Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 2

Granlo hade flera chanser att stänga matchen med ett 3-0 men man brände för många fina lägen. Har är t ex Ferdi Ismaili sopren men Ånge 2:s målvakt Jonny Lisne är snabbt ute ur sitt mål och gör en bra räddning. Och då gick det som det gick, Ånge jobbade sig in i matchen och kunde komma ikapp till 2-2. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Robin Nordin Robin Nordin

Ljustorps IF - Hassels IF 6-0 (3-0)

2013-05-04 - 09:30 - Westhagen

1-0 André Moberg 3 (står Jesper Sahlberg i matchprotokollet)

2-0 Antonio Zavala 25

3-0 Robin Nordin 41

4-0 Robin Nordin 56

5-0 Robin Nordin 69

6-0 Antonio Zavala 78

Domare: Hans Grönlund, Sundsvall

Publik: 13

Matchen:

Redan i den tredje minuten skruvade André Moberg en vänsterhörna direkt i mål och där dog all spänning och nerv i matchen...

Resterade 87 minuter blev händelselösa, förutom att det trillade in och annan boll bakom Hassels målman med ojämna mellanrum.

Hassel verkade inte bry sig om matchen, det var ingen geist eller vilja överhuvudtaget och man bedrev hela matchen någon form av alibimarkering.

Då även Ljustorp visste med sig att "hur än vi bär oss åt så vinner vi den här matchen" förstår ni att underhållningsvärdet på den här matchen var skralt.

2-0 gjorde i alla fall Antonio Zavala i den 25:e minuten sedan han drivit bollen och strax utanför straffområdet skjutit ett skott som Hasselmålvakten fumlade in i den borte gaveln.

Det säger det mesta om Hassels inställning när ett par av hans lagkamrater skrattade åt eländet...

Kring pausvilan sprintade Robin Nordin in två mål och i den 69:e minuten språngskallade han in en hörna och fullbordade sitt hattrick.

Även matchens sista mål kom efter en snygg nick. Antonio Zavala slet sig fri på en hörna och knoppade omarkerad in 6-0 med tolv ointressanta minuter kvar.

Nä, det här var sannerligen ingen match som går till historien. Det krävs två för en tango men Hassel nobbade när de blev uppbjudna. Oavsett om man saknar en hel del bärande spelare måste man kunna kräva att det visas några gram "cojones" i alla fall.

Tränarsnack:

- Vi var så pass mycket bättre än dom och hade gjort fler mål om vi bara hållit ett högre bolltempo och en bättre skärpa. Vi höll bollen bra inom laget men det gick lite för mycket på halvfart. Diciplinen i defensiven över hela banan är jag mest nöjd med, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.

- Vi var inte med idag, varken på planen eller i huvudet. Vi hade knappt någon markering under hela matchen och Ljustorp vann helt rättvis. Vi kan mycket bättre än det vi visade idag. Inte minst inställningsmässigt, säger Hassels tränare Benny Stiernström.

Bäst på plan:

Ljustorp: Antonio Zavala, mer vältränad än någonsin, visade upp en bra blick för spelet och klev dit resolut i närkamperna oavsett om han spelade innermitt eller mittback. Robin Nordin gjorde hattrick och var som vanligt företagsam och svårstoppad.
Hassel: Tim Davies, sprang många mil på sin defensiva mittfältsplats och var en av få som lämnade ifrån sig en svettig matchtröja i Hassel efter matchen. Fitim Ugzmailji briljerade med några tekniska nummer men borde kanske släppa ifrån sig bollen till lagkamraterna lite oftare.

Matchfakta

Viktor Nordlund räddade några fri-lägen och höll nol-lan. Viktor Nordlund räddade några fri-lägen och höll nol-lan.

