Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 8

Medelpadfemmans bäste spelare, Granlos Alen Zulovic, har fått en fin passning av Ferdi Ismaili och driver förbi Ljungaförsvaren Patrik Viksten innan han med ett vänsterskott begraver 2-0-bollen i målvakten Viktor Nordlunds vänstra burgavel. Granlo vann till slut matchen med 6-0. Siffror som faktiskt var i underkant. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Niclas Jonsson kvitterade till 1-1 för Sund 2 och var sedan nära att ge sitt lag årets första seger men missade ett par lägen. Niclas Jonsson kvitterade till 1-1 för Sund 2 och var sedan nära att ge sitt lag årets första seger men missade ett par lägen.

Alnö IF 2 - Sund IF 2 1-1 (1-1)
2013-06-08 - 15:00 - Släda IP
1-0 Adam Johansson 15
1-1 Niclas Jonsson 24

Domare: Anton Sjöberg, Sundsvall (godkänd)

Publik: 50
Matchen:
Det var nära att det inte blev någon match på Släda IP. Blott 20 minuter före avspark hade Sund 2 bara fått ihop sju gubbar. Det blev till att ringa runt till kompisars kompisar och be dem ställa upp. Några hade inte ens spelat fotboll på flera år. Till slut fick man i alla fall ihop tio gubbar och domaren Anton Sjöberg kunde blåsa till spel.
- Vi brukar använda oss av flera spelare ut vårt P97/98-lag men idag matchade dom samtidigt så det gick inte och dessutom tvingades vi ställa upp med en bollrädd utespelare i mål, säger tränaren Tommy Ankarmark, själv avstängd efter incidenten med den assisterande domaren i veckan.
Alnö tog ledningen kring kvarten spelad efter ett fint kombinationsspel på högerkanten som Adam Johansson avslutade kliniskt.
Knappt tio minuter senare kom Niclas Jonsson igenom efter lång boll över och bakom hemmalagets backlinje åsså var det kvitterat.
Alnö var det bättre laget under den första halvleken men något ledningsmål lyckades man inte jobba ihop.
Med en man mer trodde man att Alnö skulle avgöra mot Sunds mer otränade lag men man gick i fällan och hamnade i gästernas låga tempo. Istället var det Sund som låg närmast segern men ett par brända frilägen gjorde att man inte kunde ta säsongens första seger, men dock sin första poäng efter sju raka förluster, i en match som kanske var en av årets sämsta i årets Medelpadsfemma.
Tränarsnack:
- Den här matchen skulle vi vunnit då vi var det minst dåliga laget. Sund 2 kom till spel med bara tio man och maskade vid varje avblåsning och gnällde hela tiden. Nä, det har var inget roligt lag att möta, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
- Alnö var bättre än oss i första men trots en man mindre var vi det bättre laget i den andra halvleken och borde vunnit sett till våra chanser, bl a var Niclas Jonsson fri två gånger. Alnö hade inte en målchans i andra, säger Sunds tränare Tommy Ankarmark.
Bäst på plan:
Alnö 2: Yttermittfältaren Adam Johansson var en av få löpvilliga spelare på planen och som utmanade och skapade ytor till sina lagkamrater. Till ingen nytta...
Sund 2: Niclas Jonsson var hela tiden ett orosmoment för Alnös unga backlinje. Plus även till A-lagsspelaren Magnus Engström.

Matchfakta

Kuben 3:s poängmakare i 6-2-segern borta mot Fränsta. Fr v. Tommy Lidström 1 assist, Anton From 1 assist, Kevin Tumfart 2 assist, Joakim Nerén 1 mål och 1 assist, Johan Skog 4 mål och 1 assist samt Anton Granat 1 mål. Foto: Roger Norrman.

