Matchfakta & Referat

Medelpadsfyran

Omgång 9

Magnus Engström serverar Dennis Bergström ett fint instick som Dennis avslutar kliniskt och sätter seriefinalens enda mål i den 62:a minuten. Essvik - Sund 0-1. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Det var ofta trångt, tätt och närkampsrikt på Essviksvallen mellan hemmalaget och Sund i seriefinalen. En seriefinal som till slut gästerna kunde vinna, rättvist, med 1-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Essviks AIF - Sund IF 0-1 (0-0)
2013-06-18 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 Dennis Bergström 62
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (skötte sin uppgift väl trots svåra situationer, speciellt under den första halvleken).
Publik: 80

Matchfakta
Matchen:
Seriefinalen på Essviksvallen bjöd under den första halvleken på högt tempo men dåligt passningsspel vilket inbjöd till många bollkamper och 50-50-dueller och inte så mycket strukturerat spel. Det lilla spel som förekom stod hemmalaget för medan Sund allt som oftast sökte en långboll på djupet per omgående. Något som Essviks backlinje ganska enkelt tog hand om och längst bak agerade målvakten Nicklas Lindberg "femte back" och var snabbt ute ur sitt mål och avvärjde när det behövdes.
Essvik låg närmast ett ledningsmål under den första halvleken men båda gångerna räddade Sundmålvakten Patrik Jonsson förtjänstfullt. I den 16:e minuten kom han ut stort och räddade Hampus Andersson närskott med överkroppen och i den 22:a reflexräddade han Peter Mackins nickskarv efter ett långt inkast.
Den första halvleken fick ett råkigt slut och brytas i förtid sedan Essviks Daniel Carlstein och Sunds Henrik Nylund nickat ihop i hemmalagets straffområde med blodvite som resultat. Båda kämparna tvingades utgå i matchen rejält groggy och det lär nog bli ett par stygn per skalle.
Efter pausvilan inledde man med att spela klart de sista fyra minuterna av den första halvleken innan man bytte sida för den andra.
En andra halvlek som helt dominerades av Sund efter det att Essviks Jacob Hägglund volleyskjutet strax utanför i den andra minuten.
Essvik tvingades till ommöbleringar inom laget efter skadan vilket gjorde att Peter Mackin fick kliva ner från mittfältet och ta hand om vänsterbacksplatsen. Detta medförde att Sund kunde vinna mittfältet då hemmalagets bäste kampspelare "försvann".
En som verkligen utnyttjade situationen var Sunds lagkapten Stefan Näslund. Han var formidabel under den andra halvleken och bjöd bland annat på tre tunnlar varav en "dubbeltunnel" på samma essvikare inom loppet av fem sekunder. Dessutom vann han i stort sett samtliga närkamperna både på marken och i luften och var en riktig härförare.
Sund kom i anfallsvåg efter anfallsvåg men hade svårt att bryta igenom Essviks kämpande försvarslinje. Närmast att bryta dödläget var Fredrik Larsson vars långskott i den 50:e minuten tog i ribban och ner på mållinjen och Mikael Edström hårda markskott efter att Sund rullat igång en snabb frispark. En fin fotparad av duktige Lindberg höll målet fritt från påhälsning.
I den 62:a minuten var dock Lindberg chanslös då Sunds bastanta tryck till slut gav utdelning. I en andravåg hamnade bollen hos Magnus Engström strax utanför Essviks straffområde, han tittade upp och såg Dennis Bergström i ögonvrån och lade ett vackert instick till Bergström som kom med fart och distinkt placerade bollen förbi Nicklas Lindberg (se bilden ovan).
Essvik försökte flytta upp och jaga kvittering men Sund behöll greppet även om man inte skapade lika hårt tryck framåt längre utan mer koncentrear sig på att hålla bollen borta från det egna målet.
Men i fotboll är en 1-0-ledning skör och Essvik fick en gyllene chans till kvittering på slutet. På en djupledsboll kom annars säkre Patrik Jonsson helt fel men störde Hampus Andersson tillräckligt i avslutet att Marcus Pettersson kunde hinna tillbaka och rensa undan strax före mållinjen (se bilden nedan).
Sund vann rättvist men det hade varit intressant att se matchutvecklingen om Essvik gjort mål på någon av sina chanser i den första halvleken och om Peter Mackin kunnat fortsätta på mittfältet. Antagligen hade nog Sund vunnit i alla fall. Man verkar ohyggligt starka och man vinner sina matcher även om inte spelet är på topp alla gånger. Den här gången saknade man sin normale matchvinnare Jakob Melander men då klev någon annan fram och satte dit bollen istället. Vill inte tro det för spänningens skull men känslan säger att det var segerrycket vi såg idag? Nu utökade man sitt försprång till fem tunga poäng och i dagsläget hittar jag inte någon kanditat som verkligen kommer att kunna utmana Sundarna. Jag får väl avsluta med en klyscha: "Serien är lång och allt kan hända". Om jag tror på det själv? Njaee...känns snarare så att ju längre serien går ju starkare blir Sund. Men det finns ju en kvalplats kvar att spela om...
Tränarsnack:
Essvik: Vi fick lite oro i laget efter skadan och när Sund tryckte på i andra vågade vi inte riktigt tro på oss själva och vårt passningsspel, blev mest spel på chans. Kanske var det orken som tröt? Vi har ju inte lika brett spelarmaterial att gå på som Sund, säger spelande tränaren Henri Sjödal.

