blev också anfallsspelet bättre även om vi inte gjorde något mål då, säger Alnös tränare Pontus Melander.
- En försvarsmässigt klockren insats från oss. Vi stängde kanterna totalt och det kändes också att vi var starkare. Det är bara oflyt att vi inte vinner matchen och kan stänga den efter vårt 1-1-mål, säger Öhman.
Domaren?
- Frisk hade ingenting med slutresultatet att göra, säger Öhman.
Melander höll inte med om man säger så...
1-1 och nu är det fördel Sund inför sista omgången nästa helg.
- Vi får inrikta oss på kvalspel. Har inga större förhoppningar på Söråker, säger Melander.
- Nä nä, försök inte. Jag vill poängtera att vi inte på något sätt är klara seriesegrare ännu. Vi har Söråker kvar och skulle vi vinna den matchen kan Alnö mycket väl göra tio mål på IFK Sundsvall 2 nästa lördag, säger Sundtränaren Henrik Öhman och slår ifrån sig.
 

Alnö IF - Sund IF 1-1 (1-0)
2013-09-21 - 15:00 - Släda IP
1-0 Anton Andersson-Widén 43
1-1 Jakob Melander 59
Domare: Christer Frisk, Liden (bra)
Publik: 382
Matchfakta

Inhopparen Måns Hellberg fick ett jätteläge att avgöra på slutet men Patrik Jonsson fick upp högernäven på Måns chipp och kunde avvärja. Små marginaler! Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nilsefur firade rejält sedan han gjort ett mål och passat till ett annat när IFK Sundsvall 2 vann mot Essvik med 3-1. Oskar Nilsefur firade rejält sedan han gjort ett mål och passat till ett annat när IFK Sundsvall 2 vann mot Essvik med 3-1.

Chansen finns ännu för IFK Sundsvall 2

Essvik verkar vara i fritt fall.
Idag inkasserade man sitt femte raka nederlag i höst sedan man förlorat med 1-3 hemma på "Vallen" mot ett för nytt kontrakt kämpande IFK Sundsvall 2.
- Vi ställer till det med tre slarvmål bakåt. Riktiga bjudningar, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.


IFK tog en tidig ledning i matchen när Oskar Nilsefur bröt in från höger och löpte ifrån sin back innan han dundrade in 1-0.
Peter Mackin kvitterade efter drygt 20 minuter sedan han rundat målvakten Simon Möller, kommit ur vinkel, men ändå lyckats rulla in den med "fel fot", högern.
IFK återtog både ledningen i minut 31 genom Viktor Pedro sedan han blivit serverad av Nilsefuhr som ånyo sprungit ifrån sin back på kanten.
Innan paus satte Abdisadiq Muse Farah även 3-1 för hemmalaget sedan Essvikskeepern Michel Sjödal oförklarligt tappat bollen framför fötterna på IFK-aren.
Essvik inledde den andra halvleken starkt men då utdelningen uteblev dog poängjakten ut och IFK hade inga större problem att hålla ledningen intakt sista tjugo då matchen mest bestod av gå fotboll.
- Viktig seger! Idag satte vi verkligen våra chanser! Det var tungsprunget idag och t o m jag fick hoppa in och byta av en krampande junior (Erik Torstensson) sista kvarten, säger IFK-coachen Thomas Torstensson, som var lagets ende avbytare.
- Tyvärr gjorde flera av våra äldre spelare en bedrövlig insats och tydligen verkar dom vara helt utan självkritik, säger Wallberg, som bara var riktigt nöjd med unge Max Lundmark.
- Killen är född 1996 och väger 45-5o kilo men kliver ändå in och vinner närkamper, berömmer Wallberg, som även var tillfreds med dom övriga "ungtupparna".
- Det är dom som är vår framtid, säger Wallberg.
IFK-bilagan hade sina främsta i målvakten Simon Möller och mittbacken Oscar Ulin.

Essviks AIF - IFK Sundsvall 2 1-3 (1-3)
2013-09-21 - 15:00 - Essviksvallen
0-1 Oskar Nilsefur 10
1-1 Peter Mackin 21
1-2 Viktor Pedro 31
1-3 Abdisadiq Muse Farah 39
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 67
Matchfakta

Söders Dennis Mar-zouki kvitterade med sina två mål Med-skogs 2-0-ledning. Söders Dennis Mar-zouki kvitterade med sina två mål Med-skogs 2-0-ledning.

