Matchfakta & Referat

Medelpadsfyran

Omgång 7

Här börjar Söråkers elände. Söders Bakary Dampha springer ifrån SFF:s höga backlinje och placerar in 1-0 utan chans för Peter Rönmqvist. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Henrik Svanström satte viktiga 2-1-målet för Svartvik. Om han var klädd som på bilden vågar jag inte uttala mig om... Henrik Svanström satte viktiga 2-1-målet för Svartvik. Om han var klädd som på bilden vågar jag inte uttala mig om...

IFK Sundsvall 2 - Svartviks IF 1-3 (0-0)
2013-06-02 - 11:30 - Baldershov
0-1 Joakim Åström 48
1-1 självmål 54
1-2 Henrik Svanström 81
1-3 Johan Smott 83

Domare: Jan Boström, Sörberge (domartrion var bra även om det blev ett par missar åt båda håll).
Publik: 52
Matchen, med IFK:s tränare Kenneth Kile:
En laddad tillställning där båda lagen ville vinna. Mycket kamp om bollen där vi i den 16:e matchminuten fick ett offsidemål bortdömt!
Vi har ett högt bolltempo och hårda närkamper från båda hållen gör att det blir irriterat och Svartvik drar på sig mest frisparkar.
Tycker det är tråkigt att vuxna människor drar ner matcher med att gnälla på domarna. Det gnälls på frisparkar hit och dit men jag vill berömma domarkåren som blandade åt båda hållen. Blir ju givetvis fel på fokusen om man börjar gnälla. Vi försökte hålla fokus på att lira boll men har förbannat svårt att få till sista touchen.
Vi hade en hel del fina chanser med fint spel i första men den förblir mållös.
 I 48:e minuten tar Svartvik ledningen genom att vi missar i markeringen och inte hinner med superkvicke Joakim Åström.
I den 53:e minuten kvitterade vi. Jag såg inte själv situationen men tydligen missade Svartvik ett tillbakaspel.
Vidare dras tempot ner och vi får inte fart i anfallen och blir rejält tilbakapressade och Svartvik får en hel del frisparkar med sig  och i den 62:a minuten tar Svartvik ledningen och sätter sedan punkt när det är fem minuter kvar genom "Smotten" (Johan Smott).
Matchen, med Svartviks tränare Patrik Chruzander:

Tre skööna poäng till Svartvik idag, men vi gör vår spelmässigt sämsta match i serien idag. Därför så är jag otroligt nöjd att vi får med oss alla tre pinnarna.
Nej som sagt så är vi inte riktigt vaken idag. Vad det beror på vete tusan. Tidig söndagmatch i och för sig vet jag inte brukar vara optimalt för Svartviksgrabbarna som nog hellre velat legat kvar och kramat kudden.
Sen är det ju det som är toppen med fyran just att det är speldagar tisdagar och fredagar, så man har helgerna ledig. Nu vi får väl ändå vara glada att IFK lyckades få hyra ett par timmar av kommunen och det var väl den tiden som fanns kvar. Och det är klart, när  man inte en egen anläggning så får man väl spela på såna skittider.
Matchen börjar skapligt. Dom första fem, tio minuterna då vi tar initiativet och för matchen och skapar ett par farliga målchanser. Admir Adra har öppet mål från fem meter men i stället för en enkel bredsida dammar karln i allt vad han har och drar lädret utanför. Ja, varför göra det enkelt? 
Johan Smott rullar sedan in ett men är i offsideläge.

Sen tar IFK över och rullar boll bra efter marken och vi får jaga boll, eller några få gör det i alla fall... Nu skapar inte IFK några heta chanser utan har mest boll i egen backlinje och upp till mitten vilket vi ska vara tacksamma för.
0-0 i halvtid och ett allvarligt snack med grabbarna om att vi måste försöka komma in i matchen innan vi får ett mål i mot oss och risken att vi tappar viktiga poäng.
Med betydligt bättre inställning i andra så lyckas vi komma upp högre i banan och trots att vi blandar och ger i vårt passningspel så börjar vi nu komma på avslut och i den 48:e minuten rullar "Jocke" Åström in förlösande 0-1.
Nu skapr vi en hel del chanser och är ytterst nära att få dit tvåan, men Johan Halling träffar ribban. När vi inte mer utdelning framåt tar vi fram våran Svartviksklassiker.  D v s hemspel till målis som ska lyfta upp bollen, men den studsar på en tuva och rullar in mål...