Sund: Essviks pressades oss högt i första och vi tvingades slå långt vilket inte är vår melodi riktigt. Däremot är jag riktigt nöjd med vår andra halvlek då vi spelade riktigt bra, speciellt första 25. Jättenöjd med både segern och rycket i tabellen, säger tränaren Henrik Öhman.
Bäst på plan:
Essvik: Målvakten Nicklas Lindberg var djärv i sina utrusningar och spelade stabilt och säkert. Chanslös på målet och visade "målvaktsöga" på ribbskottet. Mittbacken Marcus Sjöström höll undan bra framför eget mål på inlägg och djupledsbollar. På mittfältet jobbade Christian "Chippen" Isaksson och Elias Staffansson på bra och Hampus Andersson var den som skapade Essviks två vassaste målchanser. Kanske borde satt åtminstone en av dem.
Sund: Stefan Näslund var överallt i den andra halvleken, drev på sitt lag och var både konstruktiv och bollvinnare. Mittbackduon Michael Ankarmark och Marcus Pettersson släppte i vanlig ordning inte till mycket bakåt. Henric Nylund var Sunds bäste spelare i den första halvleken innan han tvingades utgå p g a skada.

Nära Essvikskvittering på slutet. Sunds målvakt Patrik Jonsson kommer ut fel på en djupledsboll och Hampus Andersson hinner före...
..."Patte" stör dock Hampus tillräckligt för att han inte skall på någon riktig träff utan Marcus Pettersson hinnar jobba hem och slå undan bollen med god marginal före mållinjen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Pär Malmberg bröt dödläget när han forcerade in 1-0 för Östavall. Foto: Kurt Winzell Pär Malmberg bröt dödläget när han forcerade in 1-0 för Östavall. Foto: Kurt Winzell

Kubikenborgs IF 2 - Östavalls IF 0-2 (0-0)
2013-06-18 - 19:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Pär Malmberg 75
0-2 självmål 88
Domare: Christer Frisk, Liden (bra match!)
Publik: 58

