Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 3

Yllmen Ramosaj gav Granlo ledningen redan i den andra minuten mot Kuben 3. Här har han läge för mer men blir avvinkad för offside. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Andreas Fridolf gjorde hattrick i sin första match för Torpshammar. Andreas Fridolf gjorde hattrick i sin första match för Torpshammar.

Torpshammars IF - Alnö IF 2 4-3 (2-1)

2013-05-07 - 19:00 - Ånge Idrottsplats

1-0 Andreas Fridolf 3

2-0 Andreas Fridolf 9

2-1 Per-Philip Lundqvist 42

3-1 Andreas Fridolf 53

3-2 Per-Philip Lundqvist 64

4-2 Elias Sundkvist 74

4-3 Henrik Tjernström 77

Utvisning Alnö 2: Johan Riise 31

Domare: Christer Frisk, Liden (gjorde en bra insats)

Publik: 30

Matchen:

Vinnande lagets tränare var oerhört missnöjd med spelet medan förlorande lagets var klart nöjd med sitt...

I vilket fall blev det många mål och bäst startade hemmalaget och hade redan efter tio minuter rivit åt sig en 2-0-ledning. Båda målen från Andreas Fridolfs fötter. 1-0 kom i den tredje minuten efter ett väggspel och i den nionde snodde han bollen av Alnös siste man och fri med Kevin Källström gjorde han inget misstag.

Alnö kom sent till match och hann knappt värma upp men efter mardrömsöppningen började man få upp ångan och spelmässigt var man ganska jämnbördiga. Det lilla spel som nu pågick. Det här var ingen kulinarisk upplevelse för en fotbollsgourmet. Men den som gillar mål i allmänhet fick i alla fall sist lystmäte, sju stycken.

Efter dryga halvtimmen var Andreas Fridolf på väg igenom för ett hattrick men drogs ner snett bakifrån av Johan Riise. Straffspark och frilägesutvisning.

Rasmus Söderman har gjort mål i de båda tidigare omgångarna och nu skulle han bli målskytt för tredje matchen på raken var det tänkt - men ack - bollen från straffpunkten hittaade ribban och inte nätet under.

Istället kunde, i den 42:a minuten, en omarkerad Per-Philip Lundqvist reducera sedan han styrt in ett inspel från kanten och Alnö kunde gå till pausvila med "bara" 1-2 i baken.

Lagens försvarsspel höll likt matchen ingen höjdarklass.

Sju minuter in i den andra halvleken kunde Andreas Fridolf fullborda sitt hattrick sedan han blivit "bortglömd" inne i Alnös straffområde.

Alnö vägrade emellertid att släppa kontakten och efter 64 minuter satte P-P Lundqvist ett välplacerat skott från straffområdeslinjen till 3-2.

Alnö gick sedan ner på en trebackslinje i sin jakt på poäng men det blev ett mål i baken istället tämligen omgående. Elias Sundqvist fick i stort sett ostörd peta in 4-2 några cenimeter från mållinjen.

Ett segt Alnö kom tillbaka ännu en gång och efter kalabollik framför Torpmålet stötte Henrik Tjernström in ytterligare en reducering.

Någon egentlig möjlighet till kvittering lyckades inte Alnö vaska fram utan hemmalaget var närmare ett femte mål men en uppsjö missade frilägen gjorde att matchen slöt 4-3.

Tränarsnack:

- Tror aldrig jag sett någon sämre fotboll! Det här var sämre än pojklagsfotboll, en ren katastrof över hela planen. Det enda jag kan vara glad över är de tre poängen, dundar Torpshammars tränare Tommy Göransson.

- Vi kom upp sent och hann knappt värma upp. När matchen kom igång var vi inte med från start och kom in snett i den. Efter inledningen tycker jag att vi hade fler och bättre chanser än Torpshammar. Skillnaden var att dom satte sina. Vi är nöjda med vårt spel och att vi kunde komma tillbaka in i matchen, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Bäst på plan:

Torpshammar: Andreas Fridolf. Frisk och kry och hattrick i sin första match. Den ende i laget som tränare Göransson ville plussa för.
Alnö 2: Per-Philip Lundqvist, född 1997, spelade moget från sin innermittfältsplats och vann många dueller, och gjorde även två mål. Fredrik Eriksson, även han 97:a, fick hoppa in i mittförsvaret när Johan Riise blev utvisad och skötte uppgiften med bravur.