Nu har det hänt så många gånger att man knappt blir förvånad längre. Det är kvitterat och vi har gjort båda målen, hmm nått som inte stämmer där, eller? Men det är ändå vi som är det fysiskt starka laget idag och vi maler nu ner IFK, och i den 82:a minuten skjuter "Henke" Svanström via en IFK försvarare i mål och vi är återigen i ledningen.
Och helt i sin ordning så fastställer måltjuven Johan Smått slutresultatet till 1-3 efter en snygg nick på ett inlägg från namnen Halling och tre sköna poäng till Svartvik.
På det stora hela ett rättvist resultat, vi har tre i stolpe och ribba plus en solklar straff som vi borde fått med oss.
Avslutningsvis. Trevligt att speakern hittat rätt på troligen Bosse Börjesson gamla godingar från sent 70-tal som han dundrade ut i full volym över Balders. Garanterat så det hördes över till Alnö och Äppellunda. Trevligt som sagt...
Tränarsnack:
- Grattar Svartvik till segern och en eloge till hela mitt unga lag som står upp fantastiskt bra och är med i varje närkamp och bjuder till, säger IFK:s tränare Kenneth Kile.
- En eloge till unga IFK som står upp och rullar bra boll med bra rörelse, och idag spelmässigt lite bättre än oss, men lite för tunn i närkampspelet vilket vi kunde utnyttja idag, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.
Bäst på plan:
IFK Sundsvall 2: Plus för Simon Möller målet och utespelarna Adam Sjölen, Kevin Berg och Tobias Jonasson.
Svartvik: Dagens bästa i Blackbay, Niklas Olsson grym och igentligen för bra för div 4.
Smått som jobbar hårt, Jocke Å, och Alex Larsson. Micce i mål, trots sitt försök att bli först i världen som lyckas skjuta en fotboll i omloppsbana runt jorden, kanske gått, om inte den där tuvan dykt upp:)

Matchfakta

Daniel Johansson gjorde matchens enda mål sedan han rundat Joakim Grannas och rullat in bollen. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu Daniel Johansson gjorde matchens enda mål sedan han rundat Joakim Grannas och rullat in bollen. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu

Essviks AIF - Alnö IF 1-0 (1-0)
2013-06-03 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Daniel Johansson 15
Utvisning Alnö: Per Axelson 87

Domare: Anton Grönlund, Sundsvall

Publik: 60
Matchen:
Det var rejält blåsigt och svårspelat uppe på Essviksvallen och i medvinden i den första halvleken var hemmalaget det mer spelförande och efter en kvart kom även ledningsmålet. På en djupledsboll hann Daniel Johansson före den tvekande Alnömålvakten Joakim Grannas, rundade honom och trots att han hamnade i en snäv vinkel lyckades han rulla in 1-0-bollen.
Under det förhållande som rådde bjöds det inte på något skönspel och de riktigt vassa målchanserna var få under den första halvleken. Mycket spel på mitten och tuffa närkamper.
I den andra var det Alnös tur att utnyttja medvinden och nu var det bortalaget som pressade på medan Essvik fick rikta in sig på kontringar.
Alnö hade några bra lägen inne i straffområdet men den sista knorren fattades och längst bak i Essvik svarade Niklas Lindberg för en stabil och säker insats de gånger det behövdes.
Essvik hade två kontringar som kunnat utmynna i en utökning av ledningen men inte heller där fanns den rätta skärpan.
Daniel Johanssons mål i den 15:e minuten visade sig bli matchens enda och Essvik återtog därmed sin serieledning, åtminstone till i morgon då Sund möter Kovland.
För Alnö är det fortsatt dystert. Nu har man hela sju poäng upp till serieledning efter att ha förlorat "sexpoängsmatchen" mot Essvik.
Tränarsnack:
- Jag tyckte vi kontrollerade Alnö bra i den första halvleken och hade ett par bra lägen att säkra segern i andra men som helhet var det inget skönspel från något av lagen men jag är nöjd med segern, säger Essviks tränare Tony Lundbeerg.
- Vi var riktigt dåliga i första halvlek. Vi vann inte många närkamper. Domaren tillätt sulor och våra spelare blev helt enkelt rädda att kliva dit. I den andra halvleken såg det bättre ut men vi hade svårt att komma till riktigt heta lägen. Räknade till ett tiotal halvchanser men vi får inte till det sista tredjedelen, säger Alnös tränare Pontus Melander.
Bäst på plan:
​Essvik: Målvakten Niklas Lindberg har ersatt skadade Niklas Pedro på ett bra sätt. Idag höll han nollan och räddade den han skulle och ett par till. Högerbacken Jack Granholm var bäst i ett bra försvar, säkra passningar och svårpasserad ute på sin kant.
Alnö: Även Alnö hade en duktigt högerback i Rasmus Högdahl och som hade samma kvaliteter som Granholm i Essvik - brytsäker, stark och bra i passningsspelet.

