Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 4

Evigt unge Patrik Granlund, 41, tog bort allt i mittförsvaret när Nedansjö tog säsongens första seger i och med 3-0-vinsten mot Sund 2 hemma på IP. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Hassels IF - Fränsta IK 4-1 (2-1)

2013-05-11 - 15:00 - Hasselbacken

1-0 Fitim Ugzmailji 11

1-1 Jerry Backlund 13

2-1 Mohanad Redha Abbas 22

3-1 André Svensson 70

4-1 André Svensson 78

Domare: Oscar Carlsvärd, Kvissleby

Publik: 43

Matchen:

Det var tungsprunget på Hasselbacken och tempot blev därefter men det var två lag som försökte rulla boll och inte klev undan i närkamperna.

Hassel tog ledningen i den 11:e minuten genom Fitim Ugzmailji som befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt framför målet och styrde in en frispark från halva planen.

Jerry Backlund tog chansen när Hassels mittbackar inte kunde komma överens om vem som skulle ta bollen, och med en toffelträff kvitterade han bara två minuter senare. Så agerar en gammal måltjuv!

Mohanad Redha Abbas återgav Hassel ledningen när han sköt in en frispark lågt i den 22:a minuten. Frågentecken för både målvaktens och murens placering där.

Man hade väntat en Fränstapress i andra halvleken men man kunde inte bjuda på något tryck alls framåt och med 20 kvar svarade André Svensson för en "Zlatanklack" efter ett inlägg och samme man satte även 4-1 åtta minuter senare sedan han, trots uppvaktning av en Fränstaback, placerade bollen utom räckhåll för keepern.

Tränarsnack:

- För en gångs skull hade vi ett spelövertag i matchen och tar emot poängen med glädje. Mycket nöjd med allas insats, inte minst för det hjärta man visade upp, säger Hassels tränare Benny Stiernström.

- Vi förlorade mot ett bättre lag och det är svårt att vinna när man släpper in så enkla mål som vi gjorde idag, bl a två frisparksmål. Vi var riktigt dåliga idag och varför har jag inte hunnit analysera ännu, säger spelande tränaren Kent Larsson besviket.

Bäst på plan:

Hassel: Målvakterna Nicklas Högbom och Lasse Persson tog varsin halvlek och gjorde det utmärkt. Mittfältarna, lille Jonas Stiernström tog defensiven medan Johnny Jonsson grejade offensiven och vann matchen åt Hassel.
Fränsta: Patrik Strand gjorde ett godkänt inhopp och den enda som i FIK som kunde lämna Hasselbacken med högt huvud.

Matchfakta

Niklas Wikholm satte sista spiken med en distinkt nick. Niklas Wikholm satte sista spiken med en distinkt nick.

Holms SK - Kubikenborgs IF 3 5-1 (2-1)

2013-05-11 - 15:00 - Holmvallen

1-0 Jan-Olov Sölvestål 4

2-0 Kalle Gissberg 10

2-1 Johan Skog, 21

3-1 Darioush Moradi 64

4-1 Jan-Olov Sölvestål 76

5-1 Niklas Wikholm 90

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (bra!)

Publik: 50

Matchen:

Efter förlusten mot Ånge i veckan kom Holm tillbaka och kunde idag vinna mot Kuben 3 på Holmvallen med klara 5-1 efter 2-1 i halvtid.

Hemmalaget öppnade starkt och skapade ett otal chanser de första 20 minuterna och borde nog avgjort matchen där. 1-0 och 2-0 kom inom 10 minuter genom Jan-Olov Sölvestål och Kalle Gissberg.

Trots övertaget kunde Kuben reducera till 2-1 genom Johan Skog efter ett slarv i Holmförsvaret, vilket medförde lite oreda i hemmalaget. Upprinnelsen var att Rasmus Moxén vann en boll på mitten, avancerade framåt, hittade Joakim Nerén som i sin tur serverade en omarkerad Skog.

2-1 stod sig till halvtid.
I andra halvlek och med lite byten i laget, kom Holm ut med förnyade krafter och trummade på mot Kubenmålet i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Det tog till minut 64 innan Darioush Moradi kunde komma in fri från vänsterkanten och lägga in bollen i bortre gaveln till 3-1. Ett mål som Kubenspelarna ville ha till offside.

Då det godkändes blev det "gamnacke" på det unga Kubenlaget och tolv minuter senare kom 4-1 på en hörna direkt i mål av Jan-Olov Sölvestål.

Joakim Nerén hade sedan ett friläge till en 4-2-reducering men Robert Jonsson parerade.