Fränsta IK - Kubikenborgs IF 3 2-6 (2-2)
2013-06-08 - 15:00 - Myggvallen
1-0 Henrik Larsson 7
1-1 Johan Skog (straff) 20
2-1 Timothy Paulsson (straff) 34
2-2 Johan Skog (det står Simon Hammarström i fogis vilket är felaktigt) 40
2-3 Johan Skog 53
2-4 Anton Granat 64
2-5 Johan Skog 81
2-6 Joakim Nerén 86

Domare: Christer Frisk, Liden

Publik: 43
Matchen:

Kuben 3 hade bara en seger så här långt i årets Medelpadsfemma.
I eftermiddags dubblerade man den summan genom att vinna med hela 6-2 borta mot Fränsta på erkänt svårintagliga Myggvallen.
Vårfloden kom sent i år hos "tigerungarna" men nu var det verkligen proppen ur, speciellt i den andra halvleken då man gick från 2-2 till 6-2.
Annars var det hemmalaget som börjande bäst och skapade flera bra målchanser och Henrik Larsson satte också 1-0 i den sjunde minuten men det hängde påspädning i luften under hela första kvarten.
- Där kom vi undan med blotta förskräckelsen, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
Därefter började Kuben jobba sig in i matchen och själva skapa lite och i den 20 minuten kunde man kvittera på en straff genom Johan Skog.
14 minuter senare är det Fränstas tur att få en straff och Tim Paulsson gör inte heller han något misstag från elva meter och FIK sitter i förarsätet igen.
Efter baklängesmålet tar emellertid Kuben över och har en bra period sista tio och får även in en kvittering före paus. Planens bästa spelare, Kevin Tumfart, slår en perfekt passning till Johan Skog som kommer igenom och behärskat gör 2-2.
2-2 i halvtid kändes rättvist då Fränsta hade första delen av halvleken och Kuben 3 den senare delen.
Kuben får en bra start i den andra halvleken då Johan Skog fullbordar sitt hattrick i den sjätte spelminuten och därefter går som sagt proppen ur.
2-4 Anton Granat (64), 2-5 Johan Skog igen, hans fjärde! (81) innan målskyttet avslutades av Joakim Nerén i den 86:e minuten.

Man kan fråga sig vad som hände med Fränsta i den andra halvleken? Man verkade ta helt slut och uppgivenheten var frapperade ju längre matchen led. Bättre takter måste man visa upp om man vill ta sig till Höstfemman.
Tränarsnack:
- I dag hade vi för första gången full trupp så vi kunde byta ofta och det tror jag hade betydelse för matchens utgång att vi orkade hela vägen. Det var många som var bra idag och jag vill hylla hela kollektivet även om det var några som stack ut lite extra, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
(väntar på info från Fränstas lagledning)
Bäst på plan:
Fränsta: väntar på info
Kuben 3: Mittfälltsmotorn Kevin Tumfart gjorde ett jättejobb på mittfältet. I försvaret så var Bakary Njie den store härföraren och framåt svarade Johan Skog för fyra av målen.

Matchfakta

William Dalenius satte sista spiken i Selånger 2:s kista med sitt 3-1-mål. William Dalenius satte sista spiken i Selånger 2:s kista med sitt 3-1-mål.

Hassels IF - Selånger FK 2 3-1 (1-1)
2013-06-08 - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Fitim Ugzmailji 17
1-1 självmål 21
2-1 Fitim Ugzmailji 80
3-1 William Dalenius 87
Utvisning Hassel: Robert Grubb 44

Domare: Fredrik Strese, Sundsvall (inga kommentarer... Nio varningar och en horribel utvisning i en snäll match som därmed blev grinig av vissa anledningar).