Ljunga IF - Sund IF 2 2-0 (0-0)

2013-05-04 - 11:00 - Ånge IP

1-0 Anders Boman 55

2-0 Ted Carlsson 59

Domare: Christer Frisk, Liden

Publik: 20

Matchen:

Ljunga var nära en drömstart men missade ett jätteläge redan i den första minuten. Det fick Sund 2 att vakna till men även dom hade svårt att sätta pricken över i:et och redan under den första halvleken hann man bränna tre rena frilägen, eller rättare sagt, Viktor Nordlund i Ljungamålet stod i vägen. Nordlund har få övermän när det gäller att kväsa frilägen.

Trots några riktigt klara lägen, 0-0 i paus, med spelmässig övervikt för Sund 2.

I den andra var det Ljunga mest för hela slanten då Sund 2, utan avbytare, blev allt tröttare och med två snabba mål strax innan timman genom Anders Boman och Ted Carlsson avgjorde man tillställningen.

Vid 1-0 spelade Petrus Nordlund fram en djupledslöpande Anders Boman och det andra var Boman framspelare till Ted Karlsson.

Efter målen blev det mer stiltje i spelet och båda lagen hade svårt att hota i djupled även om Ljunga hade ett par chanser för tillökning.

Sund försökte en sista offensiv med kvarten kvar men utan framgång i målprotokollet. Närmast var man en farlig frispark som dock Nordlund gjorde ännu en fin räddning på. Laget skall dock ha en eloge då man kom med bara elva man, varav fyra killar född 1998, och genomförde en spelmässigt godkänd insats, var aldrig utspelade utan kämpade väl.

Det här var två lag som försökte hålla bollen inom laget efter marken.

Tränarsnack:

- Precis som i förra matchen mot IFK så började vi bra och borde gjort ett par mål i första men vi brände tre rena frilägen. Vi hade inga avbytare och i den andra halvleken tröt orken och Ljunga kunde ta över. Vi kom tillbaka sista kvarten men kunde inte spräcka nollan, säger tränaren Tommy Ankarmark.

- Sund var bättre i första och vi var bättre i andra. Målen vi gör var riktigt snygga och jag är väldigt nöjd med att vinna vår premiärmatch och samtidigt hålla nollan, säger Ljungas tränare Hans-Gunnar Eriksson.

Bäst på plan:

Ljunga: Målvakten Viktor Nordlund höll nollan och visade sin styrka i frilägen. Rutinerade mittbacken Gunnar Westberg som vanligt följsam och dirigerande. Plus även till ytterbacken Ted Carlsson och innermittfältarna Anders Boman och Stefan Gustafsson.

Sund 2: Patrik Uhlin. Mittbacken var bryt- och bollsäker i vanlig ordning. Lille innermittfältaren Amaro Bahtijar, född 1998, visade att han kommer att kunna bli en bra fotbollsspelare. Bra teknik och fin speluppfattning.
Matchfakta

Jerry Backlund kan fortfarande måla. Jerry Backlund kan fortfarande måla.

Alnö IF 2 - Fränsta IK 1-5 (1-2)

2013-05-04 - 15:00 - Släda IP

1-0 Johan Holmgren 30
1-1 Christian Wilhsson 36
1-2 Archie McCallum 39
1-3 Kent Larsson 47
1-4 Hannes Karlström 58
1-5 Jerry Backlund 68

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 20

Matchen:

På en dammig och blåsig grusplan på Släda inledde hemmalaget bäst och Johan Holmgrens ledningsmål efter en halvtimme var helt enligt matchbilden.

Ledningen blev dock kortvarig. Bara sex minuter senare visade Christian Wihlsson bra löd i dojan när han kvitterade med ett mäktigt skott strax innanför straffområdet.

Det hann inte gå många minuter ytterligare innan långe skotten Archie McCallum gjorde sitt första mål i svensk fotboll då han välplacerat nickade in 1-2.

I den andra halvleken bemästrade Fränsta den svåra planen bättre och insåg att man var tvungen att ta bollen före studs.