Matchfakta

Östavalls spelande tränare, Jonas Westring, gjorde det snyggaste av kvällens sju mål mot Medskogs. Östavalls spelande tränare, Jonas Westring, gjorde det snyggaste av kvällens sju mål mot Medskogs.

Medskogsbrons BK - Östavalls IF 0-7 (0-3)
2013-06-03 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Örjan Larsson 16
0-2 Joakim Andersson 20
0-3 Jonas Westring 28
0-4 Jonas Sjöberg 51
0-5 Joakim Andersson 53
0-6 Jonas Westring 57
0-7 Joakim Andersson 76

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall

Publik: 25
Matchen:
Matchen? Ja, det blev egentligen aldrig någon match på Viforsplan. Östavall var alldeles för överlägsna mot ett Medskogs, som annars var med bra och till och med hade initiativet i matchen första kvarten, som mer eller mindre rasade ihop som ett korthus efter Örjans Larssons ledningsmål för gästerna.
Joakim Andersson ökade på till 0-2 i den 20:e minuten och när Jonas Westring satte trean efter 28 var det hela över. Alla tre gångerna hade Medskogs bollen i besittning med tappade den ifrån sig lite väl enkelt vilket straffades med mål i baken.
Östavall hade sedan inga problem att spä på med ytterligare fyra mål under den andra halvleken där Jonas Westrings andra mål i matchen, det som betydde 0-6, var en riktig sevärdhet. Ett fint anfall avslutades med ett väggpass och direktskott - en riktigt mörsare!
Östavall ligger trea i tabellen och är med i toppen medan Medskogs nog får skärpa till sig om det inte skall bli div. V-spel nästa år. Idag hade man knappt ett skott på mål...
Tränarsnack:
- Efter deras ledningsmål lade vi oss på rygg. Vi gjorde en riktigt usel insats med massor av felbeslut. Vet inte hur många gånger vi spelade fast varandra med kortpassningar när vi skulle slagit långt och vice versa. Nä, jag skäms och jag tycker att även spelarna skall göra det och gå hem på kammaren och rannsaka sig. Nu gäller det att slicka såren till torsdag då Svartvik väntar, säger Medskogs besvikne tränare Göran Sundqvist.
- Jag vill inte vara ohövlig men vi var nog närmare tvåsiffrigt än att Medskogs skulle spräcka vår nolla. Kul förresten att Robert Karlsson fick hålla nollan på sin 20-årsdag. Alla 18 som åkte med till matchen fick också speltid och ingen gjorde bort sig, snarare tvärt om, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Bäst på plan:
​Östavall: Anfallaren Joakim Andersson gjorde hattrick och är nu uppe i tio fullträffar i serien och hade bra understöd från mittfältet. Faktum är att "Jocke" kunnat dubbla sin målskörd idag om man varit 100 procentig. Det välvuxna mittbackslåset med Håkan Göransson och Petter Bergius visade pondus och drev på sina mannar.
Medskogs: Anfallaren och lagkaptenen Tomas Nässén var nog den ende som kunde titta sig i spegeln med högburet huvud efter matchen. Han var den ende som behövde duscha i hemmalaget efter matchen...

