Matchfakta & Referat

Medelpadsfyran

Omgång 8

Alnö pressade på i den andra halvleken för ett kvitteringsmål i hemmamatchen mot Kuben 2. Här är man farligt framme men Kubenförsvaret reder ut stormen. Alnö kunde ändå både kvittera och även få in ett segermål via en straff på slutet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Luckstas keeper Martin Ålin höll ännu en nolla. Luckstas keeper Martin Ålin höll ännu en nolla.

Östavalls IF - Lucksta IF 0-0 (0-0)
2013-06-06 - 18:00 - Skogsvallen

Domare: Anton Grönlund, Sundsvall (fyra getingar av fem)
Publik: 53
Matchen:

På Skogsvallen blev det som väntat målfattigt där båda lagens försvar lyckades neutralisera motståndarnas farliga anfallare. Både Östavalls skytteligaledare Joakim Andersson och Luckstas Robert Johansson hölls i strama tyglar och varken Manne Vallström i hemmalagets mål eller Martin Ålin i gästernas behövde svara för några svårare ingripanden.
Även om publiken inte fick se några nätrassel så bjöds det på kraftfull fotboll med rejäla och fräna närkamper i bra tempo. Mer allsvensk än div. IV-fotboll alltså...
Tränarsnack:
- Lagen tog ut varandra med bra försvarsspel och alla spelarna jobbade stenhårt och gjorde som vi kommit överens om, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
- Det bjöds inte på någon publikfriande anfallsfotboll utan mer "riktig" fotboll där inte lagen bara byter chanser med varandra. Vi känner och jäkligt trygga bakåt och jag tycker det är helt okey att få med sig poäng från Skogsvallen, en arena som genomsyrar trivsel och man känner sig alltid välkommen, säger Luckstas tränare Robert Johansson.
Bäst på plan:

Östavall: Försvarslinjen med Jonas Axelsson, Jonas Westring, Håkan Göransson och Magnus Rimeslåtten var oerhört stabil och släppte inte igenom något onödigt.
Lucksta: Högerbacken Jesper Fastén var återigen klockren och den här gången raderade han ut skytteligaledaren "Jocke" Andersson. På innermitt var Alex Carlsson lagomt stygg, nyttig och slitstark och målet höll Martin Ålin ännu en nolla.
• Missa inte Henrik Winzells bilder från matchen
Matchfakta

Alnös kvitteringsmål! Ebrima Samateh skall rensa undan men Alnös Jonathan Åhlin sätter dit foten och bollen går som en ricochet över Jonathan Berntsson i Kubenmålet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Alnö IF - Kubikenborgs IF 2 2-1 (0-1)
2013-06-06 - 19:00 - Släda IP
0-1 Khoger Friad 44
1-1 Jonathan Åhlin 66
2-1 Jonathan Åhlin (straff) 85

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (bra i första, blandade och gav i andra, straffen tveksam).