Två minuter in så visade Kent Larsson rutin och smartness. Nilla Sjöberg dömde frispark precis utanför straffområdet och när Alnömålvakten skulle börja dirigera sin mur begärde inte Kent avstånd utan lade ner bollen på marken och helt sonika rullade in 1-3 förbi en perplex keeper som inte hann uppfatta vad som hände innan det var för sent. 

1-4 kom efter 58 minuters spel. En försvarsrensning från Alnö nådde upp till mittcirkeln där Hannes Karlström mötte direkt på volley och bollen gick i en hård båge över målvakten och precis under ribban. 

Det skulle bli ett mål till i matchen. I den 68:e minuten höll sig den gamle måljägaren Jerry Backlund framme och tåade in 1-5. Man blir tydligen aldrig för gammal att göra mål...

Alnö visade än en gång att man har många tekniska spelare men när Fränstas mer ärrade kämpar klev in och tog för sig mattades stridslusten hos det unga ö-laget. Det gör nämligen ont att spela seniorfotboll och det kanske tar ett tag att inse detta. Men det här unga gänget har framtiden för sig och kommer säkert att forsätta ta lärdom.

Tränarsnack:

- Alnö började bäst men efter deras mål kom vi in bättre och bättre i matchen. I första halvlek var vi som bäst tvåa på bollen men i andra visade vi bra lag- och kampmoral och kunde vinna komfortabelt, säger Fränstas lagledare Peter Modén.

(Jah har sökt Alnös tränare, Tomas Berglund och Jan Engman, utan att lyckas. Jag hoppas att de återkopplar så fort som möjligt för kommentarer):

Bäst på plan:

Alnö 2: väntar på info
Fränsta: Henrik Larsson. "Henke" styrde och ställde i backlinjen med pondus annars var det jämnt överlag i FIK.
Matchfakta

Gräspremiär på Holmvallen - och hemmaseger med 4-1. Foto: Kenth Åslin.

Holms SK - Torpshammars IF 4-1 (0-0)

2013-05-04 - 15:00 - Holmvallen

1-0 Johnny Nutt 47

2-0 Patrik Mattsson 49

3-0 Robert Melander 57

4-0 Pontus Maina 69

4-1 Rasmus Söderman 72

Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå
Publik: 50

Matchen:

Det syntes att Torpshammar saknade några ordinarie i starelvan och det lag man kunde ställa på benen på Holmvallens naturgräs var obalanserat och ojämnt, för stor skillnad mellan den bäste och sämste spelaren.

Holm var klart stabilare och hade en flera mannar god kvalitet. Och det gav också utslag - även om det tog till den andra halvleken innan man fick ordning på målskyttet.

Holm trummade på redan från avspark medan Torpshammar i första han fick gå in för att freda sitt mål och borde ha gått till pausledning med ett par bollar men Cliff Nordin och virket stod i vägen. Faktum är att Torpshammar kunnat lämna den första halvleken i ledningen. I slutet av halvleken tvingades Robert Jonsson att tippa att farligt skott över ribban. Nära hjärtinfarkt på lagledare Åslin där...

I den andra kom emellertid den s.k. ketchupeffekten. Utdelningen kom retroaktivt.

Redan efter två minuter nickade Johnny Nutt in en hörna och strax därpå smackade Patrik Mattson in en frispark från kanten rakt upp i borte krysset från åtminstone 25 meters håll.

I den 57:e minuten gjorde Cliff Nordin en fin räddning på Janne Sölveståls skott men när Robert Melander följde upp på returen fanns inget att göra för Torps duktige målman. Melanders första mål i Holmtröjan dessutom.

Snyggaste anfallet kom i den 69:e minuten när Pontus Maina och Janne Sölvestål samarbetade fram till Mainas 4-0.

Torpshammar tröstmålade efter en tilltrasslad situation där inte Holmförsvaret fått undan bollen ur det farliga området. Rasmus Söderman utnyttjade passitiviten och visade att han även kan göra mål på bättre målvakter än Granlos...

