Matchfakta & Referat

Damtrean

Omgång 5

Heffnersklubbans BK - Njurunda IK 2-1 (1-0)
2013-05-27 - 19:00 - HK-vallen
1-0 Sara Johansson 21
2-0 Hanna Ekdahl 62
2-1 Moa Göransson 71

Domare: Daniel Jacobson, Sundsvall

Publik: 40

Matchen:

väntar på info

Tränarsnack:

Heffnersklubban: väntar på info
Njurunda: väntar på info

Bäst på plan:
Heffnersklubban: väntar på info
Njurunda: väntar på info

Matchfakta

Sudddiga Fanny Sellin Viksell gjorde två mål. Sudddiga Fanny Sellin Viksell gjorde två mål.

Torpshammars IF 2 - IFK Timrå 2 1-4 (0-1)
2013-05-28 - 19:00 - Torpshammars IP
0-1 Alva Grahn 38
0-2 Fanny Sellin Viksell 56
1-2 Celina Berglund 57
1-3 Alva Grahn 70
1-4 Fanny Sellin Viksell 73

Domare: Roger Backlund, Sundsvall (godkänd)

Publik: 35
Matchen:

Bilagorna i Torpshammar och Timrå bjöd, trots unga lag, på en fysisk tillställning där ingen höll igen i närkampsspelet. 
Timrå tog ledningen i slutet av den första halvleken genom Alva Grahn och lite drygt tio minuter in i den andra ökade Fanny Sellin Viksell på, bara för att omgående få se Celina Berglund "bryta tillbaka" för Torpshammar.
Matchen stod sedan och vägde men med tjugo minuter kvar satte Alva Grahn sin andra fullträff och bara tre minuter senare ville inte Fanny Sellin Viksell vara sämre vilket gjorde att Timråtjejerna kunde åka hem med en 4-1-seger och tre poäng.
Tränarsnack:
Torpshammar 2: väntar på info
Timrå 2: - Då vi är hårt drabbade av skador och bortresta spelare hade vi tagit in fyra flicklagsspelare, vilka glädjande nog tillhörde planens bättre spelare, säger Timrås tränare Kent Thorn.
Bäst på plan:
Torpshammar 2: väntar på info
Timrå 2: 14-åriga Alva Grahn kom från flicklaget F99/00 och visade upp en fantastisk spelintelligens och stod även för två viktiga mål.

Matchfakta

Matfors IF 2 - Söråkers FF 1-13 (1-3)
2013-05-30 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Rebecca Jonsson 18
0-2 Rebecca Jonsson 40
0-3 Lina Olsson 42
1-3 Matilda Sjödin 44
1-4 Lina Olsson 52
1-5 Rebecca Jonsson 55
1-6 Lina Olsson 56
1-7 Lina Olsson 62
1-8 Lina Olsson 65
1-9 Annie Holmquist 75
1-10 Annie Holmquist 76
1-11 Lina Olsson 82
1-12 Lina Olsson 86
1-13 Lina Olsson 91

Domare: Anton Fandén, Matfors (bra i lättdömd match)

Publik: 25
Matchen:
Den första halvleken på Thulevallen var relativt jämn men i den andra lade Söråker in en högre växel och prickade in inte mindre än tio bollar bakom den uppgivna hemmamålvakten. Efter 1-4-målet fem minuter in i andra dog kampmoralen i Matfors och bollarna trillade in i allt vidare ström. Målhungrigast var Lina Ohlsson med åtta fullträffar.
Hannah Norberg i bortamålet fick röra bollen två gången i den andra halvleken, då förstår ni hur överlägsna Söråker var efter pausvilan.
Söråker tog därmed sin första seger för säsongen - och en rejäl sådan!
Tröst för tigerhjärta för Matfors var att man i alla fall spräckte nollan framåt. Innan den här matchen var det unga laget nämligen mållösa.
Tränarsnack:
Matfors 2: väntar på info
Söråker: - Vi tog över totalt i andra och då var det spel mot ett mål. Vi stressade sönder dom och gav dom inte en sekund att behandla bollen. Tror Matfors också blev extra trött i värmen, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
Bäst på plan:
Matfors 2: väntar på info
Söråker: Anfallaren Lina Ohlsson gjorde 8 mål på pappa Bennys gamla hemmaplan Thulevallen. Äpplet faller osv. Rebecca Jonsson, hattrick, Sara Josefsson och Sanne Olofsson vann mittfältskampen på knock i den andra halvleken.