Matchfakta

Söders 11:a, Olle Nordberg, vallar in 2-0 via Söråkers 11:a (som inte fanns med på laguppställningen!). Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Scrolla ner på sidan för många fler bilder från matchen

Söders BK - Söråkers FF 6-1 (3-1)
2013-06-03 - 19:00 - Sidsjövallen
1-0 Bakary Dampha 4
2-0 Olle Nordberg 16
3-0 Bakary Dampha 33
3-1 Martin Vestin (straff) 43
4-1 Olle Nordberg 48
5-1 Olle Nordberg 75
6-1 Rasmus Bouvin 78

Domare: Victor Grönlund, Sundsvall

Publik: 39
Matchen:
Söders har spelat en attraktiv fotboll i inledningen av serien men inte fått någon större utdelning poängmässigt.
Idag gick proppen ur i solen och blåsten på Sidsjövallen.
Seger med hela 6-1 mot bottenkollegan Söråker.
Olle Nordberg var stor segerorganisatör med sitt hattrick.
1-0-målet kom redan i den fjärde minuten sedan just Olle Nordberg spelat fri Bakary Dampha som helt sonika sprang ifrån Söråkers högt ställda backlinje och säkert placerade bollen förbi en maktlös Peter Rönnqvist i bortamålet (se bilden längre upp på sidan). Då hade redan Rönnqvist rusat ut ur sitt straffområde och slagit bort tre djupledsbollar så man kan säga att det låg i luften...
I den 16:e minuten hittade Söders åter ytan bakom Söråkers försvarslinje och den här gången avslutade Olle Nordberg själv på Andreas Karlsson framspelning och via en SFF-back på mållinjen gjorde han 2-0 (se bilden här ovan).
Söråker hade sedan ett par halvchanser till reducering och en sylvass.
Jesper Nylander drog en frispark från halva planen som fick en rejäl skjuts i medvinden och Martin Älander tvingades tippa till en hörna. En hörna som blev farlig men dock resultatlös.
Sedan kom minuten som antagligen avgjorde matchen.
Ett missförstånd i Söders försvar om vem som skulle ta bollen utmynnade i en straffspark sedan Martin Vestin blivit fälld.
Fram klev Tommi Torvela men hans välplacerade straff blev för lös och Martin Älander kunde slänga sig åt vänster och "limma" bollen!
Efter att ha knytit näven i triumf satte SBK-keepern igång spelet och anfallet avslutades med att Bakary Dampha och Tim Rydell spelade sig fram hela vägen på vänsterkanten. Peter Rönnqvist räddade Damphas friläge men med lite flyt fick han själv tag i returen och kunde raka in den i tom bur. Vart tog Söråkers försvar vägen den gången?
Trots 0-3 var inte Söråker ofarliga framåt och lagkaptenen Robert Lagergren hade sedan en bra nick som smet strax över.
Med minuten kvar av den första halvleken fick Söråker ännu en straff. Denna gång efter en onödig fällning långt ut i straffområdet på Joar Steen.
Ny straffläggare i form av Martin Vestin och han bytte hörn. Det gjorde också Älander men bollen smet under honom och Söråker fick en liten livlina inför den andra halvleken.
Livlinan brast dock tidig efter pausvilan. Redan tre minuter in i den andra halvleken serverade Andreas Kotermajer en helt omarkerad Olle Nordberg framför mål som bara hade att sätta dit bredsidan.
Söders hade sedan inga problem att inte bara hålla undan utan även dryga ut försprånget men innan det var det ytterst nära att Tobias Strandlund rensning i det egna straffområdet hamnde i det egna målet men räddades av ribban.
Med kvarten kvar nådde Martin Älanders långa utspark i medvinden Rasmus Bouvin som skarvade bollen vidare och friställde Olle Nordberg som distinkt satte bollen till vänster om en helt utlämnad Rönnqvist.
Tre minuter senare avslutades målskyttet, och det mycket snyggt. Tim Rydell slog en snabb hörna till Olle Nordberg som avancerade inåt och från straffområdetsgränsen ute vill vänster knorrade han in sexan i närheten av det högra krysset. En värdig avslutning på matchen.
Tränarsnack:
- Den här segern behövde vi! Skönt att kunna ställa upp med på papperet nästan bästa elvan också och att vi var så effektiva när vi väl fick våra chanser. Vi gjorde helt enkelt det vi normalt är bra på, säger tränaren Mikael Kotermajer.
- Vi kan inte göra mål! Vet inte hur många avslut som vi hade som rullade på mållinjen och dessutom missade vi en straffspark. Rent offensivt ger vi oss chansen att vinna matchen men bakåt var det ren katastrof. Ingen press på Söders bollhållare någonstans på planen och dom fick rinna igenom alldeles för enkelt. Nä, just nu är jag bara tom i skallen. Vet inte hur vi skall lösa problemet. Idag har jag egentligen inget att skylla på. Vi var helt enkelt för dåliga, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh.
Bäst på plan:
​Söders: Anfallsduon Olle Nordberg och Bakary Dampha hittade varandra perfekt och svarade för fem av de sex målen. Tim Rydell bestämde spelrytmen på mittfältet, Andreas Karlsson styrde upp försvaret och längst bak var målvakten Martin Älander på tårna i 90 minuter och "limmade" även en straff och var riktigt nära att ta även den andra. Dessutom skall han ha två "hockeyassists", d v s andrapasset till mål.
Söråker: Nicklas Svedjeskog i försvaret och långkastaren Filip Nyberg var två av få som får godkänt i Söråker.