Tränarsnack:

- Det var spel mot ett mål och trots att det var svårspelat på gräset kombinerade vi oss fram till massor av chanser men som vanligt hade vi svårt att sätta dom. Åtminstone i första. Utöver chanserna hade vi även en tre-fyra ramträffar men efter att vi gjorde 2-0 tidigt i andra så kändes i prinicp segern klar, säger lagledare Kenth Åslin.

- Med så många borta idag och med några som spelade halvskadade var det full inriktning på försvarsspelet. Vi höll emot en halvlek men deras två snabba mål i andra tog knäcken på oss. Trots förlusten tycker jag vi skötte oss bra med tanke på förutsättnigarna, säger Torpshammars spelande tränare Tommy Göransson.

Bäst på plan:
Holm: Trion Pontus Maina, Janne Sölvestål och Mattias Engman kuggade i varandra perfekt och hade några fina kombinationer och dominerade matchen.
Torpshammar: Cliff Nordin i målet, mittbackarna Tommy Göransson och Olle Eriksson samt Rasmus Söderman framåt var ännu en gång kvartetten som drog det tyngsta lasset.
Matchfakta

• Vinst i hemmapremiären (Holms SK:s hemsida)

Jesper Nilsson-Böös gillar Thule grus, två mål idag! Jesper Nilsson-Böös gillar Thule grus, två mål idag!

Matfors IF - Kubikenborgs IF 3 4-0 (1-0)

2013-05-04 - 15:00 - Thulevallen, grus

1-0 Jesper Nilsson Böös 43

2-0 Jonas Richnau Ersson 49

3-0 Johan Engström 64

4-0 Jesper Nilsson Böös 74

Domare: Jan Boström, Sörberge
Publik: 40

Matchen:

Kuben 3 hade svårt att få ihop fullt lag till den här matchen. Kanske hade ryktet nåt dem att kampen skulle avgöras på Thulevallens ökända grusrektangel?

Med dom förutsättnignarna var det inte så oväntat att det skulle bli en klar victoria för det blåskrudade hemmalaget. Det blev nämligen spel mot ett mål i 2 x 45 minuter, men några få avbrott.

Men det här med att få in bollen i Kubenmålet blev ingen lätt historia.

Trots mängder av givna målchanser vägrade Kubens tiger i målet, Anton Vänglund att ge sig.

Och när Kuben var nära att ledningen på sin första attack - ett skott från 40 meter var MIF-tränaren Lars "Laban" Andersson nära att få dåndimpen. Då låg pulsen på över 250. Ny smet skottet precis över Anton Fandén ribba och "Laban" kunde pusta ut.

Med två minuter kvar av halvleken lyckades så Jesper Nilsson-Böös spräcka nollan genom att sätta en höger bredsida upp i nättaket över tigern Vänglund och rädda sin tränare från ett besök till akuten...

Matfors fick en perfekt start i den andra halvleken. Max Källström, som passade fram till 1-0-målet, blev nerriven innanför straffområdet och Jonas Richnau Ersson klev fram och satte straffen högt till vänster om Vänglund.

Matfors fortsatte trycka tillbaka Kubarna och efter ett hopslag framför mål hamnade bollen hos Johan Engström som enkelt kunde göra 3-0 i den 64:e minuten.

Tio minuter senare gjorde Nilsson-Böös sitt andra mål sedan han tagit tillvara på en retur efter ännu en Vänglund-räddning.
Tränarsnack:

- Vi borde ha lett med 7-0 i paus och vunnit hela matchen med tvåsiffrigt om vi haft en normal utdelning. Det var målvakt, stolpar och ribba som var i vägen. När dom var nära att göra 0-1 på skottet i slutet av första tog det på hjärtat, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.