Medskogs tappade 2-0-ledning

Medskogs ledde med 2-0 och var på väg mot en viktig trea i kampen om nytt kontrakt.
- Men vi bjöd in dom i slutet av den första halvleken med 1-2-målet och i den andra kunde dom också kvittera, säger Medskogs tränare Göran Sundqvist.


Det märktes tidigt vilket lag som hade mest att spela för.
Medskogs greppade taktpinnen omgående och tog också en tidig ledning.
Kristofer Granholm kastade långt, fick bollen i retur och slog på ett "inläggsskott" som seglade in i borte gaveln förbi en snopen Tobias Samuelsson i Söders mål.
2-0 nickade Thomas Nässén in efter en halvtimme sedan han kommit med fart mot den borte stolpen på en hörna.
- Man kunde då tro att vi hade packat ihop för säsongen, säger Söders tränare Mikael Kotermajer, som också fick bevittna när Oskar Palmqvist skadade sig.
- Han fick åka upp på akuten med en knäskada, säger Kotermajer.
Söders hade sedan en riktigt fin reduceringschans men Medskogskeepern Roger Magnusson svarade för en demonräddning.
- Jag vet inte hur karl hann få upp händerna där, säger Kotermajer och skakar på huvudet.
Gästerna skulle ändå få med sig ett mål in i paus. Henrik Pedersen släppte bollen till Dennis Marzouki som kom bakifrån och hade farten uppe och hans hårda bredsida satt perfekt i borte gaveln.
Tidigt i andra fick Medskogs ytterback Sebastian Dahlin sitt andra gula kort och blev utvisad.
- I mina ögon en hård utvisning. Borde räckt med en tillsägning, säger Sundqvist.
Söders tog över det mesta av bollinnehavet med en man mer och tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Dennis Marzouki sedan han trängt sig fram i mitten och tryckt in 2-2-målet.
- Solklar hands. Han har händerna ovanför vår spelare och nästan plockade ner bollen med händerna innan han gjorde mål, dundar (nåja) Sundqvist.
Båda lagen gick sedan för ett segermål där gästerna hade dom flesta och bästa chanserna. Roger Magnusson gjorde två nya kanonräddningar och Söders var också nära att tilldömas en straffspark.
- Den var solklar men jag vet inte varför han inte blåste. Kanske en kompensation för handsen innan, jag vet faktiskt inte, säger Kotermajer.
Några fler mål blev det inte utan 2-2 höll sig till the end of time.
- Synd på 1-2-målet. Det gav Söders energi. Annars så tror jag vi tagit hem en välbehövlig seger, säger Sundqvist.
- Medskogs är tunga att möta och hotade oss i djupled men visst var det skönt att få med sig en poäng och i andra så var det nog vi som låg närmast segern, säger Kotermajer.
Roger Magnusson i målet och mittbacksduon för dagen, Kristofer Granholm & Daniel Sundberg, bäst i Medskogs. I övrigt jämnt överlag.
Tvåmålsskytten Dennis Marzouki var hela tiden farlig framåt och bakåt tillhörde målvakten Tobias Samuelsson och mittbacken Andreas Karlsson Söders främsta för dagen.

Medskogsbrons BK - Söders BK 2-2 (2-1)
2013-09-21 - 15:00 - Viforsplan
1-0 Kristofer Granholm 8
2-0 Thomas Nässén 28
2-1 Dennis Marzouki 44
2-2 Dennis Marzouki 63
Utvisning Medskogs: Sebastian Dahlin 47
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Östavalls Pär Malm-berg är glödhet i höst, Idag gjorde han två nya mål när Svartvik gästade Skogsvallen. Östavalls Pär Malm-berg är glödhet i höst, Idag gjorde han två nya mål när Svartvik gästade Skogsvallen.

Östavall kontrade bort Svartvik

Östavall blir sämst femma i Medelpadsfyran.
Detta sedan man besegrat Svartvik med 3-1 hemma på Skogsvallen.
- En hygglig match där båda lagen bjöd på fint passningsspel med sevärda kombinationer, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.