Matchfakta
Matchen:
För första gången i år släpptes div. IV-laget in på Kubens A-plan, som kunde erbjuda en riktigt fin gräsmatta.
Dessvärre bjöd inte kvällens lag på en lika fin match. Kuben 2 försökte rulla boll men vid straffområdesgränsen tog det stopp. Inte heller Östavalls mer raka spel firade några triumfer utan det blev en match sparsamt med målchanser. De tillfällen som gavs kom oftast på fasta situationer men inte heller där lyckades det anfallande lag övertrumfa det försvarande under matchens första 75 minuter.
Kubens Samir Salia hade en farlig frispark i första halvlek som smet precis utanför men på den hade ex-kubaren i Östavallsmålet Robert Karlsson full kontroll. Såg det ut som i alla fall.
Med kvarten kvar föll matchens första mål. Inte oväntat efter en fast situation.
Östavalls inhoppare Joakim Andersson (fotskadad och spelade bara sista kvarten) slog en hörna mot den borte stolpen, där nickade "bortglömde" Jonas Sjöberg ner bollen till Pär Malmberg som i sin tur forcerade in den bakom Anton Wänglund i Kubenmålet.
Kuben gick ner på en tvåbackslinje i jakten på en kvittering men det hjälpte föga, "tigrarna" fortsatte vara alldeles för tama framåt och i slutminuterna åkte man istället på ett andra baklängesmål. Jesper Andersson utnyttjade en kommunikationsmiss mellan målvakt och mittback i Kuben och hann före på bollen och slog den sedan mot tomt mål där hemmabacken i ivern att rädda bara förlängde bollen in i det egna målet.
I och med segern passerade Östavall Essvik i tabellen och är nu ny serietvåa.
Tränarsnack:
Kuben 2: Vi hade inget motmedel mot Östavalls cyniska fotboll. Vet inte heller hur många avgörande pass vi slår bort? Endera saknar vi fokus eller kunnande. Jag kan inte säga vilket på så här kort varsel. Måste analysera. Annars så tycker jag vi spelar riktigt bra passningsspel fram till deras straffområde, säger tränaren Christer Eriksson.
Östavall: Även vi hade svårt med "sista passet". Stundtals hade vi bra kombinationer på mitten och kom även runt på kanterna men sedan tog det stopp. Skönt i alla fall att få vinna ännu en match. Vi har gått bra på slutet, säger spelande tränaren Jonas Westring.
Bäst på plan:
​Kuben 2: Altmeister Niklas Edin var spelskicklig i sin "Pirlo-roll". Tänker fotboll rätt och duktig på att läsa spelet.
Östavall: Högerbacken Jonas Axelsson svarade för säsongens bästa insats. Jonas Sjöberg dammsög det mesta på sin defensiva mittfältsplats och framåt försökte anfallaren Andreas Wikström och "släpande" Örjan Larsson penetrera så gott det gick.

Robert Johansson satte viktiga 2-0-målet mot Svartvik. / Arkivfoto Robert Johansson satte viktiga 2-0-målet mot Svartvik. / Arkivfoto

Lucksta IF - Svartviks IF 2-1 (1-0)
2013-06-18 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Emil Svensson 30
2-0 Robert Johansson 75
2-1 Admir Adra 77
Domare: Hans Grönlund, Sundsvall (klart godkänd)
Publik: 75

Matchfakta
Matchen:
Lucksta och Svartvik bjöd på en sevärd och tempostark div. IV-match på Sörforsvallen med hårt men schyst spel. En match med två vinnare även om gästerna tvingades släppa ifrån sig alla tre poängen...
Svartvik var nära att ta ledningen i den 17:e minuten men Hampus Olsson bredsidade bollen utanför från elva meter i öppet läge till bortasupportrarnas stora förtvivlan.
Istället kunde Lucksta ta ledningen efter en halvtimme och upprinnelsen var en hörna från Svartvik! Efter en misslyckad korthörnavariant blev svartvikarna av med bollen och efter en snabb omställning, Lucksta kom fyra mot två, kunde Stefan Krantz spela bollen snett-inåt-bakåt till en helt fri Emil Svensson, mittbacken som följde med upp i anfallet, som beslutsamt avslutade inne i boxen.
Det fina spelet fortsatte även i den andra halvleken och Svartvik hade sina kvitteringschanser men återigen fick Hampus Olsson agera syndabock men ännu en brändning.
Med kvarten kvar kom 2-0. Stefan Krantz skottpassning hamnade hos Robert Johansson och ett sådant läge framför målet missar inte en rutinerad målskytt som "Robban".
Svartvik fick emellertid en sista livlina in i matchen bara två minuter senare. En boll på djupet studsade oturligt på Patrik Bergqvist hand och då det skedde innanför det egna straffområdet hade inte domaren Hans Grölund inte något annat val än att blåsa och peka på straffpunkten.
Martin Ålin gick åt rätt håll och var på Admir Adras straffspark men det räckte inte. "Ålla" fick inte hålla ytterligare en "nolla", något som han grämde sig rejält över efter matchen.
Lucksta hade dock inga problem att stänga matchen sista tretton minuterna utan kunde vinna med 2-1 och klättrade upp till plats nummer 3 i tabellen.
Tränarsnack:
Lucksta: En bra match tyckte dom i publiken som jag pratade med. Vi är fortsatt trygga bakåt och vårt anfallsspel blir allt bättre. Synd bara att vi inte fick njuta av segern sista kvarten och hålla nollan igen, säger spelande tränaren Robert Johansson.
Svartvik: Det var spelmässigt jämnt skägg i en bra match. Tyvärr går det inte att skänka bort två mål som vi gör idag och samtidigt bränner framåt. Oavgjort hade nog varit mest rättvist men jag är nöjd med hur vi kämpade hela matchen igenom, säger tränaren Patrik Chruzander.
Bäst på plan:
​Lucksta: Mittbackarna Emil Svensson och Patrik Bergqvist släpper inte nåt förbi sig i defensiven och är samtidigt trygga med bollen. Emil gjorde dessutom mål sedan han följt med upp i en kontring.
Svartvik: Målvakten Daniel Micene och hela backlinjen med Oskar Söderberg, Niklas Olsson, Johan Hallström och Arvid Backlund måste framhållas.