Publik: 20
Matchen:

Fotboll är en konstig sport där allt kan hända. Hassel kommer till spel mot unga pigga Selånger 2 med bl a veteranerna och de ärrade gamla kämparna Robert Grubb 32, Peter Eckman 34, Seth Larsson 46, Benny Stjernström 48 och Kenneth Jansson 49, man gör självmål i  den 21:a minuten och precis innan paus får man också Grubb utvisad.
Hur mycket vann det unga Selånger med då, frågar sig säkert vän av ordning?
Det gjorde man inte utan Hassel vann matchen med 3-1...
Hassel fick en bra start på matchen när Fitim Ugzmailji satte 1-0 i den 17:e minuten men bara fyra minuter senare kvitterade Selånger. Andreas Kenny lyfte in en frispark som touchade en Hasselspelare innan den gick in i mål.
Resten av halvleken var det mest Selånger medan hemmalaget fokuserade mer på motståndare och domare än på sitt eget spel och uppförande och i slutminuten fick man även Robert Grubb utvisad sedan han dragit på sig sitt andra gula kort. Visserligen ett mycket tveksamt domslut men i alla fall.
Inte mycket talade för för hemmaseger i den läget men en helt annan inställning i den andra halvleken och ett imponerande "jävlar anamma" genomförde man resten av matchen med att inte bara hålla tätt och få ett kryss utan i slutskedet säkrade man t o m segern efter mål av Fitim Ugzmailji och William Dalenius. Den sistnämnde missade först sin straff men var vaken och slog in returen. 
Hur otroligt det än låter så ligger fjolårets superjumbo i sexan, Hassel, på plats nummer 7 i div. V med tolv inspelade poäng och är i dagsläget kvalificerade till Höstfemman. Snacka om remarkabel uppryckning!
Tränarsnack:
- Härligt med en bra genomförd match, framför allt i andra halvlek då vi knöt näven och bestämde oss för att fokusera på vad vi själva skulle göra och inte på motståndare och domare, säger managern Seth Larsson.
- Tyvärr saknade vi mycket folk av olika anledningar och det var fel spelare om man säger så, vi fick t ex ställa en utespelare i målet ännu en gång. Vi fick inte till varken anfalls- eller passningsspelet och jag tror även flera av våra unga spelare blev skärrade av Hassels fysiska spel. Nä, vi ledare är mycket besvikna efter matchen och jag hoppas att spelarna är det också, säger Selångers tränare Ola Persson.
Bäst på plan:
Hassel: William Dalenius i anfallet och på mitten var energispelaren och tvåmålsskytten Fitim Ugzmailji en tillgång så länge han fokuserade på fotbollen och inte allting annat. 
Selånger 2: Ingen...

Matchfakta

Olof Torstensson gjorde hattrick på Holmvallen när IFK 3 vann med 5-3. Olof Torstensson gjorde hattrick på Holmvallen när IFK 3 vann med 5-3.

Holms SK - IFK Sundsvall 3 3-5 (1-2)
2013-06-08 - 15:00 - Holmvallen
0-1 Alex Forsberg 2
1-1 Jan-Olof Sölvestål (straff) 18
1-2 Tom Nilsson Martinsson 35
1-3 Olof Torstensson 54
1-4 Olof Torstensson 78
2-4 Jan-Olof Sölvestål (straff) 79
2-5 Olof Torstensson 86
3-5 Niklas Wikholm 90
Utvisning IFK Sundsvall 3: Joakim Forslund Holmbäck 60.