Det var annars två lag med vitt helt skiljda spelupplägg som möttes på Skogsvallen.
Östavall spelade med lågt försvar och hela laget på egna planhalvan och satsade på snabba omställningar medan Svartvik spelade med sin backlinje högt och försökte bryta så långt upp i planen som möjligt. 
Inledningsvis var hemmalagets taktik den som fungerade bäst och redan efter 30 sekunder kom Joakim Andersson helt fri från halva planen, rundade målvakten Daniel Micene men fick dålig vinkel och rullade bollen decimetern utanför stolpen.
Svartvik kom ingen vart mot Östavalls försvar och då man spelade utan press på ÖIF:s bollhållare samtidigt åkte man på snabba omställningar med bollar över den offensvia försvarslinjen.
Efter ett fint anfall gav hete Pär Malmberg hemmalaget ledningen efter 18 minuter efter fint förarbete av "Jocke" Andersson och Örjan Larsson.
- Med lite skärpa borde vi gjort fem-sex mål idag på de lägen vi fick, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
2-0 kom i den 65:e minuten. Efter en Svartvikshörna ställde hemmalaget om snabbt som ögat. Snabbe Joakim Andersson hann före Micene på långbollen, slog den på ena sidan och sprang förbi på den andra och rullade sedan enkelt bollen i tomt mål.
- Första gången i år som Micene missbedömt en utrusning, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.
Fem minuter senare reducerade Admir Adra efter slarv av hemmaförsvaret och därefter tog gästerna över något och deras passningsspel var flera gånger nära att utmynna i ett kvitteringsmål, bl a en straffsituation.
- Jonas Westring fick bollen på armen innanför straffområdet, ja den t o m rullade hela vägen på armen men domaren tyckte inte att det var nåt, säger Chruzander upprört.
Istället kunde Pär Malmberg på övertid sätta locket på med sitt andra mål i matchen. Jonas Axelsson slog en öppnande passning till "Jocke" Andersson, som i sin tur frispelade Malmberg.
- Onödigt att det blev så spännande. Vi borde avgjort tidigare sett till våra chanser, säger Fredlund.
- Fantastiskt att man kan vinna en match utan att spela fotboll. Dom bara backade hem och slog långt och kontrade. Kan inte vara kul att spela den sortens fotboll. Det är ju i alla fall div. IV och då skall det vara roligt att lira boll. Dom har ju en jättefin gräsplan, synd bara att dom inte utnyttjar den, säger Chruzander syrligt.
Joakim Hansson gjorde en bra match på mitten i Östavall och Örjan Larsson var hela tiden finurlig på sin vänsterkant. I mittförsvaret var Petter Bergius i vanlig ordning en klippa.
I Svartvik skall trion Arvid Backlund, Mikael Brändström och Admir Adra ha överbetyg.

Östavalls IF - Svartviks IF 3-1 (1-0)
2013-09-21 - 15:00 - Skogsvallen
1-0 Pär Malmberg 18
2-0 Joakim Andersson 65
2-1 Admir Adra 70
3-1 Pär Malmberg 90+2
Domare: Michael Lie, Sundsvall
Publik: 66
Matchfakta

Div. IV-spel även nästa år för Söråker

Lokalfotbollen tippade inför seriestarten att Söråker var ett av de lag som skulle åka ur Medelpadfyran men när Tommi Torvela nickade in 3-2 borta på Kubens konstgräs säkrade han timrålagets kontrakt samtidigt som Kuben 2:s läge i botten blev allt mer prekärt.
- Idag blev det onödigt spännande. Vi borde vunnit med fler bollar, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh kritiskt trots segern.