- I dag var det svårt att få ihop lag så (tränaren) Emil (Norrman) fick jaga alla han fick tag som kunde röra sig. Av de han fick ihop var det inte många som överhuvudtaget kommit igång och börjat träna ännu. Med dom förutsättningarna så kändes som vi inte skulle kunna bjuda upp till dans. Men tack vare Anton i målet så slutade första halvlek endast 1-0 till Matfors. Med det i ryggen så kände vi oss hoppfulla att fortsätta och ge Matfors en match. Men redan efter fem minuter får Matfors en straff som det blev 2-0 på och då var det en rejäl uppförsbacke, säger lagledaren Roger Norrman.

Bäst på plan:
Matfors: Jonas Richnau-Ersson, som vanligt lika dominant i mittförsvaret som Johan Bergström var på mittfältet. Jesper Nilsson-Böös skapade i vanlig ordning massor av chanser och idag satte han även två av dom.
Kuben 3: Målvakten Anton Vänglund krigade långa stunder ensam mot anstormande matforsspelare och svarade för oräkneliga räddningar. Extra plus även till Altaf Hashemi på yttermittfältet.

Matchfakta

Patrik Hägglund "duffar in 2-0 till Granlo efter en soloraid. Ånges mittback Jesper Gulliksson något för sent ute. Då trodde många att segern var klar men Ånge 2 kämpade sig tillbaka in i matchen och knep en pinne. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu (fler bilder längre ner på sidan, förarbetet till målet t ex).

Granlo BK - Ånge IF 2 2-2 (1-0)

2013-05-05 - 14:00 - Westhagen

1-0 Oscar de Wahl 15

2-0 Patrik Hägglund 50

2-1 Haik Danielian 57

2-2 Haik Danielian (straff) 73

Utvisningar Granlo: Edin Muratovic 76 och Brima Bassie 80.

Domare: Roger Pettersson, Sundsvall (många konstiga avblåsningar och varning på fel spelare m.m. Båda lagen dock lika missnöjda med insatsen).
Publik: 23

Matchen:

I förra omgången kom Ånge tillbaka från ett 0-2-underläge. Nu gjorde man om bedriften mot Granlo. Skillnaden var att man den här gången fick nöja sig med en pinne mot tre förra helgen.

Problemet, sett ut Granloperspektiv, var att man aldrig skulle fått chansen att ta poäng som matchbilden såg efter en timmes spel.

Det bjöds på riktigt sevärd fotboll och båda lagen startade i ett högt tempo och bjöd inte varandra på några ytor, förutom att Granlos högerkant lämnades övergiven av Ånge. Ett kostsamt beslut. Vindsnabbe Oscar de Wahl löpte sig först fri från kanten men Jonny Lissne i Ångemålet kom ut snabbt och reflexräddade markskottet. Några minuter senare samma prodecur men den här gången lyfte de Wahl in bollen högt i det borte krysset ur snäv vinkel. Snyggt värre.

Granlo hade sedan flera fina chanser att utöka ledningen och framförallt hotade man från kanterna och på fasta situationer. Skärpan saknades dock i de avgörande momenten.

Ånge var inte heller ofarliga men kvicke Kraig Rochester hade inte ställt in siktet på skorna. På sina fina genomlöpningar var han betydligt närmare att träffa fotografen än målet (inte långt borta att man suttit och skrivit dessa rader med rejäl mittbena...).

Egentligen skapade Ånge bara en rejäl chans i första halvleken. En frispark ute till vänster strax utanför straffområdet slogs diagonalt in och efter lite tumult petade Jesper Gulliksson in bollen i tomt mål från en decimeter. "Målet" dömdes dock bort sedan domaren konfererat med sin AD ute på linjen. Ångespelaren hade sparkat GBK-målvakten Jimmy Häggqvist i huvudet innan han slog in bollen. Från min position vid målet ett korrekt domslut. Gulliksson hävdade emellertid att han blivit knuffad in i målvakten och att det var oavsiktligt. 