Publik: 66
Matchen:
Kuben 2 ställde säsongens namnkunnigaste lag på benen, trots A-lagets derby mot Ånge tidigare på dagen, och utmanade Alnö rejält om poängen på Släda IP.
Den första halvleken var spelmässigt jämn men de avgörande passningarna som skulle öppna för de riktigt vassa målchanserna uteblev. Utöver André Grims volley utanför i den 13:e minuten, sedan han glömts bort av Kubenförsvaret i andra våg efter en hörna, och Kevin Wöhrman-Selim skott strax utanför den vänstra stolpen efter en halvtimme hände inte mycket i chansväg. Förrän i den 44:e minuten. Ayhan Yagci hittade Khoger Friad med en djupledsstickare på vänsterkanten och Khoger hittade i sin tur målet förbi en utrusande Joakim Grannas. Viktor Amund jobbade hemåt och försökte rädda på mållinjen men det slutade bara i att han stötte in bollen i det egna målet.
I den andra halvleken uppträdde hemmalaget mer beslutsamt och fick också ett visst tryck på Kuben samtidigt som passningsspelet blev betydligt bättre. "Tigerränderna" försvarade sig emellertid väl och det blev aldrig riktigt farligt.
Kvitteringen skulle dock komma - och den var dråplig. I den 66:e minuten skulle Kubenbacken Ebrima Samateh rensa undan men Alnös Jonathan Åhlin klev dit och sätte dit foten och bollen gick som en ricochet över Jonathan Berntsson och in i det egna målet (se bilden ovan).
Alnö jobbade på för ett segermål och målskytten Åhlin hade ett hårt markskott som Jonathan Berntsson i Kubenmålet hann ner och styra ut till en hörna med högernäven. Nära, nära.
Mitt i pressen åkte Alnö på en omställning och Kevin Wöhrman-Selim kom helt fri och laddade men Alnökeepern Joakim Grannas svarade för en grann enhandsräddning på det höga och hårda skottet. En riktig TV-räddning som gjort succé på Youtube.
Tre minuter senare kom istället Alnös segermål och det ganska kontroversiellt. Johan Hammarström föll i en duell med en Kubenförsvarare och hemmalaget vrålade för straff. Efter viss tvekan hörsammade domaren deras synpunkter, visslade i pipan och visade på straffpunkten. Kubenspelarna höll inte direkt med om man säger så och vad jag såg från sidan är jag benägen att hålla med dem (se även min bild från händelsen här nedanför).
Hete Jonathan Åhlin fintade bort Berntsson och placerade in segermålet och med blott fem minuter kvar förmådde inte gästerna hitta något motmedel. Man hade redan gett sitt bästa.
Ytterligare ett bevis på hur små marginaler det är i fotboll. Kuben en jätteräddning från 2-1 för att sedan åka på 1-2 efter en tveksam straffspark.
Sett till 90 minuter var emellertid Alnös seger helt i sin ordning och inget att säga om mer än som sagt - små marginaler...
Tränarsnack:
- Extremt välförtjänt seger efter vår andra halvleken. Idag vågade vi sätta dit fötterna i närkamperna, tidigare har vi gärna dragit undan dom och då vinner man inte hellre några matcher. Tycker att Kuben är det bästa laget vi mött och som verkligen försöker spela fotboll. En skön seger, säger Alnös tränare Pontus Melander.
- Vi blev trötta på slutet men annars hade jag nog det namnstarkaste laget i år med många som tränar med A-laget. Tyvärr var vi något för obalanserade, för många offensiva spelare. Är lite besviken ändå att vi inte presterar bättre och får med oss minst en poäng. Straffen var oerhört tveksamt dömd från där jag stod och det tyckte spelarna på planen också, säger Kubentränaren Christer Eriksson.
Bäst på plan:
Alnö: Marcus Vestin vann mittfältet och fungerade som en riktig pådrivare. Jonathan Åhlin var het och blev även tvåmålsskytt och i mittförvaret höll André Grim en hög profil och var ett hot framåt på fasta situationer.
Kuben 2: Pontus Lund slet oerhört på innermitt även om passningsspelet falerade emellanåt. Vänsterbacken Ebrima Samateh var brytsäker och följsam och hade maximalt oflyt på Alnös kvitteringsmål. Överbetyg även till målvakten Anton Wänglund som visade rapphet och spelförståelse under den halvlek (den första) som han spelade. Ingen skugga skall falla över Jonathan Berntsson som bytte av Wänglund i paus (uppgjort redan innan). Baklängesmålen var inget att göra åt.