Söråker hade chansen att säkra nytt div. IV-kontrakt vid seger mot Kuben 2 på det svårspelade konstgräset i Kubikeborg.
Samtidigt var även Kuben i skriande poängbehov, speciellt då det kanske blir tre lag som får lämna fyran beroende på vad som händer i div. III med IFK Sundsvall och ev. kvalspel för tvåan i div. IV.
Söråkers mer fysiska spel kom mer till sin rätt mot ett ungt Kuben 2 och hemmalaget fick redan från start sätta sin tillit till målvakten Anton Wänglund.
Redan efter sju minuter fick han göra sitt första svettiga ingripande då han tippade en bra bortachans i ribban och han fortsatte att storspela hela matchen.
I den 24:e minuten var han emellertid maktlös när Marcus Haeggström fick läget inne i boxen efter en hörna.
- Målet var precis likt det som Pa Dibba gjorde mot Ljungskile. Marcus stod kvar i målområdet och blev lite bortglömd när bollen till slut hamnade framför hans fötter och vips så var det 0-1, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
Kuben 2 var inte helt ofarligt och efter en halvtimme stack man upp ordentligt. Cristoffer Högbom lade ut en boll till vänster där Johan Skog befann sig. Han löpte ner mot kortlinjen och spelade in i målområdet där 103-årige Jerry Nerén dök upp och kvitterade. Petter Rönnqvist, som var tillbaka i Söråkers mål, chanslös. 
- Vi hade hoppas få med oss 1-1 i halvtid men så i den sista minuten strulade vi till det i försvaret, säger Norrman.
Robert Lagergren serverade en löpande Marucs Haeggström en boll på djupet och fri gjorde den förre Bjärtråspelaren sitt andra mål för halvleken.
Kuben 2 fick emellertid en smakstart i andra. Efter en kontring på högerkanten kom bollen in i Söråkers straffområde. En rensing i ryggen på egen spelade gjorde att bollen hamnade framför fötterna på Jerry Nerén som bara tackade och tog emot. 2-2.
- Vi fick en gnutta hopp då, säger Norrman.
Anton Wänglund fortsatte spika igen och hade det inte varit för Tommi Torvelas skalle i den 60:e minuten hade han fixat poäng till de sina.
Målet kom efter en fint slagen frispark från Dan Mellberg som prickade Torvelas panna.
- Vi väger tyvärr för lätt inne i straffområdena på fasta situationer. Så har det varit hela året, säger Norrman.
Söråker vinner alltså med 3-2 och säkrade därmed nytt kontrakt.
- Kan bara konstatera att Söråker skapade de flesta målchansern i denna viktiga match gällande bottenstriden och vinner rättvist, säger Norrman.
- Idag blev det onödigt spännande. Vi borde vunnit med fler bollar. Tror vi hade två-tre i ribban och deras målvakt var fantastisk, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh, och fortsätter.
- Vi fick oceaner av yta bakom deras backlinje men endera slog vi en passning för mycket eller var okoncentrerade i avsluten. Men jag skiter hur vi vann. Huvudsaken var ATT vi vann.
Bra i Kuben 2 utöver mv-Wänglund var mittbackarna Eric Hahne och Philipp Kirjonen. Den sistnämnde skall dock ha kritik för sin utvisning efter matchen p g a osportslighet. Man hånar inte en domare på det sättet. På mitten stred P17-killarna Charlie Molin och Victor Engberg bra. 
- Jag ger också godkänt åt Joel Januzaj som spelade bra på vänsterbacken men fick utgå i andra p g a ljumskproblem. Framåt är det bara att buga och ta av sig hatten för Jerry Nerén som gör två mål. Han är inte bara målskytt utan även en bra ledargestalt som med sin erfarenhet och kunskap bidrar med tips till de yngre spelarna, säger Norrman.
I Söråker nämner vi halvskadade tvåmålsskytten Marcus Haeggström som hela tiden utmanade Kubenförsvaret, Joar Steen för sitt slit på mitten samt födelsedagsbarnet i målet, Petter Rönnqvist, som fick fira med en seger.

Kubikenborgs IF 2 - Söråkers FF 2-3 (1-2)
2013-09-21 - 17:00 - Kubikenborgs konstgräs
0-1 Marcus Haeggström 24
1-1 Jerry Nerén 30
1-2 Marcus Haeggström 45
2-2 Jerry Nerén 48
2-3 Tommi Torvela 60
Utvisning Kuben 2: Philippe Kirjonen 90
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 41
Matchfakta

Kovland vann målrik match efter 0-3-vändning

Den uppskjutna matchen mellan Lucksta och Kovland bjöd på rena målfyrverkeriet.
När inget av lagen hade något att spela för mer än äran var det gladfotboll för hela slanten och publiken på Norrporten Arena, blygsamma 16 personer, fick sig till livs hela nio fullträffar. Den sista satte Christoffer Sanchez för sitt Kovland i den 89:e minuten.