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö (bra)
Publik: 32
Matchen:
Gillar ni att se mål i fotboll? Då kan jag rekommendera Holms matcher i Medelpadsfemman. I förra omgången vann man borta mot Sund 2 med 8-4 - idag förlorade man hemma mot IFK Sundsvall 3 med 3-5. 20 mål på två matcher!
Så här skrev Holms lagledare Kenth Åslin om dagens match på Holmvallen:
Det blev inga nya poäng för Holm när IFK Sundsvalls tredjelag gästade Holmvallen. Gästerna kunde vinna med 5-3 .
IFK fick bästa möjliga start med ledningsmål i första minuten.
- Ja, där var vi inte med alls med. Man måste vara fokuserade och taggade när domaren blåser till spel. Och det var vi inte idag, dundrar Thomas Åslin.
I den 17:e minuten kunde dock hemmalaget kvittera på straff sedan Robert Melander fällts av Jacob Glas. Säker straffskytt var Janne Sölvestål.
I den 34: minuten kunde IFK återta ledningen och 2-1 stod sig till halvtid.
I andra halvlek kunde gästerna utöka ledningen till både 3-1 och 4-1, innan Holm kunde reducera. Återigen på straff och genom Janne Sölvestål och återigen låg Jacob Glas bakom kapningen.
Det hann bli ytterligare två mål, ett till vardera lagen, men matchen kändes avgjord.
Olof Torstenssons 5-2-mål är dock värt att berätta om. Han fick bollen på mittplan och observerade att Holms målvakt stod långt ut så han drog iväg en halvlobb över Robert Jonsson. Så fullbordar man ett hattrick på bästa sätt!
Tränarsnack:
- Inget dåligt lag vi möter. Bra tempo och ett spelande lag men tycker nog inte vi kommer upp till normal standard. Vi råkade tyvärr ut för en skada på Robert Melander som fick en riktig smäll på foten. Hoppas att det inte är för allvarligt för han behövs i laget, säger Holms tränare Thomas Åslin.
- En bra och jämn match med många målchanser åt bägge håll. Hade t o m kunnat blivit ännu fler mål. Vi är i alla fall mycket nöjda med segern, säger IFK 3:s spelande tränare Fredrik Lundqvist.
Bäst på plan:
Holm: Lars-Eric Sollén sprang kopiöst och försökte verkligen.
IFK Sundsvall 3: Anfallaren Olof Torstensson gjorde alltså hattrick, på innermitt svarade spelskicklige Alex Forsberg för ett bra jobb och satte även matchens första mål. Bakåt stängde Simon Bohlin sin vänsterkant och var extremt bra defensivt.

Matchfakta

Ferdi Ismaili nickar in Jesper Hellströms perfekta hörna och Granlo är i 1-0-ledning. Ferdi gjorde ytterligare fyra mål i matchen när hemmalaget vann med 6-0 mot Ljunga. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo BK - Ljunga IF 6-0 (3-0)
2013-06-08 - 16:30 - Norrporten Arena
1-0 Ferdi Ismaili 4
2-0 Ferdi Ismaili 36
3-0 Alen Zulovic 38
4-0 Ferdi Ismaili 49
5-0 Ferdi Ismaili 52
6-0 Ferdi Ismaili 55