Patrik Eriksson-Ohlsson betyder mycket för Med-skogs försvarsspel. Patrik Eriksson-Ohlsson betyder mycket för Med-skogs försvarsspel.

Medskogsbrons BK - Kovlands IF 3-1 (2-0)
2013-06-18 - 19:00 - Viforsplan
1-0 Marcus Ytterström 25
2-0 Thomas Nässén 41
2-1 Jens Olsson 54
3-1 Magnus Rudberg 87
Domare: Anton Öström, Sundsvall (ojämn i en svårdömd match och fick båda lagen emot sig).
Publik: 35

Matchfakta
Matchen:
Kvällens största skräll kom på Viforsplan när hemmalaget Medskogs tog sin första "riktiga" seger - 3-1 mot ett frustrerat och grinigt Kovland.
Det här var en match i mycket lågt tempo där inget av lagen stressade vid fasta situationer där det hela tiden skulle flyttas upp spelare i sakta mak oavsett om det var frispark, hörnor eller inkast.
Så speciellt mycket effektiv speltid handlade det inte om under 90 minuter.
Kovland förde spelet men man verkade ändå inte riktigt "vara där". Chanser skapades men själva avsluten lämnade mycket i övrigt att önska. Samtidigt var nyförvet i Medskogsmålet Joakim Kastemyr alert och spelsugen.
Medskogs försvarade sig väl och när man väl fick sina chanser visade man både spets och hunger. Ledningsmålet i den 25:e minuten var ett typexempel. Dan Jerzewski avslutade ett anfall med skott, målvakten Martin Jutman räddade men Marcus Ytterström var först framme på returen, 1-0.
Kovland fortsatte med sitt ineffektiva bollhållande och i slutet av halvleken kunde Medskogs utöka sin ledning, snarlikt 1-0-målet. Magnus Rudberg spelade tillbaka till Thomas Nässén inne i straffområdet. Träffen blev inte den bästa men bollrackarn letade sig mellan Jutmans ben och in i KIF-målet.
Kovland inledde den andra halvleken betydligt mer beslutsamt och man fick också tidigt ett reduceringsmål. Jens Olssons frispark touchade en spelare och bollen smet precis in vid den ena stolpen. Då var t o m Kastemyr maktlös.
Då var det många som trodde att Kovland både skulle kvittera och sedan säkra vinsten. Men ack vad alla bedrog sig. Målet borde ha gett Kovland energi men istället föll man igenom totalt och presterade en ännu sämre halvlek.
Trots detta fick man ett gyllene läge till kvittering men skottet gick över.
I slutminuterna kunde Medskogs säkra segern då veteranen Magnus Rudberg, i samarbete med Thomas Nässén, kunde sätta 3-1.
Tränarsnack:
Medskogs: Idag ställde vi ett rutinerat lag på benen, täppte till bakåt och tog tillvara chanserna framåt. Verkade som om Kovland underskattade oss och bara kom till Viforsplan för att hämta tre poäng i tron att man kunde göra det utan ansträngning, säger spelande tränaren Göran Sundqvist.
Kovland: Vi var tyvärr tillbaka och spelade en och en isället för som lag. Då rörelse och initiativ helt saknades var nog den värmande solen den enda utmattande faktorn. Visst skapade vi massor av chanser men vi var inte skärpta idag helt enkelt och svarade för en riktigt svag insats och Medskogs vann rättvist, säger tränaren Fredrik Åsén besviket.
Bäst på plan:
​Medskogs: Här hade man nästa kunnat rabbla upp hela laget men defensivt skall nyförvärvet från Sidsjö-Böle mellan stolparna, Joakim Kastemyr samt hela backlinjen med Patrik Eriksson Olsson i spetsen tillsammans med mittfältslåset Daniel Martinsson/Göran Sundqvist ha beröm plus att comebackande åldermannen Magnus Rudberg hela tiden var farlig framåt.
Kovland: Nej...