Granlo inledde även den andra halveken bäst. Patrik Hägglund hade ett rykande skott precis över innan han någon minut senare vände bort en Ångeförsvarare i straffområdet och sedan "duffade" in 2-o vid stolpen. Ett mål som mv-Lisse tog på sig efteråt. Jag skulle nog hellre vilja hänga försvaret då Granlo kunde såga sig igenom lite väl enkelt i det anfallet.

Fredri Ismaili och Brima Bassi hade sedan varsin chans till ett 3-1-mål innan Hank Danielian i kamp med Granlokeeper Häggqvist och mittbacken Johan Petersson krigade in reduceringsbollen. Fast om vi skall vara ärliga så var det Pettersson som oturligt var sist på bollen...

Målet gav Ånge energi och plötsligt blev det en helt annan match. Det tuffa spelet fortsatte men nu var det gästerna som vann de flesta närkamperna samtidigt som Granlo började visa trötthetssymptom.

I den 72:a minuten jobbade Ånge till sig en hörna, som hemmaförsvaret sedan rensade undan vid den främre stolpen. Då kom en domarsignal och ett pekande på straffpunkten. Då var det många fågelholkar på planen - i båda lagen. Domaren hade sett lite kärleksgnabb i straffområdet och då han redan sagt till de båda turturduvorna precis innan hörnan skulle slås hade han inget val när Granlospelaren fortsatte sin omfamning.

Straffen tog Hank Danielian hand om och placerade den hårt efter marken precis invid den vänstra stolpen och då spelade det ingen roll att Häggqvist gick åt rätt håll.

Momentum låg nu hos Ånge och när först Edin Muratovic drog på sig sitt andra gula kort efter en fällning och strax därpå fick även Brima Bassie syna sin andra ostskiva efter en kapning var GBK reducerat till blott åtta utespelare.

Döm om min förvåning när Granlo istället för att säkerställa en poäng gick på offensiven för en trea! Och det var på vippen att man kom igenom ett par gånger. Märkligt nog skapade inte Ånge någonting alls framåt sista tio trots sitt numerära övertag.

Matchen slöt, precis som Lokalfotbollen tippade, 2-2 och jag tycker båda lagen skall vara nöjda med både poäng och insats. Granlo bäst i 60, Ånge i 30. Starkt av Ånge att komma tillbaka och få med sig en pinne.

Tränarsnack:

- Sätter man inte sina chanser vinner man inte. Så enkelt är det. Vi borde satt flera bollar med tanke på de möjligheter vi hade. Första halvlek var riktigt bra och då höll vi vår gameplan till punkt och pricka både offensivt, då vi ställde om bra, och defensivt, låg hela tiden rätt i banan. Straffen och utvisningarna var onödiga och det kostade oss också segern men en eloge till Ånge som aldrig gav upp utan gjorde jobbet i 90 minuter, säger Granlotränaren Bo Hägg.

- Känns som vi inte kom upp i vår kapacitet men vi fick energi av vårt 1-2-mål och därefter såg dom trötta ut, kanske därför dom drog på sig utvisningarna? Totalt sett ett rättvist resultat i en tuff och rejäl match, säger tränaren Benny Matsson.

Bäst på plan:

Granlo: Västerbacken Hussein Ashir plockade i stort sett bort snabbe britten Kraig Rochester. Johan Pettersson rejäl och brytsäker i mittförsvaret, otur på 1-2-målet, och på mitten slet Jesper Hellström som en värsta Daniel Tjärnström.

Ånge 2: Haik Haik Danielian kom ingen vart i den första halvleken men gör ändå två mål i den andra. Ett krigarmål och en perfekt slagen straffspark. Mittbacken och lagkaptenen Jesper Gulliksson lugn och säkert och gjorde även ett mål, som dock blev bortdömt efter lite palaver.
Matchfakta

(scrolla ner för fler bilder från matchen)

Kan man vara annat än glad? Hakim Rouass gjorde hat-trick och spelade fram till det fjärde. Kan man vara annat än glad? Hakim Rouass gjorde hat-trick och spelade fram till det fjärde.