Matchfakta

Fredrik Lundqvist gjorde två av målen mot Ljunga för sitt IFK Sundsvall 3. Fredrik Lundqvist gjorde två av målen mot Ljunga för sitt IFK Sundsvall 3.

IFK Sundsvall 3 - Ljunga IF 5-1 (3-0)

2013-05-07 - 19:30 - Westhagen

1-0 Tom Nilsson-Martinsson 8

2-0 Fredrik Lundqvist 15

3-0 Fredrik Lundqvist 44

3-1 Anders Boman 73

4-1 Tom Nilsson-Martinsson 85

5-1 Nickolas Wikström 88

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall

Publik:  58

Matchen:

IFK Sundsvall 3 tog sin andra raka seger i sin debutsäsong och redan efter 45 minuter hade man i stort sett avgjort matchen mot Ljunga.

Men det var nära att gästerna tog ledningen i matchöppningen men en frispelad Niklas Eriksson brände sitt kanonläge.

Bara ett par minuter senare frispelade Martin Mikaelsson Tom Nilsson-Martinsson och så var det hemmaledning i stället.

Fredrik Lundqvist bredsidade efter en kvart in 2-o i det bortre hörnet och precis innan pausvilan tvingades Viktor Norlund i Ljungamålet kapitulera en tredje gång sedan samme Lundqvist avslutat högt.

Ljunga tätade till i andra och spelade upp sig och IFK-grabbarna fick inte bygga upp sitt spel i lugn och ro.

Med lite drygt 20 minuter kvar på klockan (som inte fungerar på Westhagen, när skall den lagas? 2020?) svarade Ljungas mittfältare Anders Boman för ett klassmål. Från 35 meters håll skickade han i väg en riktig rackarrökare upp i det vänstra krysset. 

Ljunga försökte flytta upp för ytterligare en reducering men det blev de rappa IFK-arna som kunde göra matchens två sista fullträffar.

4-1 kom i den 85:e minuten sedan Nickolas Wikström skottat, mv-Nordlund släppt retur, som sedan Tom Nilsson-Martinsson obarmhärtigt petade in.

5-1 provade åter Nickolas Wikström ett avslut och nu stod det ingen Ljungakeeper i vägen sedan han drivit in och placerat bollen i den borte gavlen med en behärskad bredsida.

På det hela taget en riktigt bra div. V-match. Bra spel, okey tempo och flera härliga och ärliga närkamper och framförallt, god stämning på planen mellan bägge lagen. Kanske blev segersiffrorna något i överkant men båda lagen skall ha beröm för sin insats.

Tränarsnack:

- Vi spelade minst lika bra som mot Sund 2 i förra matchen och nu satte vi även fler av chanserna. Kanske hade vi kunnat sticka dit nån till. Försvarsmässigt såg det riktigt bra ut och vi släppte knappt till några lägen för Ljunga, säger IFK:s spelande tränare Fredrik Lundqvist.

- Hade vi satt friläget vid 0-0 kanske det blivit en annan match. Sedan uppträder vi lite valpigt på deras baklängesmål. Det märktes att Gunnar Westbergs snabbhet därbak saknades. Men vi tog oss i kragen och tätade till bakåt och kanske borde vi gjort något fler mål framåt. Deras två sista mål kom till tack vara att vi flyttade upp. Nä, jag ger oss godkänt i andra halvlek, säger Ljungas tränare Hans-Gunnar Eriksson.

Bäst på plan:

IFK 3: Vänsterbacken Simon Bohlin dominerade sin kant ända till han blev huvudskadad och blödande tvingades lämna planen. Martin Mikaelsson svarade för en exceptionell insats både som innermittfältare och mittback. Martin Palm vann allt i luft och mark på sin mittbackposition.