Matchfakta

Luckstas tvåmålsskytt Alex "Lill-Schwartz" Carlsson trycker till Kubenspelaren Bakary Njie. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Scrolla ner på sidan för många fler bilder från matchen.

Kubikenborgs IF 2 - Lucksta IF 0-3 (0-1)
2013-06-03 - 20:30 - Kubikenborgs IP
0-1 Alex Carlsson 11
0-2 Robert Johansson 51
0-3 Alex Carlsson 54

Domare: Anton Öström, Sundsvall

Publik: 19
Matchen:
Den första halvleken bestod till största delen av ställningskrig. Den ende som bröt döläget var Alex Carlsson när han gjorde 0-1 i den elfte minuten. Men det var ett dråpligt mål, ett ihopslag som gick över snopne Kubenkeepern Anton Vänglund.
Den andra halvleken blev öppnare och rent spelmässigt ute på planen var det unga Kubenlaget minst lika bra som Lucksta om inte bättre rent tekniskt. Däremot så avslöjades Kubens brister i de bägge straffområdena. Framåt skapade man chanser men vägde för lätt i avlsutningsmomenten och båkåt hade man svårt att fredag sig. Båda baklängesmålen i den andra halvleken påvisade detta faktum.
Vid 0-2 i den 51:a minuten skickade målvakten Anton Vänglund ett tillbakaspel rakt upp i luften och när han skulle försöka fånga bollen blev han borttäckt av rutinerade Robert Johansson. Det hjälpte inte att han försökte klättra på Luckstas spelande tränare. Han höll enkelt bort målvakten, vände runt och placerade in bollen i det tomma målet.
0-3 kom tre minuter senare. En lång hörna nådde Alex Carlsson vid den borte stolpen och han fick lite väl enkelt nicka in bollen från nära håll. Där vägde Kubenförsvaret lite väl lätt ännu en gång.
Då hjälpte det inte att man höll spelet uppe väl på planen med ett snabbt passningsspel. När väl chanserna dök upp var man för trubbiga eller så fattades det några kilon för att nå fram på eventuella returer.
Tränarsnack:
- Spelmässigt gjorde vi en bra match men Lucksta var lite hungrigare och inne i straffområdena var det "män mot pojkar". Kul var det att våra unga avbytare kom in och höll uppe spelet bra, säger Kubens tränare Christer Eriksson. "Chrille" som haft en långvarigt förflutet i just Lucksta.
- Jag är glad över segern och de tre poängen men gladast är jag över ännu en hållen nolla. Vi tappade lite på slutet sista tjugo och det blev lite panik men det redde upp sig. "Ålla" i målet var stabil och säkerheten själv, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson.
Bäst på plan:
​Kuben 2: Kevin Wörhman-Selim matchade Luckstas mittfält i fysiken och bra var även vänsteryttermittfältaren Ebrima Samateh. Framåt försökte Khoger Friad utnyttja sin snabbhet men kom aldrig riktigt loss men han gav i alla fall Luckstaförsvaret fullt jobb.
Lucksta: Alex Carlsson var rena Stefan Schwartz på mitten och gjorde även två mål framåt. Högerbacken Jesper Fastén var drypsäker och hårdför. Synd att han inte är villig att satsa. Kapacitet finns för högre divisioner om bara viljan fanns. Lucksta höll sin tredje raka nolla, och den femte total, och ännu en gång var Martin Ålin säkerheten själv mellan stolparna och klev fram när det väl behövdes. Är hörnstenen till Luckstas stabila försvarsspel.