Matchfakta

Johan Hammarström sätter in en skuldertackling på Kubenförsvaren Axel Andreasson som faller...
...och i momentet efteråt stupar även Hammarström medan Kubenkeepern Jonathan Berntsson lägger beslag på bollen. Då blåser domaren för straff. Rätt eller fel? Bedöm själva.
Straffen sätter sedan Jonathan Åhlin på sin namne Berntsson och Alnö kan avgå med en 2-1-seger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Christofer Grede-myr avslutade Svartviks målskytte mot Medskogs. Christofer Grede-myr avslutade Svartviks målskytte mot Medskogs.

Svartviks IF - Medskogsbrons BK 4-0 (1-0)
2013-06-06 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Johan Westberg 2
2-0 Johan Smott 54
3-0 Johan Smott 61
4-0 Christofer Gredemyr 90

Domare: Jan Boström, Sörberge (hela domartrion skötte sig riktigt bra)

Publik: 80
Matchen:
Johan Westberg slog in en stolpretur efter Hampus Olssons nick redan i den andra minuten. Därefter rullade den första halvleken på i sakta mak. Svartvik tyckte att man redan avgjort matchen och blev bekväma rullade bara runt bollen inom laget och tog knappt några löpningar och Medskogs hade inga större problem att freda sig och täcka ytor. Det som slank igenom tog målvakten Roger Magnusson, åter efter skada, hand om.
Framåt hade inte Medskogs ett enda avslut första fyrtiofem.
I den andra ökade Svartvik bolltempot något samtidigt som Medskogs, med bara en avbytare, tröttnade och hemmalaget kunde öka på och gå ifrån till 4-0 trots att man kostade på sig lyxen att bränna en straff. Magnusson gick åt rätt håll och hade inga problem att greja Johan Smotts lösa straff och beröva Svartviksanfallaren ett hattrick. Smott hade nämligen innan svarat för både 2-0 och 3-0 efter kliniska avslut.
Medskogs ryckte upp sig sista fem minuterna av matchen och SIF-keepern Daniel Micene fick göra en vass reflexräddning på Marcus Ytterströms skott för att hålla nollan intakt.
På övertid satte sedan Christoffer Gredemyr 4-0 efter devisen "tredje gången gillt". Han hade redan missat två upplagda lägen innan.
Tränarsnack:
- Medskogs kämpade väl med räckte inte till. Vi var totalt ohotade. De första 45 var hyfsade, den andra 45 var bra och som vanligt sken solen på Hemmanet, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.
- Jämfört med 0-7 mot Östavall i förra matchen så visade vi i alla fall vilja och gnista. Det märks att vi är kort om folk och att vi saknar någon som kan och vågar hålla i bollen på mitten. Vårt bollinnehav i matcherna är just nu minimalt men förhoppningsvis hoppas vi på en bredare och starkare trupp under hösten. Vi jobbar i alla fall på det, säger Medskogs tränare Göran Sundqvist.
Bäst på plan:
​Svartvik: Liberon Niklas Olsson var bäste man på plan. Högerbacken Oskar "Oggi" Söderberg och innermittfältaren Kristoffer Godin, åter från solstålarna i Turkiet, skall också vara nöjda med sitt dagsverke.
Medskogs: Målvakten Roger Magnusson räddade en straff och med säkert spel höll han nere Medskogs förlustsiffror till en rimlig nivå. I mittförsvaret höll rutinerade Göran Sundqvist i trådarna på ett bra sätt.

Matchfakta

Tommi Torvela trycker upp 2-0 till Söråker bakom Essvikskeepern Nicklas Lindberg. Foto: Fredrik Lundgren.