Ständigt farlige Ba-kary Dampha satte 3-1 för Söders och stängde matchen. Ständigt farlige Ba-kary Dampha satte 3-1 för Söders och stängde matchen.

Söders BK - IFK Sundsvall 2 3-1 (1-1)
2013-06-18 - 19:00 - Sidsjövallen
1-0 Rasmus Bouvin 1
1-1 Oscar Lidström 5
2-1 Rasmus Bouvin 59
3-1 Bakary Dampha 79
Domare: Per Backlin, Sundsvall (hela domartrion var bra överlag).
Publik: 36
Matchfakta
Matchen:
Det blev händelsrikt omgående på Sidsjövallen. Nästan direkt på avspark kunde Rasmus Bouvin ge Söders ledningen, framspelade av Bakary Dampha, sedan man enkelt tog sig förbi ett sömnigt IFK-försvar som gjorde en "Skalman". Matchuret hann inte ens gå ett halvt varv...
Repliken från IFK var dock snabb.
I den femte minuten tog Oscar Lidström emot ett inlägg i luften med bredsidan och drämde sedan på direkt på volley och likt en missil sökte sig bollen till det vänstra krysset.
Där tog det positiva slut för IFK:s andralag denna afton.
Söders vann det mesta. Man vann mittfältet, man vann förstabollar, man vann andrabollar - och framförallt - man vann matchen!
Trots ett markant övertag tog det till nästan timmen spelade innan Rasmus Bouvin kunde göra sitt andra mål för kvällen sedan Olle Nordberg passerat sin försvarare och spelat snett-inåt-bakåt till Rasmus som bara stänkte in bollen i målet.
Precis 20 minuter senare stängde ständigt farlige Bakary Dampha matchen med sitt 3-1-mål, läcker framspelad av Dennis Marzouki. Bakary fick därmed revansch på sig själv efter några missade frilägen och ett öppet mål.
Tränarsnack:
Söders: Idag hade vi bara två gubbar borta så det blev en enkel seger. Skärpan i avsluten var väl sisådär. Av 15 stycken så gick fem på mål, säger tränaren Mikael Kotermajer.
IFK Sundsvall 2: Vi verkar inte trivas på naturgräs. Nu blev det ännu en förlust och vi har kommit av oss helt på slutet efter en fin inledning på serien. Kanske dags att gå "back to basic". Visst saknade vi några viktiga kuggar då vi har rena sjukstugan i laget men måste ändå ta kampen. Det gjorde vi inte idag utan Söders vann både första- och andrabollar. Tror inte ens vi hade ett riktigt avslut i andra halvlek, säger IFK-tränaren Kenneth Kile.
Bäst på plan:
​Söders: väntar på info
IFK Sundsvall 2: Kevin Berg kämpade och slett på mitten och båda målvakterna skall även ha beröm. Andreas Dahlström, som fick utgå då han inte mådde bra, och ersättaren Jacob Glas, som har en större framtid mellan stolparna än som mittback.

Victor Svedberg har fått ett fint instick från Joakim Axelson (den röe i gule skor till vänster) och driver in i straffområdet och avslutar med ett skott i bortre krysset. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
...själva avlossandet innan den sitter perfekt i borte x-et. Det tog 85 minuter för Alnö att få hål på Söråker.