Ljunga: Stefan Gustafsson gjorde i vanlig ordning ett "hästjobb" på mitten och beröm skall även vänsteryttermittfältaren Daniel Olsson och Anders Bohman på innermitt ha. Ett par extra plus till Boman för kanonskottet i krysset.
Matchfakta

Bröderna Ankarmark, Tommy och Michael, gjorde en kanonmatch i Sunds mittförsvar och höll länge Sidsjö-Böle stången. Här får Lapi Berisha känna på en armbåge. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sund IF 2 - Sidsjö-Böle IF 1-3 (0-0)

2013-05-08 - 18:00 - Westhagen

0-1 Erik Senestad 57

0-2 Claudio Moraga 58

1-2 Tommy Ankarmark 63

1-3 Brehon Berisha 86

Domare: Jan Boström, Sörberge (bra!)
Publik: 11

Matchen:

Jag trodde innan på brakseger för Sidsjö-Böle efter Sunds två tidigare insatser i serien.

Nu hade man emellertid samlat ihop sig och kom till spel med ett slagkraftigt lag, visserligen utan avbytare, men med bl a båda bröderna Ankarmark, David Lundqvist och Niklas Saastamoinen i laguppställningen.

Sidsjö-Böle hade mest boll men Sund låg hela tiden rätt i positionerna med sitt låga försvarsspel och var långt ifrån ofarliga i sina spelvändningar.

Det var först med cirka tio minuter kvar av den första halvleken som SBIF började få lite mer fast grepp men närmare än ett par svepande skott från Claudio Moraga som smet strax utanför och över kom man inte någon nättkänning första fyrtiofem.

Sidsjö-Böle vred om skruvstädet lite mer i andra men det tog nästan en kvart innan nollan spräcktes då Erik Senestad från nära håll kunde nicka in ett inlägg.

Minuten senare rann Claudio Moraga igenom med 0-2 som följd. 
Proppen ur?

Nej, i den 63:e minuten lyckades Tommy Ankarmark få ett fot på en inspel och så var det plötsligt 1-2 och match igen.

Sidsjö-Böle fortsatte med sitt bollinnehav men blev lite mer eftertänksamma i offensiven. Trots det släppte man till två frilägen inom en kort tidsrymd. Båda gångerna var det David Lunqvist som fick chansen efter "rensningar" eget försvar. Det första läget läget sköt han utanför och det andra mitt på målvakten Fredrik Hultman.

Som lök på laxen rann Brehon "Lapi" Berisha igenom i slutminuten och punkterade matchen med ett skott rakt upp i nättaket till 1-3.

Rättvis seger för, ett för dagen lite bekvämt och omständligt, Sidsjö-Böle och spelar Sund 2 så här diciplinerat och att man kanske kan få till en och annan avbytare så kommer man inte att gå lottlösa genom serien.

Tränarsnack:

- Vi förlorade mot ett bättre lag men det här var ett fall framåt för vår del och vi var bara två missade frilägen från att göra 2-2 och då vet man aldrig hur det kunnat gått, säger spelande tränaren Tommy Ankarmark.

- I den första halvleken så för vi spelet och skapar chanser men överlag så är vi alldeles för loja. Mycket bättre inställning i andra, bättre press och bättre lägen och äntligen fick vi utdelning på chanserna. Vi går till 2-0-ledning men bjuder in Sund efter en halvchans till 2-1. Sen missar dom även ett friläge för 2-2. Istället gör vi 3-1 och punkterar matchen. Totalt ca 10-3 i målchanser, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

Bäst på plan:

Sund 2: Lukas Sahlin, stabil bakåt och följde med framåt från sin mittbacksposition. Plus även för Tony Backlund, Josef Rahmqvist och Erik Senestad.
Sidsjö-Böle: Bröderna Ankarmark i mittförsvaret, Tommy och Michel, var rena ankaret därbak och där strandade många anfallsförsök från SBIF. Amaro Bahtijar, född 1998, visade upp ett fyndigt och distinkt mittfältsspel och visade ingen som helst respekt för sina klart äldre motståndare. En jättetalang i vardande!
Matchfakta

Mittbacken Per Ellingsson höll sig framme och hamna-det i målprotokol-let. Mittbacken Per Ellingsson höll sig framme och hamna-det i målprotokol-let.