Det blev istället Holm som satte sista fullträffen, 5-1. Kalle Gissberg slog en hörna som Niklas Wikholm distinkt satte dit med pannan.

Tränarsnack:

- Jag är nöjd med spelet och segern men vi borde gjort betydligt fler mål i den här matchen, säger Holms tränare Stefan Bjertung.

- Holm är nog det bästa laget vi mött hittills, de var tunga och diciplinerade i sitt spel och gjorde få misstag, säger Kubens lagledare Roger Norrman.

Bäst på plan:

Holm: Mittbackarna Patrik Mattsson och Kristoffer Sahlén var säkra därbak och även omnämnande till tvåmålsskytten Janne Sölvestål trots att han kanske borde satt dit fler mål.
Kuben 3: Jens Forslund-Larsson var bra på högerbacken och Emil Norrman som försökte hålla i gång ett trött Kubenlag. Målvakten Gustaf Svelander spelade upp sig allt eftersom matchen gick och räddade ett antal frilägen.

Matchfakta

Granlos Ferdi Ismaili gjorde fem mål i matchen mot Selånger 2. Här är ännu ett på gång men veterankeepern, dock ej äldste målvakt i serien, 49-årige Anders Aspenrud klipper i momentet efteråt Ferdi när han är på väg och rundar honom med straffspark som följd. Märkligt nog ingen frilägesutvisning men domaren ville väl vara snäll med den gamle mannen. Det hade ju bara gått en halvtimme av matchen. Foto: Seriens äldste målvakt...

Granlo BK - Selånger FK 2 9-2 (4-0)

2013-05-12 - 13:00 - Kubikenborgs konstgräs

1-0 Ferdi Ismaili 10

2-0 Ferdi Ismaili 16

3-0 Alen Zulovic (straff) 33

4-0 Jesper Hellström 42

4-1 Hakim Rouass 47

5-1 Jonas Orgmets 52

5-2 Anton Ågebrant 56

6-2 Brima Bassie 72

7-2 Ferdi Ismaili 83

8-2 Ferdi Ismaili 85

9-2 Ferdi Ismaili 88

Domare: Hampus Vågeteg, Sundsvall (bra domarinsats och var schyst när han inte visade ut den gamle Aspenrud efter en dryg halvtimme sedan denne kapat Ferdi Isamili. Det fick räcka med straff).

Publik: 35

Matchen:

Sverige håller ju på att rusta ner sitt försvar. 
Några som redan verkar ha gjort det är fotbollslagen i Granlo och Selånger 2. Man hade kunnat köra in en u-båt i straffområdet utan att någon skulle ha reagerat...

För att citera Selångers tränare Ola Persson: "Den här matchen hade kunnat sluta 15-8".

Då kanske ni kan förstå hur det såg ut stundals. SFK:s veteranmålvakt Anders Aspenrud, 49 (men trots det inte äldste målvakt i femman), och betydlig yngre kollegan i Granlomålet Jimmy Bergendahl vet verkligen vad ensamhet betyder. De fick obefintlig hjälp av sina försvarare och de allra flesta målen kom efter frilägen och bjudningar.

Granlos anfallare Ferdi Isamili hade en stor eftermiddag. Gjorde snabbt både 1-0 och 2-0 och blev sedan fälld innan straffen till 3-0. Sedan tog han igen sig ett tag innan han varvade upp igen och gjorde ett äkta hattrick mellan minut 83 till 88. Fem mål totalt alltså, inte illa!

Mycket mer att orda om denna match är det inte förutom att lagen behöver träna på såväl försvars- som passingsspel. Speciellt då Selånger för Granlo behövde inte ens spela bra för att tillåtas göra nio mål.

Tränarsnack:

- De var klasskillnad idag. Vi gjorde mål när vi tog tag i grejorna men det känns att vi har mycket kvar att ta av. Idag gick vi runt på hela bänken så att alla skulle få speltid, säger Granlos tränare Bo Hägg.

- Katastrof försvarsmässigt. Det hade kunnat bli 15-8 i den här matchen för vi brände ju en hel del frilägen vi också. Det är oförsvarligt att huvudena ramlar ner mellan axlarna efter några baklängesmål, säger Selångers tränare Ola Persson.

Bäst på plan:
Granlo: Ferdi Ismaili naturligtvis. Fem mål och ett par assist. SFK-försvaret fick aldrig fatt i den snabbe och hale anfallaren. Alen Zulovic gjorde i vanligt ordning ett jättejobb på mitten, vinner och fördelar bollar i klass med Anders Svensson och hade ett par fräsande långskott strax över. Låg åtminstone bakom sex-sju av målen. Målvakten Jimmy Bergendahl räddade ett par frilägen, varav ett stenhårt skott med nyllet, när matchen stod och vägde i den första halvleken och stoppade några till senare under matchen.