Domare: Thomas Berglund, Sundsvall (lugn, stabil och ytterst få misstag)
Publik: 52
Matchen:
Granlo fortsätter att imponera. På Norrporten Arena tryckte man "plattan i mattan" direkt och utnyttjade de stora ytorna och kom ofta runt på kanterna och pressade tillbaka ett Ljunga som inte alls var med på noterna i inledningen av matchen. 1-0 i mål och 8-0 i hörnor första tio minuterna säger en hel del.
Målet nickades in av den specielle målskytten Ferdi Ismaili redan i den fjärde matchminuten på Jesper Hellströms perfekta hörnspark.
Efter den inledande gastkramningen, där Ljunga skall vara glada att det bara blev ett mål i baken, började man vrida sig ur greppet och med mittfältaren Anders Bomans hjälp hade man nu en bra period och kanske skulle Boman fått med sig en straff i den elfte minuten? I den duell skuldra mot skuldra mot en försvarare inne i Granlos straffområde föll han. Solklar straff tyckte Ljungas lagledare Roy B Olsson, som idag befann sig på läktarplats efter uppvisningen i förra omgången. Glöm det, kontrade Granlomålvakten Alexander Nilsson. Domaren gick på Nilssons och Granlos linje och från min position rakt bakifrån så tyckte jag nog domaren gjorde rätt.
Boman hade sedan ett skott strax över och även ett precis utanför sedan han vridit och vänt innan han avslossade bössan.
Därefter varvade Granlo igång igen och tog ett bastant grepp om resten av den här matchen.
2-0 kom i den 36:e minuten sedan Ferdi Ismaili vunnit en närkamp mot Patrik Viksten och trängt sig förbi och trots att han var ur balans placerade han bollen förbi Viktor Nordlund i Ljungamålet.
Två minuter senare stängde Granlo matchen när Ferdi Ismaili serverade Alen Zulovic en riktig macka inne i straffområdet och distinkt satte fjolårets skyttekung i div. II bollen i nät, 3-0.
Ferdi Ismaili blev fick sedan sitt helt korrekta 4-0-mål felaktigt bortvinkat för offside och därefter hade Oskar de Wahl ett skott i burgaveln i fritt läge så Granlo kunde gå till pausvila med 3-0 i underkant.
Första kvarten av andra spelade Granlo drömfotboll med mittfältaren Alen Zulovic som regissör. Först frispelade han Ferdi Ismaili i den 49:e minuten som snyggt lyfte bollen över den utrusande Nordlund.
Tre minuter senare kom Medelpadsfemmans snyggaste anfall i år. Bollen gick som på ett snöre med ett tillslag ända nerifrån egen backlinje till Alen Zulovic, som från mittlinjen ute till vänster slog ett stenhård direktpass diagonalt efter marken till en löpande Oskar Lund. Lund tog emot ute till höger strax utanför straffområdet. Drev med sig bollen och drog på sig hela Ljungas försvar inklusive målvakten innan han osjälviskt spelade in bollen till en helt naken Ferdi Ismaili som bara hade att stöta in bollen i tomt mål. Kan ett fotbollsmål bli vackrare? Knappast!
6-0 kom i den 58:e minuten och bar en målskytts signum. Trots att fyra Ljungaförsvarare plus målvakt befann sig mellan Ferdi Ismaili och målet lyckades han finta bort ett par och trä in bollen i det bortre hörnet.
Granlo fortsatte att skapa chanser även sista halvtimmen men det verkade som att man var nöjda med dagens målskörd. Skärpan fanns inte riktigt kvar. Ferdi hade t ex öppet mål vid ett tillfälle men ur snäv vinkel träffade han stolpen. Jesper Hellström hade en rungande ribbträff och målvakten Nordlund tillägts göra några svettiga parader i värmen på slutet.
6-0 var faktiskt siffror som var i underkant mot ett Ljunga som ändå ställde ett riktigt bra lag på benen, sett till namnen. Det vara bara det att man mötte ett för dagen helttänt GBK som ställde upp med årets vassaste trupp på benen - och visade det också. Serieledningen är helt rättmätig!
Tränarsnack:
- Det här var nog vår bästa match. Fint passningsspel med "två-touch", precis som vi vill spela, och vi utnyttjade ytorna och kom runt fint på kanterna och framåt hade vi snabba forwards som fick bra bollar att jobba på, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
- Solklara siffror. Vi fick koncentrera oss på att försöka stänga till så gott det gick och släppa in så många mål. Hade hoppats att vi skulle kunnat ha bjudit till bättre men Granlo är ett riktigt bra lag. Vi får samla ihop oss och komma igen till nästa match, säger Ljungas tränare Hans-Gunnar Eriksson.
Bäst på plan:
Granlo: Egentligen hela laget  inkl. de avbytare som kom in. Men om vi plockar två russin ur kakan får det bli Ferdi Ismaili som gjorde fem av de sex målen och var lysande och hal som en ål (eller orm?) men planens bäste spelare var utan tvekan var Alen Zulovic på mitten. Vilken playmaker! Lika bra offensivt, vilka öppnande passningar!, som defensivt där han tar ett oerhört ansvar och sällan eller aldrig förlorar en närkamp. Medelpadsfemmans bästa spelare!
Ljunga: Anders Boman visade prov på sitt kunnande på mitten och var den ende som kunde mäta sig med Granlospelarna, så länge han nu orkade i värmen. Tvingades kliva av efter skada i den andra halvleken.