Matchfakta

Jakob Melander gjorde två nya mål för Sund och den målfarlige anfalla-ren har visade sig vara ett klipp för Malandsklubben. Jakob Melander gjorde två nya mål för Sund och den målfarlige anfalla-ren har visade sig vara ett klipp för Malandsklubben.

Kovlands IF - Sund IF 1-4 (1-1)
2013-06-04 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Jens Olsson 18
1-1 Stefan Näslund 25
1-2 Jakob Melander 63
1-3 Jakob Melander 77
1-4 Henric Nylund 80
Domare: Per Backlin, Sundsvall (svajig, men det var svårdömt i vätan)
Publik: 15
Matchen:
Sund lånade ut serieledningen i ett dygn till Essvik.
Ikväll tog man tillbaka den efter en säker 4-1-seger borta mot Kovland i det strilande regnet på Ånäsvallen.
Den som gillar glidtacklingar och långa bollar på Bengt fick verkligen sitt lystmäte i afton. Det var stora delar av kosten som Kovland och Sund bjöd på, nästan hela tiden med gästerna i förarsätet.
Sund tryckte tillbaka Kovland under hela den första halveken men det hindrade inte hemmalaget från att ta ledningen i den 18:e minuten när Jens Olssons skott gick i mål via en Sundförsvarare och ställde målvakten Stefan Magnusson. Det var en av få gånger som Kovland hittade upp så långt upp i planen med bollen i besittning. Annars var man snabba att tappa bollen till en motståndare så fort man fick tag i den.
Sund kunde rättvist kvittera i den 25:e minuten. Stefan Näslund slog en frispark från säkert 40 meter som gick förbi hela spelarhögen i straffområdet innan den studsade i det våta gräset och fick en rejäl skjuts förbi en perplex Mattias Jutman i hemmamålet.
Trots ett massivt övertag skapade inte Sund några klara målchanser och lagen tog med sig 1-1 in till pausvilan. Ett resultat som hemmalaget skall vara mest nöjda med då man var riktigt bleka.
I den andra ryckte Kovland upp sig och stod för den lilla konstruktivitet som var första kvarten och förutom regnet så hängde ett KIF-mål i luften.
Så blev det inte.
I efterbörden av en hörna i den 63:e minuten spelade Felix Schmidt in bollen till en helt fri Jakob Melander som sköt 2-1 mellan benen på Jutman i KIF-målet.
Det målet var dödsstöten för hemmalaget som sedan inte hade mycket att komma med utan det var bara ett lag på planen resten av matchen och i den 77:e minuten kom även 3-1. Jakob Melander, igen, tog ner en lång boll från Dennis Bergström på bröstet innan han placerade in den till höger om Jutman.
Tre minuter senare kom matchens behållning. Felix Schmidt lyfte in ett inlägg från högerkanten som inhopparen Henric Nylund mötte direkt på volley med en saxspark a´la Negrete (ni äldre minns säkert mexikanarens snygga mål i ett VM för 20-talet år sedan).
Segern kom till slut alltså att skrivas till 4-1 i Sundfavör och just nu leder man serien rättvist och bäva månde motståndarna för laget från Maland verkar bli bättre och bättre för varje match. I och med puzzelbiten med Jakob Melander så fick man sin striker av klass och dessutom pockar fler yngre spelare på uppmärksamhet, 16-årige Felix Schmidt och två år yngre Amaro Bahtijar bland annat. Och när Stefan Näslund ser ut att gå mot sin bästa säsong på flera år blir laget svårtuggade i kampen om seriesegern. Tänk vad det kan vända på en dryg månad när Sund t o m var tvungen att ställa in en träningsmatch för att man inte fick ihop fullt lag...
Tränarsnack:
- Vår första halvlek var riktigt pinsam. Ingen ville hjälpa bollhållaren utan alla stod på rad i anfallet och väntade på en långboll. Fick vara jävligt nöjd med 1-1 i halvtid. I andra spelade vi upp oss och man stod bara och väntade på vårt ledningsmål kändes det som. Istället var det Sund som gjorde målet och därefter tog vi slut på det tungsprungna gräset. Sund är förresten det absolut bästa laget vi mött i år, säger Kovlands tränare Fredrik Åsén.
- Vi får kämpa för varje mål men i den andra halvleken släppte det. En skön seger och det kändes som vi malde ner dom till slut trots att spelet var svajigt på den svårspelade planen, säger Sunds tränare Henrik Öhman. 
Bäst på plan:
Kovland: Joel Westring spelade både vänsterback och vänsteryttermittfältare och var kreativ på båda platserna och en av få som hittade sina medspelares fötter med bollar.
Sund: Hela backlinjen med Mikael Edström, Mikael Ankarmark, Markus Pettersson och André Westergren var ännu en gång en svårpasserad enhet och även duktiga på att sätta igång anfallen. Går inte heller att blunda för 17-årige inhopparen Felix Schmidt som visade framfötterna de 35 minuter han fick och stod även för två målpass.
Matchfakta