Selånger 2: Hakim Rouass var Selångers ende klasspelarre och han gav hela Granloförsvaret fullt jobb så länge han orkade.

Matchfakta

(kommer även bilder från matchen)

Nedansjös tre nöjda målskyttar. Från vänster Adam Kerfstedt, Fredrik Wiklund och Tomas Eriksson. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Stöde IF 2/Nedansjö IK - Sund IF 2 3-0 (0-0)

2013-05-12 - 15:00 - Nedansjö IP

1-0 Fredrik Viklund 71
2-0 Tomas Eriksson 75
3-0 Adam Kerfstedt 87

Domare: Christer Frisk, Liden (mycket bra)
Publik: 33

Matchen:

Gästande Sund 2 hade initiativet länge i matchen men framme vid straffområdet tog det stopp på Nedansjös fräna defensiv med evigt unge Patrik Granlund i spetsen och längst bak stod duktige målvakten Axel Hedenström och lade beslag på det som rann igenom. Närmast Sund kom var en träff på ovanstidan ribban.

Nedansjö åt sig in i matchen allt mer och sista halvtimmen vände initiativet till deras fördel. Tomas Eriksson hade ett par bra chanser till nätkänning och Adam Kerfstedt en innan Fredrik Wiklund fick ett bra läge och rakt fram från straffområdesgränsen vred han in ett perfekt skott i den vänstra gaveln utan pareringschans för Filip Limmerdal. Det sönderskjutna matchuret skulle då ha visat på 71 minuter.

Bara fyra minuter senare löpte sig Tomas Eriksson fri i vänsterinnerposition och placerade in ett markskott till 2-0 höger om mv-Filip.

Adam Kerfstedt sköt sedan i ribban i den 83:e minuten innan han i den 88:e helt sopren satte tre-nollan sedan en Sundförsvarare gått tvärbom på bollen i sitt försök till rensning.

3-0 kanske var stora siffror men Sund för skylla sig själva som inte utnyttjade sitt spelövertag och sina lägen tidigare i matchen.

Tränarsnack:

- Det var en jämn match men jag tycker vi mal ner dom i andra. Jäkligt skönt att få ta första segern på hemmagräset, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

- Vi skulle gjort några mål i första men vi blir för plottriga framför mål. Fram till att de gör 1-0 är det vi som har det mesta av spelet men det blir kanske lite för mycket pojkfotboll där alla vill ha boll, säger Sunds spelande tränare Tommy Ankarsmark.

Bäst på plan:
Nedansjö: 41-årige Patrik Granlund var resen i försvaret och i målet visade unge Axel Hedenström varför han håller för div. III-spel. Framåt var Adam Kerfstedt företagsam och fick till slut även sätta nätet i dallring.

Sund 2: Mittfältaren Amaro Bahtijar svarade återigen för en fin insats. Spelar enkelt och rejält, ingen jäkla "duttfotboll".

Matchfakta

(det kommer även bilder från matchen)

Nickolas Wikström kvitterade för IFK 3 när det bara åter-stod fyra sekunder. Foto: Andreas Ignell Nickolas Wikström kvitterade för IFK 3 när det bara åter-stod fyra sekunder. Foto: Andreas Ignell

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 3 3-3 (1-1)

2013-05-12 - 18:30 - Westhagen

1-0 Erik Senestad 6

1-1 Joakim Forslund Holmbäck 15

2-1 Hans Fagerström 47

2-2 Nickolas Wikström 51

3-2 Josef Rahmqvist 56

3-3 Nickolas Wikström 90

Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall (släppte det tuffa spelet lite väl långt enligt spelarna).
Publik: 35

Matchen:

Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall 3 bjöd på en bra och tuff div. V-match där inget av lagen steg undan i närkamperna.

Spelmässigt var SBIF det något bättre laget och trots att man hade ledningen tre gånger om i matchen lyckades man inte knyta ihop säcken utan det unga IFK-laget kom tillbaka lika många gånger. Den sista när det bara återstod fyra sekunder! Martin Mikaelsson sköt en frispark som tog mitt i gröten inne i straffområdet, bollen studsade ut till Nickolas Wikström som tryckte in den i målet. Hans andra kvittering för kvällen.