Matchfakta

Mål, mål, mål, mer mål
Hal som en orm.
Giftig som en kobra.
När Ferdi var färdig hade han gjort fem mål och spelat fram till det sjätte.
Ismaili är efternamnet.
Innebandy har han aldrig lirat på seriös nivå.
Fotboll har Östavallförvärvet utövat i fyra år.
Men som vissa hävdar – målskytt blir man inte, det föds man till.
I 6–0-matchen mot Ljunga bjöd den 23-årige Granloforwarden Ferdi Ismaili på hela spektrat.
Han nickade, han lobbade, han sköt, han måltjuvade ... han gjorde mål på i princip alla tänkbara sätt.
– Det gick helt okej. Senast mot IFK Sundsvall gjorde jag fyra...
läs mer på st.nu

Joakim Sjödin räd-dade en viktig po-äng för Ånge 2 med sin läckra frispark. Foto: Björn Sjödin. Joakim Sjödin räd-dade en viktig po-äng för Ånge 2 med sin läckra frispark. Foto: Björn Sjödin.

Torpshammars IF - Ånge IF 2 2-2 (1-0)
2013-06-08 - 17:00 - Torpshammars IP
1-0 Tommy Göransson 40
2-0 Karl Svensson 65
2-1 Marcus Jonsson 70
2-2 Joakim Sjödin 83
Utvisning Torpshammar: Ali Soroush Mirzad 32

Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå
Publik: 40
Matchen:
Västraderbyt mellan Torpshammar och Ånge 2, utan A-lagsspelare, började i ett bra tempo och båda lagen visade att man verkligen ville vinna den prestigefyllda matchen.
Tyvärr så var kanske inte mannen i svart vuxen sin uppgift.
Efter dryga halvtimmen blev det lite gruff ute på högerkanten.
- En av Ånges anfallare (Haik Danielian) tar en 20 meters löpning och fullständigt kör över en av våra killar och därefter så hettar det till, säger Torpshammars spelande tränare Tommy Göransson.
Efter en lång tids överläggning med sina assisterande gav han Ånges Marcus Jonsson ett gult kort. Marcus som i det skedet inte ens befann sig på planen...
- Därefter så går han fram till Ali Soroush Mirzad som inte hade gjort nått speciellt och ger honom rött kort, alltså visar han ut helt fel kille. Helt skandalöst, dundrar Göransson och fortsätter:
- Domaren hade inte ett dugg koll på någonting den här matchen! I en sån situation så tar man en av varje eller så skiter man i det! Men framförallt så tar man väl ut rätt gubbar!
Nåväl, spelet går till slut igång igen och Torpshammar spelar med ett tremannamittfält resten av halvleken vilket fungerar riktigt bra.
Med fem minuter kvar slår Erik Källström en frispark som Rasmus Söderman skarvar mot mål. Khodor Hellani räddar men släpper retur och Tommy Göransson får helt öppet mål och då missar inte ens tränaren...
Torpshammar inleder, trots att man är en man mindre, den andra halvleken bra och efter ett klapp-klapp-spel efter 20 minuters spel kan "Kalle" Svensson peta in 2-0.
Tempot är fortsatt högt i matchen och det är ingen av spelarna som kliver undan i närkamperna och fem minuter efter Torps 2-0-mål är det reducerat genom Marcus Jonsson. Och återigen är domaren i fokus.
- Helt öppet tillät domaren Ångespelaren att ta med sig bollen med handen och därefter peta in bollen i målet, säger en upprörd Göransson.
Efter målet börjar Torpshammar knäa och Ånge trummar på för en kvittering. Och den kommer, på en otroligt vacker frispark från Joakim Sjödin med sju minuter kvar.
Tränarsnack:
- Måste ändå säga att det är ett rättvist resultat men skulle gärna sett att vi vann när vi presterar så bra och spelar i en timme med en man mindre. Vi gör  också båda våra mål efter utvisningen, säger Torpshammars tränare Tommy Görnansson.
- Självklart känns det surt och tappa poäng men vi spelade inte bra förrän sista halvtimmen. Vi visade i alla fall bra lagmoral som hämtade upp till 2-2 och vi hade tre jättelägen på slutet att sno åt oss alla tre poängen, säger Ånge 2:s ledare Björn Sjödin.
Bäst på plan:
Torpshammar: Cliff Nordin,  Patrik Högdahl och mittbacksparet Olle Eriksson och Erik Källström.
Ånge 2: David Danielian som gång på gång rev stora hål i Torpshammars försvar. Plus också till högerbacken Robin Johansson.