Fränsta IK - Ljustorps IF 2-3 (1-1)

2013-05-08 - 19:00 - Myggvallen

1-0 Kent Larsson (straff) 37

1-1 Bashkim Kryeziu 42

2-1 Kent Larsson 53

2-2 Per Ellingsson 65

2-3 Juan Francisco Yévenes Araos 75

Utvisning Fränsta: Timothy Paulsson 27

Utvisning Ljustorp: André Moberg 48

Domare: Michael Lie, Sundsvall (inkonsekvent)

Publik: 40

Matchen:

På Myggvallens grus var det grinigt, tjaffsigt, dåligt passningsspel och massor av långa oadresserade bollar på "Bengt" - men ändå fem gjorda mål.

André Moberg satte tidigt bollen i nät för Ljustorp efter en stolpretur men målet vinkades dock bort av den assisterande domaren.

Redan innan vi nått upp till en halvtimme på klockan hade Fränsta decimerats till tio man sedan Timothy Paulsson fått sitt andra kort efter "gurgel" med gästernas Jasmin Muratovic, som han hävdade hade armbågat honom.

I den 35:e minuten boxade Ljustorps målvakt Petter Melander undan en boll i kamp med både sina egna och Fränstas spelare utan någon åtgärd från huvuddomaren. Assisterande viftade dock med flaggan på sin kant för att tillkalla HD:s uppmärksamhet och efter lite diskussion visade Michael Lie på straffpunkten. Någon oschyssthet hade begåtts av någon Ljustorpsspelare, oklart vilken.

Straffen sattte Kent Larsson i vanlig ordning säkert i nät.

Fem minuter senare lyfte Bashkim Kryeziu in ett frisparksinlägg djupt in i straffområdet. Ingen rörde dock bollen vilket ställde Fränstakeepern, 1-1.

Tidigt i andra så var det utjämnat i antalet spelare på planen. Då fick André Moberg lämna sedan han fått syna sitt andra gula kort.

Åtta minuter in i den andra halvleken kunde så Kent Larsson återge hemmalaget ledningen. En ledning som stod sig till minut 65 då Per Ellingsson tryckte in en målvaktsretur efter skott från 1-1-skytten Kryeziu.

Ljustorps segermål kom med kvarten kvar sedan Michael Wahlroos ryckt loss på kanten och spelat in perfekt till Juan Francisco Yévenes Araos som beslutsamt stänkte upp den i nättaket.

Då återstod cirka kvarten men någon kvittering förmådde inte hemmalaget få till stånd utan det var istället Ljustorp som låg närmare ett fjärde mål.

Tränarsnack:

- En typisk grusmatch. Svårspelat och mycket långbollar. Det här var ingen vacker tillställning. Tycker också att domaren ställde till det så det blev grinigt och gnälligt på planen, säger Ljustorps lagledare Mats Moberg.

Bäst på plan:
Fränsta: info kommer
Ljustorp:  Mittbacken Jesper Eklund var i vanligt ordning säker och trygg och viker aldrig ner sig i en närkamp. Antonio Zavala visade hög arbetskapacietet och inställning på mitten och förlorade knappt några dueller man mot man.
Matchfakta

På denna något suddiga bild stänker Oskar "Piraten" de Wahl stenhårt in 2-1 till Granlo precis under ribban. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kubikenborgs IF 3 - Granlo BK 2-4 (1-2)

2013-05-08 - 20:00 - Kubikenborgs konstgräs

0-1 Yllmen Ramosaj 2
1-1 Gustaf Svelander 28
1-2 Oskar De Vahl 31
2-2 Hari Halilovic 51
2-3 Ferdi Ismaili 60
2-4 Erik Bjuhr 84

Utvisning Kuben 3: Joel Nyh 54 (mv, friläge)

Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall (bra div. V-debut)
Publik: 40

Matchen:

Granlo tog greppet om matchen direkt och hann skapa ett par chanser redan innan Yllmen Ramosaj i den andra minuten knorrade in 0-1 högt i målet. Nye målvakten Joel Nyh chanslös. Då var Kubens lagledare Roger Norrman orolig för ett målras. Bud fanns också sedan på både ett andra och ett tredjemål men skärpan var obefintlig när väl bollen skulle placeras mellan stolparna.