Tränarsnack:

- Vi borde avgjort matchen flera gånger om. Vid 3-2 hade vi tre-fyra riktigt bra lägen att stänga matchen. Kändes som vi kontrollerade matchen och hade bra grepp i andra halvleken men det här med att knyta ihop säcken..., säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

- Vi gör en godkänd insats, varken mer eller mindre, säger IFK:s spelande tränare Fredrik Lundqvist.

Bäst på plan:

Sidsjö-Böle: Mittfältaren Josef Rahmqvist var mycket duktig i djupledsspelet, såväl med som utan boll. Hans Fagerström styrde mycket av spelet från sin mittbacksplats och bra var även Erik Senestad på mitten.

IFK Sundsvall 3: Olof Torstensson vann massor av bollar på mitten och fördelade dom sedan vidare ut på kanten eller på djupet till anfallarna. Vänsterbacken Simon Bohlin hade bra driv i offensiven och samtidigt brysäker bakåt. Nickolas Wikström visade bra rörlighet i anfallet och gjorde även två mål.

Matchfakta

Fyra nya mål av målsprutan Haik Danielian. Fyra nya mål av målsprutan Haik Danielian.

Alnö IF 2 - Ånge IF 2 2-6 (0-3)

2013-05-12 - 19:30 - Norrporten Arena

0-1 Haik Danielian 30

0-2 Marcus Andersson 35

0-3 Haik Danielian 42

0-4 Niclas Möllhagen 47

1-4 Måns Lind 54

1-5 Haik Danielian 67

1-6 Haik Danielian 72

2-6 Daniel Wiklund (straff) 86

Domare: Nils Börlin, Sundsvall (helt okey insats)
Publik: 40

Matchen:

Alnö IF 2 stod emot bra mot topptippade Ånge IF 2 och det dröjde fram till den trettionde minuten innan det första målet skulle komma, David Danielian spelar in snett bakåt till sin äldre bror Haik Danielian som möter upp med en volley som ger sitt lag ledningen.

Bara fem minuter senare så kommer även 0-2 då Filip Filipovic långboll går fram till Marcus Andersson då en Alnö försvarare stått för en misslyckad nick och Andersson sätter bollen i nät.

Spiken i kistan kommer då Haik Danielian gör sitt andra mål för kvällen då David Danielian passar snett bakåt och Haik Danielian tar vara på en retur som uppstår fram till 0-3 som också blev halvtidsresultatet.

Bara två minuter in på den andra halvleken så kommer även 0-4 genom Niclas Möllhagen som sprungit sig fri på en djupledsboll från Olle Kankainen och Möllhagen gör sitt fjärde mål för säsongen.

I den femtiofjärde minuten reducerar Alnö genom Måns Lind då han skär in från kanten och reducerade klinisk till 4-1 och strax därpå brände laget ett friläge.
Istället för reducering så ökar Haik Danielian på med ytterligare två mål, först får Joakim Sjödin en felträff på bollen som sedan Danielian lobbnickar över målvakten Kevin Källström och det fjärde målet var återigen på pass från lillebror David och Haik avslutar med ett distansskott från en position strax utanför straffområdet.

Fyra minuter innan full tid så reducerar hemmalaget genom Daniel Wiklund på en straff. (texten skriven av Björn Sjödin).

Tränarsnack:

- Trots förlusten var det här vår bästa match i år. Riktigt nöjd med spelet och vi vågade utmana och skapade en hel del chanser, bl a ett par frilägen, säger Alnös tränare Thomas Berglund.

- Vi började bra offensivt och skapade flera heta chanser, men skärpan fanns inte riktigt där. Alnö stack upp då och då och var inte heller ofarliga. Till slut var det skyttekungen Haik som visade vägen för laget genom sitt 1-0 mål. Segern var rättvis även om Alnö aldrig gav oss lugn och ro, säger Ånges A-lagstränare Benny Matsson.

Bäst på plan:

Alnö 2: Högeryttermittfältaren Måns Lind, född 1997, vågade ta för sig och utmana och kom fram i bra lägen, och gjorde även ett snyggt mål. Orkade i 90 minuter vilket även det imponerade. Målvakten Kevin Källström räddade många "givna" lägen.
Ånge 2: Plus för fyramålsskytten Haik Danielian samt mittbacksparet Jesper Gulliksson och Filip Filipovic..

Matchfakta

Robin Nordin på bild igen. Men lig-ger man bakom sex av sju mål så... Robin Nordin på bild igen. Men lig-ger man bakom sex av sju mål så...