Matchfakta

Erik Senestad gjorde mål och var en av SBIF:s klart bästa spelare. Erik Senestad gjorde mål och var en av SBIF:s klart bästa spelare.

Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 1-2 (0-1)
2013-06-11 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Claudio Moraga 27
0-2 Erik Senestad 61

1-2 Emil Nilsson 73

Domare: Per Backlin, Sundsvall (mycket gnäll på domaren från båda lagen).
Publik: 49
Matchen:

Sidsjö-Böle är fortfarande obesegrade efter 2-1 i bortamötet mot Matfors på Thulevallen i en spelmässigt jämn match där hemmalaget hade de bästa och flesta chanserna men gästerna tog vara på sina bättre.
Sidsjö-Böle rullade igång riktigt bra och Matfors fick mest jaga boll i inledningen. MIF stack dock upp ett par gånger och bl a dribblade Pontus Andersson av en 4-5-spelare och tog sig ända in i straffområdet innan han blev av med bollen. Hade kunnat blivit ett drömmål.
I den 13:e minuten hittade hemmalaget målet efter en frispark från mittlinjen då bollen var över kortlinjen innan den nickades in i banan igen och sedan förpassades in i SBIF-målet.
Daniel Valderrama fick sedan på ett skott som Matforskeepern Jonas Dunberg fick lite  problem med. Direkt i anfallet efter kontrade MIF och Adam Forsström fick på en bra träff med mitt på en välplacerad Fredrik Hultman i  bortamålet.
Precis när Matfors såg ut att ha tagit över matchen kom SBIF upp i ett anfall. Daniel Valderrama lossade bössan, Dunberg kunde inte riktigt greppa bollen och Claudio Moraga högg som en kobra på returen. MIF-spelarna  ansåg dock att det var offside men fick inte något medhåll från domartrion, 0-1 i minut 27.
Matfors rakare spel pressade tillbaka SBIF halvleken ut men närmare än några halvchanser på fasta situationer nådde man inte.
På övertid fick Max Källström en armbåge i "plytet" inne i  straffområdet. Domare Backlin hade dock blicken åt annat håll så någon signal kom aldrig.
Precis som i den första halvleken inledde Sidjsö-Böle bäst och dryga kvarten in kunde Erik Senestad öka på gästernas ledning efter en fin djupledslöpning där hemmaförsvaret inte alls hängde med i svängarna. Tomas Larsson stod för det öppnande passet.
Ett par minuter senare var det ytterst nära en hemmareducering. Efter lite kalabalik i SBIF:s straffområde rensar Daniel Valderrama stenhårt i egen stolpe och ut. Hade kunnat blivit ett dråpligt mål.
Matfors tunga och raka spel började åter ge ett övertag efter Böles andra mål och det skulle trots allt bli nerv i matchen. I den 73:e minuten satte nämligen Emil Nilsson 1-2 med någon form av cykelspark och därefter var det en enveten jakt på kvittering från hemmalagets sida. Varje gång det blev en fast situation flyttade MIF upp "fyrtortet" Jonas Richnau-Ersson och kvitteringen hängde i luften och i den 87:e minuten sköt Daniel Boström i nättaket - men från utsidan och publikjublet kvästes.