Efter ca 20 minuter dog Granlos offensiv och "tigerungarna" i Kuben fick allt mer att säga till om och efter knappa halvtimmen serverade Simon Hammarström Gustav Svelander en djupledsboll som skar som het kniv genom smör och i kamp med Granlos mittförvar och målvakt tråcklade Svelander in 1-1 och chocken var total hos gästerna. Och inte blev det bättre av att målvakten Jimmy Bergendahl (f d Häggqvist) fick en smäll på sitt onda knä och tvingades utgå. Tur att Alexander Nilsson fanns att tillgå. Inte ofta Granlo har lyxen att ha målvaktsavbytare...

Kuben vädrade morgonluft och gick till ny attack men tre minuter efter kvitteringsmålet åkte man på en bakstöt när Alen Zulovic vann bollen på mitten och snygg lade in den i straffområdet där Oskar de Wahl kom instormandes från sin kant och drog upp bollen stenhårt i nättaket förbi innebandymålvakten Joel Nyh (se bilden ovan).

Resten av halvleken visade Granlo upp en sällan skådad karta över missade målchanser. Det var frilägen som brändes och det hjälpte inte ens med öppet mål från fem meter, bollen slogs fyra meter utanför i alla fall...

När sedan Hari Halilovic lyfte in kvitteringen i tomt mål efter ett makalöst försvarsslarv i Granlo låg paniken på lut i bortalaget. Speciellt som man fortsatte att missa upplagda lägen.

I den 53:e minuten löpte sig inhopparen Peter Allen fri, rundade målvakten Nyh utanför straffområdet, som svarade med en rejäl kapning med frilägesutvisning följd.

Men en man mer fortsatte Granlo "missarnas afton" och Granlos tränarduo Hägg/Zulovic var nästan i upplösningstillstånd! Var det här kvällen allt skulle häxa sig? Hur många givna lägen hade man råd att missa för att inte bärga segern?

Ferdi Ismaili var en av dom största syndarna denna afton men det var ändå han som frälste Granlo efter en timmes spel då han djärvt stack fram huvudet och nickade in 3-2-bollen från nära håll på Oscar de Wahls inspel från kanten. Vaken snabb frispark av Alen Zulovic momentet innan vilket ställde Kubenförsvaret.

Otränad må det unga Kubenlaget ha varit men kämpaglöd visade man upp och trots en man mindre och man försökte jobba till sig en kvittering. Någon riktig jättechans vaskade man inte fram men Granlos nerver fanns på utsidan varje gång Kuben passerade mittlinjen. 

Det var inte förrän med sex minuter kvar på uret som Granlo lyckades säkra segern då Alen Zulovic vred runt inne i straffområdet och spelade fram till Erik Bjuhr som från 35 cm kunde stöta in 4-2.

Två minuter senare tilldömdes Granlo en straff. Alen Zulovic är normalt straffläggare men men det var Peter Allen som tog hand om stramaren - som blev usel. Anton Vänglund räddade enkelt men släppte retur. Allen klev dit och skulle ta revansch men sköt via målvakten i stolpen från två meter  och 4-2 stod sig matchtiden ut.

Innan matchen sade tränaren Bo Hägg att: "Alen (Zulovic reds anm.) lägger eventuella straffar". Peter Allen missförstod nog tränare Hägg där en aning...

Trots allt en rättvis Granloseger även om den satt långt inne. Kubens tigerungar skall ha all heder för sin insats och gav aldrig upp och försökte hela tiden hålla bollen i spel efter marken.

Kuriosa från matchen. Hur ofta är det att man får se FEM målvakter i aktion under en match? Granlo fick ju ersätta Bergendahl med Nilsson efter skada och Kuben fick först ersätta utvisade Nyh med Vänglund som i sin tur blev skadad i slutskedet och fick ersättas av Gustaf Svelander.