Söråkers FF - Essviks AIF 5-2 (3-0)
2013-06-06 - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Victor Dagfält 22
2-0 Robert Lagergren 32
3-0 Tommi Torvela 37
3-1 Daniel Johansson 53
4-1 Nicklas Svedjeskog 58
4-2 Daniel Johansson 76
5-2 Robert Lagergren 78

Domare: Hans Grönlund, Sundsvall (riktigt bra)

Publik: 70
Matchen:
Så kom den då, som en blixt från en solklar himmel - Söråkers första seger i årets Medelpadsfyra.
På sju försök har inte Söråker fått smaka på segerns sötma och häromdagen gjorde man en riktigt slät figur och förlorade med 1-6 mot bottenkonkurrenten Söders.
Ikväll stod serietvåan Essvik på menyn och vad händer? Man skåpar ut topplaget och vinner med 5-2, siffror som t o m var i underkant. Efter den första halvleken stod det 3-0 men det dubbla hade speglat händelserna på planen bättre. Victor Dagfält, Robert Lagergren och Tommi Torvela gjorde målen inom loppet av en dryg kvart mellan minut 22 och 37. Den sistnämde skadade sig sedan olyckligt efter en duell med Essviks målvakt Niklas Lindberg. Tommi landade på axeln och det fick bli ambulansfärd på nationaldagen för målskytten.
Som om inte det var nog fick även målvakten ​Joakim Jönsson en smäll sedan han kolliderat med Henri Sjödal efter dryga halvtimmen. Jönsson spelade halvleken ut men fick sedan ersättas inför den andra av Peter Rönnqvist.
Efter en rejät utskällning i paus kom Essvik ut betydligt mer taggade och när Daniel Johansson reducerade med ett perfekt skott nere vid stolproten i den 53:e minuten var det många som trodde att vändningen i matchen var ett faktum.
Fem minuter senare krossade Nicklas Svedjeskog gästernas förhoppningar då han satte 4-1.
Johansson reducerade ånyå i den 76:e minuten men Robert Lagergren svarade kraftfullt och nickade in en hörna bara två minuter senare och spikade slutresultat till 5-2.
Segern hade som sagt kunnat blivit betydligt större, bl a så räddade Nicklas Lindberg en straff från namnen Svedjeskog.
Tränarsnack:
- Den här gången lyckades vi fila bort allt som varit dåligt tidigare och bara behöll det som varit bra, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh.
- Det här var en riktigt smällkaramell och serietvåan är nere på jorden igen, var Thomas Wallbergs kommentar, Essviks lagledare. Söråker kontrade helt enkelt ut oss när vi tappade boll och var på väg framåt. 4-1-målet var det som verkligen sänkte oss.
Bäst på plan:
Söråker: Mittbacken Robert Lagergren visade rätt inställning och fick även göra två mål efter fasta situationer, en forcering och en nick. På mitten visade Nicklas Svedjeskog att gammal fortfarande är äldst och visade pondus.
Essvik: Inhopparen Max Lundmark visade fina fötter och spelade enkelt och koncist utan onödiga krusiduller.

Matchfakta

Jens Olsson svarade för ett äkta hattrick när han avgjorde hemmamatchen mot IFK Sundsvall med sina tre mål före paus. Jens Olsson svarade för ett äkta hattrick när han avgjorde hemmamatchen mot IFK Sundsvall med sina tre mål före paus.

Kovlands IF - IFK Sundsvall 2 5-1 (3-0)
2013-06-07 - 18:00 - Ånäsvallen
1-0 Jens Olsson 10
2-0 Jens Olsson 27
3-0 Jens Olsson 45
3-1 Alexander Gidlöf 57
4-1 Fredrik Olsson 72
5-1 Fredrik Olsson 85

Domare: Christer Frisk, Liden

Publik: 46
Matchen:

Kovlands Jens Olsson dödade både IFK Sundsvall 2 och matchen under den första halvleken med sitt äkta hattrick.
I den andra halvleken gjorde IFK ett tappert försök att komma tillbaka in i matchen och strukturerade om i laget till 3-4-3 - bara för att direkt vara på vippen att få ett fjärde mål i baken...
Man fick emellertid ett bättre tryck mot Kovlandsmålet och i den 57:e minuten kunde Alexander Gidlöf dunka in bollen från nära håll efter Mikael Fredrikssons förarbete inne i boxen.
Det blev lite darrigt i Kovlandslägret ett tag men efter det att Fredrik Olsson snappat upp ett dåligt tillbakaspel till målvakten och gjort 4-1 var spänningen över. Samme man satte även 5-1 med fem minuter kvar och Kovland kunde alltså pricka in en riktig fem-etta hemma mot IFK 2 och därigenom passera sina kombatanter i tabellen.
Det verkade som att IFK-spelarna hade problem med naturgräset (ovana?) och inte fick igång sitt kortpassingsspel utan det blev mest långa bollar på chans till anfallet. Något som inte verkade vara ungdomarnas melodi utan plockades enkelt bort av Kovlands försvarslinje.
Tränarsnack:
- På inget sätt en strålande insats från vår sida men ett gott dagsverke där segermarginalen till och med kunnat varit större, säger Kovlands tränare Fredrik Åsén.
- Vi är inte alls med i den första halvleken. Vi slarvar alldeles för mycket i vårt försvarspel och bjuder motståndarna på mycket bollinnehav. Nu kommer vi att börja om och forsöka hitta tillbaka till grunderna och hitta lösningar på hur vi skall börja ta poäng igen. Vi skall inte skylla på att vi har folk borta men killar som Oscar Ulin, Niklas Silversved, Kevin Berg och Jonathan Simander saknades verkligen idag, säger IFK:s tränare Kenneth Kile.
Bäst på plan:
​Kovland: Målskyttarna, firma Olsson och Olsson (Jens och Fredrik) var tungan på vågen den här matchen och svarade för samtliga fem hemmamål. Unge Filip Roos (född 1998!) spelade hela andra halvlek och försökte hela tiden hitta konstruktiva lösningar när han hade bollen.
IFK Sundsvall 2: Trots fem insläppta skall Simon Möller i målet ha beröm för sin insats. Mittfältsmotorn Emil Ulin var även han klart godkänt då han slet som en varg på mittfältet. Plus även för Gustav Arnberg som när man gick ner på en trebackslinje fick ta stort ansvar och var stenhård i närkamperna.
- Även om Simon Möller drog på oss en straff så vill jag plussa för denna kille som är en av div. 4:s allra bästa målvakter med en fantastisk träningsvilja och bra timing! Jag har varit med om denna killes resa genom många år och han var med när vi startade knattelagen i IFK 1998. Han grät alltid krokodilltårar när han förlorade och jag önskar att många av våra unga spelare kunde ta efter hans vilja att ständigt bli bättre, säger IFK:s tränare Kenneth Kile.