Matchfakta

Sund IF - Selånger FK 2 1-1 (1-1)
2013-05-30 - 19:00 - Malands IP
0-1 Maria Vestberg 17
1-1 Isabell Lindgren

Domare: Robert Karlsson, Sundsvall

Publik: 45
Matchen:
Selånger 2 verkade inte bry sig om att dom mötte fullpoängaren Sund på bortagräs. Redan från start visade man ingen som helst respekt ut tog tag och förde matchen i ett furiöst tempo med snabbt passningsspel och aggressivt försvarsspel vilket överraskade Sundtjejerna. Selånger nyttjade verkligen de fyra S:en. Spelbredd, Speldjup, Spelbarhet och Spelavstånd på ett fint sätt och försökte hota hela tiden. Sund fick jobba på för att hålla Selångertöserna på utsidan och lyckades ändå rätt bra med det. Framförallt hade Selånger många farliga hörnor och ett ledningsmål hängde i verkligen i luften.
I den 17:e minuten kom istället Sunds ledningsmål från ingenstans med första sparken mot mål. Anna Svärdsudd vann bollen av Selångers back och stack fram den till Maria Vestberg som kom ren och inte gjorde något misstag utan satte den vid målvaktens bortre stolpe. Misstänkt offside tyckte Selångers ledare men domaren hade nog rätt då "Veppa" kom i en löpning bakifrån.
Sund höjde sig efter målet men det var fortfarande Selånger som hade initiativet rent spelmässigt och kunde också rättvist kvittera senare i halvleken. Detta på straff genom duktiga Isabell Lindgren efter en hands i straffområdet. Isabell satte den säkert vid "Lotta" Söderlunds  högra stolpe.
Hade det inte varit för Söderlund i Sundmålet är frågan om inte gästerna avgjort matchen före paus. Bland annat svarade hon för en högklassig enhandsräddning på ett friläge som t o m motståndarna applåderade.
I andra visade sig Sunds rutin. Dom drog ner sina försvarspositioner och gav på det sättet Selånger mindre tid och yta att spela runt på och samtidigt började slå lite längre och rakare bollar vilket gjorde att spelet jämnade ut sig. Egentligen bjöds det inte på några solklara chanser för nätrassel i andra så krysset höll sig matchen ut.

Tränarsnack:
Sund: - Vi är imponerade av Selångers tjejer som är det klart bästa lag vi har mött så här långt. Vi är själva nöjda med vår arbetsinsats och vårt stabila försvarsspel som bygger på gott samarbete. Sett till spelövertaget hade varit mest rättvist med vinst för de duktiga Selångertjejerna, säger Sunds "språkrör" Petra Blückert ärligt.
Selånger 2: - Hela laget svarade för en god arbetsinsats och det här var vår bästa match i trean denna säsong. Vi borde kanske vunnit sett till vår första halvlek men vi är nöjda med prestationen, säger Selångers tränare Magnus Ohre.

Bäst på plan:
Sund: Målvakten "Lotta" Söderlund var den som spelade hem poäng till Sund med sina fina räddningar, speciellt under den första halvleken när Selånger trummade på som bäst.
Selånger 2: Josefine Jonsson var lysande på mittbacken. Julia Wänglund rev och slet på topp mot fysiskt starkare Sund, det var bara ett mål som fattades denna gång.

Matchfakta

Tabell, omgång 5

1. Sund IF 5     4   1   0   9 - 5   13
2. Heffnersklubbans BK 4     4   0   0   19 - 3   12
3. IFK Timrå 2 4     2   1   1   8 - 4   7
4. Sundsvalls DFF 2 4     2   0   2   7 - 5   6
5. Njurunda IK 5     1   2   2   8 - 10   5
6. Söråkers FF 4     1   1   2   19 - 11   4
7. Selånger FK 2 4     1   1   2   4 - 7   4
8. Matfors IF 2 3     0   0   3   1 - 17   0
9. Torpshammars IF 2 3     0   0   3   1 - 18   0
  Alby FF utgått                        

Skytteligan, omgång 5

Lina Ohlsson gjorde åtta mål mot Matfors och seglade upp i topp i damtreans skytteliga. Lina Ohlsson gjorde åtta mål mot Matfors och seglade upp i topp i damtreans skytteliga.

10 mål: 
Lina Ohlsson, Söråker

6 mål: 

Anna Lundqvist, Heffnersklubban

 

3 mål:

Madeleine Lidin, Heffnersklubban
Maria Vestberg, Sund
Julia Salomonsson, Sundsvall 2
Rebecca Jonsson, Söråker

Sara Josefsson, Söråker
Fanny Sellin Viksell, Timrå 2

 

2 mål:

Hanna Ekdahl, Heffnersklubban
Sara Johansson, Heffnersklubban
Olivia Karlsson, Heffnersklubban
Tina Johansson, Sund

Anna Svärdsudd, Sund

Malin Kalte, Sundsvall 2
Malin Olsson, Sundsvall 2
Annie Holmqvist, Söråker

Alva Grahn, Timrå 2
Mikaela Jensen, Timrå 2