Lucksta var annars på tårna direkt och redan efter dryga halvtimmen hade Jimmy Ilvonen, Robert Johansson och Stefan Krantz sett till att ge "hemmalaget" en 3-0-ledning.
- Som vanligt var vi inte med i matchen från början, säger Kovlands tränare Fredrik Åsén.
Christoffer Sanchez reducerade till 3-1 i den 38:e minuten och plötsligt vaknade Kovland till liv - ordentligt!
Jens Olsson satte 3-2 på straff i slutminuten av den första halvleken men det var nära att man även hunnit fått till en kvittering innan paus.
Kvitteringen lät emellertid inte vänta på sig i den andra halvleken. I den 56:e minuten gjorde Joel Säterberg 3-3 och bara två minuter senare såg Jens Olsson till att man var förbi i målprotokollet.
- Och då kändes det som vi var på väg att gå för mer men istället blev vi lite försiktiga, säger Åsén.
Som ett brev på posten kvitterade Jimmie Nordberg med lite drygt 20 minuter kvar på klockan.
Båda lagen gick sedan för seger men matchen såg ut att sluta 4-4 när Christoffer Sanchez, med en minut kvar av matchen, avgjorde tillställningen efter en snabb omställning sedan Lucksta gått på för hårt framåt och blottat sig bakåt.
- Den andra halvleken var bland de bästa vi presterat i år. Vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och lyckades samtidigt stänga defensivt på ett bättre sätt än i första, säger Åsén, som ville berömma Joel Säterberg för hans oförtröttliga slit på sin högerkant och farliga inspel, kryddat med ett snyggt mål.
(hann inte få tag i Luckstas Robert Johansson innan klockan blev för mycket och ber att få återkomma med hans kommentarer under torsdagen).

Lucksta IF - Kovlands IF 4-5 (3-2)
2013-09-25 - 20:00 - Norrporten Aren (nytt datum) 
1-0 Jimmy Ilvonen 3
2-0 Robert Johansson 22
3-0 Stefan Krantz 34
3-1 Christoffer Sanchez 38
3-2 Jens Olsson (straff) 45
3-3 Joel Säterberg 56
3-4 Jens Olsson 58
4-4 Jimmie Nordberg 69
4-5 Christoffer Sanchez 89
Domare: Jan Boström, Sörberge
Publik: 16
Matchfakta

Tabell, omgång 21

1. Sund IF 21       15   2   4   61 - 20   47
2. Alnö IF 21       15   2   4   53 - 19   47
3. Lucksta IF 21       11   5   5   38 - 24   38
4. Svartviks IF 21       11   3   7   49 - 34   36
5. Östavalls IF 21       11   3   7   36 - 29   36
6. Kovlands IF 21       9   4   8   46 - 40   28
7. Essviks AIF 21       7   4   10   35 - 42   25
8. Söråkers FF 21       7   3   11   34 - 54   24
9. Söders BK 21       7   2   12   31 - 53   23
10. Kubikenborgs IF 2 21       5   3   13   27 - 57   18
11. Medskogsbrons BK 21       4   5   12   30 - 55   17
12. IFK Sundsvall 2 21       4   4   13   28 - 42   16

Skytteligan, omgång 21

Admir Adra, Svart-viks IF. Admir Adra, Svart-viks IF.

16 mål:
Jens Olsson, Kovland
Admir Adra, Svartvik

15 mål:
Daniel Johansson, Essvik


12 mål:
Johan Hammarström, Alnö
Joakim Andersson, Östavall

11 mål:
Jonathan Åhlin, Alnö
Jakob Melander, Sund
Stefan Näslund, Sund

10 mål:
Jimmie Nordberg, Lucksta
Pär Malmberg, Östavall


9 mål:
Robert Johansson, Lucksta
Dennis Bergström, Sund
Johan Smott, Svartvik

8 mål:
Tommi Torvela, Söråker


7 mål:
Henri Sjödal, Essvik
Henric Nylund, Sund
Rasmus Bouvin, Söders

6 mål:
Anton Andersson Vidén, Alnö
Patrik Kerttu, Alnö
Bakary Dampha, Söders
Dennis Marzouki, Söders

5 mål:
Måns Hellberg, Alnö
Zakaria Bel Mekki, Kubikenborg 2
Khoger Friad, Kubikenborg 2
Jimmy Ilvonen, Lucksta
Thomas Nässén, Medskogsbron

Marcus Ytterström, Medskogsbron
Pontus Serrander Eriksson, Svartvik
Robert Lagergren Söråker


4 mål:
Victor Svedberg, Alnö
Christoffer Sanchez, Kovland
Joel Säterberg, Kovland
Kevin Wöhrman Selim, Kubikenborg 2
Håkan Åström, Medskogsbron
Alexander Gidlöf, Sundsvall 2
Oscar Lidström, Sundsvall 2
Hampus Olsson, Svartvik
Olle Nordberg, Söders