Matchfakta

Magnus Engström stöter in 5-0 i öppet mål sedan Edvin Nilsson nickat ner bollen till honom. Söders målvakt Andreas Kotermajer är maktlös. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Sund IF - Söders BK 9-0 (3-0)
2013-06-07 - 18:00 - Maland
1-0 Patrik Witkowsky 12
2-0 Patrik Witkowsky 14
3-0 Henric Nylund 16
4-0 Henric Nylund 52
5-0 Magnus Engström 70
6-0 Stefan Näslund 78
7-0 Niclas Persson 84
8-0 Stefan Näslund 86
9-0 Martin Brännström 89
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall (mycket bra)
Publik: 30
Matchen:
Årets första riktigt förnedring utspelade sig på Maland när hemmalaget Sund drog plösen över stackars Söders och bara var ett mål från att vinna med tvåsiffrigt. (Okey, Östavalls 7-0 på Medskogs tillhör väl den kategorin men det här var värre).
Söders hade drabbats av ett rejält manfall inför bortamatchen mot Sund. Jämfört med segermatchen innan mot Söråker (6-1) saknades t ex 3/4 av backlinjen plus målvakten Martin Älander. Nu tvingades man sätta in nya pjäser och mellan stolparna ställde sig utespelaren Andreas Kotermajer, som dock var målvakt upp till 15-års ålder och med meriter från landskapslaget. Jag vill inte vara stygg men dessa talanger dolde man verkligen denna afton...
Första tolv minuterna av matchen var dock helt jämn och man kunde inte med säkerhet på förhand säga vilket lag som skulle göra första målet.
Då slarvade Söders med att på egen planhalva rulla en frispark direkt till en Sundspelare som i sin tur slog en öppnande passning direkt ut på vänsterkanten till Henric Nylund vars perfekta inlägg nickades in av Patrik Witkowsky (se bilden nedan).
I den 14:e minuten fick samme Witkowsky på en strumprullare från 24 meter som i sakta mak rullade in vid den vänstra stolpen utan att målvakten Kotermajer rörde en enda fena. Kanske var målvaktsögat felaktigt inställd och trodde att skottet skulle rulla utanför?
Två minuter senare var det dags för 3-0. Christian Saastamoinen kom runt på sin vänsterkant och slog ett perfekt inlägg (finns bild på det också och kommer att läggas in senare). Kotermajer gick ut för att plocka ner inlägget men problemet var att Henric Nylund han före med skallen. Med tre mål inom loppet av lite drygt fyra minuter var den här matchen avgjord. Kul förresten att Nylund fick "scora" då han spelade fram till de två första målen. Nylund var förövrigt inte klar med varken sitt målskytte eller framspelande ännu...
Resten av halvleken blev mer eller mindre än gäsping och de chanser som skapades kom faktiskt de flesta från Söders. Olle Nordberg tog sig förbi Sundförsvaret på vänsterkanten men hans inspel missades av två framrusande lagkompisar hårfint ett par meter från mållinjen. Strax därpå fick Olle själv en kanonchans mitt i slottet men veterankeepern Stefan Magnusson var snabbt ute och täckte skottet med benen. Mål på någon av dessa chanser så...
Men spelet i straffområdet var inte Söders styrka den här aftonen. Ute på planen så broderade man snyggt med sitt passningsspel, fram till Sunds straffområde. Där tog det stopp. Och i det egna, tja, där var det öppet hus, speciellt sista 20 av matchen...
3-0 till Sund efter den första halvleken kändes ändå som något eller ett par mål för mycket. 2-1 hade nog speglat den första fyrtiofemman bättre sett till spelet.
Den andra halvleken var bara sju minuter gammal när Henric Nylund satte 4-0 billigt vid den främre stolpen efter det att Dennis Bergström gett honom ett instick till vänster i straffområdet (bild kommer att läggas in på det målet också).
Söders hade sedan en bra period i matchen och Bakary Dampha borde ha reducerat i minut 62 då han kom helt ren med Magnusson, som dock kom ut och störde anfallaren som lyfte bollen strax utanför.
Med 20 minuter kvar rämnade Söders försvarsspel totalt över hela planen. Mittfältet vann inga dueller och orkade/iddes inte heller jobba hemåt utan hela Sundlaget kom i den ena anfallsvågen efter den andra mot ett utelämnat försvar och hemmalaget tilläts gå från 4-0 till 9-0 enkelt och smärtfritt.
5-0 minut 70-. Ett fint inlägg från vänsterkanten (igen) nådde inhopparen Edvin Nilsson som snyggt nickade ner och frispelade Magnus Engström som enkelt kunde slå in bollen i tomt mål (se bilden ovan).
6-0 i 78:e. Henric Nylund lyfte in bollen (från vänsterkanten förstås) till Stefan Näslund. Den utelämnade målvakten Andreas Kotermajer svarade för en av få bra räddningar denna afton men Näslund följde upp och nickade in returen istället.
7-0 i 84:e. Frispark utanför Söders straffområde. Niclas Persson stod helt fri till höger om muren men ingen bortaspelare verkade bry sig speciellt. Dennis Bergström rullade enkelt bollen snett framåt höger där "Graninge" tog i för full kraft och sköt in matchens sjunde mål när han begravde bollen i den bortre gaveln på sin födelsedag. En fin present av Söders. Grattis!
8-0 i 86:e. Stefan Näslund fick ohotad driva in mot mitten och strax utanför straffområdet lossade han stora kanonen och bollen sökte sig uppåt det högra krysset.
9-0 i 89:e. Dennis Bergström frispelade Martin Brännström med en stickare till höger inne i straffområdet och med en sträckt vrist sköt han upp bollen i det första krysset (se bild strax nedanför) och förnedringen var avslutad.
Sund vinner alltså med 9-0 utan att prestera på topp. Effektiviteten var emellertid bra även om det kunnat slinka in några bollar till, bl a missade Fredrik Larsson sedan han snyggtt rundat Kotermajer långt ut i straffområdet och drivit mot det öppna målet men skjutit i utsidan av gaveln... (bild kommer på det också senare, sorry Fredrik...).
Trots att man saknar folk får man inte helt ge upp som Söders gjorde sista 20. Andreas Kotermajer var kanske inte till sin fördel i sin målvaktscomeback men han fick minimalt med hjälp av sitt uteförsvar och skall inte lastas allt för mycket trots att även han såg ut att "skita i det" på slutet av ren uppgivenhet.
Tränarsnack:
- Får väl vara nöjd med segern även om det stundtals var lojt från vår sida trots 9-0. Nu skall det bli skönt att göra helg. Det här var en bra omgång för oss då vi kunde rycka lite i toppen, säger Sunds tränare Kalle Locklund.
- Vi måste skärpa diciplinen. Man måste jobbat hemåt även om man ligger under med ett par mål. Visst, vi saknade en hel del spelare men man får ändå inte ge upp som vi gjorde. Vi måste även bli effektivare i våra avslut och sätta bollarna när man får chansen, säger Söders tränare Mikael Kotermajer.
Bäst på plan:
Sund: Henric Nylund. Tre mål och tre ass. är väl okey? Mittfältaren ute till vänster var planens store gigant. På mitten åt Dennis Bergström upp Söders motsvarigheter och var nog den som hade mest löpmeter i benen efter matchen.
Söders: Nääää...
Matchfakta