Alnö IF - Söråkers FF 2-0 (0-0)
2013-06-20 - 19:00 - Släda IP
1-0 Victor Svedberg 85
2-0 Jonathan Åhlin (straff) 89
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 66
Matchfakta
Matchen:
Alnö tog en viktig seger i afton hemma på Släda IP och krympte glappet något mot lagen ovanför i tabellen.
Men det satt hårt åt.
Det tog "dom röda" 85 minuter ineffektiv speltid att få hål på storspelande Peter Rönnqvist i Söråkers mål.
Målet kom efter ett fint anfall där Alnö bytte kant, bollen till Joakim Axelson, som stack in den diagonalt till Victor Svedberg, som kom med fart. Victor drev med sig bollen mot målet innan han avslutade med att läckert lyfta upp den i Rönnqvist borte kryss. Ett mål värd entrépengen och en av få gånger som man verkligen luckrade upp gästernas täta försvar.
I slutminuten kom även 2-0 sedan ett inspel oturligt hamnat på en Söråkerhand och domaren blåst straff. På kvällens sjunde målförsök fick äntligen Jonathan Åhlin bollen förbi sitt spöke i Söråkermålet, Peter Rönnqvist. Men det krävdes alltså en straffspark.
Rönnqvist var alltså rena spöket och gäckade målsugna Alnöspelare gång efter annan och framförallt då denna Åhlin. Det var enhandsräddningar och fotparader om vart annat plus även stabilt spel i övrigt på djupledsbollar och inlägg.
Det var t o m nära att Söråker kunnat åkt hem med en trea. Med kvarten kvar hade en Söråkerspelare mer eller mindre öppet mål på ett inspel, men bollen smet under foten och målchansen rann ut i gräset.
Sett till matchen och spelbilden finns inget att erinra om hemmasegern. Alnö var det bättre laget men Söråker skall ha cred för en fin försvarsinsats och kämpaanda. Fortsätter man plocka fram den så kommer man att kunna bärga fler poäng i ladorna. Om det sedan räcker til nytt kontrakt får väl framtiden utvisa men att bara "ställa ut skorna" mot SFF kan bli kostsamt.
Tränarsnack:
Alnö: Hade vi gjort mål på någon av alla chanserna vi hade första tolv minuterna hade vi vunnit med fem-sex noll. Vi spelar bra på två tredjedelar av planen men inne i boxen är vi för snälla eller så slår vi bort det avgörande passet. Det finns detaljer att jobba på när det gäller det offensiva spelet, säger tränaren Pontus Melander.
Söråker: Surt att tappa poäng när vi är så nära men vi tappade mitten i andra. Med lite flyt hade vi kunnat tagit ledningen med en snedspark åt rätt håll men det var inte orättvist att vi förlorade. Alnö var bättre men vi svarade för en skaplig krigarinsats, säger tränaren Fredrik Thimeradh, som dock var besviken på domaren för att han bara lade till fyra sekunder trots några skadeavbrott.
Bäst på plan:
Alnö: Säkra mittbacken André Grim, Marcus Vestin och löpvillige men något fladdrige Victor Svedberg får överbetyg.
Söråker: Elegante mittbacken Jonas Nordström och kloke vänsterbacken, Kalle Moreus-look-a-liken Dan Mellberg, var bäst i uteförsvaret och längst bak svarade målvakten Peter Rönnqvist för massor av sevärda räddningar och i övrigt säkert spel mot sina forna lagkamrater.

Tabell, omgång 9

1. Sund IF 9       7   1   1   31 - 6   22
2. Östavalls IF 9       5   2   2   20 - 12   17
3. Lucksta IF 9       5   2   2   10 - 8   17
4. Essviks AIF 9       5   1   3   18 - 14   16
5. Alnö IF 9       5   0   4   16 - 10   15
6. Svartviks IF 9       4   2   3   17 - 15   14
7. Kovlands IF 9       4   1   4   17 - 18   13
8. IFK Sundsvall 2 9       3   1   5   14 - 17   10
9. Söders BK 9       3   1   5   14 - 24   10
10. Kubikenborgs IF 2 9       2   2   5   10 - 15   8
11. Medskogsbrons BK 9       2   1   6   14 - 24   7
12. Söråkers FF 9       1   2   6   15 - 28   5

Skytteligan, omgång 9

Joakim Andersson, Östavalls IF. Joakim Andersson, Östavalls IF.

10 mål:

Joakim Andersson, Östavall

8 mål:
Daniel Johansson, Essvik
Jakob Melander, Sund

6 mål:
Jonathan Åhlin, Alnö
Henri Sjödal, Essvik
Jens Olsson, Kovland
Stefan Näslund, Sund

5 mål:
Henric Nylund, Sund
Johan Smott, Svartvik
Robert Lagergren Söråker


4 mål:
Anton Andersson Vidén, Alnö
Alexander Gidlöf, Sundsvall 2
Rasmus Bouvin, Söders
Bakary Dampha, Söders