Tabell, omgång 7

1. Sund IF 7       5   1   1   21 - 6   16
2. Essviks AIF 7       5   1   1   16 - 8   16
3. Östavalls IF 7       4   1   2   18 - 12   13
4. Lucksta IF 7       4   1   2   8 - 7   13
5. Svartviks IF 7       3   2   2   12 - 13   11
6. IFK Sundsvall 2 7       3   1   3   12 - 9   10
7. Kovlands IF 7       3   1   3   11 - 14   10
8. Alnö IF 7       3   0   4   12 - 9   9
9. Kubikenborgs IF 2 7       2   2   3   9 - 11   8
10. Söders BK 7       2   1   4   11 - 14   7
11. Medskogsbrons BK 7       1   1   5   9 - 22   4
12. Söråkers FF 7       0   2   5   10 - 24   2

Skytteligan, omgång 7

Joakim Andersson, Östavalls IF. Joakim Andersson, Östavalls IF.

10 mål:

Joakim Andersson, Östavall

8 mål:
Jakob Melander, Sund

6 mål:
Daniel Johansson, Essvik
Henri Sjödal, Essvik


4 mål:
Anton Andersson Vidén, Alnö
Stefan Näslund, Sund

 

3 mål:

Jonathan Åhlin, Alnö
Mattias Jutman, Kovland
Jens Olsson, Kovland
Kevin Wöhrman Selim, Kubikenborg 2
Alex Carlsson, Lucksta