Patrik Witkowsky nickar in 1-0 på Henric Nylunds perfekta inlägg vilket var strarten till årets målorgie i Medelpadsfyran. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Martin Brännström drar med sträckt vrist in Sunds och matchens sista mål. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Tabell, omgång 8

1. Sund IF 8       6   1   1   30 - 6   19
2. Essviks AIF 8       5   1   2   18 - 13   16
3. Östavalls IF 8       4   2   2   18 - 12   14
4. Svartviks IF 8       4   2   2   16 - 13   14
5. Lucksta IF 8       4   2   2   8 - 7   14
6. Kovlands IF 8       4   1   3   16 - 15   13
7. Alnö IF 8       4   0   4   14 - 10   12
8. IFK Sundsvall 2 8       3   1   4   13 - 14   10
9. Kubikenborgs IF 2 8       2   2   4   10 - 13   8
10. Söders BK 8       2   1   5   11 - 23   7
11. Söråkers FF 8       1   2   5   15 - 26   5
12. Medskogsbrons BK 8       1   1   6   9 - 26   4

Skytteligan, omgång 8

Joakim Andersson, Östavalls IF. Joakim Andersson, Östavalls IF.

10 mål:

Joakim Andersson, Östavall

8 mål:
Daniel Johansson, Essvik
Jakob Melander, Sund

6 mål:
Henri Sjödal, Essvik
Stefan Näslund, Sund

5 mål:
Jonathan Åhlin, Alnö
Jens Olsson, Kovland
Henric Nylund, Sund
Johan Smott, Svartvik
Robert Lagergren Söråker


4 mål:
Anton Andersson Vidén, Alnö
Alexander Gidlöf, Sundsvall 2