Tränarsnack:
- Vi missar målchanser som nästan är overkliga. Det hjälper inte ens med en bredsida från straffområdesgränsen mot öppet mål. Det känns lite frustrerande men snart måste ju proppen gå ur. Idag hade vi flera chanser efter fasta situationer men vi är inte tillräckligt heta i de avgörande momenten, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.
- Vi får vara nöjda med segern. Tror vi hade fem bra anfall på hela matchen och gör två mål. Planen var stenhård och svårspelad men vi försökte hålla bollen på marken så gott det nu gick. Matfors var jobbiga att möta, speciellt på fasta situationer som inkast, hörnor och frisparkar från kanterna. Vi vann även alldeles för få andrabollar vilket gjorde att de fick press på oss men...det var en skön seger, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
Bäst på plan:
Matfors: Yttermittfältaren Pontus Andersson var företagsam värre och bra var också William Östman som alternade som forward och innermittfältare.
Sidsjö-Böle: Erik Senestad i anfallet slet föredömligt och Hans Fagerström och hans kompisar i backlinjen fick verkligen bekänna färg när det vankades höga bollar in i straffområdet.

Matchfakta

Ljustorps IF och Stöde IF 2/Nedansjö IK står över

Tabell omgång 8

1. Granlo BK 7     6   1   0   35 - 11   19
2. Ånge IF 2 8     5   3   0   32 - 14   18
3. Sidsjö-Böle IF 6     5   1   0   25 - 5   16
4. Ljustorps IF 6     4   2   0   23 - 8   14
5. IFK Sundsvall 3 7     4   2   1   20 - 15   14
6. Holms SK 7     4   0   3   25 - 18   12
7. Hassels IF 7     4   0   3   12 - 20   12
8. Matfors IF 7     3   2   2   13 - 6   11
9. Selånger FK 2 8     3   1   4   15 - 24   10
10. Torpshammars IF 7     2   1   4   13 - 21   7
11. Kubikenborgs IF 3 7     2   0   5   11 - 19   6
12. Fränsta IK 7     2   0   5   14 - 24   6
13.

Ljunga IF

6     1   2   3   6 - 18   5
14. Stöde IF 2/Nedansjö IK 6     1   1   4   11 - 18   4
15. Alnö IF 2 7     1   1   5   11 - 25   4
16. Sund IF 2 8     0   1   7   10 - 28   1

Fotnot:

Lag 1-8 går till Höstfemman

Lag 9-16 går till Höstsexan

Skytteligan, omgång 8

Ferdi Ismaili gjorde fem mål mot Ljunga och är inne i ett målstim i år. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen .nu. Ferdi Ismaili gjorde fem mål mot Ljunga och är inne i ett målstim i år. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen .nu.

19 mål:
Ferdi Ismaili, Granlo

13 mål:
Haik Danielian, Ånge 2

11 mål:
Robin Nordin, Ljustorp


10 mål:
Niclas Möllhagen, Ånge 2

9 mål:
Hakim Rouass, Selånger 2

7 mål:
Jan-Olof Sölvestål, Holm
Niklas Wikholm, Holm
Claudio Moraga, Sidsjö-Böle

 

6 mål:

Johan Skog, Kubikenborg 3


5 mål:

Tomas Eriksson, Stöde 2/Nedansjö
Tom Nilsson Martinsson, Sundsvall 3

 

4 mål:

Kent Larsson, Fränsta
William Dalenius, Hassel
Fitim Ugzmailji, Hassel

Jesper Nilsson-Böös, Matfors
Erik Senestad, Sidsjö-Böle