Stöde 2/Nedansjö IK - Selånger FK 2 2-4 (1-3)

2013-05-05 - 19:00 - Kubikenborgs konstgräs

0-1 Hakim Rouass 4

1-1 Tomas Eriksson 5

1-2 Hakim Rouass 15

1-3 Hakim Rouass 25

2-3 Tomas Eriksson (straff) 55

2-4 Elias Lindqvist 58

Domare: Örjan Åström, Stöde (gjorde några rejäla blunders)
Publik: 25

Matchen:

Stöde 2/Nedansjö och Selånger 2 bjöd fläckvis på bra fotboll men däremellan några perioder med mindre bra. En ojämn tillställning med andra ord. Båda lagen bemödade sig emellertid att spela boll, även i trånga situationer då det blev lite väl plåttrigt, men hellre det att man tillföll med tjongbollar. Det skall man ha heder för.

Det blev en händelsrik inledning. Redan efter fyra minuter fick Hakim Rouass bollen efter en snabb spelvändning och bröt sig igenom och gav gästerna ledningen med 0-1.

Nästan direkt på avspark gick Nedansjö upp och kvitterade genom Tomas Eriksson och bara minuten därpå löpte han igenom igen - och blev bryskt kapad innanför straffområdet. Straff och frilägesutvising? Nix, ingenting. Domaren nöp igen ögonen och lät spelet fortgå till allas stora förvåning.

Glädjen stod inte högt i tak hos Nedansjö när sedan Hakim Rouass efter en ny spelvändning, fint assisterad av Anton Ågebrandt, kunde göra 1-2 efter en kvart och tio minuter senare fullborda sitt hattrick med en snygg nick på hörna.

Därefter fick ena assisterande domaren problem med halsen och andningen och ambulans var tvungen att tillkallas. Otäckt.

Rutinerade domarräven Sverker Andersson fanns emellertid på plats och han tog hand om linjeflaggan och tack vare sin rutin skötte han uppgiften galant.

Under uppehållet gjorde Nedansjötränaren Christer Söder några taktiska dispositioner och bl a bytte mittbackspar. Ytterbacken Patrik Nilsson och mittfältaren Patrik Granlund fick kampera ihop på den posten. Den nya konstellationen fick broms på Hakim Rouass målskytte vars snabbhet inte längre kunde fira lika stora triumfer.

Tio minuter in i den andra halvleken var Nedansjö på gång igenom ännu en gång men den här gången fick man en domarsignal med sig när Jonas Åström gjordes ner i straffområdet. Tomas Eriksson brukar vara säkerheten själv från elva meter, och jodå, det blev mål den här gången också och nerv i matchen.

Men inte så länge...

Hakim Rouass spelade tre minuter senare nämligen fram till Elias Lindqvist, som med en säker bredsida satte 2-4.

Nedansjö gav inte upp men Selånger och duktige Jesper Thimståhl i målet vägrade kapitulera fler gånger och det unga SFK-gänget kunde ta sina första poäng för säsongen och ta en viss revansch för 0-7-förlusten i premiären.

Tränarsnack:

- Vi måste sluta bjuda på tidiga mål bakåt. Annars så tyckte jag det var en jämn match där ett kryss varit mest rättvist. Vi hade många unga med i dag och det är kul att dom kommer in och tar chansen, säger Nedansjötränaren Christer Söder.

- Vi började jättebra första halvtimmen. Efter avbrottet blev det lite svajigt sista kvarten av första. Såg bra ut även stora delar av den andra halvleken men vi är fortfarande lite för mycket upp och ner i spelet och får även lite för långt mellan lagdelarna. Men det här är unga killar som hela tiden vill lära sig och vi blir allt bättre. Skönt för dom att få vinna en match, speciellt efter den mindre lyckade premiären mot Sidsjö-Böle, säger Selångers tränare Ola Persson.