Inte välspelat på Kubens konstgräs men händelserikt med sex mål och fem målvakter - och en sjätte halt som skriver dessa rader...

Tränarsnack:

- Jag trodde inte vi skulle kunna rå på ett så pass bra lag som Granlo då vi var tvungna att ringa in folk som inte spelat på ett par år men jag tyckte vi stod upp riktigt bra och gjorde match av det hela, säger tränaren Emil Norrman stolt.

- Riktigt riktigt dåligt, klart sämsta matchen i år. Vad vi brände chanser, tror det var fyra-fem klara i första och lika många i andra. Det enda positiva var tre poängen. Jag vill passa på att ge Kuben en eloge för sitt fina och schysta spel. Ett trevligt lag med trevliga ledare, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.

Bäst på plan:
Kuben 3: Simon Hammarström. Innermittfältaren visade kämpaglöd och stod även för en perfekt djupledsboll fram till 1-1-målet. Hari Halilovic gjorde sin första match för året och gjorde det bra, mål bl a, och det syntes inte att han hämmades av sin svåra knäskada (skall operera korsbandet).
Granlo: Oskar och Oskar, d v s Lund i försvaret och de Wahl ute på högerkanten var klart till sin fördel. Jesper Hellström slet som vanligt hårt på mitten och "nr 10" Alen Zulovic låg bakom tre av Granlos fyra mål.

Matchfakta

19-årige Johan Eng-ström satte sista spiken i Selångers kista. 19-årige Johan Eng-ström satte sista spiken i Selångers kista.

Selånger FK 2 - Matfors IF 0-2 (0-1)

2013-05-08 - 20:00 - Westhagen

0-1 Jesper Nilsson-Böös 29

0-2 Johan Engström 70

Domare: Anton Sjöberg, Sundsvall (märktes inte i sin div. V-debut, bra m a o)
Publik: 37

Matchen:

Selånger 2 och Matfors bjöd på en bra fotbollsmatch på Westhagens konstgräs. Var lite "Allsvenskan light" över den. Trångt och tätt vilket gjorde att båda lagen hade svårt att tränga igenom med sitt kortpassningsspel.

Matfors hade mest boll och Selånger försvarade sig väl och var bra organiserade. Enda gången det egentligen falerade var när man tappade bort Jesper Nilsson-Böös mitt framför mål efter en halvtimme och han enkelt kunde stöta in 0-1 i öppen kasse.

Matchen stod i stort sett och vägde i 70 minuter. Matfors hade visserligen klar spelövervikt och nästan alla målchanserna, men en 1-0-ledning i fotboll är skör! 

Det var inte förrän med lite knappt 20 minuter kvar som Johan Engström kunde göra det förlösande målet för gästerna. Max Källström vann bollen på mitten och slog ett exakt pass fram till Engström som bredsidade hem matchen.

Matfors vann matchen rättmätigt men Selångers unga lag, fyra stycken "97:or" och två "98:or", stretade emot bra och spelade taktiskt klokt.

Tränarsnack:

- Vi gör en bra insats, inte minst var vi bra organiserade försvarsmässigt trots att vi fick spela med ett nytt mittbackspar. Framåt kom vi runt bra på kanterna men tyvärr är vi för tunna innen i boxen. Vi drabbades också av skador i andra halvleken vilket gjorde att vi inte kunde hota offensivt men jag är i alla fall nöjd med prestationen, säger Selångers tränare Ola Persson.

- Var längre frustrerad för vi kan så mycket mera än det vi visade idag, vi missade t ex fem stycken 100 procentiga chanser, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.

Bäst på plan:

Selånger 2: Målvakten Jesper Thimståhl svarade ännu en gång för en stabil insats mellan stolparan. Synd att han är bra i innebandy och satsar på den sporten istället... 