Ljustorps IF - Torpshammars IF 7-1 (4-0)

2013-05-15 - 19:00 - Ljustorps IP (nytt datum)

1-0 Jesper Sahlberg 3

2-0 Robin Nordin 10

3-0 Robin Nordin 25

4-0 Juan Yévenes 39

5-0 Per Ellingsson 56

6-0 Robin Nordin 62

7-0 Robin Nordin 79

7-1 Rasmus Söderman 89

Domare: Örjan Åström, Stöde (misstag åt båda håll, knappt godkänd)
Publik: 37

Matchen:

21-årige anfallaren Robin Nordin besegrade nästan helt på egen hand Torpshammar i premiären hemma på Ljustorps IP. Av Ljustorps sju mål hade Robin Nordin sin fot med i sex av dem!

1-0 - i den tredje minuten löpte Robin ner på kortlinjen innan han spelade in snett bakåt till Jesper Sahlberg.

2-0 - gjorde han själv efter ett fint instick från Juan Yévenes.

3-0 - löpte sig fri på ett pass från mittbacken Per Ellingsson.

4-0 - återgäldade han passet till Juan.

6-0 - Juan pass och kanonskott i bortre krysset på halvvolley.

7-0 - Simon Bergström passade diagonalt till Robin som fick öppet mål vid den bortre stolpen.

5-0? Den drog Per Elingsson stolpe-stolpe-in.

Men det blev Torpshammar som fick det sista ordet då Oskar Daniel spelade fram Rasmus Söderman som behärskat spräckte Marcus Norbergs nolla i slutminuten.

Nästa omgång väntar en tuffare uppgift för Ljustorp - Ånge 2 på bortakonstgräs.

Tränarsnack:

- Stora siffror men jag är ändå inte nöjd med spelet på mittfältet. Blir lite för ofta snabba och långa bollar i djupled istället för att vårda den lite mer. Bra uppspel från försvaret men sen fastnar det alltså på mitten även om det blev bättre rull i den andra halvleken, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.

- Siffrorna ljuger inte. Det var bara ett lag på planen, eller rättare sagt, en spelare på planen (Roger Nordin). Vi har många unga killar som försöker göra sitt bästa efter sina förutsättningar och mycket mer kan man inte begära, säger tränaren Tommy Göransson.

Bäst på plan:

Ljustorp: Roger Nordin var matchens kung och överbetyg även till mittbacksparet Jepser Eklund och Anders Ellingsson.

Torpshammar: Anfallaren Rasmus Söderman försökte oroa Ljustorpsförsvaret så gott det gick men fick inte många bollar att jobba på. Inhoppande mittbacken Thanakorn Khamkhachorn kom ifrån sin uppgift med hedern i behåll.
Matchfakta

Matfors IF och Ljunga IF står över

Tabell omgång 4

1. Granlo BK 4     3   1   0   19 - 7   10
2. Ånge IF 2 4     3   1   0   15 - 6   10
3. Ljustorps IF 3     3   0   0   16 - 3   9
4. Holms SK 4     3   0   1   13 - 7   9
5. Sidsjö-Böle IF 3     2   1   0   13 - 4   7
6. IFK Sundsvall 3 3     2   1   0   11 - 5   7
7. Matfors IF 3     2   0   1   8 - 3   6
8. Hassels IF 3     2   0   1   6 - 8   6
9. Stöde IF 2/Nedansjö IK 3     1   0   2   7 - 7   3
10. Ljunga IF 2     1   0   1   3 - 5   3
11. Fränsta IK 4     1   0   3   9 - 12   3
12. Kubikenborgs IF 3
4     1   0   3   6 - 15   3
13. Torpshammars IF 4     1   0   3   7 - 18   3
14. Selånger FK 2
4     1   0   3   6 - 20   3
15. Sund IF 2 4     0   0   4   2 - 11   0
16. Alnö IF 2
4     0   0   4   7 - 17   0

Skytteligan, omgång 4

Haik Danielian leder skytteligan. Haik Danielian leder skytteligan.

9 mål:

Haik Danielian, Ånge 2

 

8 mål:

Ferdi Ismaili, Granlo

 

7 mål:

Robin Nordin, Ljustorp


5 mål:

Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

 

4 mål:

Jan-Olof Sölvestål, Holm

Jesper Nilsson-Böös, Matfors

Tomas Eriksson, Stöde 2/Nedansjö

Hakim Rouass, Selånger 2

Tom Nilsson Martinsson, Sundsvall 3

 

3 mål:

Kent Larsson, Fränsta

Andreas Fridolf, Torpshammar

Rasmus Söderman, Torpshammar

Niclas Möllhagen, Ånge 2