Bäst på plan:

Nedansjö: Stefan Markussen gav Selångerförsvaret fullt jobb. Duktig targetplayer men ändå snabb. Nya mittbackskonstellationen med unge Patrik Nilsson (född 1995) och rutinerade Patrik Granlund var klockrena den timme de fick spela tillsammans. Kan bli ett svårpasserat radarpar under säsongen. 

Selånger: Hakim Rouass, naturligtvis. Snabb och stark, tre mål och ett assist. Enough said! 16-årige målvakten Jesper Thimståhl visade trots viss rostighet upp ett bra spelsinne och mod i utrusningarna.
Matchfakta

IFK Sundsvall 3 och Sidsjö-Böle IF står över

Tabell omgång 2

1. Holms SK 2     2   0   0   8 - 2   6
2. Granlo BK 2     1   1   0   6 - 3   4
3. Ånge IF 2 2     1   1   0   5 - 4   4
4. Sidsjö-Böle IF 1     1   0   0   7 - 0   3
5. Ljustorps IF 1     1   0   0   6 - 0   3
6. Matfors IF 2     1   0   1   6 - 3   3
7. IFK Sundsvall 3
1     1   0   0   3 - 1   3
8. Ljunga IF 1     1   0   0   2 - 0   3
9. Fränsta IK 2     1   0   1   6 - 5   3
10. Kubikenborgs IF 3
2     1   0   1   3 - 6   3
11. Selånger FK 2 2     1   0   1   4 - 9   3
12. Hassels IF
2     1   0   1   2 - 7   3
13. Sund IF 2 2     0   0   2   1 - 5   0
14. Stöde IF 2/Nedansjö IK 2     0   0   2   4 - 7   0
15. Alnö IF 2
2     0   0   2   2 - 7   0
16.

Torpshammars IF

2     0   0   2   2 - 8   0

Skytteligan, omgång 2

Claudio Moraga leder skytteligan efter sin uppvisning mot Selånger. Claudio Moraga leder skytteligan efter sin uppvisning mot Selånger.

4 mål:

Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

 

3 mål:

Robin Nordin, Ljustorp

Jesper Nilsson-Böös, Matfors

Hakim Rouass, Selånger 2

Tomas Eriksson, Stöde 2/Nedansjö

Haik Danielian, Ånge 2

 

2 mål:

Ferdi Ismaili, Granlo

Jan-Olov Sölvestål, Holm

Antonio Zavala, Ljustorp

Tom Nilsson Martinsson, Sundsvall 3

Rasmus Söderman, Torpshammar

Niclas Möllhagen, Ånge 2

Fotokollage: Granlo BK - Ånge IF 2 2-2

Ånges vindsnabbe britt, Kraig Rochester, på väg igenom. Sekunden senare försöker han med en missriktad missil göra mittbena på fotografen... Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Patrik Hägglund siktar in sig. Det här vinande skottet smiter strax över ribban men han skulle få revansch...
Patrik Hägglund driver in från kanten och utmanar Ånges mittbackar...
...viker förbi Jesper Gulliksson
...innan han "duffar in 2-0 till Granlo efter sin soloraid, Gulliksson något för sent ute. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Ånges bortdömda mål. Jesper Gulliksson missar bollen men träffar istället Granlos målvakt Jimmy Hägqvist i bakhuvudet med vristen. Ångespelaren med både mössa och långkallingar petar sedan in bollen och jublar - till ingen nytta skulle det visa sig...
Ferdi Isamili på språng igen...
...och helt fri lobbar Ferdi bollen över målvakten, men utanför målet.
Brima Bassie i bra läge men avslutet blir tamt och ett enkelt byte för Ångekeepern Jonny Lisne.
Ferdi Ismaili sopren igen. 3-0 nu då?
Men, nej. Ferdi tvekar något och målvakten Lissne är snabbt ut ur sitt mål och räddar.
Seriens bäste vänsterback (?) Hussein Ashir på en offensiv utflykt men blir stoppad av Ångeförsvaret.
Kraig Rochester hade svårt mot Granlos robusta försvar.