Matfors: Anfallaren Max Källberg var lika bra offensivt som defensivt. Ypperlig i sin forechecking och vann massor av bollar och fick även med sig bollen ur de mest omöjliga lägen. En energispelare! Längst bak spred målvakten Jonas Dunberg trygghet när matchen stod och vägde.
Matchfakta

Haik Danilian blev tvåmålsskytt även i den här omgången. Haik Danilian blev tvåmålsskytt även i den här omgången.

Ånge IF 2 - Holms SK 4-0 (0-0)

2013-05-08 - 20:00 - Ånge IP

1-0  Haik Danielian 63

2-0 Haik Danielian 65 

3-0 Niklas Möllhagen 68

4-0 Kraig Rochester 78

Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (lite tombola åt vilket håll han skulle blåsa, uppträdde osäkert).
Publik: 30

Matchen:

Holm fick en tung öppning på matchen när stöttespelaren Pontus Maina sträckte baksidan på låret och fick utgå. Trots det stod man emot bra i defensiven under hela den första halvleken medan man framåt inte hade förmågan att hota.

När även mittbacken Patrik Mattsson fick lämna in i paus efter en lårkaka tvingades man omorganisera och Haik Danielians ledningsmål efter 18 minuter slog hårt. Holm lyckades aldrig resa sig från den smällen utan fem minuter senare var ställningen 3-0 i hemmafavör och Ånge kunde spela ut och få en behaglig resa fram till en 4-0-seger.

Tränarsnack:

- Vi hade ingen tur med skadorna, dom kom på "fel" spelare och blev kostsamma. Annars så kändes det som vi fick dom dit vi ville i första halvleken. Vi spelade fysiskt och dom blev verkligen konfunderade. Men så släppte vi in 0-1 onödigt och därefter verkade vi tappa tron på det hela, säger Holms lagledare Kenth Åslin.

Bäst på plan:

Ånge 2: Kraftfulle Haik Danielian gjorde onyå två mål och bra var också snabbe Kraig Rochester. Speciellt under den andra halvleken.

Holm: Mittbackarna Jonny Nutt och Patrik Mattsson var tätare än silicon innan Mattsson tvingades utgå i paus. Målvakten Robert Jonsson var duktig i första men i den andra blev han i stor sett övergiven av sitt försvar. Inte lätt då att stå emot övermakten.
Matchfakta

Hassels IF och Stöde IF 2/Nedansjö IK står över

Tabell omgång 3

1. Granlo BK 3     2   1   0   10 - 5   7
2. Ånge IF 2 3     2   1   0   9 - 4   7
3. Sidsjö-Böle IF 2     2   0   0   10 - 1   6
4. Ljustorps IF 2     2   0   0   9 - 2   6
5. IFK Sundsvall 3 2     2   0   0   8 - 2   6
6. Matfors IF 3     2   0   1   8 - 3   6
7. Holms SK 3     2   0   1   8 - 6   6
8. Fränsta IK 3     1   0   2   8 - 8   3
9. Ljunga IF 2     1   0   1   3 - 5   3
10. Torpshammars IF
3     1   0   2   6 - 11   3
11. Kubikenborgs IF 3
3     1   0   2   5 - 10   3
12. Hassels IF
2     1   0   1   2 - 7   3
13. Selånger FK 2 3     1   0   2   4 - 11   3
14. Stöde IF 2/Nedansjö IK 2     0   0   2   4 - 7   0
15. Sund IF 2 3     0   0   3   2 - 8   0
16. Alnö IF 2
3     0   0   3   5 - 11   0

Skytteligan, omgång 3

Claudio Moraga leder skytteligan tillsammans med Ånge 2:s Haik Da-nielian. Claudio Moraga leder skytteligan tillsammans med Ånge 2:s Haik Da-nielian.

5 mål:

Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

Haik Danielian, Ånge 2

 

4 mål:

Jesper Nilsson-Böös, Matfors

Tom Nilsson Martinsson, Sundsvall 3

 

3 mål:

Kent Larsson, Fränsta

Ferdi Ismaili, Granlo

Robin Nordin, Ljustorp

Hakim Rouass, Selånger 2

Tomas Eriksson, Stöde 2/Nedansjö

Andreas Fridolf, Torpshammar

Niclas Möllhagen, Ånge 2