Jimmie Nordberg, Lucksta
Henric Nylund, Sund

Bakary Dampha, Söders
Olle Nordberg, Söders
Robert Lagergren Söråker

Alexander Gidlöf, Sundsvall 2
Johan Smott, Svartvik

Jonas Westring, Östavall

Bildkollage: Söders - Söråker 1-6
Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Tidig hörna för Söråker. Men hur är det med markeringen i Söders egentligen. Många fria. # 7 Robert Lagergren, lagkaptenen, löpte fram och fick huvudet på bollen men den gick över.
Olle Nordberg frispelad av Andreas Karlsson och i momentet senare gör han 2-0 via en Söråkerförsvarare som misslyckas att stoppa bollen på mållinjen utan styr in den i eget mål.
18 mot 18. Söders Bakary Dampha trycker undan Jesper Nylander men undgår att dra på sig en frispark.
Det var trångt på mitten då Söråker spelade med hög försvarspress och därigenom blev det många närkamper både på marken och i luften. Söråker hade inget spel överhuvudtaget efter marken på mittfältet.
Nicklas Svedjeskog och Söråkerförsvaret hade det jobbigt mot snabbe och ettrige Bakary Dampha i Söders anfall. Robert Lagergren (# 7) finns med som handräckning om det skulle behövas.
Bakary Dampha framme igen och oroar på en djupledsboll men Söråkers keeper Peter Rönnqvist var snabbt ute och avvärjde. Den ende som hängde med den snabbe Södersanfallaren var grabben med flaggan Hampus Vågeteg. Hampus, Nilla som AD och huvuddomaren Victor Grönlund gjorde en bra match.
I den 32:a minuten vid ställningen 2-0 till Söders klistrade hemmalagets målvakt Martin Älander Tommi Torvelas lösa straff...
...och femton sekunder senare kommer Bakary Dampha och Tim Rydell fria sedan hela Söråkers försvar, inklusive Samuel Fisk, hamnt på efterkälken. Peter Rönnqvist räddar Damphas avslut...
...men returen studsar på egna försvararen Samuel Fisk och fram till Bakary Dampha som får helt öppet mål. Tim Rydell (# 12) väntar bara på att få jubla. Nä, det har var inte Söråkers dag...
Robert Lagergren och Bakary Dampha dansar i takt. Let's Dance-redaktionen anteckningar.
Robert Lagergren var inblandad i många dueller. Här i luften mot Söders Andreas Karlsson.
Lagergren fick sig en rejäl kyss i ovanstående närkamp och tvingades till räkning innan han reste sig och fortsatte spela. Peter Rönnqvist, domaren Victor Grönlund, Nicklas Svedjeskog och Samuel Fisk kollar läget. Söders Bakary Dampha tittar intresserat på i bakgrunden och hoppas att det inte är någon fara med Söråkers lagkapten.
Martin Älander är nära att även rädda Söråkers straff nummer två. Han går åt rätt håll men Martin Vestins stramare går under honom och det är reducerat till 1-3 precis innan pausvilan.
På den här suddiga bilden stänger Olle Nordberg matchen med sitt 4-1-mål tidigt i andra halvlek. Peter Rönnqvist är på bollen men orkar inte styra den utanför stolpen.
Samuel Fisk är steget före Tim Rydell på en av många bollar på djupet från Söders...
...Rydell hann ändå lugga Fisk på bollen och drev hela vägen in på mål där han dock fick bollen lite för långt ifrån sig i skottögonblicket.
Tobias Strandlund har löpt sig fri på högerkanten och ser att lagkamraten Bakary Dampha kommer stormande...
Strandlund lägger bollen på "läppen" men Bakary Dampha går tvärbom till Söråkerspelarnas stora glädje. Där rök ett hattrick för Dampha och ett målpass för Strandlund.
En snopen Peter Rönnqvist kan enkelt lägga beslag på bollen och Bakary Dampha kan inte annat än garva åt missen.
Söråker var långt ifrån ofarliga men hade svårt att sätta sina chanser. Här är det Filip Nyberg som får ett bra läge men bollen går utanför Martin Älanders mål.
Som sagt. Söråker hade sina chanser. Här parerar Martin Älander Tommi Torvelas närskott.
Söders Janne Persson hoppade in och svarade för en bra insats den tiden han var inne. Inte annat att vänta med det veckra namnet förstås.. :-)

Bildkollage: Kuben 2 - Lucksta 0-3
Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Jimmie Nordberg har en bra chans att öka på till 2-0 i den första halvleken med Anton Vänglund i Kubenmålet är raskt ute och avvärjer.
Jimmy Ilvonen försöker sig på ett inspel men Ebrima Samateh täcker.
Robert Johansson försöker hålla undan mot Kubenförsvaret med Ebrima Samateh (# 4) i spetsen.
"Robban" lyckas dock bända sig loss från uppvakningen och får sedan in bollen framför målet - och som uppskattning får han en klapp på rumpan av Kubenspelaren...
Jimmy Ilvonen får lite kontakt med Axel Andreasson och faller sedan som en klubbad oxe. Domaren Anton Öström gick inte på den lätta.
...och där har "Finnen" gått i backen över Axel Andersson medan Kubenspelaren Ebrima Samateh fokuser på bollen.
Kubens kvicke Khoger Friad driver mot straffområdet och Luckstas Rickard Gillgren jobbar för full fräs hemåt.
Kevin Wörhman fintar, Zakaria Bel Mekki pekar med hela handen att han vill ha bollen medan Luckstas egen Stefan Schwartz försöker bryta passet. I förgrunden Luckstas vänsterback Mattias Svelander, som hade sina fans i mamma Eva och syrran på sidan om.
De tre Luckstaspelarna Alex Carlsson, Robert Johansson och Stefan Krantz har lämnats helt fria i straffområdet av Kubenförsvaret. Offside? Jaha, då så.
Luckstas Michael Thun-Sjölund provar på skott från distans. Buba Jammeh Marika (t v), Ayhan Yagci (i mitten) och Bakary Njie (# 16 t h) avvaktar.
Luckstas Alex Carlsson visar hur en sträckt vrist skall se ut. Lagkompisen Per Hulinder skymmer målvakten men skottet hamnar på fotografen, som vanligt rätt placerad när det kommer en boll...
En Kubenförsvarare nickar säkert hem till egna målvakten Anton Vänglund trots att han har en finne i ryggen (Jimmy Ilvonen).
Luckstas keeper Martin Ålin höll ännu en nolla och här limmar han en hård "medvindsfrispark" och lurar Kubens Kevin Wöhrman Selim på en eventuell retur.